Do you know that? 77% of freelancers are OPTIMISTIC about their business prospects next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Twitter (Development) 2020

(96, CL) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

96 Answered Test Questions:

1. What does API stand for?

Answers:

• Application Product Interface

• Application Post Interface

• Application Programming Interface

• Application Programming Integer

2. How are rate limits determined on the Streaming API?

Answers:

• There is no rate cap

• The public streaming APIs cap the number of messages sent to your client to a small fraction of the total volume of Tweets at any given moment

• The limit is determined by the popularity and traffic generated by your app

• You set the rate limit when constructing the app

3. When do Twitter's OAuth 1.1A access tokens expire?

Answers:

• After seven days

• There is no explicit expiration datetime attached to them.

• After 100 requests

• This is set by the end-user

4. True or False? Site Streams does NOT offer the ability to track real-time "searches" on public tweets, mixed in with the "me feed."

Answers:

• False

• True

5. How do I walk a timeline by date or time?

Answers:

• GET statuses/mentions

• GET statuses/home_timeline

• There are no explicit methods to do so. Use since_id and max_id to consume a timeline linearly

• GET statuses/user_timeline.

6. After validating your network and code, what should you do before anything else if you are having connection difficulties?

Answers:

• Switch to using the REST API.

• Check Twitter's developer site for useful status information.

• Immediately contact Twitter support staff. Support charges may be associated to your application's API key.

• Contact your project manager for authorization to submit a help ticket.

7. Rate limits are what?

Answers:

• A limit on how many requests Twitter's API servers will accept in a given timeframe.

• A limit on the amount of interactions, such as Tweet or Follow, initiated by users in an application.

• A limit on how much a user may be charged for applications using the Twitter API.

• A limit on the visibility and frequency of advertisements in the same window as the Twitter app stream.

8. How should connection errors be handled?

Answers:

• Instruct your user to set up a proxy

• Return a descriptive error message to the user

• Immediately contact Twitter about an expired certificate

• Keep an encrypted log of users who continually have issues for future testing

9. What does REST stand for?

Answers:

• Really Simple Timeline

• Representational State Transfer

• Roaming Ethernet State Test

• Recreational Symbol Transfer

10. What is an Embedded Tweet?

Answers:

• Time's Up!

• Device independant HTML with optional JavaScript and web intents

• Using the information from a tweet on the server.

• A method of placing tweets inside of other tweets

• Saving information about a tweet to an internal database.

11. Which parameter, when set to the string true, will cause periodic messages to be delivered if the client is in danger of being disconnected?

Answers:

• delimited

• replies

• filter_tweets

• stall_warning

12. True of False? There is a limit to how many calls and changes you can make in a day.

Answers:

• True

• False

13. What does GET search/tweets return?

Answers:

• Returns a single Tweet, specified by the id parameter

• Returns a collection of relevant Tweets matching a specified query

• Returns a collection of up to 100 user IDs belonging to users who have retweeted the tweet specified by the id parameter.

• Returns information allowing the creation of an embedded representation of a Tweet on third party sites.

14. Which of these is NOT an example of a Twitter card?

Answers:

• Summary

• Game

• Photo

• App

15. Twitter API uses signatures for some forms of authenticated requests. Signatures must maintain compatibility with what ?

Answers:

• OpenID API

• Twitter Snowflake

• OpenGraph API

• OAuth API

16. What is the purpose of embeddable timelines?

Answers:

• Reduce the overall footprint of your app

• You cannot embed timelines

• Allow you to exceed the 140 character limit

• Syndicate any public timeline to your website

17. Which API allows allows access to the nouns and verbs of Twitter such as reading timelines, tweeting, and following?

Answers:

• The PLATform API

• The Streaming API

• The Ads API

• The REST API

18. True of False? Search queries need to be authenticated in version 1.1.

Answers:

• True

• False

19. True or False? It is a best practice to always store user passwords?

Answers:

• False

• True

20. Which parameter is a comma-separated list of longitude,latitude pairs specifying a set of bounding boxes to filter Tweets by?

Answers:

• phrases

• count

• locations

• filter_tweets

21. What does the field "created_at" denote, in regards to tweets?

Answers:

• The UTC time when a tweet was created

• The physical coordinates where a tweet was created

• The scheduled time a tweet will send

• This is not a valid field

22. The Twitter API is not meant for use in mobile/smart phone applications

Answers:

• Only for serving authenticated users.

• False

• TRUE

• Only with special permission from Twitter.

23. What does Twitter use for character encoding?

Answers:

• UTF-8

• UTF-16

• US-ASCII

• EBCDIC

24. True or False? The "page" parameter begins on 1, not 0.

Answers:

• True

• False

25. What types of character-encoding is accepted by the Twitter API?

Answers:

• US-ASCII (7 bit unit)

• UTF-16

• UTF-8

• EBCDIC

26. What does the field "possibly_sensitive" denote, in regards to tweets?

Answers:

• The photo in the link will only be hosted for a short period of time

• The URL contained in a tweet may contain content identified as sensitive

• The number of times a tweet has been retweeted

• The user the tweet originated from has a potentially at risk operating system

27. Which of these methods could you employ to avoid being rate limited?

Answers:

• All of these

• Caching

• Prioritize active users

• Adapt to the search results

28. Why would you want to connect to the API through SSL?

Answers:

• It allows for a much richer app creation experience

• You wouldn't, connecting through SSL is not recommended

• It creates a much faster connection than you would otherwise create

• It preserves user privacy by protecting information between the user and the API

29. How do I properly navigate a timeline?

Answers:

• GET statuses/user_timeline.

• All of these

• GET statuses/home_timeline

• GET statuses/mentions

30. How do you add the "Tweet This" button to your website?

Answers:

• Paste the official Twitter generated code snippet into the appropriate section of your website's HTML code

• Paste the Twitter logo onto the home page of your website

• Paste the URL into a blog post on your website

• Put your URL in a tweet

31. The Twitter API is entirely based on which protocol?

Answers:

• APPC

• HTTP

• Finger

• Atom

32. When should you get a user's permission for using tweet content?

Answers:

• When implying sponsorship or endorsement on behalf of the user

• All of these

• Using content in a manner that is inconsistent with Twitter's display requirements

• Using their content on a commercial good or product

33. What purpose does twitter.com/intent/retweet serve?

Answers:

• Allow users to post an existing tweet to their own profile.

• Updates and repost a specific tweet instance

• Removes a tweet from the user's timeline.

• Refetch the most recently fetched tweet data. Usually for error handling

34. What is CURL frequently used for?

Answers:

• Testing web applications and communication with the API

• Running error code diagnostics

• Setting up secure connections, like HTTPS

• Preventing spam and bots, like CAPTCHA

35. Which of these are not APIs that Twitter offers?

Answers:

• Search API

• Streaming API

• REST API

• Java API

36. How should you Check CRLs and the OCSP status?

Answers:

• Set your application to accept the Twitter certificate first

• Sanitize your parameters before creating the statements

• Use the OAuth 1.5 access tokens

• Ensure that your application or SSL library is configured to force verification

37. Twitter servers prefer to respond in JSON format.

Answers:

• True only when using a Twitter account as login creditials for another site or app.

• True only when working with single user profiles.

• True

• Both C and D

38. What does it mean to "tweet" a blog article?

Answers:

• A user viewing a blog article clicks on the tweet button. The user must sign in to their Twitter account if they are logged on. Users are then presented with options to share the URL with their follows.

• A user viewing a blog article reach the end of the article. The user must sign in to their Twitter account if they are logged on. Users are then presented with option to comment directly on the article, or "tweet", using their Twitter account.

• A user viewing a blog article click on the tweet button. The Twitter API connects to the application provider's Twitter account through the API key and the URL gets +1 votes or 'tweets'.

• The document.ready event has just been raised by a user viewing a blog article. The Twitter API connects to the application provider's Twitter account through the API key presenting the user with an interactive advertisement, or "tweet".

39. What action can help avoid rate limits?

Answers:

• Allow users to "opt-in" to your application, waiving fee limits.

• Place all advertisements in specialized containers sharing common screen space.

• Place the API result in a cache.

• Send users to your Twitter profile instead of using the Follow button.

40. In what format does the API return error messages?

Answers:

• XML

• None of these

• JSON and XML

• JSON

41. An entity result has the following value for the "hashtag" property:  "hashtags":[{"indices":[32,36],"text":"lol"}]  What does this value mean?

Answers:

• The user commented in the lol topic stream. The parser found #lol between the 32nd and 36th characters in the user's tweet.

• This result has invalid JSON and will not parse.

• The user has 36 total tweets. Out of these, the user has added the #lol hashtag to user tweet 32.

• Indices are values used as reference pointers in databases. The content of the hashtag is "lol".

42. If you want to attach media experiences to Tweets that link to your content, which Twitter Platform tool do you use?

Answers:

• Twitter Buttons

• Twitter Cards

• Embedded Timelines

• Embedded Tweets

43. What are Twitter Cards

Answers:

• They provide simple interfaces for most Twitter functionality.

• They allow websites to generate copy and paste-able HTML markup to render a Tweet on any website.

• They make it possible for you to attach media experiences to Tweets that link to your content.

• They make it possible to display public timelines on your website with a single line of code.

44. When storing a numeric Twitter user id in an 3rd party database, what type should the value be?

Answers:

• 64 bit integer

• 32 bit, signed integer

• SQL enum

• 32 bit, unsigned integer

45. What are endpoints ?

Answers:

• Special tweets suggesting the application cease to load new tweets from a timeline.

• The final step during user authentication.

• A JSON formatted string sometimes appended to the end of API return values.

• Structured URLs to Twitter API web services

46. Twitter was originally developed using what programming framework?

Answers:

• Django

• Ruby on Rails

• CakePHP

• Java

47. How can you prevent SQL injection attacks?

Answers:

• Using parametrized input to create statements

• Make sure you are using the latest version of the Twitter API

• Having a double opt-in feature set up before using the app

• Change the rate limit parameters

48. What does the REST API enable?

Answers:

• It is a suite of products that enables websites to easily integrate Twitter. Ideal for site developers looking to quickly and easily integrate very basic Twitter function.

• Allows a user to query for Twitter content. This may include finding a set of tweets with specific keywords, finding tweets referencing a specific user, or finding tweets from a particular user.

• Enables developers to access some of the core primitives of Twitter including timelines, status updates, and user information

49. When consuming the API using JSON, it is important to always use which field instead of "id?"

Answers:

• id_true

• id_str

• id_int

• id_par

50. True or False? the API only allows for one, Twitter approved, Tweet Button design.

Answers:

• False

• True

51. What does in_reply_to_status_id_str do?

Answers:

• Details the Tweet ID of the user's own retweet (if existent) of this Tweet.

• If the represented Tweet is a reply, this field will contain the integer representation of the original Tweet's ID.

• If the represented Tweet is a retweet, this field will contain the screen name of the original Tweet's author

• If the represented Tweet is a reply, this field will contain the string representation of the original Tweet's ID.

52. Authenticating using signatures means using what kind of encryption?

Answers:

• AES

• HMAC-SHA1

• OpenPGP

• None, the signature is not encrypted but only encoded in base64.

53. What purpose does twitter.com/intent/favorite serve?

Answers:

• Fetches the list of a user's favorite profiles.

• Delivers a list of the user's current favorite tweets.

• Updates the user's profile, allowing them to track a tweet as one of their favorites.

• Allows users to mark another user profile as on of their favorites.

54. When are links wrapped with t.co?

Answers:

• Links will be wrapped when Twitter receives a tweet using POST url/update or a direct message using POST url/new.

• Links will be wrapped when Twitter receives a tweet using POST statuses/update or a direct message using POST direct_messages/new.

• Links will be wrapped when Twitter receives a tweet using POST links/update or a direct message using POST links/new.

• Links will be wrapped when Twitter receives a tweet using POST wrap_url/update or a direct message using POST wrap_url/new.

55. How can a developer solve the redundant API call problem when fetching Tweets in a timeline?

Answers:

• Use the max_id parameter

• Use the count parameter

• Use the stall_warning parameter

• Use the filter_tweets parameter

56. Non-space separated languages, such as CJK and Arabic, are supported by the Streaming API

Answers:

• TRUE

• False

57. Do web intents require JavaScript?

Answers:

• No, but JavaScript enhances their delivery

• No, you should not use JavaScript due to performance loss.

• Yes, unless the user has already used your application and retains a cookie.

• Yes, web intents always require JavaScript.

58. Which of these is not one of the principles enforced by Twitter's rules which developers must follow?

Answers:

• Don't use the Twitter API for commercial applications.

• Respect user privacy

• Don't surprise users

• Don't create or distribute spam

59. What is the Twitter supplied cipher default?

Answers:

• Helix

• FISH

• A5/1

• RC4

60. What is a Player Card?

Answers:

• A special type of response from the Twitter API servers.

• A tweet with embedded media such as video or audio.

• A shareable badge given to Twitter users through select sites and applications.

• A virtual item used in Twitter apps to display an online gaming profile.

61. What is the Search API limit?

Answers:

• 180 queries per 15 minute window

• There is no limit

• 1000 queries per hour

• 3000 queries per 30 minute window

62. Which of these are NOT supported Web Intent languages?

Answers:

• Spanish

• Italian

• Korean

• Russian

63. When reconnecting to a streaming endpoint, elevated access clients may include the _______ parameter to attempt to backfill missed messages which occurred during the disconnect period.

Answers:

• stall_warning

• delimted

• count

• connect

64. Using asynchronous JavaScript is an advantage in which situation?

Answers:

• The user refreshes a page

• A new user initiates their first session.

• Display elements require what the user sees to be delivered before starting any process.

• Display elements require the user's interaction with a session to happen out of any order.

65. What must occur for every occurance of a Twitter stream?

Answers:

• Deliver the viewer the Twitter API instance cookie.

• Pull batches of tweets from defined Twitter profile.

• Connection to twitter is opened, begin listening to stream.

• Using a modal, obtain the user's authorization to access their Twitter account.

66. Which of these parts make up the Twitter API?

Answers:

• Two REST APIs and a Streaming API

• One POSIX API and two Streaming APIs

• One Semantic Web API

• All of these

67. What is Snowflake?

Answers:

• The programming language framework the API is built on

• A service you can use to enhance the aesthetic design of your app

• The project codename for the next version of the API

• A service Twitter uses to generate unique Tweet IDs

68. Using synchronous JavaScript is an advantage in which situation?

Answers:

• A display element containing data from the Twitter API is loaded dynamically using AJAX

• A display element containing data from the Twitter API contains error information.

• A display element containing data from the Twitter API requires you to reply with an API key.

• A display element containing data from the Twitter API is featured in the users view.

69. What does PHP use for SSL communication?

Answers:

• Verisign

• Cafile

• CURL

• Libcurl

70. Why wont results containing the withheld_copyright property set to true deliver the contents of any tweet?

Answers:

• Both B & D

• There has been a DCMA request against the content.

• The user has placed a non-free license on the content.

• The user has set a flag in their account settings.

71. Which of these is not part of the REST API?

Answers:

• GET statuses/firehose

• POST update/account

• POST favorites/destroy

• GET statuses/sample

72. How do you count favorites?

Answers:

• Use GET favorites/show/id

• Use count_fav

• Use the id_fav object

• Favorite counts aren't available throughout the API at this time

73. Which parameter controls the types of messages delivered to User and Site Streams client

Answers:

• track

• filter_tweets

• locations

• with

74. What is the query parameter for the share tweet url that, if set to true, will prevent twitter from returning tailored content to your users?

Answers:

• text

• dnt

• via

• count

75. Opening more than one connection to a public endpoint will cause what to happen?

Answers:

• The Twitter server will start a multi-threaded connection handler.

• Previous connections are closed.

• The API key used to open the connection will be banned.

• Usage charges for your application's Twitter account will increase.

76. What does in_reply_to_user_id_str do?

Answers:

• Details the Tweet ID of the user's own retweet (if existent) of this Tweet.

• If the represented Tweet is a reply, this field will contain the string representation of the original Tweet's author ID

• If the represented Tweet is a reply, this field will contain the string representation of the original Tweet's ID.

• If the represented Tweet is a reply, this field will contain the integer representation of the original Tweet's ID.

77. What is cursoring?

Answers:

• The process of making subsequent API calls redundant because each call fetches new Tweets plus Tweets the application has fetched in previous calls.

• Reading a timeline relative to the IDs of Tweets it has already processed

• Reading an entire timeline in two requests by setting a page size of 5 elements and requesting the first page, then the second page.

• Reading a timeline relative to the IDs of the newest Tweets in the timeline, so the application can fetch the most up-to-date information.

78. What is the string "source"?

Answers:

• Indicates whether this Tweet has been retweeted by the authenticating user.

• A set of key-value pairs indicating the intended contextual delivery of the containing Tweet

• Utility used to post the Tweet, as an HTML-formatted string

• The user who posted this Tweet

79. Whic parameter is a comma-separated list of user IDs, indicating the users whose Tweets should be delivered on the stream?

Answers:

• locations

• track

• follow

• count

80. Where does streaming occur?

Answers:

• Between a user and Twitter's API servers

• (none of these)

• Between your HTTP server and Twitter's API servers

• Between a user and your HTTP server

81. How do you get Whitelisted?

Answers:

• REST & Search API Whitelisting is not provided

• Whitelisting was allowed in version 1 but not 1.1

• Operate for a minimum of six months without a complaint from users

• Apply to the Whitelist Program and pay a small fee if accepted

82. What will the follow parameter NOT return

Answers:

• Tweets mentioning the user (e.g. ???Hello @twitterapi!???).

• Replies to any Tweet created by the user.

• Manual replies, created without pressing a reply button (e.g. ???@twitterapi I agree???).

• Tweets which are retweeted by the user.

83. Which of these are -not- properties the tweet box may access?

Answers:

• votes

• count

• hashtags

• dnt

84. Twitter Platform objects include

Answers:

• Tweets, Users, Entities, Places

• Users, Follower Relationships, Retweets, Places

• Actors, Applications, Objects, Entities

• Tweets, Users, Actions, Objects

85. The Twitter API v 1.1 requires all applications to authenticate all of their requests with OAuth 1.0a

Answers:

• TRUE

• False

86. When a user authenticates, which logic applies?

Answers:

• You must display the user's avatar, user name, and the designated Twitter icon

• You must notify the user that they are now using security features, using a 550x400 popup window.

• Your application has the option of showing a user's avatar, name or one of many Twitter graphics. Often what to show is decided by the user's interaction.

• Your application is allowed to make unlimited, automated tweets on behalf of the user.

87. If the "suppress_response_code" parameter is present, how will all responses be returned?

Answers:

• That is not a valid parameter

• With a 200 OK status code

• With a 404 error

• With the appropriate HTTP header

88. What standards does the Twitter API 1.1 support?

Answers:

• JSON, XML, HTML

• JSON

• JSON, XML

• JSON, XML, SGML

89. To ensure a website is accompanied by a Twitter Card when tweeted, developers must what?

Answers:

• Implement "rich snippets" on all shareable pages.

• Provide a callback function for the API in the head section of any HTML document.

• Add specific schema.org hinting for content.

• Include and validate page-level metadata.

90. How long are t.co links?

Answers:

• Charachter length is calculated based on the length of the underlying link.

• HTTP-based t.co links are 22 chars long

• HTTP-based t.co links are 140 chars long

• HTTP-based t.co links are 20 chars long

91. What are public streams?

Answers:

• Twitter does not offer public streaming.

• Suitable for following specific users or topics, and data mining.

• Intended for servers which must connect to Twitter on behalf of many users.

• Contain roughly all of the data corresponding with a single user's view of Twitter.

92. When should HTML be filtered out?

Answers:

• When you're noticing an unexpected spike in errors

• Only when the user requests it

• Never, filtering HTML will cause your app to fail

• When it isn't needed for some user-facing form

93. Which parameter is a comma-separated list of phrases which will be used to determine what Tweets will be delivered on the stream?

Answers:

• phrases

• follow

• tweets

• track

94. Which of the following are NOT Streaming API request parameters?

Answers:

• stall_warning

• filter_tweets

• count

• locations

95. What does the current_user_retweet object do?

Answers:

• Surfaces entities which have been parsed out of the text of the Tweet

• Details the Tweet ID of the user's own retweet (if existent) of this Tweet.

• If the represented Tweet is a retweet, this field will contain the screen name of the original Tweet's author

• A collection of brief user objects (usually only one) indicating users who contributed to the authorship of the tweet, on behalf of the official tweet author.

96. True or False? Embedded objects are stale and inaccurate.

Answers:

• False

• True