Do you know that? Your client is not always right and it is okay to respectfully disagree. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Sales & Mktg. category

Test answers for Twitter (Marketing) 2020

(102, CL) Last updated: February 28
Elance • Sales & Mktg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

102 Answered Test Questions:

1. What is RT used for?

Answers:

• A ReTweet: showing that you are reposting a tweet by another user

• It is a message to another user

• It is a reply

2. What is the best way to respond to negative feedback on Twitter?

Answers:

• Retweet the post so your other followers know you're aware of the issue

• Publicly recognize the issue and then try to resolve it in private

• Ignore the Tweet

• Send the Tweet to customer relations and avoid public reaction

3. To engage with your audience you need to:

Answers:

• Brag

• Tell them about yourself

• Converse with them

• Talk to them

4. Twitter owns which social media management tool?

Answers:

• Sprinklr

• HootSuite

• TweetDeck

• a'twitter

5. What does CTR stand for?

Answers:

• Click To Register

• Click Through Rate

• Cost Through Retweets

• Cost Time Revenue

6. True or False: Your character count is used up with the characters in a username you RT?

Answers:

• True

• False

7. What does Twitter's "Follower Growth" metric track?

Answers:

• How many users sign up for your service or buy your product

• How many users interact with your account

• How many users go to your site

• How many new followers you get every day, week or month

8. Which of the following are considered spammy tactics?

Answers:

• auto-DMs

• following and unfollowing users to grow your follower count

• (all of these)

• pushing content

9. What are Tweetups?

Answers:

• slang for the act of favoriting a tweet

• in-person meetups that attract fellow Twitter users

• virtual Twitter online dance parties

10. What is the character limit on Twitter?

Answers:

• 135

• 145

• 150

• 140

11. True or False? Tweets with hashtags get twice the engagement of those without.

Answers:

• False

• True

12. What is the @ symbol mean?

Answers:

• It is used for every tweet

• It is never used

• It is used to reference users in tweets

13. What is one of the best ways to connect with your audience?

Answers:

• Hard selling your products

• Post company information with each post

• Be genuine, ask questions and share answers

14. The following are strong methods for growing your follower base:

Answers:

• retweeting content

• engaging people in conversations

• sharing your expertise

• all answers are correct

15. True or False: You should follow competitors in your industry?

Answers:

• False

• True

16. True or False: You should always include a link to your homepage, blog, or company website under your bio

Answers:

• False

• True

17. What does RT mean?

Answers:

• Retweet

• Reputable Tweet

• Real Tweet

• Registered Tweet

18. True or False? Tweets help SEO.

Answers:

• True

• False

19. What is the # symbol used for?

Answers:

• It is a hashtag, used for keywords or topics

• It is never used

• It is used to reference a user

20. DM stands for Direct Message.

Answers:

• True

• False

21. True or False: Being consistent with what time of day and how often you tweet can benefit your account?

Answers:

• False

• True

22. What is the maximum number of characters allowed in one tweet?

Answers:

• 140

• 80

• 160

• 120

23. What is a DM?

Answers:

• A Direct Message, one that is private and sent from you to another user

• A Digital Mark, how you know your tweet was read

• A Domain Manager, what you use to align feeds

24. You should include _______ in your tweets to increase the amount of views it will receive

Answers:

• Your phone number

• Your company name

• Your name

• Relevant Keywords

25. What integrated mobile video app (with major marketing potential) was recently released by Twitter?

Answers:

• Vine

• Timehop

• Pheed

• Snapchat

26. True or False: A smiling face is better for your profile picture?

Answers:

• False

• True

27. What are the requirements to send a DM?

Answers:

• You and the other user have to both be following each other

• You can send anyone a DM

• You have to reply to their message

28. Which of the following is an important element of a successful Twitter ad?

Answers:

• include a url

• all answers are correct

• include hashtags

• include a strong call to action

29. Twitter offers the following promoted tweet targeting options:

Answers:

• keywords in timeline, keywords in search and interests in timeline

• keywords in search and interests in timeline

• interests in timeline and keywords in timeline

• keywords in timeline and keywords in search

30. Who can you send a direct message to?

Answers:

• Any Twitter user

• One of your followers

• Any Twitter user in your geographic territory

31. True or False: The characters in a username you @ message is included in your total character count.

Answers:

• False

• True

32. How can your prospects events trigger a marketing opportunity for you?

Answers:

• You cold email them

• You can RT their event, which will make them thankful for you

• You send them a note about your products, since they are having momentum

33. A Twitter chat has a specific hashtag.

Answers:

• False

• True

34. What can you use TweetDeck for?

Answers:

• To automatically send tweets for you

• Following live trends and managing feeds with multiple accounts

• To automatically follow other users

35. What does Twitter's CPE metric include?

Answers:

• clicks, replies, and follows that occur after someone retweets the Promoted Tweet

• direct impressions and clicks

• impressions and clicks that occur after someone retweets the promoted tweet

36. What Twitter service offers promotion on a cost-per-follower basis?

Answers:

• Promoted Accounts

• #chats

• Tweets

• Trends

37. What helps early stage prospecting on Twitter?

Answers:

• Tweeting from multiple accounts

• Using relevant hashtags

• Including photos in tweets

• Linking to 3rd party websites

38. How did many people gain large followings?

Answers:

• By instant replys to all followers

• By using auto-follow

• By taking a stance on a subject, and sending out quality information

• By spamming hashtags

39. Where will promoted tweets show up for viewers you have targeted?

Answers:

• at the top of the home feed

• in the connect tab

• in the follow widget and connect tab

• in a personal DM

40. What is a Twitter List?

Answers:

• A group or community of like minded users

• A list of people who want to buy your product

• A list of people you can DM

41. What is the name of Twitter's own video sharing plaftorm?

Answers:

• vine

• you tube

• instagram

• wistia

42. Are hashtags and key-words useful in Twitter bios?

Answers:

• No, they look professional

• No, there is no effect

• Yes, if used in moderation.

• Yes, if fully loaded.

43. What are Twitter chats?

Answers:

• the name for a conversation between two people on twitter

• in-person events that feature twitter influencers

• open twitter conversations centered around a single hashtag

44. How should you deal with Trolls?

Answers:

• DM them

• Ignore them

• RT them

• @ them

45. What does MT stand for?

Answers:

• modified tweet

• material tweet

• maximum tweet

• mature tweet

46. Which tend to have higher CTRs?

Answers:

• Morning tweets

• Afternoon tweets

47. An event organized for Twitter users to meet, socialize, and network is called a:

Answers:

• Real world tweeting

• Tweet-spot

• Twitter-hangout

• Tweet-up

48. What was the original reason for Twitter constraining the number of characters per tweet?

Answers:

• The first uses of Twitter were to spread haikus

• Server capacity issues

• The social network was meant to primarily be used via SMS

• No reason

49. How can you appear in a user's "Who to follow" section?

Answers:

• Promote your account

• Donate to Twitter directly

• Promote your Twitter #chats

• Friend their Facebook account

50. What is a 'real life' gathering of a Twitter community called?

Answers:

• The Followship

• Tweetup

• Tweet Meet

• Meet n' Tweet

51. What does Twitter's blue advertising follower meter display?

Answers:

• the estimated amount of money your ad will cost

• the estimated number of viewers your campaign might reach

• the estimated number of people who will click on your ad

52. Which of the following does not appear when someone views your profile on mobile?

Answers:

• background image

• profile photo

• handle

• header image

53. What does the term #FF refer to?

Answers:

• Free Follows

• Friend Follow

• Follow Friday

• First Follow

54. Which tend to have higher CTRs?

Answers:

• Weekend tweets

• Weekday tweets

55. True or False? "Hard Selling" works effectively on Twitter.

Answers:

• False

• True

56. What can you use Seesmic for?

Answers:

• To manage multiple accounts over different devices

• To automatically send tweets for you

• To automatically follow other users

57. What is the advantage of leaving additional space at the end of your Tweet?

Answers:

• Shorter, simple tweets stay at the top of follower's feeds longer

• It keeps your account below the daily character limit

• None, open space should be filled with hashtags

• It accommodates RTs

58. Which of the following is important for SEO?

Answers:

• including a header image

• naming your profile photo

• adding a background image

59. Which of the following are Twitter's advertising options?

Answers:

• promoted videos and promoted tweets

• promoted tweets and promoted accounts

• targeted tweets to invidividual users and promoted accounts

• promoted twitter chats and promoted tweets

60. The Twitter equivalent to a Backlink/Inbound link is a:

Answers:

• Sponsored Tweet

• Favorite

• Profile page

• Retweet

61. What days see the most Twitter traffic?

Answers:

• Monday & Friday

• Saturday & Sunday

• Monday & Wednesday

• Tuesday & Thursday

62. Where will promoted accounts appear?

Answers:

• at the top of the home feed

• connect tab, top of the home feed, DM inbox

• who to follow widget and page, connect tab, people search results, similar to you widget

• connect tab, follow widget, DM inbox

63. The following can be used for targeting for promoted accounts:

Answers:

• geography, gender, and profile url

• interest groups, people who are similar to specific usernames, geography and gender

• interest groups, profile url and people who retweeted a specific tweet

• people who retweeted a specific tweet

64. What is the 'bread and butter' of the Buffer tool?

Answers:

• Identifying influential Twitter users

• Tweet scheduling

• Facebook integration

• Blocking tweets

65. Marketers can target based on all of the following EXCEPT:

Answers:

• Location

• Gender

• Account age

• Similarity to existing followers

66. Statistically, when are your Tweets most likely to be Retweeted? (US - EST)

Answers:

• 12:00 in the afternoon

• 5:00 in the evening

• 10:00 in the morning

• 9:00 in the morning

67. What percent of buyers will use social media in their purchase decision?

Answers:

• 25%

• 50%

• 75%

• 10%

68. What does Twitter's "Reach" metric track?

Answers:

• How far your tweets travel globally

• How many followers an account has

• How many user lists an account appears on

• How many users favorite or retweet your content

69. What is the advantage of adding a period at the beginning of a reply?

Answers:

• It sends the Tweet as a DM

• It adds the person you're replying to to a list

• It privatizes your tweet so only the person you're replying to can read

• It broadcasts your reply to your entire follower list

70. A solid reach to target with a Twitter advertising campaign is:

Answers:

• 50,000 users

• 5,000 users

• 500 users

71. What Twitter service offers promotion on a flat rate sponsorship basis?

Answers:

• #chats

• Tweets

• Trends

• Accounts

72. What does CPE stand for?

Answers:

• cost-per-effort

• clicks-per-effort

• clicks-per-engagement

• cost-per-engagement

73. Statistically, what gender has a greater Twitter representation?

Answers:

• Other

• Male

• Female

74. What brand tweeted a creative ad immediately following the 2013 Super Bowl power outage?

Answers:

• Campbell's Chunky Soup

• Gillette

• Nike

• Oreo

75. You should leave at least how many characters in your tweet, to leave space for a ReTweet?

Answers:

• 10

• 20

• 1

• 5

76. What Twitter feature can be added to your website to help your visitors share content and connect with you on Twitter?

Answers:

• Badges

• Icons

• Fail whale

• Buttons

77. Where is the embed function located?

Answers:

• In "user settings"

• Under the 'Me' tab

• Within the 'more' Tweet action

• There is no embed function in Twitter, you must use a third party app.

78. When tweeting directly to someone beginning with their Twitter handle, who can see it?

Answers:

• All your follower can see it

• All your follower plus their follower

• Only the person that you are tweeting to can see it

• The person you are tweeting to plus anyone that follows them

79. What are Twitter Cards?

Answers:

• A weekly contest to win profile and Tweet promotion

• Embedded Tweets that include rich media experiences and link to your content

• Profile badges that can be shared through other social media platforms

• A third party app allowing users to see more detailed information about their top followers, retweeters, and favoriters

80. Ideally, how often should twitter chats be conducted?

Answers:

• Weekly

• Daily

• 3-5 times per week

• Monthly

81. What is the recommended marketing Tweet / content engagement Tweet ratio?

Answers:

• 75% : 25%

• 50% : 50%

• 25% : 75%

• 20% : 80%

82. During a Twitter Campaign, what type of tweets can be "promoted"

Answers:

• New, organic tweets have to be created

• Already published, organic tweets only

83. What feature allows you to feature a tweet at the top of your feed?

Answers:

• Brand Pages

• HootSuite

• TwitBot

• Hashtags

84. Twitter charges for promoted tweets based on:

Answers:

• retweets and impressions

• click on, retweet, @reply to, or favorite

• clicks

• impressions, retweets, clicks and favorites

85. What are Twitter Alerts?

Answers:

• Emergency alerts that certain accounts can send by text message

• When a user follows you back

• When a user DMs you

• When a keyword comes up that you are looking for, Twitter alerts you

86. How long can your bio be?

Answers:

• 160 Characters

• 170 Characters

• 140 Characters

• 150 Characters

87. Which new advertising dashboard metric did Twitter roll out  in March 2013?

Answers:

• clicks

• earned media

• impressions

• retweets

88. All of these certified Twitter partners measure engagement EXCEPT:

Answers:

• Gnip

• HootSuite

• Adobe Social

• Percolate

89. Most marketers recommend you follow what ratio of marketing messages to regular tweets you send out?

Answers:

• 1 marketing message every other tweet

• 1 marketing message for every 15 tweets

• 1 marketing message for every 10 tweets

• 1 marketing message for every 5 tweets

90. What Twitter service offers promotion on a cost-per-click basis?

Answers:

• #chats

• Tweets

• Trends

• Accounts

91. What type of handle is often overlooked by Google's SEO algorithm?

Answers:

• Handles with profanity

• Handles with lots of numbers

• Handles with repeating words

• SEO loaded handles

92. Twitter charges for promoted accounts based on:

Answers:

• proomted account impressions

• targeted users who retweet a tweet from a promoted account

• targeted users following a promoted account

93. What does Twitter's "Traffic" metric track?

Answers:

• How many users interact with your account

• How many users favorite or retweet your content

• How many users sign up for your service or buy your product

• How many users go to your site

94. What does your Twitter conversion metric measure?

Answers:

• How many users go to your site

• How many new followers you get every day, week or month

• How many users sign up for your service or buy your product

• How many users interact with your account

95. Use _______ techniques to get your Tweets read

Answers:

• Conversation

• Marketing

• Copywriting

• Sales

96. What two US time zones make up 80% of the nation's Twitter traffic?

Answers:

• Trick question: the Eastern time zone makes up nearly 90% of US Twitter traffic

• Eastern & Central

• Pacific & Central

• Eastern & Pacific

97. Links typically perform the best when placed how far into a tweet?

Answers:

• 100%

• 25%

• 75%

98. Tweets with images receive how much more engagement than tweets without images?

Answers:

• 4X

• 10X

• 2X

• 5X

99. What is the practice of mentioning a popular figure's Twitter handle in hopes of a RT known as?

Answers:

• ego-tweeting

• pretweet

• RT reel-in

• ego-trapping

100. What does Twitter's "Follower Quality and Engagement" metric track?

Answers:

• How many new followers you get every day, week or month

• How many users sign up for your service or buy your product

• All of these

• How many users interact with your account

101. True or False: Your brand is defined by your users

Answers:

• True

• False

102. True or False: Your character count is used up with the characters in a username you DM?

Answers:

• True

• False