Do you know that? 20M+ messages are sent through the Elance workroom each year next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Windows 8 2020

(59) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

59 Answered Test Questions:

1. What kind of browser comes installed with Windows 8?

Answers:

• Internet Explorer

• Chrome

• Safari

• Firefox

2. How much space is required on a hard drive to run Windows 8 64 Bit?

Answers:

• 50GB

• 16GB

• 30GB

• 20GB

3. Which cloud storage software does come built in with windows 8?

Answers:

• OneDrive

• Cloud Storage

• DropBox

• Google Drive

4. True or False? Windows 8 requires a physical keyboard

Answers:

• True

• False

5. Which of these can be used to unlock your Windows 8 computer?

Answers:

• A PIN

• A traditional Password

• A picture

• All of these

6. True or False? You can setup Windows with a Microsoft Account as a user

Answers:

• False

• True

7. From where can you access Add or Remove Programs?

Answers:

• Windows Store App

• Control Panel

• PC Settings

• Settings Bar

8. The Charms bar has which of the following features?

Answers:

• Settings

• All of these

• Devices

• Start

9. What can the task manager modify?

Answers:

• All of these

• running processes

• Services

• Startup Programs

10. What do you type in Run to quickly launch the Command Prompt?

Answers:

• command

• prompt

• cmd

• commandprompt.exe

11. Which keyboard shortcut opens Windows Explorer?

Answers:

• Windows Key + Z

• Windows Key + E

• Windows Key + C

• Windows Key + X

12. How do you take a screenshot in Windows 8?

Answers:

• Windows Key + P

• Windows Key + C

• PrntScn

• Windows Key + S

13. What edition of Internet Explorer ship with Windows 8?

Answers:

• IE 6

• IE 7

• IE 9

• IE 10

14. True or False: In Windows 8.1, you can pin a Library (i.e. Documents) to the Start Menu.

Answers:

• False

• True

15. When using mouse and keyboard on Windows 8, what key on the keyboard you need to press when going to Start Screen?

Answers:

• Tab

• None of these

• Windows Key + S

• Alt + Shift + S

• Windows Key

16. What do you type in Run to quickly launch the Registry Editor?

Answers:

• registry editor

• regeditor

• registry

• regedit

17. What kind of account do you need to use the Windows Store?

Answers:

• A Microsoft Account

• A Google Account

• A Hotmail account

• A Windows Account

18. How can you exit an app?

Answers:

• Windows Key + F4

• Shift + F4

• Alt + F7

• Alt + F4

19. True or False? Windows 8 includes the Libraries Feature in Windows Explorer.

Answers:

• True

• False

20. What kind of applications can 32-bit Windows 8 Run?

Answers:

• 32-bit Windows Software

• 16-bit MSDOS Programs

• Windows Store Apps

• All of these

21. How do you pin a program to the task bar?

Answers:

• Right Click + Pin to Task Bar

• Left Click + Pin to Task Bar

• Open up the task bar manager and check the programs you would like to add

• Drag and drop the program on to the task bar

22. True or False? Windows 8 comes installed with a traditional Start menu

Answers:

• False

• True

23. Why does Windows 8 Index commonly searched locations on your PC?

Answers:

• To use the CPU more efficiently

• To improve the user experience

• All of these

• To make searches faster

24. How do you access Disk Management?

Answers:

• C:\\Program Files\Windows Apps\Computer Management

• D:\\Program Files\Windows Apps\Computer Management

• Start > Control Panel > System Security > Administrative Tools > Computer Management

• Start > System Security > Administrative Tools > Computer Management

25. What is an important difference between Windows 8 and Windows 8.1?

Answers:

• Intel Compatible vs Amd Compatible

• 32 Bit vs 64 Bit

• Start Button Vs No Start Button

• Windows Store vs No Windows Store

26. In what two ways can you interact with the Windows 8 user interface?

Answers:

• Mouse & voice commands

• Touch & gestures

• Mouse & touch

• Mouse & gestures

27. Windows 8 64 bit requires

Answers:

• 25 GB hard disk space

• 20 GB hard disk space

• 16 GB hard disk space

• 10 GB hard disk space

• 15 GB hard disk space

28. How do you reset your windows environment?

Answers:

• Open the boot partition upon start up and reformat the hard drive

• Settings > Change PC Settings > General > Remove Everything and Reinstall Windows

• Control Panel > General > Remove Everything and Reinstall Windows

• Delete all contents of the C drive and restart your computer

29. True or False? Windows Store apps can be uninstalled from the Windows 8 home screen.

Answers:

• True

• False

30. How do you pin an app to the start screen?

Answers:

• Drag and Drop

• Right Click + Pin

• Previously opened apps stay on the start screen by default

• Properties > Pin to Start

31. Which of these programs can run in both desktop and Windows 8 Style UI mode?

Answers:

• Windows Media Player

• Microsoft Word

• Windows Store

• Internet Explorer

32. Which of the following is false regarding Windows 8?

Answers:

• You can only download Windows Modern Apps from the Windows Store

• Windows 8 Includes Modern Internet Explorer 10

• You can enable the Start Button from the Control Panel > Users > Account

• You can also install familiar programs from the previous versions of Windows

33. Where do you go to add a network printer in Windows 8?

Answers:

• Hook printer up to the computer and allow Windows 8 to detect it

• Control Panel > Hardware and Sound > Devices and Printers > Advanced printer setup

• Right Click on Task Bar > Properties > Printers & Fax Machines > Enter IP address of printer

• Control Panel > Printers & Fax Machines > New Connection > Enter IP address of printer

34. True or False? You can remove Windows Store Apps from Add or Remove Programs

Answers:

• True

• False

35. What is the minimum resolution needed for Windows 8?

Answers:

• 1024x768

• 1366x768

• 800x600

• 1280x720

36. All of the following are Settings bar options EXCEPT

Answers:

• Power Options

• Brightness

• Keyboard

• Add or Remove Programs

37. How do you access the task manager?

Answers:

• Windows Key + T

• Right click the taskbar

• Right click the Start Screen

• Ctrl + T

38. How do you display all Metro/Modern Style running apps?

Answers:

• Windows Key + Tab

• Windows Key + Shift

• Alt + Tab

• Shift + Tab

39. Where are Windows 8 Apps stored by default?

Answers:

• C:\WindowsApps

• C:\Users\***\WindowsApps

• C:\Program Files\Apps

• C:\Program Files\WindowsApps

40. Whats the easiest way to view tile groups from the home screen with a touch-enabled device?

Answers:

• Swipe up

• Swipe to the left

• Swipe to the right

• Pinch the screen

41. On a computer, how do you view all running Windows Store Apps?

Answers:

• Windows Key + A

• Right Click the Start Screen

• Swipe the right side of the screen

• Windows Key + Tab

42. What is the minimum amount of RAM you need for Windows 8 32bit?

Answers:

• 2GB

• 4GB

• 1GB

• 3GB

43. How do you view options for a Windows App tile by touch?

Answers:

• Swipe right

• Swipe down

• Swipe left

• Swipe up

44. What is the Right Click equivalent in the Touch Screen gestures when using Apps?

Answers:

• Hold Down and Drag

• Swipe from Left

• Swipe from Top or Swipe from Bottom

• Swipe from Right

• Use 5 finger touch

45. What is the touch equivalent of a right click in the Windows 8 home screen?

Answers:

• Swipe left

• Swipe up

• Swipe right

• Swipe down

46. On which version of Windows 8 is Windows to Go available?

Answers:

• Windows 8 Pro

• Windows 8 Standard

• Windows 8 Enterprise

• Windows RT

47. Which editions of Windows 8 come with Media Center

Answers:

• Windows 8 and Windows RT

• All editions of Windows 8 have Media Center

• Windows 8 Pro and Windows 8 enterprise

• Windows 8 and Windows 8 Pro

48. What how much additional RAM does it take to run Client Hyper V?

Answers:

• 3GB

• 2GB

• 156MB

• 1GB

49. All of the following are Windows Store App options EXCEPT

Answers:

• Turn Live Tile Off

• Install

• Pin to Taskbar

• Uninstall

50. What Key combination triggers the Settings in the Charms Bar?

Answers:

• Windows Key + S

• Windows Key + Z

• Windows Key + I

• Windows Key + T

• Windows Key + X

51. How do you access the settings bar?

Answers:

• Windows Key + S

• Windows Key + I

• Windows Key + C

• Swipe the left side of the screen

52. What is the Shortcut of the Hidden Menu on the Bottom Left Screen?

Answers:

• Windows Key + Alt + Shift + H

• Nothing

• Windows Key + X

• Windows Key + H

• Windows Key + Tab

53. In Windows 8, What is the tool used for benchmarking the computer performance?

Answers:

• Windows Update

• Resource Monitor

• Windows Performance Index (WPI)

• Performance Enhacement Panel

• Windows Experience Index (WEI)

54. How do you access all apps in Windows 8 by touch?

Answers:

• Left click the start screen

• Swipe up from the bottom of the screen

• Swipe down from the top of the screen

• Pinch the screen

55. The keyboard shortcut to search Windows 8 settings is

Answers:

• Tab + W

• Tab + Alt + S

• Windows Key + S

• Windows Key + W

56. What is the maximum length in characters allowed in Windows 8 Filename?

Answers:

• 1024

• 256

• 255

• 1000

• 128

57. When using Windows 8 on a touch screen, which of the following acts as a right click?

Answers:

• Swipe up and down twice

• One long tap

• Double clicking

• Tripple tapping

58. What is the minimum resolution needed for the Windows 8 "Snap" feature?

Answers:

• 800x600

• 1280x720

• 1024x768

• 1366x768

59. What is the default search category from the Windows 8 Style UI?

Answers:

• Apps

• Settings

• All of these

• Files