Do you know that? 90% of Elance-oDesk clients feel that hiring online will soon become a common practice next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for VMware 2020

(71) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

71 Answered Test Questions:

1. True or False? VMware is the best hypervisor available on the market.

Answers:

• False

• True

2. Vmware ESXi is a:

Answers:

• Intel-based architecture, processor emulation software

• Hypervisor that uses bare-metal virtualization technology

• Hypervisor that uses hosted virtualization technology

• Database server extension

3. What does "CDP" stand for?

Answers:

• Configuration Discovery Protocol

• Cisco Discovery Protocol

• Channel Distribution Protocol

• Configuration Distribution Protocol

4. What is a Resource Pool?

Answers:

• A collection of following resources : CPU, HDD

• A collection of following resources : CPU, vApp, Storage

• A collection of following resources : RAM, HDD

• A collection of following resources: CPU, RAM

5. What does DRS stand for?

Answers:

• Data Recovery Solution

• Data Rate Selector

• Dynamic Range Selector

• Distributed Resource Scheduler

• Dynamic Resource Scheduler

6. What does "VMFS" stand for?

Answers:

• Virtual Memory File System

• Virtual Machine File System

• VMware File System

• Virtually Mounted File System

7. What is function of the Memory Balloon Driver?

Answers:

• It collaborates with the guest operating system via VMware Tools to reclaim pages that are considered least valuable by the guest operating system.

• It inflates guest operating systems memory

• It reclaims host memory to grant it for Virtual Machine

• It puts guest operating system's active memory into swap

8. What does "RDM" stand for?

Answers:

• Raw Desktop Mapping

• Remote Desktop Monitor

• Remote Disk Mapping

• Raw Device Mapping

9. What does EVC stand for?

Answers:

• Enhanced Video Connector

• Extended Validation Certificate

• Extended vMotion Capability

• Enhanced vMotion Compatibility

10. What are the vNetwork distributed switches?

Answers:

• Virtual switches that distribute configuration and traffic load across the network

• Virtual switches that provide a consistent network configuration for virtual machines as they migrate across multiple hosts

• None of these

• Virtual switches that distribute traffic load across the network

11. Ben is an administraor for AJAX company. He noticed that VM migrations are occuring too often. What steps are necessary to minimize such behavior?

Answers:

• Adjust DRS settings to more conservative

• Adjust DPM settings to more conservative

• Adjust DRS settings to more aggressive

• Adjust DPM settings to more aggressive

12. What is the difference between HA and DRS?

Answers:

• In the event of a host failure, HA will reboot a VM on another host. DRS will move a VM to a host with more available resources to account for increased/decreased work load

• DRS is just another term for HA

• In the event of a host failure, DRS will reboot a VM on another host. HA will move a VM to a host with more available resources to account for increased/decreased work load

13. When vMotioning VMs between servers with different CPUs, what do you have to ensure for this to work?

Answers:

• All hosts in the cluster are capable of running in the same EVC mode

• All VMs must be powered off

• All hosts must have the same amount of memory and cpu's

• Your VMs are stored on local storage

• vSphere HA is enabled

14. True or False? If you have a host with 2 processors and 48Gb of RAM, the lowest tier license you can buy is Enterprise.

Answers:

• False

• True

15. True or False? A thin provisioned disk will only utilize the amount of space defined by the size of hard drive.

Answers:

• True

• False

16. True or False? VMware ESXi is a free and Open Source product.

Answers:

• True

• False

17. In what editions of vSphere is vMotion included?

Answers:

• Advanced

• Foundation

• All of these

• Standard

18. When installing VMware Tools in Linux, how do you mount the installer?

Answers:

• mount /mnt/cdrom /dev/cdrom

• mount /dev/cdrom /dev/mount

• mnt /mnt/cdrom /dev/cdrom

• mount /dev/cdrom /mnt/cdrom

• mnt /dev/cdrom /mnt/cdrom

19. True or False? VDI stands for Virtual Data Interchange, which is the underlying technology used to allow 1 VM to transfer its data and reboot on another host.

Answers:

• True

• False

20. In a fiber channel disk environment what is the correct terminology for disk device identifiers

Answers:

• NFS

• WWN

• SCSI

• MAC

21. True or False? A .vmdk file stores only virtual disks characteristics. Actual data is stored in -flat.vmdk file

Answers:

• False

• True

22. VMware vCenter is managed by:

Answers:

• VMware Virtual Client

• VMware ESXi Client

• VMware vCenter Client

• VMware vSphere Client

23. What is the maximum VMFS volume size?

Answers:

• 64TB

• 128TB

• 32TB

• 96TB

24. What license do you need to buy if you need only vMotion and your hosts have 48GB of RAM

Answers:

• Enterprise Plus

• Enterprise

• Standard

25. What's the name of the tool to convert a physical machine to a virtual?

Answers:

• VMware Esxi

• VMware vCenter Converter

• VMware Fusion

• VMware Converter Center

26. Ben is an administraor for AJAX company. He got a request from management to install a business-critical application, which would be with full protection against downtime. What technology does he need to use?

Answers:

• VMware DRS

• VMware Fault Tolerance

• VMware HA

• VMware DPM

27. True or False? VMware vSphere is a hosted type of virtualization.

Answers:

• False

• True

28. True or False? VMware Fusion is a storage technology that provides enterprise grade SSD storage at native bus speeds.

Answers:

• False

• True

29. Through the Hot Add feature, you can increase resources allocated to a virtual machine without having to power it down as long as:

Answers:

• You have at least vSphere Enterprise to have the Hot Add feature available

• You have at least vSphere Enterprise Plus to have the Hot Add feature available

• Not possible. The Hot Add feature allows you to add increased resources such as RAM and CPU to a host, not a virtual machine

• Not possible. The Hot Add feature requires a shutdown of the virtual machine

30. What is a Host isolation response used for?

Answers:

• To secure host from outside network by isolating it's services

• To isolate outgoing VM traffic from network

• To perform communication between host and VM

• To determine what actions to perform in case of connectivity loss between ESXi hosts

31. Define "network traffic shaping":

Answers:

• Network traffic shaping is a technology by Cisco, for limiting bandiwidth rate of a host

• Network traffic shaping is a mechanism for controlling a virtual machine's network bandwidth

• Network traffic shaping is a technology developed by VMware that allows to limit virtual machine's traffic usage.

• Network traffic shaping is a mechanism for crafting traffic by means of routing and firewall rules

32. On which layer of OSI model, does virtual switch work?

Answers:

• Layer 3

• Layer 1

• Layer 2

• Layer 7

33. True or False? It is not possible to have more than one vCenter server.

Answers:

• False

• True

34. What is the process to move a VMDK file from one array to another?

Answers:

• vSphere

• vMotion

• Storage vMotion

• HA

• DRS

35. Which of the following products is available for free from VMware?

Answers:

• VMware vSphere

• VMware Workstation

• VMware ThinApp

• VMware Player

• VMware vCenter Server

36. What port does iSCSI target running on?

Answers:

• UDP 3620

• TCP 3260

• UDP 3260

• TCP 3620

37. True or False? VMWare Server is a bare metal hypervisor.

Answers:

• False

• True

38. VMware ESXi is a free hypervisor.

Answers:

• True

• False

39. True or False ? Vmware vCenter is required to perform vMotion.

Answers:

• False

• True

40. What is the latest GA version of VMware ESXi?

Answers:

• 6

• 5.5

• 5.1

• 5.5.5

• 5

41. What is the process to manually relocate a virtual machine from one host to another?

Answers:

• DRS

• HA

• vMotion

• Storage vMotion

42. What is the name of the tool used to manage stand alone ESX/ESXi hosts?

Answers:

• VMware Manager

• vCloud Director

• vCenter Server

• vSphere Client

43. What components or features, are required to enable VMware HA?

Answers:

• None , it will work by default

• VMware vCenter, Shared storage , vMotion

• vMotion , Resource Pool , vLockstep

• Vmware vCenter , DRS , Resource Pool, vLockstep

44. True or False? Each copy of an operating system is installed into a virtual machine.

Answers:

• False

• True

45. Virtualization is not:

Answers:

• Simulation

• All of these

• Emulation

46. VMware vSphere uses _____ technology.

Answers:

• paravirtualization

• LPAR

• emulation

• DPI

47. True or False? It is possible to have multiple thin provisioned disk on a single storage array whose maximum combined size exceeds the total capacity of the array.

Answers:

• True

• False

48. True or False? Vmware Tools are required to support VMXNET3 network card.

Answers:

• False

• True

49. What does TPS stand for?

Answers:

• Trusted Platform Security

• Tolerant Path Switchover

• Transparent Page Sharing

• Transactions Per Second

50. You are asked to help troubleshoot a virtual data center that is suffering from poor performance.  There are 4 ESXi hosts running vSphere Enterprise Plus, each has dual 8 core Xeon processors, 48GB of RAM and each has 8 local drives configured in a RAID6 + Hot Spare array and 10/100Mbps NIC.  Each hosts is running between 30-40 virtual machines.  After monitoring the VM's, you can see all are running between 5-10% CPU utilization, have been assigned no more than 2GB of RAM each and using on average 1-2% of the NIC bandwidth.  What is the likely cause of the performance problems?

Answers:

• The virtual machines do not have enough RAM allocated. Increase the amount of RAM in each ESX/ESXi host using vMotion to migrate all VMs off the host, upgrade it, and migrate them back.

• The local drive configuration is not ideal because a RAID6 + Hot Spare array is only using 5 of the 8 available hard drives (1 as a spare and 2 for parity). Storage should be adjusted to a more scalable SAN infrastructure.

• The virtual machines do not have enough RAM allocated. Increase the amount of RAM in each ESX/ESX host using the hot add feature.

• The network infrastructure needs to be upgrade to at least 1Gbps NICs and switches to support this number of virtual machines.

51. You are asked to design a highly redundant, highly available vSphere environment for your company.  Your network engineers require the ability to manage and monitor your virtual switches via SSH and SNMP.  How can you provide terminal access into your virtual distributed switch?

Answers:

• Enable SSH and SNMP access in vCenter

• This is not possible because the virtual distributed switch is managed through vCenter

• Install the Cisco Nexus 1000v as your virtual distributed switch, replacing the built in vSphere switch

• Enable SSH and SNMP access at the console of the ESX/ESXi host

52. What does "FT" stand for?

Answers:

• Fault Tolerance

• Fixed Type

• Failure Tolerance

• Firmware Type

53. The latest version of VMware vSphere is?

Answers:

• 4.0

• 5.5

• 4.1

• 5.1

54. What does "PSA" stand for?

Answers:

• Pluggable Storage Architecture

• Performance Storage Allocation

• Pluggable Storage Allocation

• Plug-in Storage Architecture

55. If you want to monitor your VMware Infrastructure from your iPad, what do you have to have running in your infrastructure?

Answers:

• A VM running OSX

• Storage Area Network

• None of these

• vCMA

• VM Tools

56. Ben is an administrator for AJAX company.  Ben has to allocate 200GB of storage space to a VM, but there is only 180GB available on the SAN.  Can the task can be completed?

Answers:

• No it can't, at least 20 gigabytes must be freed

• Yes, the VM can be configured with VMware data deduplication technology.

• Yes, the VM can be configured with a thin provisioned disk which only utilizes used space (versus configured space).

• No it can't, at least 100 gigabytes must be freed

57. What is the name of VMware's personal computer application for Windows?

Answers:

• VMware Personal

• VMware Fusion

• VMware Workstation

• VMware Desktop

58. Vitual Machine sharing is available in VMware Workstation 9.

Answers:

• True

• False

59. True or False? The VMware Storage Appliance is a VMware branded version of EMC's VNXe 3100 which allows affordable SAN storage for SMBs.

Answers:

• False

• True

60. Define "VM ready time":

Answers:

• Ready time is the amount of time a VM wnats to Read/Write but has not been provided with IO resources to do that

• Ready time is the amount of time a VM wants to run and has sufficient CPU resources on which to execute

• Ready time is amount of time that VM is being in "Ready" state

• Ready time is the amount of time a VM wants to run but has not been provided CPU resources on which to execute

61. True or False? vSphere is an infrastructure virtualization suite that provides virtualization, management, resource optimization, application availability, and operational automation capabilities in an integrated package.

Answers:

• True

• False

62. True or False? Storage device canonical name is persistent across reboots.

Answers:

• False

• True

63. What license can you buy if you have a host with 32GB of RAM and need Host Profiles?

Answers:

• Enterprise

• Standard

• Enterprise Plus

64. How many ESXi hosts are you allowed to have in VMware Essentials Plus 5.0?

Answers:

• 2

• 3

• 4

• Unlimited

• 6

65. What is the default storage path selection mechanism in vSphere 5.0?

Answers:

• Fixed

• Most Recently Used

• Round Robin

• None of these

66. Use of the bundled SQL Express database included with VMware vCenter is limited to

Answers:

• Up to ten hosts, 100 virtual machines

• Up to five hosts, 50 virtual machines

• Up to three hosts, 30 virtual machines

• Up to six hosts, 60 virtual machines

67. Your ESXi boot-process hanged on ???running usbarbitrator start???. What are your actions?

Answers:

• Power-off, Check for any usb drives present, remove drive, boot up again

• Wait for system to boot up, select export logs in vSphere client, send logs to VMware

• Wait for system bootup, disable usbarbitrator service via vSphere Client

• Wait for system to boot-up, disable usbarbitrator service by running chkconfig usbarbitrator off on host

68. How do you initiate vmotion on a VM being managed by vcenter 5.0 without shared storage?

Answers:

• vcenter server

• vsphere powercli 4.0

• vsphere-client

• vsphere webclient

69. What methods can you conduct a vMotion of a VMguest between two vSphere 5.1 VMhosts that are in different DRS clusters and using only Locally Attached Storage?

Answers:

• vSphere Web Client only

• vSphere Client, vSphere Web Client

• Can not perform a vMotion when the storage is not shared and the VMhosts are in different Clusters.

• ESXi DCUI, vSphere Client, vSphere Web Client, and vSphereCLI

• PowerCLI and vSphere Web Client

70. In a shared storage environment, when multiple hosts access the same VMFS datastore, specific locking mechanisms are used. These locking mechanism prevent multiple hosts from concurrently writing to the metadata and ensure that no data corruption occurs.  What type of VMFS disk locking is supported for storage devices using hardware acceleration

Answers:

• HTS

• ATS

• DTS

71. It is possible to disable SSO component  in vCenter Server ?

Answers:

• False

• True