Do you know that? men (41%) are more likely than are women (37%) to experience an income increase after going freelance. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Sales & Mktg. category

Test answers for Affiliate Marketing 2020

(61, CL) Last updated: January 22
Elance • Sales & Mktg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

61 Answered Test Questions:

1. A small file stored on a consumer's computer that records information about that consumer is called a:

Answers:

• Snippet

• Trinket

• Sniffer

• Cookie

2. If a merchant wants to limit their advertisements to only a few, niche markets, they should:

Answers:

• Lower their commission rate

• Manually approve all affiliate applications

• Create better ads

• Offer much higher commissions

3. Every time a link appears in a visitor’s browser, it is considered:

Answers:

• A commission

• A lead

• An impression

• A focus

4. A ______ is a clickable (hyperlinked) advertising graphic, and is the most common type of web advertisement.

Answers:

• headline

• pop-up

• banner

• copy

5. True or False? It is possible to institute and track a pay-per-call commission program.

Answers:

• True

• False

6. Which of these actions may result in a commission reversal?

Answers:

• Cancelled order

• All of these

• Unclaimed shipment

• Repeated/duplicate order

7. What does CPC measure?

Answers:

• cost per click

• cost per channel

• clicks per campaign

• cost per count

8. True or False? Many advertisers set restrictions on who can promote their products, and how.

Answers:

• False

• True

9. The first page one would see after clicking on an advertisement is called a:

Answers:

• Ad page

• Landing page

• Signup page

• Sale page

10. True or False: You can be held legally responsible if your affiliates send junk mail to users on your behalf

Answers:

• False

• True

11. Which of these are NOT included in the affiliate marketing relationship triangle?

Answers:

• Consumer

• Publisher

• Operator

• Advertiser

12. What is cookie stacking?

Answers:

• allocating a percentage of the payout to the end user

• tracking multiple cookies in each affiliate transaction

• adding an incentive to publishers who hit your campaign target

• doubling a payout for a publisher who drives substantial traffic

13. True or False? Trademark Poachers are affiliates that bid in their search campaigns on other merchants' trademarks and URLs, often with variations of misspellings of them.

Answers:

• True

• False

14. A web host that charges customers on a monthly basis should ideally reward an affiliate with a _______ for customers brought in through the affiliate.

Answers:

• backlink

• decreased commission

• Social media "follow"

• recurring commission

15. In affiliate marketing terms, which of these can CPA typically stand for?

Answers:

• Customer-Per-Advertisement

• Cost-Per-Action

• Customer-Pay-Attribution

• Cash-Per-Affiliate

16. Automated clicking programs (hitbots), are a major factor behind:

Answers:

• Successful affiliate programs

• Click fraud

• Decreased leads

• Increased sales

17. What does CPS measure?

Answers:

• cost per savings

• cost per sale

• cost per subscription

• cost per thousand

18. When a visitor clicks a link and makes a purchase from or generates a lead for an advertiser it is known as a:

Answers:

• Action item

• Call to action

• Backlink

• Conversion

19. What is an affiliate marketing publisher?

Answers:

• a business that places an affiliate ad for their own product or service

• a website owner that earns commissions from driving sales of a product offer

• a blogging platform that supplies affiliates with offers

20. What is the benefit of paying an affiliate based on CPA rather than clicks or impressions?

Answers:

• payment is received only when desired outcomes are achieved

• campaigns never exceed maximum budgets

• you're more likely to establish a good relationship with the affiliate

• you have to pay the affiliate less often

21. When an existing affiliate brings in additional affiliates into a _______ program, the first affiliate earns commission on the new affiliate's revenue.

Answers:

• bonus

• laddered

• two-tier affiliate

• gold standard

22. Which of the following IS NOT a form of affiliate fraud?

Answers:

• all of the answers are correct

• trademark poaching

• spamming for traffic

• automated form-filled leads

23. When a website visitor leaves an item in an online shopping cart without completing the transaction, this is known as:

Answers:

• Cycling

• Ditching

• Abandonment

• Redirecting

24. When affiliates are able include their own logo on the pages to which they send visitors through affiliate links, this is called:

Answers:

• Tag-team advertising

• Co-branding

• CPM

• Split marketing

25. What is last-touch attribution?

Answers:

• attributing successful outcomes to the last marketing touchpoint a user encounters

• attributing successful outcomes to the last email a user opens

• attributing successful outcomes to the last sales call a user opens

26. When selecting publishers, you should:

Answers:

• look for the publisher with the lowest EPC

• look for the newest publishers

• look for alignment between the publisher and your offer

• look for the most successful publishers

27. What are affiliate chargebacks?

Answers:

• reversal of an affiliate commission due to fraud or other suspected issues with the sale

• charge from an affiliate to a publisher to cover the cost of doing business

• reversal of the fee an affiliate program charged to a publisher for carrying an offer

28. The number of users exposed to an ad, measured by impressions, is called:

Answers:

• Stickiness

• Popularity

• Reach

• Virality

29. What is first-touch attribution?

Answers:

• attributing successful outcomes to the first marketing touchpoint a user encounters

• attributing successful outcomes to the first email a user opens

• attributing successful outcomes to the first sales call a user opens

30. Using information collected on an individual‘s web browsing history such as the pages they have visited or the searches they have made to select which advertisements to display to that individual is known as:

Answers:

• Lifecycle targeting

• Habit targeting

• Demographic targeting

• Behavioral targeting

31. What are Scrubkit and BrandVerity?

Answers:

• affiliate payment platforms

• affiliate networks

• affiliate publishers

• affiliate fraud prevention tools

32. True or False? A user who visits a site several times a week would raise the unique visitor metric on each visit.

Answers:

• False

• True

33. True or False? Brand-new affiliate programs have the best chance at attracting super affiliates.

Answers:

• True

• False

34. What is a critical step in determining which payout model is right for your business?

Answers:

• understanding your marketing goals

• knowing which other companies the publisher is working with

• understanding how long the publisher has been in business

• knowing which will drive the most traffic

35. What does CPA measure?

Answers:

• cost per affiliate

• clicks per acquisition

• cost per acquisition

• clicks per affiliate

36. What is the difference between CPS networks and CPA networks?

Answers:

• CPS networks are by invitation only

• CPS networks generate leads at a fixed price for advertisers

• CPS networks typically take a percentage of every sale and charge setup fees

37. Which of the following is a sign that your campaign may be the victim of fraud?

Answers:

• fewer conversions than average

• sudden traffic surges

• sudden traffic dips

38. Promotional materials advertisers use to attract consumers to their websites or products, including text links, banner ads, buttons, email copy, and videos, are known as:

Answers:

• Creative

• Nets

• Copy

• Graphics

39. When an affiliate link advertises and brings visitors to a discounted offer, this is known as a:

Answers:

• Deal link

• Hotlink

• Coupon link

• Clipped link

40. Which of these are an optional guarantee an advertiser may specify for publishers for the duration of the program terms?

Answers:

• Monthly active users

• WYSIWYG

• Minimum EPC

• Extra join fee

41. The 1% of affiliates that typically bring in more than 90% of your sales are usually called:

Answers:

• Gold ring affiliates

• Super Affiliates

• Key Performers

• Power Affiliates

42. If a shopper has more than one cookie from different affiliate sites and then makes a purchase, who will receive the commission?

Answers:

• The commission is split evenly among the different affiliate sites

• The first referring affiliate cookie takes priority and the first affiliate gets the commission

• The affiliate with the highest number of conversions takes priority and gets the commission

• The last referring affiliate cookie overwrites the previous cookie and the last affiliate gets the commission

43. An invisible image that is fired on the final page of the shopping cart is an important factor in:

Answers:

• Niche targeting

• Pixel tracking

• Image counting

• Ad blocking

44. The part of an email message or web page that is visible without scrolling down the page is:

Answers:

• Above the scroll

• Top headline

• Highlight spot

• Above the fold

45. An affiliate link that brings visitors to a specific page on a website, NOT the homepage, is known as a:

Answers:

• Callout link

• Breadcrumb link

• Deep link

• Merchant link

46. In affiliate marketing terms, LTV most closely corresponds to:

Answers:

• The total amount that a customer will spend with a particular company during his or her lifetime

• Selective advertising in which a publisher can choose what geographical areas they want the ad to appear in

• The information submitted to a search engine to support part of paid placement and paid inclusion services

• A way of measuring how many people click a link online to see its destination website

47. True or False? In affiliate marketing, an "Affiliate" generally means a subsidiary or division.

Answers:

• False

• True

48. Sharing a part of the revenue you receive from an affiliate program, through various incentives and offers, with the end consumer is a defining aspect of:

Answers:

• Email Marketing

• Loyalty affiliate websites

• None of these

• Paid Search Advertising

49. When utilizing email marketing in an affiliate program, which of these are required?

Answers:

• A minimum of 2 affiliate links

• An unsubscribe link

• All are required

• A graphical banner

50. A measure of the number of online conversions that happened within a set period of time after a user saw, but did not click, a display ad is the:

Answers:

• Soft conversion rate

• Post-touch conversion rate

• Time-frame conversion rate

• View-through conversion rate

51. In marketing terms, what is the difference between ROAS and ROI?

Answers:

• ROAS is used to reflect all benefits from marketing efforts, while ROI only reflects monetary gain from marketing efforts

• ROAS reflects the monetary return on advertising dollars spend, while ROI reflects the overall gain from all advertising efforts, not limited to revenue

• ROAS is a term typically reserved for ad agencies, while ROI is used for all types of businesses

• ROAS reflects revenue earned from digital advertising efforts, while ROI reflects revenue earned from all marketing channels

52. What is a locking period?

Answers:

• The period of time an advertiser is locked out of an affiliate program for click fraud

• A period of time where merchants can approve or "lock" in an advertiser to their program

• A period of time where a commission is still reversible

• The time period a customer has between adding an item to their cart and actually purchasing the item

53. The attribution model used in affiliate marketing that credits a publisher who was responsible for directing an action is called a:

Answers:

• CPM

• Last-man-in model

• Last-click model

• Final-impression payout

54. What is the percentage of clicks for the number of advertising impressions displayed?

Answers:

• PPC

• CTR

• CPI

• CPM

55. What does CPM measure?

Answers:

• cost per thousand

• clicks per thousand

• cost per million

• clicks per monetization

56. What is shared attribution?

Answers:

• credit is delivered to multiple affiliate touchpoints for driving conversion

• the publisher and business share revenue from a sale

• an affiliate program and publisher share revenue from a sale

57. A popular attribution model that credits events occurring closer to the sale with more credit than other previously recorded touchpoints is a(n):

Answers:

• Time-decay model

• Early adopter program

• Tracking model

• Deadline payout model

58. True or False? The individual or company that promotes a product or service in exchange for earning a commission is an advertiser.

Answers:

• False

• True

59. Which of the following IS NOT an affiliate marketing program?

Answers:

• Integrate

• Commission Junction

• Link Mine

• Clickbank

60. What is event allocation?

Answers:

• selecting publishers who will be allowed to feature your offer

• choosing a start date for your campaign

• allocating credit for a transaction

• running a test of your offer with several publishers

61. What does EPC measure?

Answers:

• earnings per click

• earnings per count

• earnings per 1,000 clicks

• earnings per 100 clicks