Do you know that? 15% American freelancers earn $100+/hr next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Windows Azure (Developer) 2020

(98, CL) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

98 Answered Test Questions:

1. Which of the following is not a Windows Azure service?

Answers:

• Management

• Sockets

• Storage

• Compute

2. Which size is not a SQL Azure Business Edition size?

Answers:

• 20 GB

• 50 GB

• 30 GB

• 10 GB

• 5 GB

3. Which principal is Windows Azure NOT built on?

Answers:

• SaaS

• Caas

• PaaS

• IaaS

4. In order to secure the AppFabric cache by ACS what object Type must be passed to a DataCacheSecurity instance?

Answers:

• char[]

• System.Security.SecureString

• char*

• ArrayList<char>

• System.String

5. Which of the following is NOT a feature of Windows Azure Storage?

Answers:

• Table Storage

• Windows Azure Drive

• BLOB Storage

• Microsoft SkyDrive

• Queue

6. What operating system does Windows Azure run on?

Answers:

• Windows Server 2008 R2

• Windows Vista

• Windows 7

7. How would you look at messages on a queue called "myqueue" in a Storage Account called "mystorage" without popping it using the REST API?

Answers:

• http://mystorage.queue.windows.core.net/myqueue/Messages?peekonly=true

• http://mystorage.queue.windows.core.net/Messages

• http://mystorage.queue.windows.core.net/Messages?peekonly=true

• http://mystorage.queue.windows.core.net/myqueue/Messages

8. How do you get a reference to an Azure Storage Queue called "myqueue" where the CloudQueueClient variable is named "client"?

Answers:

• CloudQueue queue = client.GetCloudQueueReference("myqueue");

• CloudQueue queue = client.CreateQueueIfNotExists("myqueue");

• CloudQueue queue = new CloudQueue("myqueue");

• CloudQueue queue = CloudQueue.Create("myqueue");

9. What security level does the Service Bus need to function in a host?

Answers:

• Partial Trust Code Access Security

• Full Trust Code Access Security

• Principal of Least Privilege

• Medium Trust Code Access Security

10. How does Azure Traffic Manager differ from the Azure Content Delivery Network (CDN)?

Answers:

• CDN works on static content whereas Traffic Manager on everything else such as Role Based Load Balancing

• CDN will only allow certain types of content to be scheduled whereas Traffic Manager will schedule them all

• Traffic manager allows more types of content to be scheduled whereas CDN will schedule them all

• They are the same

11. Which language does Windows Azure NOT support?

Answers:

• Ruby

• C#

• PHP

• Java

12. If you have a handle to a CloudBlob called "myblob" and you've uploaded a photo byte array to the Blob Container how would add a description to the Blob?

Answers:

• blob.AddDesciption(description);

• blob.Metadata["Description"] = description; blob.SetMetadata();

• blob.Description = description;

• blob.Metadata["Description"] = description;

13. What is the main purpose of Azure Storage Queues?

Answers:

• To store messages that can be retrieved later

• To underpin the transport of a WCF endpoint

• To allow messages to pass between web roles and worker roles

• To allow messages to pass between an internet client and a role

14. What is the name of the class which provides client access to a volatile, small short-lived peekable cache?

Answers:

• TcpClient

• ServiceBusClient

• MessageBufferClient

• MulticastClient

15. What is the maximum size for a Page Blob?

Answers:

• 1 TB

• 100 MB

• 50 GB

• 200 GB

• 100 GB

16. Where can you read Azure Diagnostic information from?

Answers:

• SQL Azure

• The Local Windows Azure filesystem

• It's written to standard Windows Server directories depending on the data source type

• Blob and Table Storage

17. Which additional default property does the Table object inherit and what Type is it?

Answers:

• CreateTime and DateTime

• Date and DateTime

• CreateTime and long

• TimeStamp and DateTime

18. If you have a Storage Account called "mystorageaccount" what is the full URI you would use to access a Queue?

Answers:

• mystorageaccount.cloudapp.net

• mystorageaccount.queue.azure.net

• mystorageaccount.queue.windows.core.net

• mystorageaccount.queue.azure.com

19. What binding would you use for guaranteed delivery of messages with the Service Bus and what is the protocol that underpins it?

Answers:

• NetPeerTcpBinding and WS-Transaction

• NetPeerTcpBinding and WS-ReliableMesssaging

• NetTcpRelayBinding and WS-Transaction

• NetTcpRelayBinding and WS-ReliableMessaging

20. What provider would you use to connect to a Sql Azure database?

Answers:

• System.Data.OleDb.Client

• System.Data.SqlClient

• Microsoft.WindowsAzure.SqlClient

• System.Data.Service.Client

21. Which is the following can not be done using the Service Management API?

Answers:

• Delete a service deployment

• Get the status of a service deployment

• Deployment of a management certificate

• List all hosted services

22. By default which trust level does Azure run in?

Answers:

• Full trust

• Partial trust

• Managed trust

• Unsafe trust

23. In a SQL Azure sharded application what is Horizontal Scaling?

Answers:

• The mirroring of tables across active databases

• The mirroring of rows across active databases

• The segregation of tables across physical databases

• the segregation of rows across physical databases

24. What section is added to the web.config of a web application when the STS Wizard runs successfully?

Answers:

• federationAuthentication

• applicationService

• issuerNameRegistry

• microsoft.identityModel

25. What is the maximum number of blocks you can have in Block Blob?

Answers:

• 500

• 1,000

• 50,000

• 5,000

• 10,000

26. What mechanism would you use to authenticate to a Service Management request?

Answers:

• Windows Live username and password

• Windows Cardspace Credential

• Azure Storage Primary or Secondary Key

• X509 Certificate

27. What is the default scheduling algorithm to load balance Windows Azure roles?

Answers:

• First-Come-First-Served

• Weighted Fair Queuing

• Maximum Throughput

• Round Robin

28. What do you need to add to each SQL Azure table?

Answers:

• Primary Key

• Foreign Key

• Clustered Index

• Non clustered index

• Trigger

29. What are the names of the two configuration that need to be deployed to the Windws Azure environment?

Answers:

• ServiceDefinition.csdef, ServiceConf.cscfg

• ServiceDefinition.cscfg, ServiceConfiguration.cscfg

• ServiceDefinition.csdef, ServiceConfiguration.cscfg

• ServiceDefinition.cscfg, ServiceConfiguration.csdef

• ServiceDefinition.def, ServiceConfiguration.cfg

30. What three attributes do you need to access an Azure Storage Queue?

Answers:

• URI Address, Username, Password

• URI Address, AccountName, AccountKey

• URI Address, Subscription ID, Access Key

• URI Address, Primary Access Key, Secondary Access Key

31. What is the name of the binding used to build a layer that the Service Bus can use to "tunnel" through a firewall?

Answers:

• NetTcpBinding

• WsHttpBinding

• NetTcpRelayBinding

• NetPeerTcpBinding

32. What is the constraint for performing batch operations on a Table?

Answers:

• Each row must have an identical RowKey property

• Each row that is being updated must have the same PartitionKey

• There is no constraint on batch operations they can be performed on any number of Tables with distinct properties

• Batch updates can only be performed on Table objects that are not locked out by another process

33. What is the name of Microsoft's identity software used to authenticate claims similar to ACS (but not rule map them)?

Answers:

• Windows Identity Foundation

• Cardspace

• Forms Authentication

• Active Directory Authentication Service

34. If you configure a Web Role to use a LocalStorage with a name of StorageDisk, how do you access this storage in code?

Answers:

• LocalResource storage = RoleEnvironment["StorageDisk"]

• LocalStorage storage = RoleEnvironment["StorageDisk"]

• LocalResource storage = RoleEnvironment.GetLocalResource("StorageDisk")

• LocalStorage storage = RoleEnvironment.GetLocalStorage("StorageDisk")

35. If you were to write a LINQ query to get all of the rows in particular table with the "KeyHolder" property beginning with "J" what would be the correct approach?

Answers:

• where row.KeyHolder > = "J" && row.KeyHolder < "K"

• where row.KeyHolder.CompareTo("J") >= 0 && row.KeyHolder.CompareTo("K") < 0

• where row.KeyHolder.StartsWith("J")

• where row.KeyHolder.IndexOf(0) == "J"

36. Which of the following Identity Providers does ACS NOT support?

Answers:

• Twitter

• Live

• Facebook

• Yahoo!

• Google

37. Name the communication protocol that underlies Windows Azure Connect.

Answers:

• PPP

• IPSEC

• SSTP

• PPTP

38. What PowerShell CmdLet would you use to list all Azure hosted services?

Answers:

• ListServices

• Get-HostedServices

• Web-Services

• List-HostedServices

39. What HTTP header should you add to a service management request?

Answers:

• x-ms-version

• no-transform

• Cache-Control

• x-ms-range

• Etag

40. What form of API would you use to manage Windows Azure?

Answers:

• XML

• JSON

• REST

• SOAP

• WMI

41. In a service definition file A Windows Azure Diagnostics Connection string is set using which class?

Answers:

• System.WindowsAzure.Plugins.Diagnostics.ConnectionString

• Microsoft.WindowsAzure.Plugins.Diagnostics.ConnectionString

• System.WindowsAzure.Diagnostics.ConnectionString

• Microsoft.WindowsAzure.Diagnostics.ConnectionString

42. Which of the following activities does SQL Azure support?

Answers:

• Create a synonym

• Create a linked server

• Open an XML document

• Create a temporary table

43. How long are the Windows Azure Event Logs retained for by default?

Answers:

• 1 week

• 3 months

• 1 month

• 6 months

• 1 day

44. What is the name of the addressing mechanism used to find services on the Service Bus?

Answers:

• ServiceBusAddressBook

• ServiceBusRegistry

• Registry

• ServiceRegistry

45. Which step would you not use for the deployment of a Cloud Project through Visual Studio 2010?

Answers:

• Enter a Subscription ID related to an Azure account

• Select an X509 Certificate from a repository

• Create a new X509 Certificate

• Upload certificate to your Windows Azure account Subscription Certificates section

• Enter the X509 Certificate Thumbprint

46. Which of the following is not a function of a Blob Snapshot?

Answers:

• To take a backup of a Blob

• To update a Blob as the original is updated

• To take a checkpoint of a Blob

• To take a read only copy of a Blob for a moment in time

47. If Microsoft manages certain things under Platform as a Service, which of the following do you manage?

Answers:

• Middleware

• Storage

• Virtualization

• Data

48. Which of the following sizes is NOT an option for an AppFabric Cache?

Answers:

• 128 MB

• 64 MB

• 4 GB

• 256 MB

49. Which of the following Diagnostic Data Sources is not collected by default for a Web Role?

Answers:

• Failed Request Log

• Windows Azure Diagnostic Infrastructure log

• IIS 7.0 Log

• Windows Azure Log

50. Which type of class is used to create a Service Bus host using which type of Microsoft technology?

Answers:

• ServiceHost and WCF

• CommunicationHost and WWF

• ServiceBusHost and WCF

• ServiceBus and WCF

51. Which object would you use prior to referencing the default AppFabric Cache?

Answers:

• CacheFactory

• DataCacheProvider

• DataCacheFactory

• DataCache

• Cache

52. How would you define (through attribute decoration) an REST-based HTTP GET operation to a WCF Service Method within the Service Bus?

Answers:

• [OperationContract, WebInvoke]

• [OperationMethod, HttpGet]

• [OperationContract, HttpGet]

• [OperationContract, WebGet]

53. In order to use the STS Wizard in VS.NET 2010 what protocol should be referenced containing the bindings for the Relying Party?

Answers:

• WS-Metadata Exchange

• OAuth WRAP

• OAuth2

• WS-Federation Metadata

54. Which is the following is NOT an Azure Role?

Answers:

• Service Role

• Worker Role

• Web Role

• VN Role

55. What class can be used through the Service to execute the Publish/Subscribe Multicast pattern?

Answers:

• NetPeerTcpBinding

• NetTcpRelayBinding

• WsHttpBinding

• NetEventRelayBinding

56. What of the following is NOT an advantage of an affinity group?

Answers:

• They allow greater resilience such that if a Role goes down another running copy is readily available from the affinity group

• More performant friendly due to fewer network hops between services

• Logical aggregation of similar services makes easier management letting Microsoft worry about the optimisation and geo-location of the hosted services

• Lower cost due to proximity of services and not intra-data center bandwidth

57. Which attack is inherently not proteced against within Windows Azure?

Answers:

• Denial of Service

• Tampering

• XSS

• Spoofing

• Privilege Escalation

58. How can you add a Diagnostic Monitor in code?

Answers:

• System.Diagnostics.Trace.Listeners.Add(Microsoft.WindowsAzure.Diagnostics.DiagnosticMonitorTraceListener.Create());

• System.Diagnostics.Trace.Listeners.Add(new Micrsoft.Windows.Azure.Diagnostics.DiagnosticMonitorTraceListener());

• RoleEnvironment.Listeners.Default = new Micrsoft.Windows.Azure.Diagnostics.DiagnosticMonitorTraceListener();

• RoleEnvironment.Listeners["MyListener"] = new Micrsoft.Windows.Azure.Diagnostics.DiagnosticMonitorTraceListener();

59. If you create  a management certificate for a Visual Studio-based role using makecert -r -pe -a sha1 -n CN=Manager -ss My "Manager.cer" what does the -pe flag mean and which local store is the certificate deployed to?

Answers:

• Private key exportable and Public store

• Private key exportable and personal store

• Private key exportable and My store

• Public key encryption and personal store

60. How can you check whether the executing Role is running within the Fabric environment?

Answers:

• RoleEnvironment.IsActive == true

• RoleEnvironment.IsHere == true

• RoleEnvironment.Running == true

• RoleEnvironment.Available == true

• RoleEnvironment.IsRunning == true

61. What additional steps would you need to do to enable Windows Azure Connect on an internal network?

Answers:

• Enable ICMPv6

• Enable ICMP

• Enable IGMP

• Enable TCP ports 80 and 443 inbound

62. What is the name of the Token that is generated and supplied through the Windows Azure Management Portal to enable Connect between a role and an internal machine?

Answers:

• ActivationToken

• EndPointToken

• ConnectToken

• SiteToken

63. Which statement about a Worker Role is incorrect?

Answers:

• Hosted in IIS

• Uses startup tasks to execute background of foreground processes

• Can be used to run or host a database server or web server

• Can be used to poll and pop messages from Queue Storage

• Acts as a WCF Service Host

64. Which API is not supported by AppFabric Caching?

Answers:

• REST

• .NET Session State APIs

• .NET Cache APIs

• Soap 1.2

65. How does Azure isolate user accounts?

Answers:

• VM Instance Manager

• Hypervisor

• Using IIS

• Parallels

66. What does a Lease operation do to a Blob?

Answers:

• Prevents write operations on the Blob for one minute

• Allows a snapshot to be taken of a Blob

• Allows a Blob to be copied

• Allows any updates on related Blobs to be aggregated into a single transaction

67. Which command would you use when using the bcp utility to export data?

Answers:

• exporttable

• queryout

• dump

• copytable

68. Which two properties will form the Primary Key of the Table?

Answers:

• Id and PartitionKey

• TableId and TableRow

• RowKey and PartitionKey

• Id and RowKey

69. What is the default number of default Fault domains supported for a Windows Azure Role?

Answers:

• 4

• 0

• 2

• 3

• 1

70. In SQL Azure which is the following features are supported?

Answers:

• Using CLR objects

• Using distributed transactions

• Use Defined Functions

• Accessing system tables

• Using distributed queries

71. If you have a cloud application called cloudexperiment.cloudapp.com with a subscription ID of 00000000-0000-0000-0000-000000000000 what is the base URI for the service management request?

Answers:

• http://management.core.windows.net/00000000-0000-0000-0000-000000000000

• https://management.core.windows.net/00000000-0000-0000-0000-000000000000

• https://cloudexperiment.cloudapp.net

• https://cloudexperiment.cloudapp.net/00000000-0000-0000-0000-000000000000

72. Which of the following is NOT true for DNS lookups against Windows Azure Applications?

Answers:

• Limited caching due to low TTL

• Full support for CNAME records

• IP Address short lived for deployments

• Full support for A records

• TTL for cloudapp.net address is 10 seconds

73. Which of the following is NOT a Windows Azure VM Role attribute?

Answers:

• License is included in default pricing model

• Customer is given full administrator priviliges

• Fully persisted state

• Patches should be provided by customer

• OS provided by customer

74. What type of Web Roles does the Visual Studio 2010 Wizard support out of the box?

Answers:

• ASP.NET WebForms and ASP.NET MVC2

• ASP.NET MVC1 and 2

• ASP.NET MVC2 and ASP.NET MVC3 with Razor

• ASP.NET WebForms

75. Which of the following is not a built-in capability or benefit of Windows Azure Storage?

Answers:

• Fault tolerance

• Integration with Windows Azure CDN

• RESTful APIs

• Geo replication

• Encrypted data at rest

76. What is a relying party?

Answers:

• A service like Facebook or Windows Live which provides verification of credentials through verifiable claims

• The Windows Azure Access Control Service (ACS)

• microsoft.com

• The website that is using the ACS for logging in

77. Which providers can you currently use for the AppFabric Cache?

Answers:

• Object Cache and Session State

• Object Cache and Resource Cache

• Dictionary and Object Cache

• Page Output and Session State

78. How can you migrate SQL from a SQL Server CREATE DATABASE script to be compliant for SQL Azure?

Answers:

• Use the SQL Azure Migration Wizard

• Use the SQL Azure Migration Assistant

• Write code using the Microsoft.WindowsAzure.Data.dll assembly

• You have to make the changes by hand currently using the SQL Azure guidelines

79. What protocols does the Odata (Open Data Protocol) not encompass?

Answers:

• HTTP

• TDS

• JSON

• AtomPub

80. How would you create a new SQL Azure database called "BidCenter" using the sqlcommand utility?

Answers:

• sqlcommand -U username -P password -S myserver.database.windows.net -d master -c BidCenter

• sqlcommand -U username -P password -S myserver.database.windows.net -d master CREATE DATABASE BidCenter

• sqlcommand -U username -P password -S myserver.database.windows.net -create BidCenter

• sqlcommand -U username -P password -S myserver.database.windows.net -d BidCenter CREATE DATABASE BidCenter

81. Which model does the AppFabric Cache use?

Answers:

• Adapter

• Plugin

• HttpModule

• Provider

82. When you use the UseDevelopmentStorage=true configuration what port endpoint does the Blob Storage service run on locally?

Answers:

• 10000

• 10001

• 10002

• 8001

83. You cannot connect a Web Role to an on-site Azure Connect Client and the Diagnostic tool says it is a Policy Check failure. What is the most likely fix for this?

Answers:

• There is no active internet connection. Check the internet connection and run the diagnostics utility again.

• Enable IPv6 on the machine and run the Diagnostics utility again.

• Enable the Remote Access Manager service on the machine and run the Diagnostics utility again.

• The Windows Update service is not running. The Service should be started and the Diagnostics utility run again.

84. If you create a Table object which class will you inherit from?

Answers:

• Microsoft.WindowsAzure.StorageClient.TableEntity

• Microsoft.WindowsAzure.StorageClient.TableServiceEntity

• Microsoft.WindowsAzure.StorageClient.Table

• System.Data.SqlClient.Table

85. Which of the following is the code block that successfully gets a reference to the Diagnostic Monitor?

Answers:

• var config = DiagnosticMonitor.GetDefaultInitialConfiguration();

• var config = DiagnosticMonitorTraceListener.Current;

• var config = DiagnosticMonitor.GetDefaultConfiguration();

• DiagnosticMonitorTraceListener listener = new DiagnosticMonitorTraceListener("DiagnosticsConnectionString"); var config = listener.GetDefaultInitialConfiguration();

86. What class should be used to encapsulate authentication to ACS programmatically?

Answers:

• System.Net.CredentialCache

• System.Security.Principal

• System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509Certificate

• System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509Certificate2

87. In order to register a COM component on role startup you would need to elevate privileges. Which of the following is not a correct taskType for a startup task.

Answers:

• Foreground

• Background

• Simple

• Queued

88. What is the name of the service that manages Azure instances?

Answers:

• Fabric controller

• Service Controller

• AppFabric Controller

• Azure Controller

89. A Windows Azure Web Role should inherit from the following class.

Answers:

• RoleEntryPoint

• ElevatedRole

• AzureWebRole

• Role

• WebRole

90. How many extra compute instances by default are redundant to ensure a seamless uptime?

Answers:

• 2

• 0

• 3

• 1

91. Select the correct order of method execution for an Azure Role lifecycle.

Answers:

• Start, Run, Stop

• Start, OnRun, Stop

• OnLoad, OnStart, Run, OnStop, OnUnLoad

• OnStart, OnRun, OnStop

• OnStart, Run, OnStop

92. Which of the following security items is NOT provided for the Compute Process?

Answers:

• Use of a host firewall

• Intrusion Detection System

• Limited number of loaded device dirvers

• Three virtual hard disks

• Hardened version of Windows Server 2008

93. Which Token Format is NOT supported by ACS?

Answers:

• SWT

• Saml 1.1

• Saml 1.2

• Saml 2.0

94. What is the default number of default Upgrade domains supported for a Windows Azure Role?

Answers:

• 3

• 2

• 1

• 4

• 5

95. Which two Modules would you need to import to enable Remote Desktop in Configuration?

Answers:

• RemoteForwarder, RemoteChannel

• RemoteManagement, RemoteAccess

• No configuration is necessary to enable Remote Access to a Role

• RemoteAccess, RemoteForwarder

• RemoteAccess, RemoteChannel

96. When you build a dynamic roles database, how do you use input claims and output claims?

Answers:

• Check a database through the ACS wizard with an input claim and passback an output claim with a specific role name

• Test for a specific input claim value and pass back an output claim with a specific role name

• Let any input claim be acceptable but delegate the Access Control Service to a .NET code block to produce an output claim

• Let ACS check a managed list of input claim values and emit an output claim with a specific role name

97. Which of the following web.config for the Session State provider would allow you to add Caching?

Answers:

• System.Data.Caching.SessionStoreProvider

• Microsoft.Samples.ServiceHosting.AspProviders.TableStorageSessionStateProvider

• Microsoft.Web.DistributedCache.DistributedCacheSessionStateStoreProvider

• System.Data.Caching.SessionStoreProvider with an attribute flag setting for SqlServer=true

98. Which of the following is NOT required for a Windows Azure Role to join a domain through Connect?

Answers:

• Must supply the Domain User in the .cscfg config

• Must supply the Primary Domain Controller Machine Key

• Connect Client must be installed on the Primary Domain Controller

• Must supply the Fully Qualified Domain Name in the .cscfg config

• Must supply the Domain Password in the .cscfg config