Do you know that? $46 average hourly rates for Web Designer freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Sales & Mktg. category

Test answers for Search Engine Marketing 2020

(64, CL) Last updated: February 12
Elance • Sales & Mktg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

64 Answered Test Questions:

1. What does PPC stand for?

Answers:

• Pay-per-click

• Past-performance-check

• Position-price-chart

• Poll-position-closeness

2. The weight applied to an inbound link based on the klout of the referring website is called:

Answers:

• Link Juice

• Page Rank

• Link Power

• Link Edge

3. What are organic search results?

Answers:

• Results based on content and keyword relevancy, free of commercial investment

• Results based on originality of content

• Results organized by how often the search term is used outside the internet

• Results free of intentional keyword optimization

4. What acronym refers to the results produced when a search is entered?

Answers:

• GSFR

• ROI

• SERP

• ROS

5. Where does Google house its most popular keyword discovery tool?

Answers:

• Google+

• AdWords

• Analytics

• Penguin

6. What is the black hat SEO method of displaying content to internet bots that is different than the content displayed on a user's bowser?

Answers:

• Screening

• Course Correction

• Concealing

• Cloaking

7. What internet bots are used to validate hyperlinks and HTML code?

Answers:

• Surfers

• Spyware

• Slayers

• Spiders

8. CTR stands for

Answers:

• Controlled Technology Regulations

• Click Through Rate

• Content Through Repitition

• Click to Review

9. How are videos and images read by search engines?

Answers:

• Through outsourced Google employee teams working overseas.

• Through light sensitive color coded data recgonization.

• Through reverse-image scanning technology.

• Through tags, file names, and other words that describe them

10. What term refers to Google removing a page from their search results?

Answers:

• De-indexed

• Power Purged

• Excommunicated

• E-rased

11. What type of sitemap file should be used for SEO?

Answers:

• XML

• WWW

• XFL

• ROR

12. What two broad areas make up SEM?

Answers:

• SEO & PPC

• SEO & SOO

• SEA & OCN

• CEO & SEO

13. What program did Google implement to penalize black hat SEO?

Answers:

• Pigeon

• Penguin

• Puffin

• Parrot

14. A search engine's method for gathering and prioritizing website content is called:

Answers:

• Scouting

• Indexing

• Sourcing

• Digging

15. Which of the following tools allows you to track page views, unique visitors and conversion statistics?

Answers:

• Alexa

• Google Analytics

• Wordpress

• Google AdWords

16. A link from another website pointing to your own is called:

Answers:

• Friendly Link

• Inbound Link

• Link Assistance

• Co-link

17. True or False? Websites created entirely in Flash are better for SEO.

Answers:

• TRUE

• False

18. What does CPC stand for?

Answers:

• Content Pre Calculation

• Connection Premium Cost

• Comment Placement Correction

• Cost Per Click

19. What tactic will get you de-indexed by Google?

Answers:

• Buying links

• Duplicating content

• Cloaking

• (all of these choices)

20. What are landing pages?

Answers:

• Social media profiles.

• A website's home page.

• The destination page a user arrives on after clicking a link.

• Pages marketers create to showcase banner ads.

21. Generally, are SEO or PPC campaigns easier to track?

Answers:

• PPC

• SEO

22. What are the two, most heavily weighted factors Google uses to rank pages?

Answers:

• Content and inbound links

• Site longevity and user reviews

• Social media penetration and weekly traffic

• Money spent on Google advertising and physical server location

23. Which tags allow you to optimize images on your site for SEO?

Answers:

• Header Tags

• Alt tags

• Image tags

• White Hat tags

24. When posting on Google+, how long does it take for Google Search to index the content?

Answers:

• Months

• Almost instantly

• Post are never indexed

• Weeks

25. What Amazon.com owned search service measures website traffic?

Answers:

• Aloca

• AmazAds

• AdWords

• Alexa

26. What does the term 'keyword stuffing' refer to?

Answers:

• Overloading a page with keywords.

• Posting SEO rich comments on your own webpage.

• Repeating the same SEO terms over multiple social media channels.

• Overusing SEO in Gmail subject lines

27. Why is it bad idea from SEO perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet?

Answers:

• because people could turn up claiming copyright infirigement

• Because they will not lead to fresh traffic

• Because you will not get the benefits of proper keyword targeting

• Because you could be penalized by search engine for using duplicate contents

28. What does SERP stand for?

Answers:

• Search engine results page.

• Search engine results plan.

• Search engine results position.

• Search engine recurring payment.

• Search engine retirement plan.

29. Which type of url redirect is the most favorable for SEO?

Answers:

• 404

• 413

• 818

• 301

30. How often should a blog be updated for the best SEO results?

Answers:

• As often as humanly possible

• Once a month to build "Thirst"

• Rarely, but with high content quality

• Once a week

• Consistently within reason and with quality content

31. Long-tail keywords are:

Answers:

• Used most often as social media hashtags

• Key phrases with repeating words

• Keywords generated through email chains

• Searched less often than common keywords

32. How often a keyword is mentioned relatively to the space on a page is called:

Answers:

• Keyword density

• Keyword saturation

• Keyword consistency

• Keyword frequency

33. How can one site 'recommend' another in the eyes of Google?

Answers:

• Emails to Google's tech department

• Collaborating on online ad campaign

• Linking to the site on their own page

• Liking' or 'staring' their Facebook page, Google+ profile, and Tweets

34. Links used in 'link trading' are called:

Answers:

• Co-links

• Reciprocal links

• Mutually Beneficial Links

• Symbiotic Linking

35. Flash Ads, by default, have a higher Quality Score than Static Ads.

Answers:

• True

• False

36. The top social media network for appearing high in Google's SEO rankings is:

Answers:

• Twitter

• Google Plus

• Instagram

• Facebook

37. What type of written content leads to higher page rankings?

Answers:

• Bulleted lists with relevant keywords

• Strategic abbreviations coupled with relevant keywords

• Keywords stylized with hashtags and unique text formatting

• Complete sentences with relevant keywords

38. "Link building" increases the number and quality of

Answers:

• Links shared through social media

• Search engine results

• Outbound links

• Inbound links

39. What are breadcrumb lists?

Answers:

• A series of links from the same website found on the same page of search engine results.

• A row of internal links allowing visitors to quickly navigate back to a previous pages.

• A list of social media followers who link and share your content.

• Backlinks posted on related blogs.

40. What was the name of the 2011 change to Google's search results ranking algorithm?

Answers:

• Google Plebian

• Google Panda

• Google Pelican

• Google Penguin

41. Alexa is a traffic ranking platform owned by:

Answers:

• Apple

• Amazon

• Microsoft

• Google

42. Which of the following does NOT benefit link building efforts?

Answers:

• Blog comments

• Breadcrumb links

• Forum signature linking

• Website directory submission

43. If you are driving a lot of PPC traffic to your website, but none of that traffic converts into leads, it???s an indication that:

Answers:

• Most of the traffic is coming from social media

• Your search term is too specific and should be shortened

• Your marketing offer is insufficient or hard to identify

• You are bidding too high for your PPC terms

44. Which of the following statement about FFA pages are true?

Answers:

• They contain numerous inbound links

• They are Paid Listings

• They are also called Link Farms

• They are greatly beneficial to SEO

45. If a website's search engine saturation for a particular search engine is 20%, what does it mean?

Answers:

• Search engines often pass on long tail searches to lesser known and new websites

• 20% of the websites pages will never be indexed

• Only 20% of the pages of the website will ever be indexed by the search engine

• 20% of the website pages have been indexed by the search engine

46. What factor is the largest contributor to a site's authority?

Answers:

• Quality of sites providing inbound links

• Likes on Facebook + Followers on Twitter

• Number of social media networks a business is present on

• How useful the content of a site is

47. Which type of content will deliver better ROI over time?

Answers:

• Articles optimized for more than 5 keywords

• Articles with over 500 words

• Content with a high number of outbound links

• Content that is submitted to directories

• Evergreen Content

48. What is the difference between search engine marketing (SEM) and Search Engine Optimization (SEO)?

Answers:

• SEM campaigns encourage marketers to develop landing pages and conversion rate optimization while SEO professionals only optimize keyword rankings on organic search result pages.

• SEM is part of SEO process

• SEM Campaigns are designed to utilize both Paid and Organic methodologies to promote businesses, while SEO only promotes traffic through organic search.

• SEM covers social media marketing while SEO focuses only on organic

49. What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

Answers:

• View Jacking

• Page Jacking

• Visitors Jacking

• Traffic jacking

50. After Google, what is the web's most trafficked content destination on the web?

Answers:

• Ask

• Aol

• YouTube

• Yahoo!

• Bing

51. True or False? Google recognizes text within pictures.

Answers:

• True

• False

52. SEO favors a consistent title for all pages within a website over unique titles for each page.

Answers:

• True

• False

53. In AdWords, a value that's used to determine your ad position, where ads are shown on a page is:

Answers:

• CPC Bid

• Edge Rank

• Ad Relevance

• Quality Score

• Ad Rank

54. What happens if you ONLY raise your bids?

Answers:

• Increase Conversion Rate

• Increase CTR

• Increase Quality Score

• Increase Ad Rank

55. When you delete a page of your website, what should you do?

Answers:

• Redirect to the URL address of the category of the page, if any.

• Remove the URL address via GoogleWebmasterTools.

• Redirect the URL address to your homepage.

• Do nothing.

56. A -50% bid adjustment at device level will make your Mobile CPC half of your desktop CPC.

Answers:

• True

• False

57. What is called "Page Rank"?

Answers:

• The quality of webpage content.

• Google's link analysis algorithm

• A method used to differentiate positive and negative SEO campaigns.

• How pages cumulatively rank across all search engines.

58. What term is used to describe the word or phrase users enter into a Google search?

Answers:

• Identifier

• Keyword

• Query

• Input

59. True or False? Black Hat SEO has been eliminated via Google Spiders

Answers:

• TRUE

• False

60. Which factor does NOT influence Quality Score in AdWords campaign?

Answers:

• past CTR

• landing page quality

• ad relevance

• CPC bid

61. To enable conversion optimizer in Google AdWords, a campaign must:

Answers:

• Have at least 30 conversions in the past 30-days

• Conversion optimizer is the default setting for all campaigns in Google AdWords

• Have at least 15 conversions in the last 30 days.

• Have conversion tracking, but no minimum conversions are required

• Have at least 15 conversions in the past 15-days

62. Generic keywords and key terms are called:

Answers:

• Head Terms

• Vanilla Terms

• White Terms

• Ground Terms

63. Meta descriptions factor into Google's ranking algorithms for web search.

Answers:

• True

• False

64. Can you use Google Authorship tag on company pages?

Answers:

• Yes, if the content of the page is longer than 1500 words.

• Yes, if you are one of the managers of company's Google+ page.

• Yes, if you linked your Gmail account with your company email service(e.g. first_last_name@companydomain.com).

• No, its use is intended for blog purposes only.