Do you know that? The majority of solos (66%) freelance full time next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Sales & Mktg. category

Test answers for Facebook (Marketing) 2020

(62, CL) Last updated: January 23
Elance • Sales & Mktg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

62 Answered Test Questions:

1. Can you choose your target group using facebooks ads?

Answers:

• Yes

• No

2. What is the name for Facebook's ranking algorithm?

Answers:

• Like Rank

• Face Rank

• Page Rank

• Edge Rank

3. Which of the following is NOT considered in Facebook's engagement metric?

Answers:

• Share

• Comments

• Likes

• Views

4. Which of the following best describes third-party apps interacting with Facebook?

Answers:

• AoF calls

• AFI calls

• API calls

• alk3 calls

5. True or False? Mobile users can see a sponsored story in their newsfeed.

Answers:

• False

• True

6. On Facebook, you can sponsor a post to a specific audience age, gender and location.

Answers:

• False

• True

7. What is the name of Facebook’s analytic package?

Answers:

• Princeps

• GlassDoor

• Discovery

• Insights

8. True or False? Cover photos are crucial to establishing respectable company pages.

Answers:

• False

• True

9. What does NFO stand for?

Answers:

• Network/Feed Organization

• Novel Feature Orientation

• News Feed Optimization

• No Fee Operation

10. True or False? Half of Facebook page visits come from mobile devices.

Answers:

• FALSE

• True

11. What does CTR stand for?

Answers:

• Client/Thought Relation

• Click Through Rate

• Cost Times Response

• Cost Through Recession

12. True or False? Once a budget is set it cannot be changed.

Answers:

• False

• True

13. True or False? Facebook supports hashtags.

Answers:

• True

• FALSE

14. True or False? Facebook and Twitter profiles can be connected.

Answers:

• True

• False

15. True or False? It is possible to embed single Facebook posts in an external blog or website?

Answers:

• True

• False

16. What button can be installed on outside webpages to allow consumers to become a fan of your page?

Answers:

• Like Button

• Feed Button

• F - Button

• Fan Button

17. How can I get more people to share my posted content?

Answers:

• (all of these)

• Offer an incentive to users for sharing

• Include an image with your Facebook status update

• Use a Call to Action in the post

18. What allows users to share their location on Facebook?

Answers:

• Pin-Points

• Check-Ins

• Shout-Outs

• Four-Squares

19. Facebook users spend the most time (40%) on which page?

Answers:

• News Feed

• Chat Windows

• Collective Friend's Profiles

• Own Profile

20. True or False? Long, rich, and detailed posts get more likes/shares than short or medium length posts.

Answers:

• True

• False

21. Which of the following is most likely to get attention on Facebook?

Answers:

• .GIFs

• Photos

• Text pitches

• Facebook page shares

22. True or False? Facebook's analytic tool shows the names of people who have visited your page.

Answers:

• True

• False

23. Where can you see statistics of your posts on Facebook?

Answers:

• Analytics

• See who like

• Insights

• Settings

24. What symbol allows users to 'tag' other users or companies?

Answers:

• >

• @

• #

• *

25. What symbol does Facebook use to mark verified pages?

Answers:

• The letters "OK"

• A star

• A check mark

• A hand giveing a thumbs-up signal

26. What is the name of Facebook's Analytics tool?

Answers:

• Facebook Analytics

• Edge Rank

• Page Rank

• Insights

27. Which of the following is *NOT* a type of promotion offered by Facebook Offers?

Answers:

• Online

• In Store

• Traditional Media

28. True or False? A hashtag on Facebook should be unique from hashtags you use on other social networks.

Answers:

• False

• TRUE

29. What is CTR?

Answers:

• Cost Through Rate

• Click Through Rate

• Click Table Rate

• Cost Through Rates

• Clicks Through Rate

30. TRUE or FALSE? Integrating apps and third party websites with Facebook does *NOT* require creating a FB application.

Answers:

• FALSE

• TRUE

31. What is a Call To Action?

Answers:

• A global rallying cry, sparked socially online, that can mobilize like-minded individuals to make substantial, real world change

• A line, usually at the end of a content post, asking the reader to take an action (visit a page, submit a comment, etc.)

• A weekly (or daily) theme or goal a company profile places for itself, achievable via Facebook traffic metrics

• When a company sparks an increased focus on social media engagement, starting or cleaning up their image and accessibility on multiple social platforms.

32. True or False? Ads on Facebook mobile appear in the sidebar.

Answers:

• True

• False

33. What is the purpose of the 'star' action in your company profile?

Answers:

• Make your most important post stay at the top of your Page for 7 days

• Note a post for later reference

• Share a post with your top followers

• Highlight important stories by making them larger and more visible

34. What's 'frequency' a measurement of?

Answers:

• The amount of times a Facebook user sees your individual ad

• The amount of people your ad reaches

• The amount of people that share your ad

• Another word for impressions

35. True or False? Auto-posting to Facebook has been shown to decrease likes and comments by 70%.

Answers:

• False

• True

36. In terms of Facebook's ranking algorithm, what does "weight" refer to?

Answers:

• The amount of comments, likes, etc. a content post receives

• How often a profile produces content

• How many highly ranked content posts a profile has in a given week

• How many followers/friends a company has

37. Weight, affinity, and time decay comprise...

Answers:

• NFO

• Facebook Open Source

• PageRank

• EdgeRank

38. How are Facebook ads paid for?

Answers:

• Keyword bids

• Demographic bids

• Cost-per-like

• CPC & CPM

39. True or False? Running multiple versions of the same ad at once is recommended.

Answers:

• False

• True

40. What is the name of Facebook's algorithm for determining how prominently content is displayed on the News Feed?

Answers:

• FeedRank

• EdgeRank

• PowerRank

• PageRank

41. In "Page Insights", the "Total Reach" metric stands for:

Answers:

• The number of unique people who are friends with your fans, including your current fans

• The number of unique users who have encountered any content associated with your page (including ads or sponsored stories pointing to your page) in the last seven days

• The number of unique users who have encountered any content associated with your page since its launch

• The number of unique users who have encountered any content associated with your page (not including ads or sponsored stories pointing to your page) in the last month

42. What is the purpose of the 'pin' action in your company profile?

Answers:

• Attach a post to a specific demographic

• Make your most important post stay at the top of your Page for 7 days

• Highlight important stories by making them larger and more visible

• Attach a post to a specific interest

43. What icon can one attach to in-store flyers, posters, etc. to direct mobile consumers to their Facebook page?

Answers:

• QR codes

• Instagrams

• Hyperlinks

• EdgeRank

44. What does the term 'Fangate' mean?

Answers:

• The act of curating any and all negative feedback by hiding comments and blocking unsatisfied customers.

• This is a made up term.

• A controversy that occurs when companies sell personal information obtained on Facebook without customer consent.

• Requiring people to like your page to participate in any "hidden" content

45. What search revolutionizing feature has Facebook recently released?

Answers:

• Graph Search

• Edge Search

• Friend Search

• Glass Door Search

46. What is the accepted ratio of content & engagement to sales messages?

Answers:

• 50-50

• 25-75

• 80-20

• 20-80

47. In terms of Facebook's ranking algorithm, what does "time decay" refer to?

Answers:

• The loss of followers on an inactive profile

• The loss of time spent using Facebook's News Feed

• The loss of engagement over time after a profile's privacy features are tightened

• The loss of value as posts grow older

48. Which is NOT an available bid type for an ad on Facebook?

Answers:

• CPM

• CPC

• oCPM

• oCPC

49. Which of the following is NOT considered in Facebook's negative feedback metric?

Answers:

• When a post is hidden

• When a post or page receives a negative comment

• When a page is marked as spam

• When a page is unliked

50. True or False? Facebook allows discounts, deals, and sales to be advertised in a company's cover photo.

Answers:

• False

• True

51. Which of the following is NOT shown on the default Facebook Insight Graph?

Answers:

• Impressions

• Posts

• Weekly Total Reach

• People Talking About This

52. Under the "Ads Manager" tool, what does the "Audience Graph" report?

Answers:

• How much of your target audience your campaign is reaching compared to how much it could reach

• Information on the size and engagement of your audience to help you monitor the success of your campaigns

• None of these

• The bid and price for each ad and a summary of its targeting & performance

53. How can a company target prospective users via paid Facebook ads?

Answers:

• Browser bookmarks & download history

• Keywords & search history

• All of these

• Interests & demographics

54. What's the tool for creating, editing and managing multiple ad campaigns on Facebook?

Answers:

• Power Editor

• Sponsored Stories Editor

• AdWords Editor

• Edge Editor

55. What term is used to describe targeting an ad based on secondary (non-facebook) data that can be done in both the power editor and the ads manager?

Answers:

• Custom audience

• Re-targeting

• Offline targeting

• 3rd party targeting

• Data Capture Targeting

56. Under the "Ads Manager" tool, what do "Key Metrics" report?

Answers:

• The performance of your campaign by clicks and actions over time

• Information on the size and engagement of your audience to help you monitor the success of your campaigns

• How much of your target audience your campaign is reaching compared to how much it could reach

• The bid and price for each ad and a summary of its targeting & performance

57. What are the only ads eligible for Facebook Exchange retargeting inventory?

Answers:

• Sponsored Stories

• Promoted Posts

• Marketplace Ads

• Page Post Ads

58. In terms of Facebook's ranking algorithm, what does "affinity" refer to?

Answers:

• How long a company profile has been active

• A user's familiarity with Facebook

• How closely a viewer is related to a creator

• A profile's content-to-like ratio

59. True or False? Posts with hashtags are public by default.

Answers:

• False

• TRUE

60. Under the "Ads Manager" tool, what does "Inline Reporting" report?

Answers:

• The bid and price for each ad and a summary of its targeting & performance

• The number of Page likes, app installs, and event joins that come from your ads

• The performance of your campaign by clicks and actions over time

• How much of your target audience your campaign is reaching compared to how much it could reach

61. What days of the week are statistically highest for FB engagement?

Answers:

• Tuesday & Wednesday

• Monday & Friday

• Saturday & Sunday

• Thursday & Friday

62. While creating a campaign, you can choose to target mobile OS users under _____

Answers:

• Target Audience

• Broad Categories

• Technology

• Ad Extensions