Do you know that? Among individuals with traditional jobs, 80% would be interested in doing additional, outside work apart from their primary jobs next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Sales & Mktg. category

Test answers for Google Adwords 2020

(223) Last updated: January 23
Elance • Sales & Mktg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

223 Answered Test Questions:

1. Can you use the same keywords in different ad groups?

Answers:

• Yes, except for the fist week of your campaign

• No, never

• Yes, always

• No, except for phrases

2. How is the ad ranking calculated?

Answers:

• Daily Bid x Quality = Ad Ranking

• Bid x Quality Score = Ad Ranking

• Maximum Score x Quality Bid = Ad Ranking

3. What happens when your cost reaches your budget amount?

Answers:

• Your account will be terminated

• Your ads will stop showing for that day

• All of these

• Your checking account will be debited

4. AdWords will automatically ______ your keywords.

Answers:

• underline

• italicize

• bolden

5. Each campaign has a _________ budget.

Answers:

• weekly

• annual

• unlimited

• daily

6. How do you create a new campaign?

Answers:

• You need a new account for each new campaign

• Use the keyword tool to add new keywords to your ad

• Use the New Campaign button on the Settings tab

• The Networks tab of any campaign

7. What is a SERP?

Answers:

• Search Engine Results Paragraph

• Search Engine Results Page

• Search Engine Research Page

• Search Engine Reporting Page

8. What is in-line editing?

Answers:

• An account feature that lets you edit ads, keywords, placements, and bids right where you see them in your account.

• An account feature that lets you edit account preferences and notifications.

• An account feature that let's you edit image ads and image fonts.

• An account feature that lets you edit location and language settings in ad groups.

9. Google Gmail is part of the Adwords display network.

Answers:

• False

• True

10. What is one way to improve your ROI?

Answers:

• Using a landing page that's most relevant to your ad.

• Make sure your website is easy to navigate

• Use highly relevant keywords and ad text

• Adjust your bids

• All of these

11. What is the Display Ad Builder?

Answers:

• A display builder tool that is not affiliated with Google

• A tool that is only available to corporate accounts with an active MCC

• A tool within Google Adwords that allows you to create display ads

• A software that is available for downloading from Google for a fee

12. What may happen if a keyword is not performing well?

Answers:

• Your position on the search page may drop

• The quality score may decrease

• All of these

• You may be asked to increase your bid amount

13. On what page are ads with 1-3 position?

Answers:

• page 3

• page one

• page 2

• page 5

• page 4

14. Can you switch to manual bidding after you setup an automatic bidding?

Answers:

• Yes, but only once per week

• Yes, but only once per month

• Yes, always

• No, never

15. What is the minimum spending requirement?

Answers:

• $100.00

• None

16. In what language can you create your campaign?

Answers:

• All of these

• Spanish

• French

• English

17. Do you have to indicate your currency?

Answers:

• No, never

• Yes, but only in Europe

• Yes, but only when you pay in euros

• Yes, always

18. Which of the following are acceptable ad formats when using the Display Network?

Answers:

• Video ads

• All of these

• Rich media ads

• Animated image ads

19. What is true about Adwords remarketing?

Answers:

• All of these

• You get the same bidding options as other Display Network campaigns

• You can use it with contextual targeting

• You can reach viewers multiple times per day

20. Who is allowed to use Google Adwords?

Answers:

• Only Chief Marketing Officers

• Anyone

• Only Web Designers

• Only Certified Adwords Professionals

21. How many ads can you create with your account?

Answers:

• That is not possible

• Onle five

• No limit

• Only one

22. Which of the following is an idea category provided by Adwords?

Answers:

• Budget

• Bid

• Keyword

• All of these

23. What is PPC?

Answers:

• Pay Per Click Advertising

• Natural Search Advertising

• Search Engine Optimization

24. Which of the following is a type of ad available in Adwords?

Answers:

• Ads with placements

• Ads with keywords

• Ads with mobile device targeting

• (All of these)

25. When you review your statistics, what date range can you choose?

Answers:

• Last month

• Last 7 days

• Today

• All of these

26. Is it possible to make your ads only appear in certain areas of the country?

Answers:

• Yes

• This feature is planned

• No

27. Can you obtain an estimate of how many clicks you can expect per day?

Answers:

• No, never

• Yes, but only if your budget is at least $1,000

• No, that only works with Yahoo!

• Yes, always

28. How often can you change your budget?

Answers:

• Monthly

• Bi-weekly

• Yearly

• No limit

29. What is considered to be a close variant of a word when using broad match keyword?

Answers:

• Abbreviations

• Singular and plural forms

• All of these

• Misspellings

30. What is a destination URL?

Answers:

• A URL that will appear in the bottom of your ad

• An address of a web page that visitors are directed to when they click on your ad

• An image that is placed next to your ad

• A text that explains what products you sell

31. What metric is a part of your Account Activity?

Answers:

• Impressions

• All of these

• Clicks

• API units consumed

32. What do you need (by default) to log in to your AdWords account?

Answers:

• A user name and a pin

• An email address and a password

• None of these

• A pin only

33. What does CTR stand for in Adwords?

Answers:

• Click through rate

• Conversions through renewal

• Click through ratio

• Click to read

34. Which one of these is a level of an AdWords account?

Answers:

• Ad groups

• Campaign

• All of these

• Account

35. What format is NOT available for you to choose for you ads?

Answers:

• MS Excel

• Image

• Text

• Video

36. Can you control how much you spend daily on AdWords?

Answers:

• No, never

• Yes, but only in Europe

• Yes, but only when you pay in euros

• Yes, always

37. True or False. You are able to see which time of the day when your AdWords converts the best.

Answers:

• False

• True

38. One set of keywords and placements for one or more ads is called a(n):

Answers:

• ad group

• family

• ad chain

• ad match

39. Can you import conversion tracking data from Google Analytics?

Answers:

• No

• Yes

40. What tool can you use with Google AdWords to determine how much time customers spend on your site after they click your ad?

Answers:

• Google Trends for Websites

• Google Search

• Google Analytics

• Google Pack

• Google Translate

41. Which of the following is not a valid way to add keywords to your campaign?

Answers:

• Preceding your keyword with @ symbol to add variations

• Via the +Add keywords feature

• Via keyword tool

• Via inline edits

42. Which of the following is a requirement for linking your Google Adwords and Google Analytics accounts together?

Answers:

• A corporate account is used, rather than a personal account

• There are multiple people at the organization using both services

• The Adwords budget is $1 million per month or higher

• The same Google account email address is used for both services

43. Which is an example of a negative matched keyword?

Answers:

• -used

• "used book"

• used books

• [used books]

44. What are Adword's Managed Placements?

Answers:

• Ad placements on specific sites in the Display Network where you'd like your ads to appear

• The average position of where your ad is showing relative to other ads

• The method of preceding your keyword with @ symbol to add variations

• An ad feature that allows you to add a phone number to your text ad

45. Can you have multiple ad groups?

Answers:

• No, never

• Yes, always

• Yes, but every month they must be reviewed for relevance

• Yes, but only when you pre-pay your charges

46. Where can you get an overview of your ad campaigns?

Answers:

• None of these

• Campaign Tab

• Get-to-know Tab

• Billing Tab

47. What is the primary benefit of broad matched keywords?

Answers:

• It attracts more traffic.

• It's easier to organize keywords.

• It attracts less competition.

• It makes it easy to create an ad group.

48. What is the best tool to use to search keyword competition and search volume?

Answers:

• New Placement Tool.

• Insights for Search.

• Ads Preview Tool.

• Keyword Planner

49. Under which tab can you find a links to Google Analytics?

Answers:

• My Account

• Opportunities

• Campaign

• Tools and Analysis

50. What are the two types of networks that Google uses?

Answers:

• Search network and content network

• Local and remote

• CNN and ABC

• Local and overseas

51. What is a cost per click?

Answers:

• The amount of money to pay when someone clicks on your ad and visits your web site

• The amount of money you earn when someone purchases from your web site

• The amount of money you spend to create your web site divided by the number of paying visitors

• All of these

52. What are "ideas"?

Answers:

• None of the above

• Reporting guidelines provided by Adwords

• A group of help articles provided by Analytics superusers

• Adwords provided ideas to potentially improve your ad performance

53. When does Google charge you for an ad?

Answers:

• Every time your ad appears on a webpage

• Every time a person clicks your ad

• Only when a sale is made through the ad

• The service is completely free

54. How can you find your disapproved ads?

Answers:

• Select the disapproved check box under Approval Status

• Link your account to your Google Analytics account

• The Linked Accounts tab

• The Ad Extension tab

55. Surrounding your keyword phrase in brackets, such as [tennis shoes] will result in which type of keyword?

Answers:

• Phrase match

• Exact match

• Variable match

• Broad match

56. A My Client Center account is a Google Adwords umbrella account that houses multiple managed account.

Answers:

• True

• False

57. When you do a search query on google.com, which two types of results could appear?

Answers:

• Sponsored listings and paid listings.

• Free listings and organic listings.

• Natural listings and free listings.

• Organic listings and paid listings.

58. Ad texts should be:

Answers:

• tedious and confusing

• simple and enticing

• short and vague

• long and detailed

59. "Sign Up Now" is an example of a:

Answers:

• marketing imperative

• call to action

• indirect offering

• customer recommendation

60. What tab do you use to add or remove additional users to your account?

Answers:

• My account

• None of these

• Opportunities

• Billing

61. What is an Adwords budget?

Answers:

• The amount in click or impression charges that an account can accrue in a specified time period

• The amount of revenue to your website projected from Adwords ads

• The amount in conversion charges that an account can accrue in a specified period

• An ad feature that allows you to add additional information to your text ad

62. What is the purpose of the conversion tracking tool?

Answers:

• To see more statistics

• To see how clicks convert into sales

• To convert currencies when you review statistics

• None of these

63. True or false? It is NOT possible to pause an individual text ad.

Answers:

• False

• True

64. How many websites can you advertise in a single ad group?

Answers:

• 3

• 4

• 2

• 1

• 5

65. When you subscribe to Google AdWords, how does that affect natural Google search results?

Answers:

• Your company will appear at least ten times in natural search results

• There is no effect

• Your company no longer shows up in natural search results

66. What are excluded placements?

Answers:

• Search queries not allowed on Google.

• Places on the Internet you are not allowed to visit.

• Websites not allowed by Google.

• Websites or webpages where you don't want to run your ads.

67. What can be done to improve the position of your ad?

Answers:

• Be an Adwords super user, reached when you activate 1,000 ads

• Use an Adwords corporate account, rather than a personal account

• Increase your CPC bid

• Link your Adwords account to your Google Analytics account

68. Can your ads be shown on iPhones?

Answers:

• Yes, always

• No, never

• Yes, but only in the US

• No, but since 2013 that will be possible

69. What are the two types of placements on the content network?

Answers:

• Fast and moderate

• Liberal and conservative

• Managed and automatic

• None of these

70. What are managed placements?

Answers:

• Specific websites managed by Google.

• Ad placements on specific sites on the Google Display Network chosen by the advertiser.

• Websites managed by the advertiser.

• Website ad placements chosen by Google.

71. When you review your statistics, which one of these can you not review?

Answers:

• Number of impressions

• Number of sales

• Number of clicks

• Click-through-rate

72. What is the minimum monthly charge for Google AdWords service?

Answers:

• None

• $15

• $1

• $10

73. Where can you find your Notification Settings?

Answers:

• Billing

• Tools and Analysis

• My Account

• Campaign

74. How can you avoid showing an ad when users search for free or cheap?

Answers:

• create an exact match for the searched phrase that includes free or cheap

• create a broad match for the searched phrase that includes free or cheap

• create a match in quotes "" for the searched phrase that includes free or cheap

• add "cheap" and "free" as negative keywords

75. Which one is a mandatory step when you create you AdWords account?

Answers:

• Indicating your cell phone number

• Indicating the time zone

• Writing a one page essay

• Providing a list of your hobbies and other interests

76. What do you call putting an ad on a specific webpage of the Google Display Network?

Answers:

• A campaign selection.

• A Branding Impression.

• An optimization.

• A placement.

77. What is a broad match keyword?

Answers:

• Allows your ad to show for searches that match an exact phrase

• Allows your ad to show on similar phrases and relevant variations

• A keyword that is a very good performer for your ad, resulting in higher than average CTR

• A keyword that is used in more than one Adwords campaign

78. What is Manager Defined Spend (MDS)?

Answers:

• Locations on the Google Displany Network where your ad could appear

• A simple way for MCC users to control the budgets of their managed accounts

• You are not charged for clicks to your landing page, only the conversions from your ad on your site

• An ad feature that allows you to add additional information to your text ad

79. What are call extensions?

Answers:

• The protocol that installs a persistent cookie in the browser to track conversions

• The section of radial buttons in the settings menu

• The name you supply as a way to group keywords you want to track

• An ad feature that allows you to add a phone number to your text ad

80. What is an automatic bidding?

Answers:

• None of these

• An option that allows Google to provide as many clicks as possible within your budget

• A way to avoid setting up campaigns

• A way to let your customers make bids on an online auction automatically

81. What do you use to navigate to different sections of your account?

Answers:

• Tabs in the top

• A command line

• A map

• None of these

82. How are AdWords ranked?

Answers:

• By the quality of ads and the maximum cost per click

• By the quality of ads and the number of keywords

• By the maximum cost per click

• By the quality of ads

83. Which symbol is used to denote an exact keyword match?

Answers:

• (keyword)

• [keyword]

• *keyword*

• !keyword

• "keyword"

84. In remarketing campaigns, what is the default membership duration?

Answers:

• 60 days

• 30 days

• 2 weeks

• 365 days

85. Preceding your keyword with a minus sign, such as tennis shoes -used, will result in which type of keyword?

Answers:

• Phrase match

• Variable match

• Exact match

• Negative match

86. What is remarketing?

Answers:

• Targeting previous visitors of your website as they browse other sites on the Google Display Network

• The method of using text ads in combination with contextual targeting

• The length of time a user's cookie stays on the membership list if the user doesn't visit your site again

• Targeting active keywords with a different modifier after a previous bidding

87. Destinational URL is:

Answers:

• The address for the webpage which is the top converting page.

• The address for the webpage where you'd like people to be sent after they click your ad.

• The address for the webpage which is shown in your ad.

• The address for the webpage which is the main landing page.

88. What is a rich media ad?

Answers:

• A text ad placed in the skyscraper ad position of any website

• An ad that contains animation or other types of motion

• An ad placed on the most highly trafficked sites on the internet

• An ad placed in Fortune a 500 media property

89. What does CPM stand for in Google Adwords?

Answers:

• Cost per minute

• Cost per thousand impressions

• Conversions per thousand clicks

• Conversions per minute

90. What is a negative keyword?

Answers:

• A keyword that is poor performing for your ad, resulting in very low ad rank

• A keyword that is poor performing for your ad, resulting in very low CTR

• Ensures your ad does not show for any search containing that word

• Allows your ad to show for searches that match an exact phrase, rather than a single word

• A keyword that can result in your ad being disapproved, such as "Best"

91. Which factor has no influence on Quality Score?

Answers:

• CTR

• Budget

• Landing Page

• Keyword

92. Which setting is NOT available to choose when you create an ad?

Answers:

• Description line 2

• Destination URL

• A formatted image

• Display URL

93. Which of the following can be found in the Tools and Analysis tab?

Answers:

• Ad groups

• Keyword tool

• Account preferences

• Billing summary

94. If your ad is disapproved, how do you resubmit it?

Answers:

• Add the ad to the Review query for another review by Adwords

• Get in touch with your local Google Adwords representitive.

• Edit the ad and resave it

• You cannot resubmit ad ad for approval

95. Which Of The Following Is An Example Of A Call-To-Action Phrase?

Answers:

• Best of The Web

• Personalized Service

• Buy Here

• Lowest Prices

96. Which of the following is not a valid geographical targeting option?

Answers:

• Targeting a radius around a point on a map

• Targeting by city

• Targeting female english speakers

• Targeting streets along a map route

97. What is the traffic estimator?

Answers:

• A calculator for approximate keyword cost

• GPS application

• A guess about conversion rates

• A click estimate on selected keywords

98. Does a high appearance in organic search results affect whether your advert appears in AdWords?

Answers:

• Yes. Google ranks adverts lower when the website ranks higher in organic search.

• Yes. Google ranks adverts higher when the website ranks higher in organic search.

• No. Google treats paid search and organic search separately.

• Yes. You can't appear on the same page with both Paid Search and Organic Search listings.

99. True or false? Keywords are case sensitive.

Answers:

• True

• False

100. What does the field Avg. Pos. refer to?

Answers:

• The average position of where your ad is showing relative to other ads

• The average position of your keyword quality score

• Average Point of Sale, or how many conversions from your landing page

• Average Purchase of Sale, or how much in revenue the average sale on your landing page generates

101. Joe and Jane have separate ads competing for the keyword "camera." If Joe's quality score is 8 and his maximum CPC is $1.25, and Jane's quality score is 10 and her maximum CPC is $1.10, whose ad will rank higher in a ranking auction?

Answers:

• Joe's

• Jane's

• Not enough information to determine relative rank.

• Both ads will not appear.

102. What is a placement?

Answers:

• The placement of a user's cookie on the membership list

• The amount in click charges that an account can accrue

• Locations on the Google Display Network where your ad could appear

• The average position of where your ad is showing relative to other ads

103. How do you add sitelinks to your campaign?

Answers:

• Initialize the API to send data

• The Linked Accounts tab

• Click the icon next to the ad

• The Ad Extension tab

104. If your daily budget is $100 and you have a click bid amount of $.25, what would the maximum number of clicks you could expect to get each day?

Answers:

• 500

• 100

• 200

• 400

105. What is the Adwords account hierarchy?

Answers:

• Account > campaign > keywords

• Account > campaign > ad group

• Account > ad group > campaign

• Account > billing information > campaign

106. Which of the following is not a keyword match type?

Answers:

• Broad

• Variable

• Exact

• Negative

• Phrase

107. What is the default keyord matching option?

Answers:

• Exact Match

• Broad Match

• Variable Match

• Phrase Match

108. What are Google AdWords keywords?

Answers:

• Words and formulae added to the META tag of your web page

• Words and phrases added to the META tag of your web page

• None of these

• Words and phrases that a user types into the Google search box

109. Which of these is not a keyword match-type?

Answers:

• phrase

• negative

• broad

• exact

• normal

110. What does MCC stand for?

Answers:

• My Client Conversion.

• My Client Creation.

• My Client Center.

• My Conversion Center.

111. What does it mean if your account is set to Manual Payments?

Answers:

• Your account can be used for payment with the Adwords API

• Your ads will run on a deficit of funds until you refresh the account

• You must add money to your account before you receive ad activity

• You are billed after you accrue the costs of your account activity

112. What is the best tool to use to estimate click traffic based on your maximum CPC and daily budget levels?

Answers:

• Placement Tool.

• Traffic Estimator.

• Contextual Targeting Tool.

• Keyword Tool.

113. Where do ads with placement selection appear?

Answers:

• Wherever in the Google Display Network you've chosen

• On gmail text advertising only

• On foreign extensions

• In spots 1, 2, or 3 of the search engine results page depending on your bid

114. Which of the following searches will not show your ad when you are using the phrase match keyword "guitar strings"?

Answers:

• Nylon guitar strings

• Strings for guitar

• Buy guitar strings

• Guitar strings sale

115. Which of the following is not a website that Google AdWords is featured on?

Answers:

• Google News

• Yahoo

• AOL

• YouTube

• Google Search

116. Which is an example of an exact matched keyword?

Answers:

• +Buy Laptop

• [Buy laptop]

• "Buy laptop"

• Buy Laptop

117. What will happen if you add a comma to a two word keyword phrase?

Answers:

• You will activate a Broad Match modifier

• The system will treat it as two separate keywords

• You cannot continue until the comma is removed

• Nothing. The system ignores commas

118. Which one of these is not a tab within a campaign tab?

Answers:

• Format

• Settings

• Networks

• Keywords

119. Which of these is not quality score factor?

Answers:

• Domain Name

• Keyword

• Ad Text

• Landing Page

120. What is a display URL?

Answers:

• The destination URL your ad will land on

• A text that explains what products you sell

• A URL that will appear in the bottom of your ad

• An image that is placed next to your ad

• All of these

121. Which is not a  strong call-to-action for your Ad?

Answers:

• Search for Twiddles

• Call Twiddlemakers today

• Order Twiddles

• Buy Twiddle

• Purchase Twiddle

122. Which element will NOT help you design successful advertising campaigns?

Answers:

• Not including one of your keywords in your ad text.

• Creating simple, enticing ads.

• Using a strong call-to-action.

• Including prices and promotions.

123. Why are two or three word phrases better than one word keywords?

Answers:

• One word keywords are actually always better performing than multiple word phrases

• Adwords will only allow you to bid on a limited amount of one word keywords

• One word keywords are always more expensive than multiple word phrases

• One word keywords tend to be too generic

124. What is a bidding option?

Answers:

• All of these

• A way to let your ads show on iPhones

• A way to control the cost of your campaign

• A way to let your customers make bids on an online auction

125. What does MCC stand for?

Answers:

• Multiple Cached Clicks

• Multiple Client Center

• Manager Client Central

• Managed Click Control

• My Client Center

126. What setting limits the number of times your ads appear on the Google Display Network to a unique user?

Answers:

• Location capping.

• Network scheduling.

• Frequency Capping.

• Ad Optimizer.

127. Which of the following is NOT a campaign option?

Answers:

• Eligible

• Paused

• Future

• Removed

128. What does Adwords ask a trademark holder to have in order to send a complaint to Adwords against another company?

Answers:

• An active AdSense account

• Information regarding where and in what industries the mark is valid

• A Google Adwords account

• Organic search results for the product or site in question

129. Max bid x quality score =

Answers:

• Ad Rank

• Ad Volume

• Consumer Retention Rate

• Ad Score

130. How do you get a My Client Center account?

Answers:

• Visit google.com/adwords/myclientcenter and sign up

• Request corporate status from the Adwords customer service link

• You simply activate it from your Account Settings menu

• From the New Campaign tab in the settings menu

131. You will see an error message if you try to add keywords containing which symbol to your account?

Answers:

• &

• +

• @

• -

132. Phone numbers are acceptable in what part of your ad?

Answers:

• Call extension

• Hyperlinked headline

• All of these

• Site extension

133. How can you discover relevant placements?

Answers:

• Use the broad match modifier

• Use the placement tool

• Use the keyword tool

• Run a Search Term Report

134. What will happen if you don't select a keyword specific bid?

Answers:

• Adwords will prompt you for one for each keyword

• The adgroup default bid will apply to the keyword

• Your ad will not run for that keyword search

• Adwords will use the average bid amount from other campaigns

135. What is the maximum number of characters in a Ad headline.

Answers:

• 15

• 30

• 20

• 25

• 35

136. How many characters can you include into a head line of an English language ad?

Answers:

• Up to 20

• Up to 35

• Up to 25

• unlimited

• Up to 30

137. What is a phrase match keyword?

Answers:

• A keyword that is used in more than one Adwords campaign

• A specification which will display your ad near search results that contain your keyword phrase multiple times on the same page

• Any keyword you specify to not serve your ad when searched in quotes (as an exact phrase)

• Allows your ad to display for searches that contain your phrase or close variants

138. What does WAP stand for?

Answers:

• Wide Area Protocol

• Wireless Applied Protocol

• Wireless Application Protocol

• Wireless Application Procedure

139. If you have set a keyword specific bid but want to revert back to the default adgroup bid, how do you accomplish this?

Answers:

• Delete the bid amount from the Max CPC field and click save

• Via the +Add keywords feature

• Delete and re-add the keyword

• You cannot revert to the default bid

140. Along with cost per click, what is the other form of bidding used within Adwords?

Answers:

• All of these

• Cost per thousand impressions (CPM)

• Pay per conversion (PPC)

• Bid with Google +1 credits

141. What does CPM stand for?

Answers:

• Cost-per-thousand.

• Cost-per-month.

• Cost-per-minute.

• Clicks-per-thousand.

142. Which of the following searches will show your ad when you are using the keyword [guitar strings]?

Answers:

• Guitar strings

• All of these

• Guitar string

• Nylon guitar strings

143. How do you implement a broad match modifier?

Answers:

• By putting a + directly in front of one or more words

• Broad Match is not a valid modifier

• By turning on the automatic bidding feature in the settings menu

• By adding the term "broad match" to the keyword ad group

144. What is it called when a company's ads are matches to relevant webpages?

Answers:

• Matchmaking

• Google AdMatch

• Contextual targeting

• Ad matching

145. If an ad has a click-through-rate of 2% and an average CPC of $0.50, what is the effective CPM?

Answers:

• $50

• $15

• $10

• $20

146. Which is an example of unacceptable ad text?

Answers:

• Get em now.

• Lovin it.

• Greate savings on kitchen utensils.

• Click here.

147. Where can you adjust Geo-Targeting?

Answers:

• Campaign Level

• Geo-Targeting Level

• Account Level

• Keyword Level

• Ad Group Level

148. How do you exclude topics in contextual targeting?

Answers:

• Uncheck the boxes for suggested keywords

• There is no contextual targeting

• There is no exclusion option

• Use the exclusions link in the topics tab or negatives

149. What is the maximum number of AdWords ads that could show on the first page of desktop search results?

Answers:

• 4

• 2

• 11

• 3

150. Surrounding your keyword phrase in quotes, such as "tennis shoes" will result in which type of keyword?

Answers:

• Variable match

• Exact match

• Broad match

• Phrase match

151. What are Ad Sitelinks?

Answers:

• A feature for search based ads that lets you include links to other site content not included in your main landing page

• A feature which allows you to see the way your placement ad looks in context by testing in on your own site

• The Ad Sitelinks tab is where you will determine your placements in Google owned or partnered directories

• An ad placed on another website or service within the Google Display Netword

152. When using broad match, how can you see which search term variations have triggered your ad?

Answers:

• Using the Display Network tool

• Run a Search Query Report

• You cannot see until the ads are served

• Run a Variable Match Report

153. Which is not  a Google recommended element of quality to keep in mind when optimizing your site:

Answers:

• Include often updated, relevant, and original content

• Traffic rather than the user should be the focus of your optimization efforts

• Provide transparency of how your site interacts with the users computer and information

• Provide good and easy to use navigation for your website

154. To set a special promotion to go live at a certain time without manually turning it on, what feature would you use?

Answers:

• The _trackEvent method

• The Go Live feature

• A custom filter

• Ad scheduling

155. To save wasted clicks, ad texts should include:

Answers:

• competitor pricing

• similar products

• prices and promotions

• store locations

156. What can you do with Remarketing?

Answers:

• Remarket to users who have a history of searching for your keywords

• Remarket to users who have visited similar sites to yours in the display network only

• Remarket to users using keyword targeting in the display network

• Remarket to users who have visited your site before in the search network only

• Remarket to users who have visited your site before in the search & display network

157. True or false? Prices stated in your Ad test must always be supported within 1-2 clicks of your landing page.

Answers:

• False

• True

158. Which of these is not a bidding option?

Answers:

• eCPC

• CPA

• CPM

• EPC

• CPC

159. What is the Adwords Quality Score used for?

Answers:

• Determining if you are allowed to place ads up to 1,000 in number to become a super user

• All of these

• Determining how well written and designed your ad is

• Measuring how relevant your keyword is to your ad text and the user's query

160. How does the Automatic Payment billing method work?

Answers:

• Automatic payment does not reflect a payment billing method - it is a keyword bidding method

• You are billed each day in real time for your account activity

• You are billed after you accrue the costs of your account activity

• You are pre-billed in increments of $25 before any account activity

161. Which of these is an acceptable ad headline?

Answers:

• Widgets IN-STOCK Now

• Widgets In-Stock Now

• Widgets In-Stock, Click Here

• Widgets In-Stock Now!

162. Does the order of modified broad match keywords matter? That is, is "+red +shoes" the same as "+shoes +red"?

Answers:

• No, the order doesn't matter.

• The least important keyword should be listed first.

• The most important keyword should be listed first

• Only the first keyword should be marked with the plus sign ("+red shoes" or "+shoes red"), so the question is incorrect.

• If both are present then the search query "buy red shoes" will match "+red +shoes", and not "+shoes +red".

163. How is CTR calculated?

Answers:

• Ad Impressions/Clicks

• Ad Impressions/costs

• Clicks/costs

• Clicks/Ad impressions

164. Where can you setup your AdWords Remarketing lists?

Answers:

• Within my AdWords account

• Within my Analytics account

• Both

165. What requirement must your campaign meet in order to use the Conversion Optimizer?

Answers:

• The campaign must be set for CPM bidding.

• The campaign must have received at least 15 conversions in the last 30 days.

• The campaign must have received at least 30 conversions in the last 15 days.

• The account must be linked to a Google Analytics account.

166. Where can you find the reason your ad was disapproved?

Answers:

• The Ad Extension tab

• Click the icon next to the ad

• The Disapproved Ads tab

• Link your account to your Google Analytics account

167. What is necessary to run Product Listing Ads?

Answers:

• Daily Budget > $25

• All of the Above

• Google Merchant Center Account

• Shopping Ad Extensions

168. What is an effect of moving a keyword to another ad group?

Answers:

• Your statistics (temporarily) reset to zero for that keyword

• It is very beneficial to your quality score

• There is no effect to this

169. What is the membership duration of a remarketing campaign?

Answers:

• How long a user's cookie stays on the membership list if the user doesn't visit your site again

• The length of time between individual visits to your site from one unique user

• 1,000 days, unless you petition Adwords for a longer length of time

• The length of time you are running the remarketing campaign

170. Which benefit is not a result of a negative keyword?

Answers:

• Reduce cost of campaigns

• Improve Quality Score

• Reach a wider audience

• Improve ROI

• Improve in conversion rate

171. In the United States, what is the minimum bid?

Answers:

• $0.01

• $0.001

• There is no minimum

• $0.10

172. How do you calculate AdRank?

Answers:

• AdRank = Max CPC * CTR

• AdRank = Quality Score * Avg CPC

• AdRank = Max CPC * Quality Score

• AdRank = Min CPC * CTR

• AdRank = Max CPC / Quality Score

173. Online advertising goals generally fall into one of two categories:

Answers:

• Direct response or clickthrough rate.

• Old economy or new economy.

• Direct response or branding.

• Branding or image marketing.

174. Which of the following is NOT directly influenced by a high quality score?

Answers:

• Estimating first page bids

• Keyword cost per click

• Conversion rate

• How high your ad will be ranked

175. What is the keyword analysis field?

Answers:

• This field shows keyword suggestions and bid prices.

• This field give you an in-depth view of your keyword's performance.

• This field shows how many clicks your ad will get in the next 30 days.

• This field shows how much your competitors are spending on each keyword.

176. How long can updates to your reporting take?

Answers:

• Reporting is updated instantly

• Up to 2 weeks

• Reporting is updated every hour

• Up to 24 hours

177. Where would you change a campaign's linked Google Places account?

Answers:

• The Linked Accounts tab

• The Ad Extension tab

• You cannot link your Google Places account to Adwords

• You cannot change the linked account settings once set

178. What is the formula for a clickthrough rate?

Answers:

• (Ad impressions / ad clicks) x 100

• (Ad clicks / ad impressions) x 100

• (Ad clicks/ad impressions) / 100

• (Ad clicks / conversions) x 100

179. Which of the following is true of inline editing in Google AdWords?

Answers:

• When a keyword, placement or ad is edited, its statistics reset to zero

• It allows you to edit the tex of your ads right in the SERP

• Inline editing resets bids and destination URLs

• It is limited to keyword grouping and CPC changes

180. Which text is not allowed in your ad under any circumstances?

Answers:

• The best

• 1-900 numbers

• Better than (competitor name)

• Click here

181. In the My Client Center, what does MDS stand for?

Answers:

• Modified Data System

• Manager Defined Spend

• Monitored Data System

• Monthly Defined Spend

182. If you have ads for two campaigns that share a keyword, and a search user types in the keyword, how many ads of yours will they see?

Answers:

• At most one. Google will pick the highest CTR ad, unless you have turned on equal rotation.

• None. Google disallows advertising on two websites with the same keywords.

• At least one; Google will randomly pick one of the ads that could be triggered from each campaign.

• At most one; the keyword with the highest Ad rank will win.

• Two. Google will allow an ad from each active campaign.

183. To set up Conversion Tracking, you can

Answers:

• Import a Goal from Google Analytics

• Any of the Above

• Enable Call-as-Conversion

• Install the Adwords Conversion Tracking Code

184. What happens if a client manager moves all his managed accounts to MDS (Manager Defined Spend)?

Answers:

• now client manager can use CPA bidding for all these accounts

• billing for these accounts will be done on annual basis

• will be billed for these accounts via manager order-level monthly invoice

• AdWords automatically manages all these accounts budget

185. What determines the first page bid estimate?

Answers:

• Quality score and the average cost-per-click.

• Quality Score and historical clickthrough rates.

• Quality Score and current advertiser competition for that key word.

• Historical click through rate and average cost-per-click.

186. What are the Adwords account access levels?

Answers:

• Administrative, Standard, Client, Email-only.

• Manager, Standard, Read-only, Email-only.

• Administrative, Manager, Read-only, Email-only.

• Administrative, Standard, Read-only, Email-only.

187. How do you set different bid multipliers for different times of the day?

Answers:

• Campaigns > Advanced setting > Ad Delivery > Bid Adjustment

• Campaigns > Advanced settings > Ad Scheduling > Bid Adjustment

• Campaigns > Advanced settings > Ad Scheduling > Ad rotation

• Campaigns > Bidding and budget > Ad Scheduling > Bid Adjustment

188. Which of the following is a requirement for including a price, special discount, or free offer in your ad?

Answers:

• The word "free" is not allowed to appear in ads and will result in the ad being disapproved

• There are no special requirements

• Prices must be listed in the Offers Table you have set up in the Ad Preference Center

• It must be clearly displayed on your website within 1-2 clicks of your landing page

189. AdWords by default uses spelling variations and close variations even for exact match and phrase match keywords. Where do you adjust the settings to get the old behaviour of exact match and phrase match?

Answers:

• Keyword level

• Account level

• Campaign level

• AdGroup level

• Advert level

190. True or false? You can add a phone number to your Ad Text.

Answers:

• True

• False

191. If 50,000 people search for the keywords that triggers your ad, but only 250 people click on your ad , What would be the CTR?

Answers:

• 0.05%

• 5%

• 0.5%

• 10%

192. True or false? Broad match modifiers can be used in negative keywords.

Answers:

• False

• True

193. What are the three components of the AdWords ecosystem?

Answers:

• Advertisers, Users, Publishers

• Reach, Publishers, Advertisers

• Google, Adwords, Users

• Advertisers, Users, Accounts

194. What does the Google Network consist of?

Answers:

• Google.com and the Google Display Network.

• The Google Search Network and the Google Display Network.

• Google Search Partners and the Google Display Network.

• Google.com and Google Search Partners.

195. How does contextual advertising work?

Answers:

• A proximity pattern matching algorithm is used to match an ad to its target demographic's location

• It works by providing webmasters with URLs of relevant websites

• All of these

• Keywords are matched to a website by relevancy of context determined by MediaBot

196. What is the range for daily spending?

Answers:

• $5-$10

• $1-$1,000,000

• $0-$100,000

• $10-$20

197. On the display network, how would you show your ad on different pages related to a single topic, rather than individual keywords?

Answers:

• Use topic targeting

• This cannot be done in Adwords

• Use the ad placement selection

• Identify an ad group containing all keywords within the topic

198. The quality score is a measure of:

Answers:

• your ad's relevance

• your ad's frequency

• your ad's priority

• your ad's aesthetics

199. When can an ad use superlatives, like "best" or "#1"?

Answers:

• Always - It just costs slightly more

• If the company is currently making more profit than anyone else in its product market

• Never

• When the ad pulls a word-for-word quote from customer testimonials

• If the claim can be verified by a third-party site.

200. What is AdWords Express?

Answers:

• A way for local businesses to easily advertise to potential customers

• A way for advertisers to skip many of the complicated steps and publish ads soon after signing up

• A way for users of the Google Network to pay a fee and opt out of all AdWords advertisements

• A way for users to quickly indicate their ad preferences and have relevant ads delivered to them

201. Video campaigns allow you to only display the URL you are actually linking to.

Answers:

• True

• False

202. What is the immediate quality score advantage to adding all possible match types of a keyword to your campaign?

Answers:

• There is no advantage

• It is detrimental to your quality score

• It is very beneficial to your quality score

203. The diagnose keywords feature will show a status of:

Answers:

• None of the Above

• Low bid or quality score

• Ad showing some of the time

• Disapproved keyword

204. You have an AdGroup with the broad match keyword "IT jobs," but you don't want single word search queries like "jobs" to match. Which of the following is a way to exclude the search query "jobs" for this AdGroup?

Answers:

• Campaign negative modified broad match '-+jobs'

• Negative phrase match '-"jobs"'

• Change the keyword to phrase match

• You don't need to - Google doesn't match the broad match keyword "IT jobs" with a search for "jobs".

• Negative broad match '-jobs'

205. What is not considered to be a close variant of a word when using broad match keyword?

Answers:

• Synonyms

• Misspellings

• Abbreviations

• Stemmings

206. What is the minimum quality score needed for a keyword not to be edited?

Answers:

• 2

• 3

• 1

• 4

• 5

207. How is conversion rate calculated?

Answers:

• Clicks / Conversions

• CTR / CPC

• Clicks / Impressions

• Conversions / CPC

• Conversions / Clicks

208. Where do you redeem advertising credits you've received for referring others to Adwords?

Answers:

• In the Billing Services tab

• Google does not offer referral credits in Adwords.

• In the Linked Accounts tab

• In the Promotional Code area of Billing Preferences

209. What is the minimum CPM bid amount?

Answers:

• $1.00

• $0.10

• $0.25

• $0.05

• $0.01

210. Which of the following is not a technique that Google uses to determine location targeting?

Answers:

• The time zone the user is in.

• The Google domain being used.

• The search term a user submits on Google.

• The IP address of the user.

211. What is the Bid Simulator used for?

Answers:

• To show the companies you would be bidding against for a selection of keywords

• There is no such thing as a bid simulator

• Estimate the cost, clicks, and impressions your ad will receive over the next seven days if you change the CPC bid

• Estimate the cost, clicks, and impressions your ad could have received over the past seven days if you had set a different CPC bid

212. What is the limit on number of Adgroups in an Adwords Campaign?

Answers:

• 20000

• 15000

• 5000

• 10000

• None of these.

213. What bidding option(s) are initially available for the Google Search Network?

Answers:

• CPM and CPA bidding.

• CPC bidding only.

• CPC and CPM bidding.

• CPM bidding.

214. Under what circumstance is "+1" in the ad text acceptable?

Answers:

• It is never acceptable to use +1 in your ad

• If it is meant to elicit a click on the Google +1 button

• None of these

• If it is part of a value or amount, such as "Get a 3 day rental +1 day free"

215. Each ad group has an initial limit of how many keywords?

Answers:

• 10,000

• 1,000

• 2,000

• There is no limit

216. In remarketing campaigns, what is the maximum membership duration?

Answers:

• 60 days

• 365 days

• 90 days

• 540 days

217. Under what circumstance will you not be able to edit individual keyword bids?

Answers:

• If you have a personal, not a corporate account

• If you've turned on the automatic bidding feature

• When you are using a broad match modifier

• You can always edit individual keyword bids

218. What are enhanced online campaigns?

Answers:

• Contextual targeting among placements.

• Targeting Ad Planner 1000 websites.

• Running image ads on the Google Display Network.

• Having multiple locations and languages in one campaign.

219. What could cause a conversion with no click associated with it?

Answers:

• You have not yet enabled click tracking in your ads

• It is not possible to have a conversion without a click

• The click comes from a phone number included in the ad

• The click comes from a blacklisted or filtered IP address, or from organic searching

220. What is the maximum number of IP addresses that can be excluded per campaign?

Answers:

• 100

• 50

• No limit

• 500

• 1000

221. If you have an exact match keyword being bid below the estimated first page minimum bid, can it show adverts on the first page?

Answers:

• Yes, but only on the lowest positions on the page, if competitors budgets are exhausted or Google is trying to spend the budget.

• Yes. It could even be below the estimated first page bid, and still show in position 1 at the top of the page.

• No. If the bid is below the estimated first page, it will take special conditions to show the related adverts on that keyword.

222. What is the name for a 160 x 600 image ad?

Answers:

• Leaderboard

• Skyscraper

• Wide skyscraper

• Banner

223. What is the limits of keywords in an Adwords Adgroup?

Answers:

• 3000

• 5000

• 2000

• None of these.

• 4000