Do you know that? Freelancers in their 60s placed a high priority on the ability to work from anywhere next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Sales & Mktg. category

Test answers for Email Marketing 2020

(72 / 1, CL) Last updated: January 23
Elance • Sales & Mktg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

72 Answered Test Questions:

1. An email sent to someone who has not opted-in or given permission to email to the sender is called _____.

Answers:

• email blocking

• spam

• inbound marketing

• lead nurturing

2. What should you always add to images in case they do not load properly in an email?

Answers:

• Campaign codes

• Colorful borders

• Text descriptions of the image

• Alt tags

3. True or False? According to the CAN-SPAM Act of 2003, email marketers must not include an address and unsubscribe link

Answers:

• False

• True

4. True or False? Abandoned email addresses can be converted to spam traps and report consistent incoming email as spam.

Answers:

• True

• False

5. The percentage of emails that actually make it into a recipient's inbox is called _____.

Answers:

• delivery rate

• bounce rate

• click-through rate

• sent rate

6. True or False? A dedicated email is also called a stand alone email.

Answers:

• False

• True

7. Which of the following is a spammy word you should typically avoid in a subject line?

Answers:

• free

• zero

• you

• more

8. What does CTR stand for?

Answers:

• Click-through rate

• Creative thought response

• Conversion to receiver

• Commerce targeted reply

9. True or False? The unique click rate is calculated by dividing the number of unique clicks in your email by the total number of recipients.

Answers:

• True

• False

10. Paying to have your content in another vendor's dedicated email is called _____.

Answers:

• an email digest

• a sponsored email

• a sanitized email

• a handshake email

11. True of False? Frequency of emailing typically has an impact on subscriber retention.

Answers:

• True

• False

12. What's the main way customers prefer to receive permission based marketing?

Answers:

• Facebook

• LinkedIn

• Email

• Twitter

13. Subscribers may report email as spam based on?

Answers:

• Subject Line

• based on the From name

• Based on email adress

• all of the above

14. What is A/B testing?

Answers:

• Testing your web page to load quicker

• A/B testing is a simple way to test changes to your page against the current design and determine which ones produce positive results.

15. Which of these are possible list segmentation categories?

Answers:

• All of these

• Interest

• Demographics

• Purchasing behavior

16. What is ROI?

Answers:

• Root of investment

• Reach over influence

• Realm of influence

• Return on investment

17. Which of these are advantages to email newsletters?

Answers:

• All of these

• Brand awareness

• Thought leadership

• Customer engagement

18. Which of these are tools for acquiring new subscribers?

Answers:

• Social media outreach

• Extensive blogging

• Calls to action on your website

• All of these

19. True or False: Email marketing yields a high return on investment (ROI)

Answers:

• False

• True

20. What is a shared IP?

Answers:

• A cheaper alternative to a dedicated IP from which many people can send email

• A much more expensive alternative to a dedicated IP

• An email server that almost always sends spam email

• An outdated system for sending email campaigns and not a good option

21. Which of the following is a soft bounce?

Answers:

• The failed delivery of an email due to a temporary issue, like a full mailbox or an unavailable server

• The result of delivering to a honey-pot address

• A slow and steady rise in subscribers

• A permanent delivery failure of an email because you have been marked as a spammer

22. Email List Hygiene refers to what practice?

Answers:

• removing inactive and bad email addresses from your database.

• using a double opt-in

• warming up a new IP address for your emails

• using a single opt-in

23. Which of the following is a hard bounce?

Answers:

• The failed delivery of an email because you went over your sent quota

• The temporary failed delivery of an email because the recipient has an auto-responder set up

• The failed delivery of an email due to a permanent reason like a non-existent, invalid, or blocked email address

• A sudden and sharp dip in open rate

24. What is an email preference center?

Answers:

• the section of an IP where you choose most popular browser types

• the landing page where users can unsubscribe and modify their email settings

• the section of an esp where you choose your company's colors

25. What is warming up your IP address?

Answers:

• A scam attempted by email marketers in the late 2000s

• Keeping your servers in a heated room so they will run more efficiently

• A term for auctioning off your mail server to the highest bidder

• Slowly building up to overall send amount to prevent getting IP blacklisted

26. Sending a commercial email without using a dedicated ESP is a violation of the CAN-SPAM act.

Answers:

• False

• True

27. What is a signature file?

Answers:

• Your trademarked footer design on your website

• A list of opt-ins or "signatures" to your email list

• A short block of text at the end of an email that provides information about the sender

• A sanitized and segmented list of your subscribers

28. True or False? Long, descriptive calls to action are better than short, pointed ones.

Answers:

• True

• False

29. One suggested way you can solve deliverability problems is by _____.

Answers:

• change the color of the call to action buttons on your website

• purchase a more expensive list of prospects

• setting up stricter opt-in measures

• increasing your publishing rate

30. Which of these measure your email campaign's success?

Answers:

• Conversion rate

• Call to action

• Honey-pot rate

• Phishing response rate

31. Which of these are another name for lead nurturing?

Answers:

• Marketing automation

• Auto-responders

• Drip marketing

• All of these

32. What is the first step in any successful email campaign?

Answers:

• choosing the design layout

• defining your goal

• writing a subject line

• writing the body copy

33. Marking a message as "spam" in your inbox will automatically unsubscribe you from all lists of this sender

Answers:

• False, you may still receive the future emails, but into a spam folder instead

• False, you will only notify the ISP and still receive future email into inbox

• True

• Partially true. You will be unsubscribed, but only from the current campaign list

34. What is CAN-SPAM?

Answers:

• sending emails without using an ESP

• renting lists and mailing to people who might not want your content

• the practice of using subject lines to get people to open your emails

• a law that details rules and consequences for commerical email.

35. What is CAN-SPAM?

Answers:

• A measure of how often your mail gets marked as spam

• Email software that allows you to get around spam filter

• Federal email anti-spam legislation passed in 2003

• A list of people who have opted in to receive email solicitation

36. In which category will most likely an email campaign or newsletter land in Gmail, given the recent redesign?

Answers:

• Shopping

• Spam

• Promotions

• Updates

37. When warming a new IP address, you should:

Answers:

• send an email to all of your contacts to let them know

• mail all of your contacts in one batch

• use the word free in your subject lines

• divide your list into several batches, mailing your most engaged users first

38. How is bounce rate calculated?

Answers:

• viewers who opened your email without clicking divided by total emails sent

• viewers who clicked your email without purchasing divided by total emails sent

• undelivered emails divided by total emails sent

39. What is a common way to optimize an email with many images for viewing?

Answers:

• Add H1 tags

• add ALT tags

• make the images animated GIFs

• include the images at the bottom of the email

40. True or False? Purchased email lists are typically just as engaged as opt in lists.

Answers:

• False

• True

41. Which of the following tactics can potentially improve your list hygeine?

Answers:

• use a double opt-in

• use affiliate marketing

• engage in co-marketing

• rent lists

42. The following impacts your Sender Score:

Answers:

• number of characters you use in your subject lines

• volume and frequency of sends, spam reports, IP address usage

• IP address usage and hard bounces

• spam reports and click through rate

43. What is a double opt-in?

Answers:

• A method used to determine whether or not a subscriber has been clicking on links in the emails

• A link subscribers can use to unsubscribe from the email list

• A series of buttons added to the bottom of your email to allow for social media sharing

• A method requiring subscribers to confirm their email address

44. The percentage of emails that were opened in a given campaign is the _____.

Answers:

• success rate

• return on investment

• click rate

• open rate

45. What is the difference between a soft bounce and a hard bounce?

Answers:

• there is no difference between hard and soft bounces

• a soft bounce is the result of a temporary problem

• a soft bounce is the same thing as a spam complaint

• a soft bounce occurs when someone gives you a bad email address

46. True of False? HTML is typically utilized to make sparse, plain emails.

Answers:

• True

• False

47. How is list growth rate calculated?

Answers:

• new monthly email subscribers minus opt outs and hard bounce divided by original list size

• new email subscribers this month divided by total email subscribers last month

• total subscribers this month divided by total subscribers last month

48. Which of these are NOT associated with regular list maintenance?

Answers:

• Higher open rates

• Higher conversion rates

• Greater number of engaged users

• Greater risk of spam reports

49. Subtracting your opt-outs and hard bounces from the number of new email subscribers in a given month and dividing the whole thing by the total list size will yield your _____.

Answers:

• return on investment

• growth rate

• soft bounce rate

• spam list

50. What is a benefit of performing an A/B Test on your email?

Answers:

• Increased delivery rate

• Increased list size

• Better sender reputation

• Increased conversion

51. What does the term Dedicated Email refer to?

Answers:

• an email triggered by a user property

• an email triggered by a specific user action

• a sponsored email offered by a partner

• a stand alone email that promotes an individual offer

52. Which of the following is a tactic for increasing email deliverability?

Answers:

• rent lists

• include a cta in your subject line

• ask your users to endorse your emails

• ask users to whitelist you

53. When A/B testing, how do you dispute a null hypothesis?

Answers:

• Run the experiment long enough to rule out incidental outcomes

• Change the subject line of the email with every subsequent test

• Create a blog post on your website explaining your methods

• Change the number of subscribers with each subsequent test

54. Which of these are terms for subscription lists you built yourself?

Answers:

• Honey-pot

• Friendly list

• Black hat list

• House list

55. What are transactional emails?

Answers:

• an email triggered by a user property

• emails triggered by specific user actions

• a stand alone email that promotes an individual offer

• a sponsored email offered by a partner

56. Return Path's Sender Score measures:

Answers:

• how your email conversion rates compare to ever other sender

• the likelihood that your emails will be delivered

• the reputation of every outgoing mail server IP address on a scale from 0-100

• the aggregate number of clicks you generate across all emails

57. How is unique click-through-rate calculated?

Answers:

• total clicks divided by total emails opened

• total clicks divided by total emails delivered

• unique clicks divided by unique emails delivered

58. Are animated GIFs supported in HTML emails?

Answers:

• Yes, most major email clients support animated GIFs.

• No, most major email clients do not support animated GIFs.

• Yes, but the animations will not loop.

• No, there is no support for animated GIFs in HTML emails.

59. What is the DNS record that says on whose behalf an IP or domain sends email?

Answers:

• Sender Policy Framework

• CAN-SPAM

• Phishing list

• Soft-Bounce Certificate

60. Which of these are associated with having a dedicated IP?

Answers:

• Lower cost

• Risk of red flags to the IP from other users

• Sharing reputation with other users

• Higher cost

61. Which of these are important for the reputation of your outgoing email server?

Answers:

• Sender Score

• Spam Score

• Gmail Score

• Klout score

62. A system that allows you to send an automated series of emails to an early stage lead in order to pre-qualify them before sending them to your sales team is called:

Answers:

• Lead capturing

• Lead funneling

• Lead nurturing

• Sales netting

63. In email marketing terms, what is CPM?

Answers:

• The cost per 1000 addresses in a purchased email list

• The number emails returned in a given campaign

• The number of clicks per million impressions

• An expected cost of legitimate email marketing

64. True or False? It is typically better to place your opt-in calls to action near the bottom of your web page.

Answers:

• False

• True

65. What is a common way to track engagement with email links?

Answers:

• add cta parameters to the end

• add rca parameters to the end

• add utm parameters to the end

• add stb parameters to the end

66. Which of the following IS NOT an advantage to using a shared IP?

Answers:

• cost is typically lower

• consistenly improved sender reputation

• less pressure to generate high email send volume independently

67. Which of these will put you at risk for getting blocked by your Internet service provider?

Answers:

• Having a large number of segments in your email list

• Sending mail from a shared IP address

• Low deliverability rates

• Going over your mail quota

68. Which of these are email lists you purchase or rent instead of grow organically?

Answers:

• Acquisition list

• House list

• Money list

• All of these

69. What is one reason open rates are often considered unreliable?

Answers:

• users may open your email on more than one device

• an email is only counted as open if a user receives the images in your email

• users may read the subject line and never open the email

70. What does honeypot in email marketing refer to?

Answers:

• A spamtrap set by ISP based on inactive email accounts

• A list with over 100,000 subcsribers

• A subscriber list with above the average open rates

• A popular technique in eCommerce that allows for purchase directly from email campaign

71. Legitimate permission-based email that is erroneously blocked due to the limitations of current email blocking and filtering techniques is also known as _____.

Answers:

• honey-pot return

• false positive

• fake bounce

• canned spam

72. Which of these are an advantage of transactional emails?

Answers:

• High click through rate

• All of these

• Resetting your spam counter

• Partnership opportunities with other vendors


1 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
73. What service does email tool DNSstuff.com provide?

Answers:

• tests your email design in different browsers

• is an email service provider

• tests your email subject lines

• monitors your email sender reputation