Do you know that? 9% jobs posted on Elance are for Admin Support next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Technical Aptitude 2020

(100) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

100 Answered Test Questions:

1. Complete the series: 5, 10, 15, …

Answers:

• 20

• 30

• 23

• 25

2. Where should parentheses be added to make the following expression true? 24 * 5 ÷ 3 + 17 = 6

Answers:

• 24 * 5 ÷ (3 + 17)

• (24 * 5 ÷ 3 + 17)

• (24 * 5 ÷ 3) + 17

• 24 * (5 ÷ 3 + 17)

3. Where should parentheses be added to make the following expression true?     100 ÷ 20 - 10 + 8 * 6 + 1 = 66

Answers:

• (100 ÷ 20) - 10 + 8 * (6 + 1) = 66

• (100 ÷ 20) - 10 + 8 * 6 + 1 = 66

• 100 ÷ (20 - 10) + 8 * (6 + 1) = 66

• 100 ÷ 20 - (10 + 8) * 6 +1 = 66

4. solve xy(3 + 4) = z + 10 for z

Answers:

• z = 17xy

• z = 3xy + 4xy + 10xy

• z = 7xy - 10

• z = 1/12 * xy - 10

5. True or False? The 2 following strings are identical.  8399cf23b238496b          8399cf23d238496b

Answers:

• False

• True

6. geaty means run geated means running geato means ran  Which word could me "flying"?

Answers:

• cleaty

• clary

• clated

• cleato

7. ((7 * 9) - 1) * 2 + 1 =

Answers:

• 189

• 124

• 186

• 125

8. Where should parentheses be added to make the following expression true? 2 * 1 + 1 + 3 * 1 + 1 + 1 = 11

Answers:

• 2 * 1 + (1 + 3) * (1 + 1 + 1)

• 2 * (1 + 1) + 3 * 1 + 1 + 1

• 2 * (1 + 1) + 3 * (1 + 1) + 1

• 2 * 1 + (1 + 3) * 1 + 1 + 1

9. 1000 - 2 * 0 + 1 =

Answers:

• 999

• 1

• 1001

• 1002

10. Where should parentheses be added to make the following expression true?  8 + 2 * 3 + 4 = 22

Answers:

• 8 + 2 * (3 + 4) = 22

• (8 + 2) * (3 + 4) = 22

• (8 + 2) * 3 + 4 = 22

11. 4 * 3 + 12 ÷ 3 =

Answers:

• 20

• 8

• 16

• 19

12. 2 * 2 + 3 * 3 + 4 * 4 =

Answers:

• 29

• 18

• 61

• 54

13. Which entry must be removed so that all lines are identical?  451190    451190  40184      40184  675032    675023  120481    120481

Answers:

• 451190 451190

• 40184 40184

• 675032 675023

• 120481 120481

14. Where should parentheses be added to make the following expression true? 1 + 1 + 1 * 2 + 3 + 1 = 10

Answers:

• (1 + 1 + 1) * (2 + 3) + 1

• (1 + 1) + (1 * 2) + (3 + 1)

• (1 + 1 + 1) * 2 + 3 + 1

• (1 + 1 + 1) * (2 + 3 + 1)

15. True or False?  The following two sets of data are exactly the same.   4815162342   4815162342  13378005      13378005  1122113      1122113  11.1516       1.11516

Answers:

• True

• False

16. Solve for x:  16 + 2x = 10x

Answers:

• 3/2

• 16

• 8

• 2

17. In how many of the following lines are the two columns identical?  #45dF$     #45dF$  &RtaVl     &RtoVI  Ypa$D     Ypa$D  6TYO!     6TYO!

Answers:

• 2

• 1

• 3

• 4

18. Where should parentheses be added to make the following expression true? 1 + 1 * 1 + 1 * 1 + 1 = 8

Answers:

• ((1 + 1) * 1 + 1) * 1 + 1

• (1 + 1 * 1) + (1 * 1 + 1)

• (1 + 1) * (1 + 1 * 1 + 1)

• (1 + 1) * (1 + 1) * (1 + 1)

19. Complete the series: 4, 3, 8, 6, 16, ...

Answers:

• 16

• 14

• 12

• 10

20. In how many of the following lines are the two numbers exactly the same?  852390     852390  123457     1234567  23456       23456

Answers:

• 3

• 2

• 0

• 1

21. What is the next number in the sequence? 1000 1001 1010 1011 1100 ...

Answers:

• 1010

• 1111

• 1101

• 11

22. Find the value of x:   8x + 3 = 27

Answers:

• 4

• 3

• 80

• 10

23. 2 + 3 * 4 + 5 * 2 =

Answers:

• 50

• 24

• 90

• 58

24. 3 * 3 * 3 + 3 * 3 =

Answers:

• 279

• 36

• 243

• 15

25. Start the series: …, 20, 15, 10, 5

Answers:

• 25

• 17

• 0

• 30

26. What comes next in the following sequence? 1, 5, 2, 10, 3, 15 ...

Answers:

• 15

• 11

• 21

• 4

27. Luke is faster than Joe Joe is faster than Jim  If the first two statements are true, which is also a true?

Answers:

• Can’t be certain if Luke or Jim is faster

• Jim is faster than Luke

• Luke is faster than Jim

28. Add parentheses to make the following expression true:  3 * 5 + 7 - 3 = 33

Answers:

• 3 * 5 + 7 - 3 = 33

• 3 * 5 + (7 - 3) = 33

• 3 * (5 + 7) - 3 = 33

• (3 * 5) + 7 - 3 = 33

29. If a = 2, b = 1 and c = 4,   find ab/cb.

Answers:

• 1/2

• 2/5

• 3/5

• 2

30. What are the next numbers in this sequence? 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63

Answers:

• 71, 80, 90

• 72, 80, 89

• 73, 82, 91

• 72, 81, 90

31. If a = 2 x 5 and b = 5 x 10 then b ÷ a =

Answers:

• 5

• 15

• 1/2

• 10

32. What is the last digit of the product of 106 x 106 x 106?

Answers:

• 0

• 4

• 6

• 1

33. In how many of the following lines are the two numbers identical?  45539    45539  32890    32890  8334      8334

Answers:

• 1

• 0

• 3

• 2

34. Where should parentheses be added to make the following expression true? 5 ÷ 1 + 1 + 1 + 1 + 1 = 1

Answers:

• (5 ÷ 1) + (1 + 1) + (1 + 1)

• 5 ÷ (1 + 1 + 1 + 1 + 1)

• (5 ÷ 1 + 1 + 1) + (1 + 1)

• (5 ÷ 1) + 1 + 1 + 1 + 1

35. Complete the series: -12, -8, -4, 0, ...

Answers:

• 0

• 4

• -2

• -3

36. What number comes next? 2, 1, (1/2), (1/4), ...

Answers:

• 1/8

• 1/16

• 2/8

• 1/3

37. Solve for y when x = 4:   y = 5x

Answers:

• 4/5

• 5/4

• 20

• 9

38. Which of the following doesn’t belong: red, yellow, banana, blue, black

Answers:

• yellow

• banana

• red

• blue

39. Which of the following matches the string:  t9zk6eay

Answers:

• t9zk6eay

• t9zk6ea

• t9zk6easy

• t9xk6eiay

40. What's next in the sequence? AW AX AY AZ BA ...

Answers:

• AA

• 1A

• ZA

• BB

41. True or False? The following strings are identical.  5834cf32bsd32a       5834cf32bsd32a

Answers:

• True

• False

42. Complete the series: a, bb, ccc, ...

Answers:

• ddddd

• abcd

• dddd

• cccc

43. Complete the series: a, ab, abc,...

Answers:

• abdc

• acdb

• aabb

• abcd

44. Complete the series: 1, 2, 4, 8, 16, 32, ...

Answers:

• 64

• 42

• 23

• 60

45. What number comes next in the following sequence? 128, 256, 512, 1024 ...

Answers:

• 2048

• 4096

• 8192

• 1025

46. solve for x: x(4 + z + 10) + 12 = y

Answers:

• x = y + 12 / 14z

• x = (y - 12) / (4 + z + 10)

• x = 26yz

• x = y + 26z

47. (15 * 3) ÷ (55 / 11) =

Answers:

• 9

• 6

• 11

• 7

48. 1/4 + 6/8 =

Answers:

• 3/4

• 7/12

• 1

• 11/8

49. 1 + 5 * 3 ÷ 15 =

Answers:

• 1.3

• 1

• 18/15

• 2

50. Where should parentheses be added to make the following expression true? 2 ÷ 1 + 1 + 3 ÷ 1 + 1 + 1 = 2

Answers:

• (2 ÷ 1 + 1) + 3 ÷ 1 + 1 + 1

• 2 ÷ (1 + 1) + 3 ÷ (1 + 1 + 1)

• (2 ÷ 1) + 1 + (3 ÷ 1) + 1 + 1

• (2 ÷ 1 + 1) + (3 ÷ 1 + 1 + 1)

51. Where should parentheses be added to make the following expression true? 3 * 25 + 8 - 3 * 8 - 3 = 100

Answers:

• 3 * 25 + (8 - 3) * (8 - 3)

• 3 * (25 + 8) - 3 * 8 - 3

• 3 * 25 + (8 - 3 * 8 - 3)

• 3 * (25 + 8 - 3) * 8 - 3

52. Which character should you remove to make the two lines identical?  h609LP  h6092LP

Answers:

• L

• h

• P

• 2

53. Where should parentheses be added to make the following expression true?     100 ÷ 25 - 5 + 8 = 13

Answers:

• 100 ÷ (25 - 5) + 8

• 100 ÷ 25 - (5 + 8)

• (100 ÷ 25) - 5 + 8

54. Which entry must be removed so that all lines are identical?  88888888     88888888  8675309     8675309  1001011       1001011  6172876903   6172879603

Answers:

• 6172876903 6172879603

• 8675309 8675309

• 88888888 88888888

• 1001011 1001011

55. Solve for x: ln(x) + 3 = y

Answers:

• x = e^y

• x = e^(y-3)

• x = ln(3) + ln(y)

• x = 1/3*ln(y)

56. 1/4 + 1/8 + 2/16 =

Answers:

• 1/2

• 7/16

• 3/4

• 5/4

57. Light A and light B are always in opposite on-off states to each other. Light C is always opposite light A. Light D is only on if both light A and light C are on, otherwise it is off. What can be said about these four lights?

Answers:

• Light D and light C will always be on.

• Light A will always be on.

• Light C and B will always be on.

• Light D will never be on.

58. Where should parentheses be added to make the following expression true? 1 ÷ 1 + 1 + 1 + 1 ÷ 1 + 1 + 1 + 1 ÷ 1 + 1 + 1 = 1

Answers:

• (1 ÷ 1 + 1) + 1 + (1 ÷ 1 + 1) + 1 + 1 ÷ 1 + 1 + 1

• 1 ÷ (1 + 1 + 1) + 1 ÷ (1 + 1 + 1) + 1 ÷ (1 + 1 + 1)

• 1 ÷ (1 + 1 + 1) + 1 ÷ (1 + 1 + 1) + 1 ÷ (1 + 1) + 1

• 1 ÷ (1 + 1) + 1 + 1 ÷ (1 + 1) + 1 + 1 ÷ (1 + 1) + 1

59. What is the value of x: 20 = e^x

Answers:

• ln(20)

• sqrt(20)

• 2.73

• 20 / x

60. If @A = A * 3 + 1, what is @6 ?

Answers:

• 6A + 1

• 19

• 6

• 18A + 1

61. Simplify:  2a - 6 + 4b - 2a + 2b + 6 + 5

Answers:

• 4a + 6b - 1

• 6b + 5

• 6b

• 4a + 6b + 17

62. Where should parentheses be added to make the following expression true? 10 + 10 ÷ 10 + 10 * 3 = 36

Answers:

• (10 + 10) ÷ 10 + 10 * 3

• ((10 + 10) ÷ 10 + 10) * 3

• ((10 + 10) ÷ 10) + (10 * 3)

• 10 + (10 ÷ 10) + (10 * 3)

63. Solve for x:  y(x - 1) = z

Answers:

• yz + 1

• z/y + 1

• z - y

• xy - y

64. If #(x) = x^(x+2), then #(#1) = ?

Answers:

• 3x^(x+3)

• x^(x+2)

• 1

• 4x

65. Where should parentheses be added to make the following expression true?  25 + 5 ÷ 3 + 4 ÷ 2  = 12

Answers:

• (25 + 5) ÷ 3 + 4 ÷ 2 = 12

• (25 + 5) ÷ (3 + 4) ÷ 2 = 12

• 25 + 5 ÷ (3 + 4) ÷ 2 = 12

• 25 + 5 ÷ 3 + (4 ÷ 2) = 12

66. Which equation is equivalent to: 3(5 - x) + 4x

Answers:

• 5 - 12x

• 15 + x

• 15 - 5x

• 15 - x

67. 1/2+1/3+1/4=

Answers:

• 14/12

• 1

• 13/12

• 13/14

68. solve for z: x * z * y + 200 = z + 10

Answers:

• z = 210 * 1 / (x - y)

• z = 200 + (x * y)^2

• z = - 190 / (x * y - 1)

• z = 210 * (x * y)

69. If a**b**c**d** = ad - bc then 3**4**5**6** =

Answers:

• -18

• 30

• -2

• 18

70. If B(a) = a + d, then B(d) =

Answers:

• Ba + Bd

• a + d

• a + 2d

• 2d

71. If g(x) = 2x + 2, then g(x - 6) =

Answers:

• 2x + 10

• 2x - 10

• 4x + 10

• 2x + 12

72. In how many of the following lines are the two numbers exactly the same?  535210867   53520867  4279183      4279183  2338594      2338594  754311        754311  698321        698321

Answers:

• 3

• 2

• 5

• 4

73. 20/40 + 40/20 =

Answers:

• 7/2

• 2/3

• 5/2

• 3/2

74. If A represents 10, B represents 30, and C represents 20; which of the following is true?

Answers:

• A is less than B but greater than C.

• B ÷ A + 17 = C

• A is A times larger than B.

• Three times A is greater than B.

75. Given the following, what comes next in the sequence? 4, 16, 36, 64, 100, ...

Answers:

• 144

• 164

• 196

• 104

76. 65 - 7 * 3 + 12 =

Answers:

• 56

• 23

• 32

• 98

77. if g(x) = x % 2, and g(20) = 0, then g(23) = ?

Answers:

• 20

• 1

• 2

• 20

78. Add parentheses to make the following expression true:  18 ÷ 12 * 2 ÷ 12 * 3 = 27

Answers:

• 18 ÷ (12 * 2) ÷ 12 * 3 = 27

• 18 ÷ 12 * 2 ÷ (12 * 3) = 27

• ((18 ÷ 12) * (2 ÷ 12)) * 3 = 27

• 18 ÷ (12 * 2 ÷ 12) * 3 = 27

79. If apple is coded as: 12234, then pale would be coded as:

Answers:

• 2143

• 3124

• 2134

• 21341

80. Which character should you remove to make each line equivalent?  4739572j    473957j  089@21     0892@1  1433903    1433903

Answers:

• 5

• 2

• @

• 7

81. In how many of the four lines below does a number appear more than once without being the first or last number on the line?  23345  11256  56798  89878

Answers:

• 2

• 4

• 1

• 3

82. solve for x: x(3+4)*x(4+5) = y - 2

Answers:

• x = y - 2 / 63

• x = y + 1/31

• x = SQRT((y-2)/63)

• x = y^2 + 27

83. What comes next in the following sequence? 2, 7, 14, 23, 34, 47 ...

Answers:

• 3

• 79

• 62

• 49

84. Event A and event B take a variable amount of time to complete. Event A and event B can both start before the other completes. If event A can not complete until event B completes and event B can not complete until event A completes, which of these statements are true?

Answers:

• The event that starts later will complete first.

• It's possible for event A and event B to never complete.

• Event A and B will both take the same amount of time to complete.

• Both events will always complete at the exact same time.

85. New products in a company are assigned a code using a set of rules:  - only the digits 0-5 can be used  - the second digit must be twice the first digit and can not be 0  - the last digit must be twice the second digit which of the following statements is true?

Answers:

• Nothing can be assumed about the code

• The second digit is always 2

• The last digit is always 5

• The first digit is always 0

86. Are the lines for the following pair of equations parrallel, perpendicular or neither?  5x - 2y = 4 and 2y = 5x -10

Answers:

• Perpendicular

• Parrallel

• Neither

87. Light A is only on if light B is also on. Light C is always off when Light B is on. Light D is always off when light A is on. Light D is currently on. What can be currently said about the state of lights?

Answers:

• Light C is off

• Light C is on and Lights A and B are off

• Only that light D is currently on.

• Lights A and B are off

88. My father is twice as old as I will be ten years from now and three times as old as I am today.  How old am I?

Answers:

• 60

• 15

• 20

• 30

89. If &7 = 28 ,  then which of the following could be &x ?

Answers:

• x + 7

• x + 5 * 3 - 5

• x + 28

• (x + 4) * 3 - 5

90. If alphabet is coded as: lahpbate, then computer would be coded as:

Answers:

• ocmpetr

• opcmture

• locpmture

• ocpmture

91. Solve for x: 3x/4 = 9 + 4x

Answers:

• 35/3

• 3

• -3

• -36/13

92. If $(A) = A (A + 1), then $($2) =

Answers:

• 42

• 6

• 26

• 12

93. Wayne is double the age of Fernando and one third as old as Didier who will be 48 years old in 6 years.   How old is Fernando?

Answers:

• 7

• 9

• 8

• 10

94. At the end of a banquet 10 people shake hands with each other. How many handshakes will there be in total?

Answers:

• 45

• 50

• 20

• 100

95. True or false? The following argument is valid.  no parrots are eagles no eagles are pelicans / no parrots are pelicans

Answers:

• False

• True

96. A high school diploma is necessary to be a high school coach. Further, no one with a felony conviction can be a high school coach. Thus, Joe, a writer with both a high school diploma and a bachelor's degree, can't be a high school coach, since he has a felony conviction.  The argument's conclusion follows logically if which one of the following is assumed?

Answers:

• Joe was an athlete in high school.

• Joe would become a high school coach if he didn't have a felony conviction.

• Joe's felony conviction is relevant to the duties of high school coaching.

• Only people eligible for the coaching position are accepted.

97. In how many of the nine words below is there a letter that appears more than once in the word and is not the first or the last letter of the word?   barnyard   outside   interest   doubled   unbelievable  indicate   acceptable   function   indeterminate

Answers:

• 4

• 2

• 5

• 3

98. if f(x) = 5 + 9x, at f(10) what is the y-intercept?

Answers:

• 0

• -5

• 5

• 95

99. If x = 3, then x^3(x^3-x)=

Answers:

• 999

• 666

• 300

• 450

100. In how many of the following lines do the two columns share at least one common character?  abefdty  lkhqwety  trhghlp   uiashot  rlpkjaf    ytreqws  hfrtay     jtrypq  ryqwsdf ghtrvpo

Answers:

• 4

• 3

• 2

• 1