Do you know that? 62.9% freelancers are single, 37.1% - married next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Sales & Mktg. category

Test answers for Public Speaking 2020

(83) Last updated: February 12
Elance • Sales & Mktg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

83 Answered Test Questions:

1. Which of these should you focus on before a speech?

Answers:

• Pace

• Inflection

• Pronunciation

• All of these

2. If the microphone is malfunctioning, what should you do?

Answers:

• Pause a moment only, then continue in a louder voice if at all possible.

• Begin shouting from where you left off.

• Make a knowing remark to the audience.

• Stop and wait for a sound technician to fix it.

3. True or false? With enough practice and experience, stage fright will disappear entirely.

Answers:

• False

• True

4. The method of connecting to an audience through common ground is called ________.

Answers:

• hanging out

• identifying

• friending

• associating

5. Which visual cue is critical to engaging your audience?

Answers:

• Standing or sitting upright, head up and confident

• Clean, professional attire matching the same dress code as the client

• Making glaring eye contact

• Standing extremely far from your audience

6. When public speaking, what is the generally accepted number of points you should focus on?

Answers:

• 5

• 10

• 1

• 3

7. Finish this statement: A PowerPoint presentation should

Answers:

• Use a 2-color scheme

• Match word for word what you will tell your audience

• Outline at a high-level the presentation objectives

• Be limited to less than 10 slides

8. When making eye contact with the audience, should you link eyes with a single individual for a prolonged period of time?

Answers:

• Yes

• No

9. Who should be responsible of knowing how the equipment works?

Answers:

• Technical support

• You

• You and any technical support

• The audience

10. When using an analagous example, a speaker is using a/an ___________.

Answers:

• analagramatic speech design

• combined

• scientific speech design

• comparative figure of speech

11. Which of these should you avoid?

Answers:

• Backing up your points with stories

• Using as many words as possible when making your point to prove you know what you are talking about

• Pacing across the stage

• Getting visibly relaxed and comfortable in front of your audience

12. Which of the following is best practice for memorization?

Answers:

• Look at the speech once or twice before delivering it in public.

• It's more professional and less distracting to memorize everything and leave the printed copy elsewhere.

• Adequately familiarize yourself with the speech, and refer to your copy as needed.

• Memorize everything, and bring a copy with you just in case.

13. True or False? When making a presentation, it's best to read the text on your slides so you don't get off track

Answers:

• True

• False

14. Which is NOT important for effective communication with your audience?

Answers:

• motivation

• attention

• retention

• memorization

15. What is positive nervousness?

Answers:

• Being certain of your nervousness

• Neither of these

• Channeling nervous energy into your presentation

16. Which statement demonstrates lack of confidence in the subject?

Answers:

• I apologize for not stating this clearly

• I hope you like my presentation

• I think this will be a great presentation today

• All of these

17. The first step in structuring a speech should be

Answers:

• writing out the introduction

• determining your main points

• writing out the body of the speech

• arranging main point in the most effective order

18. What makes you a better public speaker?

Answers:

• It is a natural talent

• Experience

• Keeping your speech short and simple

• Memorizing your speech

19. True or False? You should stay put whilst you are making a speech.

Answers:

• False

• True

20. True or false? Comparative design is a great way to find common ground with an audience.

Answers:

• True

• FALSE

21. When should you introduce props to the audience?

Answers:

• Never use props

• Throughout the speech, not all at once.

• All at once in the middle of the speech

22. The topic of your speech should be:

Answers:

• Something that you have never spoken about

• Of interest to the audience but not you

• Something that bores you

• Of interest to you

23. True or False? It is not okay to use offensive language even if you know your audience.

Answers:

• False

• True

24. Stage fright diminishes with practice and experience.

Answers:

• True

• False

25. A chronological speech design ________.

Answers:

• is only used in a legal setting

• moves from event to event

• uses space as a tool

• tells histories alone

26. How should your posture be when public speaking?

Answers:

• Leaning on something for support

• Whatever is most comfortable

• Tall and strong

• Slouchy

27. Who should you practice your speech with?

Answers:

• Anyone

• Friends

• Family

• Strangers

28. What should you do just before speaking publicly?

Answers:

• Stay hydrated, keep positive and excited, relax.

• Take a walk to center yourself and meditate.

• Pretend there is nothing out of the ordinary; it's a walk in the park.

• Take a shot - espresso or vodka.

29. True or false? Repetition is never effective when giving a presentation.

Answers:

• TRUE

• False

30. What would always be a successful enhancement to a business presentation?

Answers:

• Greater depth and breadth of knowledge on the subject

• Larger text

• An opening song

• Animated graphics

31. True or False? It is better to memorize your speech word for word.

Answers:

• False

• True

32. Maslow's heirarchy of needs helps a speaker conceptualize how to _______ their audience.

Answers:

• motivate

• bore

• ignore

• educate

33. Which of these is optimal?

Answers:

• A fast, information-packed speech delivered fairly quickly.

• A lengthy speech delivered at a relaxed pace.

• A concise, clear speech at a relaxed pace.

• A concise, clear speech delivered fairly quickly.

34. Why are diction and enunciation important?

Answers:

• To attract attention to your presentation.

• If your audience is older or hard of hearing.

• For the clarity of your presentation.

• To spit on the audience.

35. Which of these are NOT recommended presentation styles?

Answers:

• Speaking slowly

• Reading every word of your presentation from your notes

• Writing/typing notes with very large font

• Writing down hints like "pause" or "change slide"

36. To fight anxiety during a speech, you should:

Answers:

• Sit down

• None of these

• End the speech

• Focus on your anxiety problems

37. Which of these are a main goal of the opening segment of your presentation?

Answers:

• All of these

• Give the audience a clear reason how they will benefit from listening to you

• Break the audience's attention from their preoccupations

• Give a hint as to the direction of your speech

38. Making a presentation, it's best to be __________

Answers:

• Boisterous and really brief

• Friendly and responsive to questions

• Intelligent with a high IQ

39. Many great public speakers suffer from nerves.

Answers:

• True

• False

40. True or False? You should repeat what you said earlier in your speech as a closing to your speech.

Answers:

• False

• True

41. True or False? Filler words should be withheld from presentations, including "Umm", "Like" or "Uh"

Answers:

• True

• False

42. Before a speech, you should:

Answers:

• Know the equipment you will be using

• Wait a few minutes after being introduced

• Talk on a full stomach

• Drink milk to calm down

43. How can stage fright be a good thing?

Answers:

• It increases stimulation and is necessary to get you in the 'zone.'

• Nerves make you speak faster, so you can communicate more information.

• If you get very nervous, it is a good indicator that public speaking is not for you.

• It causes you to sweat, keeping you cool.

44. What is one thing you want your audience to be able to do after your speech?

Answers:

• Remember where you're from

• Remember what you look like

• Sum up the take-away message

• Be able to recite most of your speech

45. True or False? You should focus eye contact on one person.

Answers:

• True

• False

46. True or False? Using visuals is a distraction for the audience.

Answers:

• False

• True

47. Which part of your speech should be the strongest?

Answers:

• Middle

• Beginning and end

• End

48. What should you do if you can't answer a question?

Answers:

• Say ' That's a good question!', telling them that you honestly don't know the answer and you will try get back to them.

• Pretend you didn't hear the question and move on.

• Try to break it down and subtly shift the topic of the question to something you can answer

• It's better to make up an answer than not answer

49. You should have a 'target' audience member in mind when writing and performing your speech.

Answers:

• True

• False

50. True or false? Audience feedback only comes from verbal clues.

Answers:

• TRUE

• False

51. How should you prepare the day before a public speaking engagement?

Answers:

• Eat well, exercise, and get a good night's sleep.

• Engage in strenous activity and really tire yourself out for the night.

• Laze around all day, eat junk food, and relax.

• Write the whole speech, sleep or no. It'll be fresher in your mind.

52. What is the best way to improve your public speaking?

Answers:

• Practice - at home, in the mirror, with friends, in front of an audience.

• Rehearse things repeatedly while going to sleep.

• Drink caffeine or take a Xanax before you speak.

• Watch great speakers and take note.

53. How can you know what to expect before a presentation?

Answers:

• All of these

• Create a list of potential questions from the audience

• Research the attendees

• Obtain feedback about the last presentation made for the same client; to avoid pitfalls

54. Which of these are a useful method for becoming a better and more credible public speaker?

Answers:

• Fitting more jokes into your presentation

• Speaking more quickly to get your point across quickly

• Make sure to drink plenty of coffee so you are alert for your presentation

• Gathering and analyzing information about your audience

55. To be a good presenter, you need to be _________

Answers:

• Good at making animations in PowerPoint

• A naturally talented and charismatic speaker

• Well prepared

• Good looking and pleasing

56. True or False? You should repeat questions when asked by someone in the audience so that everyone knows what question you are answering.

Answers:

• False

• True

57. Strong public speakers are born, not made.

Answers:

• True

• False

58. Which of these is the best option to calm down during your speech?

Answers:

• Taking a deep breath

• Taking a sip of water

• Walking around a bit

• All of these

59. Towards the end of a presentation, what should be the focus?

Answers:

• Having fun together at a lunch or dinner

• Collecting business cards

• Reviewing key points

• Smoozing and mingling

60. What is the best way to feel confident in public speaking?

Answers:

• Knowing your surroundings

• Drinking alcohol beforehand

• Not looking up at the audience and focusing on your index cards or the screen

• Talking really fast

61. Your appearance matters when you are speaking publicly.

Answers:

• False

• True

62. What could be fatal to the success of a presentation?

Answers:

• All of these

• Poorly designed graphics

• Lack of confidence and knowledge

• Being poorly dressed

63. What should you do if you are momentarily overwhelmed, for example, by coughing or emotion?

Answers:

• Pause, breath, and take a drink. Then continue.

• Just push through - it's almost over.

• Just leave - it's too much to take.

• Leave the stage, take a breather, and come right back.

64. Stage fright is a normal part of public speaking.

Answers:

• True

• False

65. How much preparation time should a speech take?

Answers:

• 1 week

• Couple of hours

• Until you feel absolutely confident

• 1 day

66. Faster is better.

Answers:

• False

• True

67. How should your voice sound when speaking publicly?

Answers:

• Clear and fast

• Clear and confident

• Soft and clear

• Confident and Fast

68. What is the best plan when preparing for a presentation?

Answers:

• Study your subject, and prepare notes

• All of these

• Prepare trigger words to remind you of key points

• Create a professionally designed PowerPoint slide show

69. When is it acceptable to chew whilst public speaking?

Answers:

• Depends on the audience

• Never

• Whenever you like, it's your speech

• Only if you haven't eaten that day

70. If you are nervous, you should do what?

Answers:

• Not continue with the speech

• Look away from the audience

• Take a deep breath

• Apologize to the audience

71. The audience is the enemy.

Answers:

• False

• True

72. What should be considered before making a presentation?

Answers:

• The subject matter

• The A/V equipment that will be used

• The slide show content

• All of these

73. What is the best way to practice and review for a presentation?

Answers:

• All of these

• Present to colleagues

• Video tape yourself

• Present to family & friends

74. Which of the following is NOT a commonly accepted type of speech design?

Answers:

• Comparative

• Sequential

• Exclamatory

• Spatial

75. Which of the following is NOT an example of a plosive?

Answers:

• c

• a

• b

• p

76. You should always be ______ when speaking.

Answers:

• serious

• relaxed

• exaggerating

• honest

77. What is an argument in which a speaker rejects another speaker's claim based on the speaker's character and not the claim itself?

Answers:

• Ad populum fallacy

• Ad ignorantiam fallacy

• Straw man argument

• Ad hominem fallacy

78. What is the best way to recover from a slip-up?

Answers:

• Repeat the phrase if necessary, and continue unfazed.

• Make a joke - the audience can relate!

• Apologize, clarify the error, and continue unfazed.

• Leave the podium; it's not worth continuing.

79. When using visuals, you should:

Answers:

• Use your hands

• Read off the screen

• Stand on the side you write with

• Make sure all the information is on the screen incase the audience has missed a word

80. How should you approach the pacing of your speech?

Answers:

• Talk at a normal speed, as in everyday professional coversation.

• Go slow. You know this information cold, but it's your audience's first time.

• Take the important parts slowly, but pick up the pace for the rest.

• Faster is better... keep them on the edge of their seats!

81. To have the best chance of your audience identifying with you and your message it is best to use mostly _____ person pronouns.

Answers:

• First

• Third

• Second

82. Making a great presentation depends on many factors. Which factors are most important?

Answers:

• Know your subject, prepare, be professional, project confidence

• Be well groomed and smile

• Have notes in hand, make eye contact, speak loudly

• All of these

83. True or false? It's always best to leave basic printed brochures about your services after a presentation

Answers:

• False

• True