Do you know that? 20% freelancers are 0-1 year as a freeleancer next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Windows Vista Administration 2020

(80) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

80 Answered Test Questions:

1. How would you turn on or off the password requirement when the computer wakes from sleep?

Answers:

• Control Panel->Easy mode button

• Control Panel->Power Options->Change Plan Settings->Advanced options->Require password on wakeup

• You can't change this setting in Windows Vista

• Go to the command window and type "wake up no security"

2. How do you change the desktop background?

Answers:

• Right click on the desktop->personalize->desktop background

• Open a command window and type "desktop bg"

• Open Internet Explorer-> Internet Options->Background

• Type "desktop background" anywhere

3. Do you need to use Device Manager to uninstall plug-and-play devices?

Answers:

• Yes. It is never safe to unplug a usb stick without doing it safely through device manager.

• Yes, especially a usb printer. It will format your hard disk if not done safely.

• Yes, it will destroy the system you are working on if it is not used.

• No.

4. How do you install new device drivers?

Answers:

• You can't install device drivers in Windows Vista

• Remove all device drivers and the restart your computer

• Device drivers are packaged as downloadable executables from the device manufacturer's website

• Download the driver from the manufacturer's website then copy and paste it into the startup folder

5. Under the Event Properties tab, what does the term “Event Id” reveal?

Answers:

• It is a secondary calendar to keep user activities organized.

• It lists the activities of guest users only.

• It reveals the type of logged event.

• It chronologically lists only the users activity.

6. What would the command: “sc \\%2 start spooler” do?

Answers:

• Reinstall your printer drivers.

• Delete all printers.

• Restart a remote print spooler.

• Install a new printer.

7. How do you see all the computers on your network?

Answers:

• Go to Internet Explorer and type in "show my network friends" into the address bar

• Go to windows explorer-> type in "all network" anywhere

• Go to windows explorer->click on network link at the bottom left of the navigation pane

• Open a command window and type "show network"

8. Which of the following functions can a guest account not perform?

Answers:

• Add a new user

• Connect to the internet

• Open non-password protected files

• Run programs it has permission to run

9. How do you view a list of all drives including hard drives, cd drives, network drives, and removable media?

Answers:

• Type "show drives" in the windows search box

• Open a command window and type "show all drives"

• Right click on the desktop and choose "drives"

• Click the start button then click computer

10. What is the easiest way to give a user access to all functions of Windows Vista?

Answers:

• Give the user access to Internet Explorer.

• Make the users's username end in "_admin"

• Share the c drive with the user.

• Add the user to the administrator's group.

11. What is a roaming user file?

Answers:

• A user file that moves around the computer.

• A file containing user data that tracks users as they log on and off of different computers.

• A user file that travels via satellite.

• A user file that travels across a network.

12. How would a user delete a file permanently without having it go to the recycle bin?

Answers:

• Triple click on the file

• Hold down the shift key and press delete while selecting the file.

• Press delete 3 times quickly while selecting the file

• Right click and choose permadelete

13. What can happen to a system file that has been modified?

Answers:

• It can make the operating system run more smoothly.

• A user error will occur, and the program may be inoperable.

• It creates viruses.

• It generates malware.

14. Which of the following web browsers are not compatible with Windows Vista?

Answers:

• Windows Vista can use all current web browsers.

• Safari

• Chrome

• Firefox

15. What is a superior encryption to WEP?

Answers:

• CWE

• WPA

• RSA

• WMA

16. Which of the following is not a valid way to run a program?

Answers:

• Type the name of the program into Internet Explorer

• Press the windows button, type the name of the program, and then click on it in the results list.

• Double click on the programs shortcut icon.

• Find the program in the list of all programs and click on it.

17. What does the acronym, DNS stand for?

Answers:

• Dynamic Name Source

• Domain Name System

• Discrete Name Service.

• Dynamic Nick Service

18. Where do you repartition drives in Windows Vista?

Answers:

• Disk Management Console

• You can't repartition drives with Windows Vista

• Open a command window and type "drive repartition go"

• Right click on the desktop and choose "split drive"

19. What type of file system is the default for Windows Vista?

Answers:

• FAT12

• FAT32

• DOS

• NTFS

20. What is does the command "mmc" stand for?

Answers:

• Many Mighty Console

• Microsoft Multimedia Console

• Microsoft Management Console

• Microsoft Mixed Console

21. How do you connect to a specific wireless network?

Answers:

• Go to internet explorer->tools->wireless networks

• Go to Control Panel->Wireless settings

• Right click on the desktop->Connect to wireless network

• Click wireless icon in the system tray->Connect or disconnect->Choose network to connect to

22. How do you turn off User Account Control?

Answers:

• Control Panel->UAC->Click Off

• Open a command window and type "no UAC"

• open Control Panel->User Accounts and Family Safety->Turn user account control on or off

• Right click on the desktop and choose "remove UAC"

23. How would you find and uninstall a program that you recently installed?

Answers:

• Go to the control panel->uninstall programs->sort list by date

• Open a command window and type "show me the new stuff"

• Open windows explorer and type "recent" in the search box

• You can't do this in Windows Vista

24. How do you add a new user in Windows Vista?

Answers:

• Open a command window and type "add user" followed by the username and password

• Go to windows explorer and right click on the c: drive then choose "add user"

• Open control panel and start typing the username followed by the password

• Go to control panel->User Accounts and Family Safety-> User Accounts-> Manage Accounts-> Create a new account

25. How do you view a list of all installed programs?

Answers:

• Click the start button then click all programs

• Send an email to the network administrator

• Type "give me programs" in the search box

• Open a command window and type "show programs"

26. What is the difference between Group Policy and Local Policy?

Answers:

• Local policy isn't very fair.

• Group policy is set on the network level usually by a network admin and local policy is set on the machine level.

• Group policy only affects network settings.

• Group policy is more verbose.

27. How would you turn off Windows Aero styles?

Answers:

• Right click on the desktop->personalize->window color and appearance->Click the link at the bottom->Choose Windows Vista Basic instead of Windows VIsta Aero

• Start->Run->Aero.disable()

• Start->Run->Appearance.exe -remove -aero

• You can't disable Aero styles in Vista

28. How can you run a program that requires administrator rights?

Answers:

• Send an email to the network admin

• Right click on program -> Run As Administrator

• Point the shortcut to c:\Windows

• Reinstall the program as administrator

29. How do you clear the web cache in Internet Explorer?

Answers:

• Go to windows explorer, find the browsing history folder and delete it

• Open a command window and type "history.Delete()"

• Start->Run->Delete History.exe

• Tools->Internet Options->General Tab->Browsing history->Delete

30. How would you find large files that need to deleted?

Answers:

• Open a command window and type "show large files"

• Use windows explorer to do a file search on your hard drive, setting the custom search setting to only files above a certain size

• Send a polite email to your network admin

• You can't do this in Windows Vista

31. Can any user besides Administrators make changes to devices?

Answers:

• No. Only Administrators.

• Root users can make any changes.

• Super users can make any changes.

• Yes, guest users can make any changes.

32. How do you see hidden tasks in the Task Scheduler?

Answers:

• Select Show “Hidden Tasks” in the View menu.

• You have to alter the file, confview.php.

• It has to be configured in win.conf.

• It must be configured in views.php

33. Does Windows Vista allow setting multiple browsers as the default web browser?

Answers:

• Yes, but you have to redo it every time you restart

• No, there can only be one

• Not for regular users, only for administrators

• Yes, but one must be Internet Explorer

34. How must you log in to take full advantage of Print Management?

Answers:

• As an Administrator.

• As a root user.

• As a super user.

• As a guest user.

35. What do you have to use to view a system event log?

Answers:

• Log Viewer

• Event Viewer

• Viewer

• System Viewer

36. What are themes used for?

Answers:

• Themes make the internet smoother.

• Themes are an easy way to change all visual elements with a single click.

• Themes make your computer faster.

• Themes will protect your from hackers.

37. Which users do settings contained in the Local Group Policy apply to?

Answers:

• Root users.

• No users.

• All users.

• Super users.

38. How do you activate/deactivate the windows firewall?

Answers:

• Go to Control Panel->System and Security->Windows Firewall->Turn Windows Firewall on or off

• Go to the device manager and uninstall the windows firewall

• Open a command window and type "share" followed by the absolute path to the folder.

• Go to administrative tools and uninstall all device drivers

39. What does the shortcut "Windows + e" do?

Answers:

• Turns off the sound

• Opens windows explorer

• Put Windows into "extra" mode

• Open Internet Explorer

40. How do you share the contents of a folder across a network?

Answers:

• Right click on the folder, click the sharing tab, click the share button, choose who to share with and click share.

• Open a command window and type "share" followed by the absolute path to the folder.

• Right click on the folder and starting typing "share me now"

• Right click on the folder and choose "give away files"

41. Why would a Vista Administrator want to set up a custom event view?

Answers:

• Custom views can't be set up.

• There is no benefit to using custom views.

• Custom views are not beneficial because they cost valuable resources.

• Clarity and organization.

42. What does the acronym DHCP stand for?

Answers:

• Digital Host Calculation Protocol

• Dynamic Host Configuration Protection

• Direct Host Consolidation Protocol

• Dynamic Host Configuration Protocol

43. Where would you change internet options?

Answers:

• Open internet explorer->Tools->Internet Options

• Open windows explorer->type internet options anywhere

• Go to control panel->Internet Options

• Right click on the desktop and choose "internet options"

44. ADMX files are based off of what file type?

Answers:

• HTML

• XLS

• XHTML

• XML

45. How do you uninstall a program?

Answers:

• Press delete with the program open

• Press alt + f4 while the program is open

• Go to Control Panel-> Programs -> Uninstall a program

• Drag the program shortcut into the recycle bin

46. Updates to Sysvol are replicated to which domain controllers?

Answers:

• Guest user domain controllers.

• User domain controllers.

• No domain controllers.

• All domain controllers.

47. What is the acronym for Microsoft Management Console?

Answers:

• CMM

• MCC

• MMC

• MCM

48. Does Windows Vista require manual defragmentation of hard drives?

Answers:

• No, Windows Vista automatically schedules defragmentation of hard drives by default

• Yes, you have to do it once a day.

• No, but it does defragment randomly sometimes.

• Yes, you have to do it once a month.

49. Do tasks in windows Vista have more, or less functionality than in previous versions of Windows?

Answers:

• Less functionality until you install Service Pack II.

• More functionality until you install Service Pack II.

• Less functionality.

• More functionality

50. What is the default version of Internet Explorer that comes with Windows Vista?

Answers:

• Internet Explorer 10

• Internet Explorer 7

• Internet Explorer 9

• Internet Explorer 6

51. In the Network Monitor, what is PID referring to?

Answers:

• The users Personal ID.

• Product ID.

• Placement ID of the computer.

• The process ID of an application.

52. Where do you monitor current network speed for each network connection?

Answers:

• Control Panel->Network Speed

• Click the windows button->Network Statistics

• Task Manager->Networking tab

• Go to windows explorer->Network Bandwidth

53. What command do you use to gather information about your wireless client configuration?

Answers:

• shnet

• statlan

• wlan stat

• netsh wlan

54. What is PnPUtil.exe responsible for?

Answers:

• It is a utility to manage the driver store.

• It is a utility to manage file storage.

• It is a utility to manage storage.

• It is a utility to manage music storage.

55. What are cabinet files responsible for?

Answers:

• Archiving log files.

• Moving log files to another location on the computer.

• Transferring log files to another host.

• Encrypting log files.

56. What is the command to open the windows services console?

Answers:

• theServices.exe

• svc.msc

• services.msc

• svcs.exe

57. What command will open the device manager at a command prompt?

Answers:

• mmc devmgmt.msc

• msc devmgmt.mmc

• mmc.msc devmgmt

• mmc devmgt.msmc

58. Under Resource View, what does “CPU” indicate?

Answers:

• The percentage of utilized processing capacity.

• Constant Processing Units

• Computer

• Computer Processing Unit

59. How do you map a network drive?

Answers:

• Open windows explorer->Click Map network drive

• Go to control panel->network drives->map new network drive

• Open a command window and type "run network mapper"

• Right click on the desktop and choose map network drive

60. Why does Group Policy increase productivity?

Answers:

• It ensures that skilled users administer the system longer and keep it tuned correctly.

• It keeps all users beneath the layer of the same properties.

• It allows for different settings for various skill levels.

• It keeps people with no skills away from the computer.

61. What is the maximum amount of actions a task can have?

Answers:

• 32

• 50

• 100

• 20

62. What is the default DPI for Windows Vista for most computers?

Answers:

• 120 DPI

• 72 DPI

• 96 DPI

• 100 DPI

63. What is one file that cannot be encrypted under Microsoft's EFS?

Answers:

• nocrypt.dat

• ntuser.dat

• ntcrypt.bat

• efs.dat

64. What is a junction point?

Answers:

• A location on the hard disk where all the information intersects.

• A location on a hard drive that joins other hard drives together.

• A series of code that intertwines multiple programming languages.

• A physical location on the hard disk that points to files located elsewhere.

65. Which is a supported programming language for writing computer and user scripts?

Answers:

• Cobal

• PERL

• SQL

• Pascal

66. What is another name for Wired AutoConfig service?

Answers:

• d3hvc

• dosvc

• dot3svc

• dhcvd

67. When manually starting the Wired AutoConfig service, what command do you use?

Answers:

• set autoconfig

• autoconfig

• man conf

• lanconf

68. What is the command to open the remote desktop window?

Answers:

• rdp.exe

• remote.exe

• mstsc.exe

• remoteDesktop.exe

69. What can Event Viewer not do?

Answers:

• Save useful event filters as custom views that can be reused

• Compress event views

• Schedule a task to run in response to an event

• View events from multiple event logs

70. Which users of Windows computers considered Administrators?

Answers:

• All users.

• Guest users.

• Super users.

• Root users.

71. Where are log files for PushPrinterConnections.exe stored?

Answers:

• %windir%\temp\ppcMachinevista

• %windir%\temp\ppc.lo

• %windir%\core\ppcMachine.log

• %windir%\temp\ppcMachine.log

72. How do you disable a user in Windows Vista?

Answers:

• You can't disable accounts in Windows Vista

• Start typing "disable [username]" anywhere

• Open a command window and type "[username] disable"

• Control Panel->Disable Accounts

73. What type of event is Event ID 4000?

Answers:

• Network breach.

• Computer startup.

• Computer shutdown.

• Computer reboot.

74. Are ADMX files stored in individual Group Policy objects?

Answers:

• No

• Yes, and they are separated for each user.

• They can be, but it has to be specified in the configuration file.

• Yes.

75. What is the default setting for password expiration?

Answers:

• 60 days

• 90 days

• 42 days

• 30 days

76. What menu would you use to create a custom view?

Answers:

• View menu

• Action menu

• Preferences menu

• Custom menu

77. How many policy layers are there for Administrators and Non-Administrators?

Answers:

• Five

• Three

• One

• Two

78. What does the Action pane replace in MMC 3.0?

Answers:

• Taskpad Views

• Task Views

• Action Pad Views

• Action Task Views

79. What mode do you use to create new snap-in consoles?

Answers:

• Custom Mode

• Console Mode

• Snap-in Mode

• Author Mode

80. How would you make a desktop background stretch across 2 monitors?

Answers:

• Set the wallpaper in display settings to "both"

• Set the wallpaper in display settings to "tile"

• Set the wallpaper in display settings to "stretch"

• Set the wallpaper in display settings to "dual mode"