Do you know that? Learn from criticism instead of shrugging it off. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Windows 7 2020

(101) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

101 Answered Test Questions:

1. Which of the following displays the IP configuration of a computer's Interfaces ?

Answers:

• Ping

• Tracert

• Ipconfig

• NetUse

• Netstat

2. What tool allows you to make configuration changes remotely without the permission of the locally logged-on user?

Answers:

• Remote Desktop

• Remote Assistance

• Routing and Remote Access service

• Internet Connection Sharing

3. What is the difference between 32-bit and 64-bit Windows 7 installations?

Answers:

• 32-bit operating systems can use more RAM - 1 GB and up- -than the 64-bit operating systems.

• 64-bit operating systems can use more RAM - 4 GB and up- -than the 32-bit operating systems.

• 64-bit operating systems can use more RAM - 1 GB and up- -than the 32-bit operating systems.

• 32-bit operating systems can use more RAM - 4 GB and up- -than the 64-bit operating systems.

4. How would you go about clearing the DNS Cache in Windows 7?

Answers:

• At Command Prompt, type: ipconfig /flushdns

• At Command Prompt, type: flushdns

• In the Network and Sharing Center, adjust the properties of your network adapter

• Right click your network connection, and hit Troubleshoot

5. What should you do to ensure that your computer does not enter sleep mode when it is sharing media files?

Answers:

• From the Screen Saver Settings, disable screen saver

• From the Advanced System Settings, modify the Startup and Recovery settings

• From the Power options, modify the power plan

• From the Windows Mobility Center, modify Presentation Settings

6. What does GUI mean?

Answers:

• Graphics User Internet

• General Unit Intranet

• Graphical User Interface

• General User Interface

• Graphical Unit Interface

7. How do you make sure the display of your laptop turns off when it is inactive and running on battery power, without affecting the power settings of your hardrive?

Answers:

• Restore the Battery settings to their default positions

• Configure the portable computer to use the High performance power plan

• Change the advanced power settings in the Battery menu on the taskbar

• You must turn of the screen manually with brightness settings

8. Which of the following is NOT a default library in Windows 7?

Answers:

• Programs

• Videos

• Pictures

• Documents

9. How do you view hidden files in Explorer?

Answers:

• Go to Control Panel and select Folder Security

• Right click on folder and hide it.

• Hold down Alt key and click on "tools" and select "Show Hidden Files and Folders" in explorer

10. How does one access the Registry?

Answers:

• My Computer> Regsitry

• Start> Registry

• Start> Run> regedit.srt

• Control Panel> Management> Advanced>Registry

• Start> Run> regedit.exe

11. Which keyboard shortcut allows you to switch between open application windows?

Answers:

• CTRL+SHIFT+TAB

• Win Key+R

• ALT+SHIFT+J

• ALT+TAB

12. How do you change the desktop background?

Answers:

• Right click on the desktop > Personalize > Desktop Background > choose an image and click Save Changes.

• Right click on the desktop > View > Desktop Background > choose an image and click Save Changes.

• Control Panel > Personalize > Window Color icon > choose an image and click Save Changes.

• Control Panel > Display > Change Display Settings > choose an image and click Save Changes.

13. How do you ensure users only use the accounts they've been given?

Answers:

• Use password protection for all user accounts

• Disable the default administrator account

• Enable Microsoft Windows Firewall

• Configure Web sites you approve of in the list of Trusted Sites of Microsoft Windows Internet Explorer

14. What command do you run to find your IP address from the command line?

Answers:

• ip address

• netconfig

• ipconfig

• ipaddr

• ifconfig

15. How can you check for malware on your computer?

Answers:

• View the Microsoft Windows Experience Index of the system

• Run a Windows Defender scan

• Run chkdsk on each drive

• View the System Stability Chart on the Reliability Monitor taskpad

16. What program do you use to connect to a pre-configured VPN?

Answers:

• Use the Ease of Access program

• Use the System and Maintenance program

• Use the Network and Sharing Center program

• Use the Mobile PC program

17. At default settings, can you access the control panel when you click on the windows start menu?

Answers:

• Yes

• Maybe

• No

18. What happens when you click on the Windows icon from the task bar or press the Windows button on the keyboard?

Answers:

• Accesses the Control Panel.

• You can access the Start Menu.

• It will take you to the Internet.

• There is no Windows button available.

19. To view hidden files using Windows Explorer you should:

Answers:

• Select "Show Hidden Files" in Control Panel/Folder Options/View

• Update Windows to the Enterprise Edition

• Run Windows Explorer with the /showall switch

• Open the Command Prompt and type in "showhidden"

20. What are Windows 7 system requirements?

Answers:

• 1GHz processor or 64bit

• 1GHz processor or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) 1GB of RAM for 32-bit or 2GB of RAM for 64-bit 16GB of hard drive space for 32-bit or 20GB for 64-bit DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher.

21. Which command could you use to get the IP address and MAC address of your PC's network adapter, assuming don't already know either address?

Answers:

• route

• netstat

• arp

• ipconfig

• net

22. ____________ allows you to set up a home network in Windows 7 for sharing files and printers.

Answers:

• Homenet

• Windows Live

• Homegroup

• Libraries

23. Where can you change the settings and customize the functionality of your computer?

Answers:

• The Control Panel

• My Computer Tab

• Documents Tab

24. Pressing the windows key + L will do which of the following?

Answers:

• Open a search window

• Load the most recently closed program

• Restart the computer

• Lock the computer

• Lengthen the current window to fill the screen horizontally

25. What Does the Key Combination "Win+R" do?

Answers:

• Runs a diagnostic scan

• Opens the Run Program

• Opens the MMC

26. How to set a computer's date and time?

Answers:

• In the Window that appears click Change date and time settings.

• By using command prompt command > Time:/ (Time)

27. Is it possible to create and attach VHD (Virtual Hard Drive) disks in Windows 7 Disk Management?

Answers:

• No

• Yes

28. By default, can you search for programs and files from the start menu?

Answers:

• Yes, there is a search box.

• No, there is not a search box.

29. Windows 7 supports multiple firewall profiles.

Answers:

• False

• True

30. Windows 7 uses the ____ kernel.

Answers:

• ReactOS

• XNU

• NT

• Inferno

31. What is the shortcut combo for showing your desktop?

Answers:

• Windows + Esc

• Windows + Alt + Tab

• Windows + D

• WIndows + K

32. When multiple accounts are used, which of the following is true?

Answers:

• Each user can customize certain account settings

• Time limits are automatically placed on each account

• Each user is given an Administrator password

33. Which Run Command will open the System Configuration Utility?

Answers:

• msconfig

• syskey

• regedit

• sysedit

• msinfo32

34. Which of the following "cannot" help identify and fix problems with wired (Ethernet) and wireless (Wi-Fi) network connections in Windows ?

Answers:

• Corrupted or incompatible drivers.

• All answers are correct.

• WEP, WPA, or WPA2 security key or passphrase issues.

• Cables that aren't connected properly.

• A wireless network adapter switch that's not enabled.

35. What happens when you click on the documents tab?

Answers:

• There is no access to a documents tab.

• You can see everything that you have downloaded to your computer from the internet.

• You get access to letters, reports, notes, and other kinds of documents that are saved to the computer.

36. When you click on the Start (Windows) button and then the arrow button next to the Shut Down button, a list of options appears. Which one of these is not an option on that list?

Answers:

• Log off

• Switch User

• Run

• Lock

• Restart

37. A(n)         is a computer that controls access to the hardware and software on a network and provides a centralized storage area for programs, data, and information.

Answers:

• client

• tablet

• network

• PC

• server

38. What is the appropriate command to repair errors and bad sectors on the system drive

Answers:

• chkdsk c: /f /r

• dskchk c: /f /r

• scandsk c: /f /r

39. How do you ensure a standard user can only run applications that you allow?

Answers:

• In Windows Defender, configure Allowed items

• Configure Parental Controls to block games without ratings

• Disable AutoPlay for software and games

• Configure Parental Controls to allow only specific applications

40. How can you view all the programs installed on your PC?

Answers:

• Click on the Start menu and go to all programs.

• Click on the Start menu and go to Documents and it will give you a list.

• Navigate to the Control Panel and click Programs & Features

• You do not have access to a list of all programs.

41. Which of these applications is not available out of the box after installing Windows 7?

Answers:

• A tool to create Sticky Notes

• A Registry Editor

• A Disk Defragmenter

• A Document Editor

• A PDF viewer

42. Does Windows 7 support Windows XP mode?

Answers:

• Yes

• No

• Only Windows 7 SP1

43. What is the keyboard shortcut to lock the computer?

Answers:

• Ctrl + Shift + L

• There is no shortcut. You have to click Ctrl + Alt + Delete and then select "Lock this computer."

• Windows Key + L

• Windows Key + Alt + C

• Ctrl + Alt + C

44. Which Control Panel option will show you the graphics component rating of your computer?

Answers:

• System and Maintenance > Performance Information and Tools

• Appearance and Personalization > Ease of Access Center

• Programs > Programs and Features

• System and Maintenance > Problem Reports and Solutions

45. How do you request a user name and password whenever you make changes to the computer system?

Answers:

• Enable the "Password must meet complexity requirements" setting

• Enable the User Account Control: "Prompt for credentials" option

• Configure the Interactive logon: "Prompt user to change password before expiration" setting to a value between 1 and 999

• Enable the User Account Control: "Detect application installations" setting

46. _____________ puts a temporary lock on the computer when changes are being made to the computer's settings.

Answers:

• Action Center

• Microsoft Security Essentials

• User Account Control

• Windows Update

47. What is the best option for saving time when you  are going away from your PC for a short break and want to come back without much delay?

Answers:

• Shut down

• Hibernate

• Sleep

48. How do you ensure that the temporary Internet files are deleted when you close Internet Explorer?

Answers:

• Modify the properties of the Recycle Bin

• Modify the permissions of the %systemroot%\temp\history folder

• From the Internet Options, modify the security level for the Internet zone

• From the Internet Options, modify the advanced settings

49. What User Account Control setting do you toggle to ensure that all local administrators can install applications without being prompted for approval?

Answers:

• Set "Detect application installations" to Enable

• Set Admin Approval Mode to "Elevate without prompting"

• Set "Virtualize file and registry write failures to per-user locations" to Disable

• Set "Detect application installations and prompt for elevation" to Disable

50. What is the shortcut key for showing the display on a projector?

Answers:

• Windows Key + P

• Ctrl + Alt + P

• Alt + Shift + S

• Ctrl + Shift + P

• Windows Key + S

51. Which exception will allow technicians to remotely control your computer?

Answers:

• Remote Assistance

• Remote Registry Service

• Remote Administration

• Remote Service Management

52. How do you add a gadget to your Windows Sidebar if the gadget is not on the list of available gadgets?

Answers:

• Download and install the gadget file

• Find the gadget file on the internet then drag and drop the file to the Windows Sidebar feature

• Request the gadget file from Microsoft and copy the file to C:\Program Files

• Download the gadget file and copy the file to C:\Windows\System32

53. Which version of Windows 7 is not for sale?

Answers:

• Enterprise

• Starter

• Home Basic

• Home Premium

54. You can open the "Uninstall or change a program" window using which Run command?

Answers:

• appwiz.cpl

• main.cpl

• ncpa.cpl

• hdwwiz.cpl

• inetcpl.cpl

55. A folder name can contain up to              characters, including spaces.

Answers:

• 700

• 275

• 255

• 350

• 190

56. Assuming default paths are used, where must 32-bit binaries get installed on 64-bit versions of Windows 7?

Answers:

• Anywhere a user wants, provided that a 32-bit compatibility checkbox is marked in the file's properties view.

• Always in C:\Program Files\

• 64-bit versions of Windows 7 do not support the use of 32-bit binaries, no matter where they are installed.

• Always in C:\Program Files (x86)\

• For 32-bit binaries that requires backwards compatibility support, C:\Program Files\. For 32-bit binaries that were built for Windows 7, C:\Program Files (x86)\.

57. What is a custom "clean" Windows 7 installation ?

Answers:

• A custom installation replaces your current version of Windows with Windows 7, but doesn't preserve your files, settings, and programs.

• A custom installation that replaces your current version of Windows with Windows 7, but gives the hardware on your computer a polish and clean look.

• A custom installation that replaces your current version of Windows with Windows 7, and cleans your computer of all viruses and malicious software.

58. With its default settings, Windows 7 requires a password when installing new programs as an administrator.

Answers:

• False

• True

59. Which of the following scores on the Windows Experience Index will enable you to use the Aero features on Windows 7?

Answers:

• 4.9

• 1

• 2.4

60. What is a "Library" in Windows 7?

Answers:

• A feature which allows you to check out books from an online library and read them digitally

• Source files for the OS to be used in the event of a BSoD

• A reference location with data essential to run core elements of the OS

• A collection of similar data/applications from multiple locations

61. What is the name of the new networking feature in Windows 7

Answers:

• HomeShare

• HomeNetwork

• HomeEasy

• HomeGroup

• HomeWiFi

62. Which of the following tools will you use to identify the disk, memory, cpu, and network resources that an application is currently using?

Answers:

• Performance Information & Tools

• Resource Monitor

• Reliability Monitor

• Component Services

63. Which of the following shortcut key(s) can be used to minimize all windows?

Answers:

• Ctrl + Alt + M

• Windows Key + Down Arrow

• Windows Key + M

• Alt + Esc

64. If you shared your home PC with a loved one, how would you stop them from accidentally filling up your hard drive?

Answers:

• Set-up a new system entry for the C:\ in system management for your loved one's user account.

• Set-up a new quota entry for the C:\ in Quota management for your loved one's user account.

• Set-up a new storage entry for the C:\ in storage management for your loved one's user account.

• Set-up a new hardware entry for the C:\ in hardware management for your loved one's user account.

65. What hotkey combination will resize the active window to take up the right half of the screen?

Answers:

• ctrl + tab + right arrow

• alt + tab + right arrow

• windows + right arrow

• shift + tab + right arrow

66. You need to prevent a custom application from connecting to internet. What should you do ?

Answers:

• From Windows Defender modify allowed items list

• From Windows Firewall add a program

• From Windows Firewall with Advanced Security, create an outbound rule

• From Windows Firewall with Advanced Security, create an inbound rule

67. You need to modify the file extensions that are associated with Internet Explorer. What action should you perform?

Answers:

• From the Local Group Policy, Expand Computer Configuration and then click Software Settings.

• From Internet Explorer, click tools and then click Manage add-ons.

• From Windows Explorer, right-click %programfiles%\Internet Explorer\iexplorer.exe and then click Properties.

• From the Control Panel, open Default Programs and then click Set Associations.

68. In Library Documents how do you change the view of current window (showing thumbnails) to details?

Answers:

• Right click inside the folder, scroll down to "View" and select "Details" from list.

• Click on Tools tab then folder options and put a checkmark in front of Display File Details.

• Click on Arrange By and select details.

• Type "view:details" into the Windows Explorer address bar and hit enter.

• Double click on the folder and select view.

69. With Aero styles enabled, when you have multiple programs in a maximized view, what happens when you click/hold on the title bar of one window and shake your mouse quickly?

Answers:

• All windows will be minimized, other than the one you are shaking,

• The window you are shaking will be minimized.

• Nothing

• The window you are shaking will be snapped to the left side of the screen.

• The computer will be locked.

70. What does 'shutdown -r -f -t 03' at a Windows command line do?

Answers:

• It shuts down all your open applications after saving them after 3 seconds, and then restarts the PC.

• It shuts down all your open applications after 3 seconds, and then shuts down your PC.

• It forcibly shuts down all your open applications after 3 seconds, and then restarts the PC.

• It asks you to shut down all your open applications after 3 seconds, and then restarts the PC.

71. What is the maximum Windows Experience Index in Windows 7?

Answers:

• 10

• A+

• 7.9

• 5

• A

72. How do you ensure that you can recover system configuration and data if your computer hard disk fails?

Answers:

• Create a Complete PC Backup and Restore image

• Perform an Automated System Recovery (ASR) backup

• Create a system restore point

• Create a backup of all file categories

73. First introduced in Windows Vista, Windows 7 comes packaged with a feature called ReadyBoost which is best described as:

Answers:

• A sound enhancement feature which equalizes volume

• An integrated way to overclock your CPU

• A feature which allows you to change the timing on your RAM sticks

• A cache feature using a USB memory stick

74. How do you reset Internet Protocol (TCP/IP)

Answers:

• msreset

• msconfig

• ipconfig /all

• netsh int ip reset c:\resetlog.txt

75. How do you remove all System Restore points except the most recent ones?

Answers:

• DiskManagement -> Clear Recent RestorePoint

• Right Click C:\ Drive -> Disk Cleanup -> Cleanup

• My Computer Properties -> Restore -> Cleanup

• Disk Cleanup -> More Options -> System Restore -> Cleanup

76. How is a folder compressed on the C: drive?

Answers:

• Open the folder, choose "Save As" and select "Compressed (zipped) folder."

• None of these are correct.

• In Windows Explorer, select Edit tab and click on "Move To" from the list, then select "Compressed (Zipped) folder."

• In Windows Explorer, right click the folder, choose "Send To" and select "Compressed (zipped) folder."

• In Windows Explorer, select Tools tab and click on "Folder Options" from the list, then select "Compressed (zipped) folder."

77. Which keyboard shortcut displays a cascading view of all open applications?

Answers:

• Winkey+TAB

• ALT+TAB

• CTRL+SHIFT+TAB

• ALT+J

78. How do you minimize the receipt of email messages that attempt to acquire private financial information using Windows Mail?

Answers:

• Configure the Parental Controls Web restriction setting to High

• Configure the phishing filter to move the e-mail messages to the Junk Mail folder

• Create an Inbox rule that moves potentially malicious email to the Junk Mail folder

79. Which Run Command will open the System Information screen?

Answers:

• regedit

• msconfig

• msinfo32

• sysedit

• syskey

80. Which version of Windows is required to enable BitLocker drive encryption?

Answers:

• Windows 7 Starter

• Windows 7 Ultimate

• Windows 7 Home Premium

• Windows 7 Professional

• Windows 7 Home Basic

81. Customizing the _____________ settings will have the greatest effect on your ability to read text on your computer screen.

Answers:

• Clear Type

• Aero Glass Effects

• Zoom Level

• Backgrounds

82. What is the default location of the search index?

Answers:

• C:\Windows

• C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows\Windows.edb

• C:\Users\Default\AppData\Local\Microsoft

• C:\ProgramData\Microsoft

• C:\Users\Default\AppData\Local\Microsoft\Windows

83. How much space is minimally recommended to set aside for a typical  Windows 7 installation?

Answers:

• 18.5 GB

• 15 GB

• 25 GB

• 20 GB

84. What is the easiest way to verify digital signing of all installed device drivers

Answers:

• Run Sigverif.exe

• Select Tools > Verify Drivers in Device Manager

• View the properties of each device driver in Device Manager

• Running Windows update and install all optional driver updates

85. What is the shortcut key to maximize the current window?

Answers:

• Windows Key + M

• Ctrl + Alt + M

• Ctrl + Alt + Up Arrow

• Windows Key + Up Arrow

86. What option can NOT be used to pin an application to the task bar?

Answers:

• Right click on the taskbar icon of an open application and select "Pin to Taskbar"

• Right click in the application title bar and select "Pin to Taskbar"

• Right click an application in the Start Menu and select "Pin to Taskbar"

• Drag the application icon to the taskbar

87. In what year was Windows 7 released?

Answers:

• 2009

• 2008

• 2010

• 2011

• 2007

88. A ____________ is a "mini-menu" of performance tasks for an icon on the Taskbar.

Answers:

• Jump List

• Snap

• Gadget

• Pin Task

89. How do you back up the existing data on a computer while ensuring you are able to recover individual user files that are replaced or deleted during the backup process?

Answers:

• Create a System Restore point

• In the Backup and Restore Center window, click the Back up computer button

• Perform an Automated System Recovery (ASR) backup and restore

• In the Backup and Restore Center window, click the "Set Up Backup" button

90. What is the purpose of Audit Mode in Windows 7?

Answers:

• Used by Turbo Tax to ensure your taxes will not be audited by the IRS

• Used during information systems audits to ensure machines are compliant to security standards.

• Enables OEMs and corporations to customize a Windows installation before delivering to the end-user.

• Reports details about how you are using Windows so that Microsoft can make improvements to the user experience.

• Can be used to validate user permissions to files, folders and applications

91. What is the name of the antivirus suite included in Windows 7 by default?

Answers:

• Windows Defender

• Windows 7 does not include an antivirus suite, one needs to be installed.

• Microsoft 2012

• Microsoft Security Essentials

• Norton Internet Security

92. To utilize 8GB of RAM in Windows 7 64bit, what is the minimum required edition?

Answers:

• Enterprise

• Home Premium

• Ultimate

• Home Basic

• Professional

93. How do you connect a computer that runs Windows 7 to a network projector?

Answers:

• Create a synchronization partnership from the Windows Mobile Device Center

• From the Windows Mobility Center, provide a path to the projector

• From the Sync Center, create a synchronization partnership

• From Display Settings, extend the Windows desktop

94. Only ________ accounts can have Parental Controls.

Answers:

• Administrator

• Guest

• Limited

• Standard

95. Which version of Windows is required to enable DirectAccess to connect remotely to a workplace server

Answers:

• Windows 7 Ultimate

• Windows 7 Professional

• Windows 7 Home Basic

• Windows 7 Starter

• Windows 7 Home Premium

96. What is the run command to get to the Local Security Policy?

Answers:

• locpol.msc

• secpol.msc

• polsec.mmc

• locsec.msc

97. How many edges of your screen will activate the "snap" feature in Windows 7?

Answers:

• 2

• 1

• 3

• 4

98. Where do you identify the hardware and software failures that have occurred over the past six months?

Answers:

• In the System Stability Chart

• In a User Defined Data Collector Set

• In a new Event Trace Sessions Data Collector Set

• In the System Performance Data Collector Set

99. What is the run command to view all shared folders?

Answers:

• fmgntf.msc

• fsmgmt.msc

• sfmgmt.msc

• shafol.msc

100. How do you view RSS subscription feeds in XML format on Windows 7?

Answers:

• Enable the Always use Clear Type for HTML option

• Configure the RSS feed to be sent to your e-mail client

• Disable the Turn on feed reading view option

• Enable the Automatically download attached files option

101. What is the RAM limit for Windows 7 Ultimate 64bit?

Answers:

• 4 GB

• 64 GB

• 2 GB

• 192 GB

• 128 GB