Do you know that? 24% - I began freelancing after geing downsized next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for TCP/IP 2020

(85) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

85 Answered Test Questions:

1. Which of the following is NOT a valid class of IP addresses?

Answers:

• Class B

• Class F

• Class A

• Class C

2. If you use either Telnet or FTP, which is the highest layer you are using to transmit data?

Answers:

• Application

• Presentation

• Session

• Transport

3. Which of the following IP addresses use 14 bits for the <network> and 16 bits for the <host> portion of the IP address?

Answers:

• Class D addresses

• Class B addresses

• Class A addresses

• Class C addresses

4. Which of the following networks major networks contain an incorrect subnet mask?

Answers:

• Class C with a mask 255.255.255.0 or /24

• Class A with a mask 255.0.0.0 or /8

• Class B with a mask 255.255.0.0 or /16

• Class D with a mask 255.255.255.255 or /32

5. Which of the following addresses have : First 24 bits : Network address   Last 8 bits : Local host address

Answers:

• Class B addresses

• Class A addresses

• Class C addresses

• Class D addresses

6. Which of the following is a VALID dynamic routing protocol category?

Answers:

• Path vector protocols

• All of the given options are valid

• Distance vector protocols

• Link state protocols

7. Which of the following type of IP addresses are suitable for networks with an extremely large number of hosts?

Answers:

• Class A addresses

• Class C addresses

• Class B addresses

• Class D addresses

8. Which of the following protocol adds no reliability, flow-control, or error recovery to IP and simply serves as a multiplexer/demultiplexer for sending and receiving datagrams, using ports to direct the datagrams?

Answers:

• User Datagram Protocol (UDP)

• Internet Protocol (IP)

• Internet Control Message Protocol (ICMP)

• Address Resolution Protocol (ARP)

9. You want to implement a mechanism that automates the IP configuration, including IP address, subnet mask, default gateway, and DNS information. Which protocol will you use to accomplish this?

Answers:

• DHCP

• SMTP

• ARP

• SNMP

• TFTP

10. Which of the following IP addresses are reserved for multicasting (broadcasting)?

Answers:

• Class C addresses

• Class B addresses

• Class D addresses

• Class A addresses

11. TCP is a "Blank" protocol.

Answers:

• Best Effort

• Connection Oriented

• Unreliable

• Connectionless

12. Which of the following are reserved for future/experimental/test use?

Answers:

• Class E addresses

• Class D addresses

• Class C addresses

• Class A addresses

13. What is the telecommunication protocol that all computers must use to be part of the Internet.

Answers:

• ARP

• UDP

• IP

• TCP

14. What technology exists that allows a non-routable IP address to communicate with the global IP Internet Network.

Answers:

• Route Summarization

• NAT (Network Address Translation)

• eBGP

• CIDR Network address

15. Which class of IP address provides a maximum of only 254 host addresses per network ID?

Answers:

• Class A

• Class C

• Class B

• Class D

16. Which of the following IP addresses use 24 bits for the <network> and 8 bits for the <host> portion of the IP address?

Answers:

• Class D addresses

• Class A addresses

• Class B addresses

• Class C addresses

17. When using the PING utility, what are you trying to accomplish?

Answers:

• Does connectivity exist between two IP end points

• Determining if a TCP connection can be established

• Are ICMP ports opened on the remote end?

• Tracing the route that a IP packet is taking

18. Which IP address is reserved for loopback testing?

Answers:

• 127.256.0.1

• 127.0.0.1

• 192.168.1.1

• 0.0.0.0

19. A user loads a web browser and browses to http://www.google.com, what is the highest layer of the OSI model the user is functioning at?

Answers:

• Transport Layer

• Network Layer

• Application Layer

• Session Layer

20. Given the IP address 82.77.201.1/24, what is the network number?

Answers:

• 82.77.201.255

• 82.77.0.0

• 82.0.0.0

• 82.77.201.0

21. Which of the following is an interface between an application/program/software and network?

Answers:

• subnet

• datagram

• socket

• handle

22. A server that has HTTP services and SMTP services bound to an interface functions with what protocol?

Answers:

• TCP

• DHCP

• UDP

• IP

23. Which of the following is a VALID use of IP address 224.0.0.0/4?

Answers:

• Public-data networks

• "This" network

• Cable television networks

• Multicast

24. Which of the following is private IP address?

Answers:

• 172.15.14.36

• 192.168.24.43

• 12.0.0.1

• 168.172.19.39

25. The network number portion of the IP address is administered by which of the following?

Answers:

• Reseaux IP Europeans (RIPE)

• All of the given options are valid

• Asia Pacific Network Information Centre (APNIC)

• American Registry for Internet Numbers (ARIN)

26. Which of the following fields in the header of an IP packet will be decremented by one at each router?

Answers:

• The Protocol Number

• The Time to Live (TTL)

• The Header Checksum

• The Type of Service

27. If you wanted to test to see if a TCP port was opened on a server, what command/tool would you use?

Answers:

• Telnet

• FTP

• Firefox

• Ping

28. IP addresses are represented by a which of the following sized unsigned binary value?

Answers:

• 128-bit

• 64-bit

• 32-bit

• 256-bit

29. Which of the following correctly describes Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) message type DHCPOFFER?

Answers:

• Broadcast by a client to find available DHCP servers

• Negative acknowledgement from server to client

• Response from a server to a DHCPDISCOVER and offering IP address and other parameters

• Acknowledgement from server to client with parameters, including IP address

30. Which of the following IP addresses use 8 bits for the <network> and 24 bits for the <host> portion of the IP address?

Answers:

• Class D addresses

• Class B addresses

• Class A addresses

• Class C addresses

31. Which of the following IP addresses is a class A Network?

Answers:

• 192.35.111.1

• 191.77.56.1

• 128.30.33.1

• 0.0.0.1

32. TCP contains fields in the header of TCP Segment to identify upper layer applications, what are these fields?

Answers:

• Options

• The TYPE field

• The TTL field

• Source and Destination Port Numbers

33. A router that responds to an ARP request intended for a remote host is called what?

Answers:

• Gratutious ARP

• Proxy IP

• Inverse ARP

• Proxy ARP

34. What is the primary Layer 3 protocol in the TCP/IP suite?

Answers:

• UDP

• TCP

• IP

• ARP

35. Which of the following correctly describes Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) message type DHCPRELEASE?

Answers:

• Response from a server to a DHCPDISCOVER and offering IP address and other parameters

• Broadcast by a client to find available DHCP servers

• Message from client to server cancelling remainder of a lease and relinquishing network address

• Acknowledgement from server to client with parameters, including IP address

36. Which of the following is an VALID RIP packet type?

Answers:

• Data packet

• Request packet and Response packet

• Response packet

• Request packet

37. Which of the following allows a router to respond to an ARP request that is intended for a remote host?

Answers:

• Inverse ARP (IARP)

• Reverse ARP (RARP)

• Gateway DP

• Proxy ARP

38. There are 5 class of IPv4 addresses, what are the class D addresses used for?

Answers:

• Broadcast

• Multicast

• Unicast

• Experiental

39. Which of the following commands can be used on some IP hosts to list the details of fragmentation?

Answers:

• config

• ipconfig

• netstat

• net

40. Which of the following TCP/IP protocol layer is also called as internet layer or the network layer?

Answers:

• Internetwork layer

• Session

• Application

• Network interface

41. Which of the following TCP/IP protocol layer is also called as a link layer or the data-link layer?

Answers:

• Network interface

• Session

• Transport

• Application

42. What is the purpose of the ARP (Address Resolution Protocol)?

Answers:

• Resolves a MAC address to a DNS name

• Resolves a MAC address to an IP address

• Resolves a DNS name to a MAC address

• Resolves an IP address to a MAC address

43. Your ISP has given you a block of addresses: 199.200.199.0/25; how many IP addresses are available for devices on a network.

Answers:

• 126

• 254

• 256

• 25

44. You are a Network Administrator for the ACME company; one of your webservers had a hardware issue, so you moved the IP address (192.168.1.99) to another webserver. Users from other networks are reporting that they still are not able to access the website. You are able to access the website locally; What is the best answer that will fix the issue.

Answers:

• Add a firewall Rule

• Start the Web Service application

• Update NAT

• Clear the ARP Cache on the router

45. Internet Protocol (IP) is the most important protocol in which of the following layer

Answers:

• Application

• Session

• Network interface

• Internetwork layer

46. Which of the following is the maximum length of an IP datagram?

Answers:

• 75,535 octets

• 65,535 octets

• 66,535 octets

• 65,536 octets

47. If a maximum MTU was set to 1300 in the Windows Vista operating system, what would be the smallest packet you can send if you utilize the PING command with the Don't Fragment bit option set?

Answers:

• 1500

• 1272

• 1300

• 1372

48. Which of the following TCP/IP layer provides the end-to-end data transfer by delivering data from an application to its remote peer?

Answers:

• Network interface

• Transport

• Session

• Application

49. TCP contains several features that benefit the protocol, which of the following answers is not a feature?

Answers:

• Low overhead

• Full Duplex

• Point to Point

• Reliable

50. Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) supports which of the following mechanisms for IP address allocation?

Answers:

• Manual allocation

• Automatic allocation

• All of the given options are correct

• Dynamic allocation

51. When a host is generating an ARP packet, what is unknown?

Answers:

• The Target???s Ethernet Hardware Address

• The Sender???s IP address

• The sender???s Ethernet Hardware Address

• The Target's Hardware port number

52. Which of the following is a VALID use of IP address 14.0.0.0/8?

Answers:

• Multicast

• Public-data networks

• Cable television networks

• "This" network

53. Layer 4 of the OSI model contains the TCP and UDP protocols, what is FALSE about UDP?

Answers:

• Low overhead

• Does not contain any port numbers

• Unreliable

• Stands for User Datagram Protocol

54. Which of the following protocol messages belong to STD 5?

Answers:

• Internet Protocol (IP)

• Address Resolution Protocol (ARP)

• Internet Control Message Protocol (ICMP)

• User Datagram Protocol (UDP)

55. At layer 4, what port is reserved for TFTP and what protocol is used?

Answers:

• 69, UDP

• 69, TCP

• 161, UDP

• 96, UDP

56. What debugging tool would you use to troubleshoot TCP connections from client to a server that was experiencing slow transfers and intermittent connectivity?

Answers:

• Wireshark/TCPDump

• Traceroute

• Telnet

• Ping

57. Which of the following is NOT a valid  Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) message type?

Answers:

• DHCPNRELEASE

• DHCPDISCOVER

• DHCPREQUEST

• DHCPOFFER

58. Which of the following correctly define maximum transmission unit (MTU)?

Answers:

• Maximum length of an IP datagram

• Minimum required frame size of a physical network as per standards

• Minimum supported length of an IP datagram

• Maximum frame size of a physical network

59. The TCP 3-Way handshake contains three messages that are exchange between two hosts before any application data is transmitted, what does a SYN-ACK message indicate?

Answers:

• Second message of a 3-Way handshake

• Third and final message of a 3 way handshake

• None of the above

• First message of a 3-Way handshake

60. Which of the following is TRUE about Interior Gateway Protocols (IGPs)?

Answers:

• Allow routers to exchange information within an autonomous system

• None of the given options are valid

• Allow the exchange of information only within known systems

• Allow the exchange of summary information between autonomous systems

61. Which of the following is a rfc1918 address?

Answers:

• 191.34.100.1

• 82.41.108.21

• 10.70.40.103

• 172.33.41.100

62. An IPv4 header contains a Time To Live (TTL) field, what is the purpose of TTL?

Answers:

• To count how many routers are in the path between the source and destination

• How long a learned route remains in the routing table before being dropped

• Used to track of the number of routers that can forward traffic

• To prevent routing loops

63. Based on the provided answers, what is the best INCORRECT answer for ICMP?

Answers:

• If an ICMP packet is dropped, a new ICMP packet will be generated

• ICMP is encapsulated in IP packets

• The primary function of ICMP is for error notification between routers and hosts

• ICMP stands for the Internet Control Message Protocol

64. Which of the following is NOT a protocol associated with the TCP/IP transport layer?

Answers:

• Both User Datagram Protocol (UDP) and Transmission Control Protocol (TCP)

• Internet Protocol (IP)

• User Datagram Protocol (UDP)

• Transmission Control Protocol (TCP)

65. You were given a network address of 67.230.100.64/27 from your ISP, what would the broadcast address be?

Answers:

• 67.230.100.96

• 255.255.255.255

• 4.18.15.16.23.42

• 67.230.100.95

66. Which of the following is a VALID use of IP address 0.0.0.0/8?

Answers:

• "This" network

• Cable television networks

• Public-data networks

• Multicast

67. An IP header contains a "Blank" field that identifies the type of data that is encapsulated in an IP Packet.

Answers:

• The Header Checksum

• The Type of Service

• The Protocol Number

• The Time to Live

68. How does a host determine that an IP address is not located on the local network?

Answers:

• "The ANDing process"

• The host would ARP to determine if the host is local or not.

• The DHCP notifies the host if the IP is remote or not.

• Any host will transmit all packets to the default gateway

69. Which of the following is a connectionless network socket ?

Answers:

• Raw socket

• Datagram socket

• All of the given options are valid

• Stream socket

70. Which of the following is not true regarding the traceroute application?

Answers:

• It traces out ap IP path taken by IP packets to a given destination

• It uses TCP packets encapsulated in an IP packet

• None of these

• It uses the TTL field to determine routers in the path between the source and destination hosts

71. VERSION, IHL, TOS etc are valid properties of which of the following?

Answers:

• IP Data

• IP Header

• IP datagram

• Subnet

72. Which of the following is the decimal and hexadecimal equivalents of the binary number 01101101?

Answers:

• 109, 6F

• 182, 6D

• 182, 7D

• 109, 6D

73. Who invented TCP/IP?

Answers:

• Cerf and Postal

• Cerf and Kahn

• Kahn and Duvall

• Crocker and Duvall

74. Which of the following is not a valid TCP/IP protocol layer ?

Answers:

• Session

• Internetwork

• Transport

• Application

75. Assuming no PPP compression, standard network MTU of 1500, an IP packet that contains a TCP segment with TCP timestamps and is encapsulated in a Ethernet frame with no 802.1q tags, what would the data rate efficiency be?

Answers:

• 95.9264%

• 96.1781%

• 94.1482%

• 97.3333%

76. What layer in the TCP/IP stack is equivalent to the Transport layer of the OSI model?

Answers:

• Application

• Host-to-Host

• Network Access

• Internet

77. Which of the following protocol messages belong to STD 6?

Answers:

• Internet Control Message Protocol (ICMP)

• Address Resolution Protocol (ARP)

• Internet Protocol (IP)

• User Datagram Protocol (UDP)

78. What is binary 00011000.01001100.01111001.00001010 equivalent to in Decimal?

Answers:

• 24.76.211.10

• 24.76.121.10

• 24.77.121.10

• 24.67.121.11

79. Which of the following protocols was designed to overcome the weaknesses of RARP (Reverse Address Resolution Protocol)?

Answers:

• Reverse Address Resolution Protocol (RARP)

• Internet Group Management Protocol (IGMP)

• Bootstrap Protocol (BOOTP)

• Address Resolution Protocol (ARP)

80. You have a network address of 192.168.56.0 with four subnets. You want to allow for maximum number of Hosts. What is the subnet mask you need to apply?

Answers:

• 255.255.255.224

• 255.255.224.0

• 255.255.255.128

• 255.255.255.192

81. Which of the following socket bypass the normal TCP/IP processing?

Answers:

• Stream socket

• Raw socket

• All of the given options are valid

• Datagram socket

82. What is the maximum size of RIP datagrams?

Answers:

• 128 octet

• 256 octet

• 64 octet

• 512 octet

83. Which of the following is incorrect about an IPv4 address?

Answers:

• An IP address is a logical address

• An IP address is 32 bytes long

• An IP address is globally unique in an internetwork

• An IP address can be considered to consist of a Network Part and a Host Part

84. Which of the following is NOT a protocol associated with the TCP/IP internetwork layer?

Answers:

• User Datagram Protocol (UDP)

• Address Resolution Protocol (ARP)

• Internet Protocol (IP)

• Internet Control Message Protocol (ICMP)

85. Which of the following is a VALID use of IP address 24.0.0.0/8?

Answers:

• Public-data networks

• Cable television networks

• Multicast

• "This" network