Do you know that? 9.3M+ registered freelancers on Upwork-Elance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for System Analysis 2020

(81 / 1) Last updated: February 28
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

81 Answered Test Questions:

1. The first step in the systems development life cycle (SDLC) is:

Answers:

• Analysis

• Problem/Opportunity Identification

• Development

• Design

2. Analyzing a system for which of the following is most markedly different from the other three?

Answers:

• Factory Order-Processing System

• Books Cataloguing System

• Warehouse Storage System

• Stamp Collection System

3. In what system can the interactions between the various subsystems not be determined with certainty?

Answers:

• Open System

• Probabilistic System

• Closed System

• Uncertain System

4. Which one of the following has a lifetime independent of other objects?

Answers:

• A contains by-value object

• An object that is being ref-counted

• A Registrar object

• A child entity

5. Which of the following is a data flow diagramming rule?

Answers:

• A join in a data flow means that exactly the same data goes from a common location to two or more different processes, data stores, or sources/sinks.

• A data flow has a verb phrase label.

• A fork in a data flow means that exactly the same data comes from any of two or more different processes, data stores, or sources/sinks to a common location.

• Data must be moved by a process if the data are of any concern to our system.

6. Which of the following statements is false with respect to a use case?

Answers:

• A use case is a scenario for understanding the requirements

• It is an interaction between the users and the system

• It captures the responsibility of the system to its users

• It represents the flow of activities of various processes in the system.

7. You have specified that a repeating group will contain objects of type x. This repeating group has been:

Answers:

• Cannot tell without knowing type x

• Parametrized

• Given a definition of x

• Specified

8. Which relationship/construct in a use case diagram indicates an optional behavior?

Answers:

• An include

• A generalization

• An extend

• An aggregation

9. Which one of the following traceabilities will uncover any coding that does not derive from the SRS?

Answers:

• Forward-to-Requirements

• Backward-to-Requirements

• Forward-from-Requirements

• Backward-from-Requirements

10. A context diagram can also be known as a:

Answers:

• Level 0 diagram

• Level n diagram

• Level 2 diagram

• Level 1 diagram

11. A DFD for an aircraft flight control system has an artifact with the label 'Atmospheric Pressure'. The latter is likely:

Answers:

• Output Data

• Context Data

• Continuous Data

• Input Data

12. Which of the following is a construct not seen in decision trees?

Answers:

• consequences of various depicted alternates

• Segmented DFD

• pictorial depiction of alternate conditions

• nodes and branches

13. What do we mean by "levelling a DFD"

Answers:

• Making the DFD symmetric

• Summarize the DFD down to it's essential components

• Expanding a process into several sub processes with greater detail

• Splitting the DFD into different levels

14. What symbol signifies protected visibility in UML?

Answers:

• 0%

• @

• &

• #

15. Which of the following is *not* a type of Interaction Diagram?

Answers:

• Timing Diagram

• Package Diagram

• Sequence Diagram

• Communication Diagram

16. What diagram portrays the interactions emphasizing the time ordering of messages?

Answers:

• State diagram

• Activity diagram

• Collaboration diagram

• Sequence diagram

17. Which one of the following is never meant to be instantiated?

Answers:

• A base class

• A first responder

• An abstract class

• A nullity class

18. Which of these is not used in a context level diagram?

Answers:

• Source

• Destination

• Data Flow

• Data Store

19. For schedules planning, which one of the following is the *derived* value?

Answers:

• Expected Time

• Pessimistic Time

• Optimistic Time

• Most-Likely Time

20. Which of the following options is NOT a benefit of prototyping?

Answers:

• Helps validate requirements with fewer errors

• Provides rapid feedback from user

• Enhances understanding of what the system must accomplish

• It automates System testing

21. Consider the functional requirement: "The system shall generate weekly reports to the head librarian for overdue books." It will be elaborated upon in subsection:

Answers:

• Outputs

• Inputs

• Performance

• User Interfaces

22. An Oceanography System's DFD shows ocean temperature being captured by a deep-sea sensor and then conveyed through a cable to a naval vessel's on-board systems. The sensor represents a:

Answers:

• Data Store

• Data Source

• Data Sink

• Data Element

23. Which of the following represents the condition of an object at a specific moment in time?

Answers:

• Instance

• State

• Behavior

• Class

24. Which of the following is a classical or legacy Systems Analysis technique?

Answers:

• Iterative Prototyping

• Agile Methodology

• Joint Application Design

• Structured Analysis

25. The problem statement should include all of the following EXCEPT:

Answers:

• Input

• Output

• Processing

• Storage

26. What contruct is used to determine how users use the system?

Answers:

• Component

• Use case

• Class

• Actor

27. What is the key deliverable of a requirements analysis exercise?

Answers:

• Requirements specifications

• Interfaces

• Design specification

• Use Case Diagram

28. In Object-Orientation it is possible for a class not to define its own behaviours because:

Answers:

• These are defined in protocols

• These may be inherited

• These are pre-defined

• These are bound at runtime

29. What is metadata?

Answers:

• Very Large Data

• Data about data

• Data dictionary

• Meaningful data

30. Which of the following includes a cost benefit analysis?

Answers:

• Feasibility Study

• Systems Analysis

• Design Report

• Design Specification

31. Which of the following is not used in a context level diagram

Answers:

• Source

• Destination

• Data Store

• Data Flow

32. Which of the following is the correct sequence of testing activities?

Answers:

• Unit testing, module testing, integration testing, system testing, acceptance testing

• Unit testing, integration testing, system testing, module testing, acceptance testing

• Unit testing, volume testing, integration testing, system testing, acceptance testing

• Unit testing, system testing,  module testing, integration testing, acceptance testing

33. What testing method examines the functionality of an application without peering into its internal structures or workings:

Answers:

• White Box Testing

• Black Box Testing

• Grey Box Testing

• Blue Box Testing

34. What is a DFD?

Answers:

• Data Finding Diagram

• Decision Feauture Diagram

• Decision Flow Diagram

• Data Flow Diagram

35. A Physical DFD specifies:

Answers:

• The attributes of the data generated

• The org chart

• What processes will be used

• Who generates data and who processes it

36. Most modern software applications enable you to customize and automate various features using small custom-built “miniprograms” called:

Answers:

• Code

• Routines

• Macros

• Subroutines

37. Which one of these would be represented outside an ATM system diagram boundary?

Answers:

• Receipt Printer

• Transaction Roll

• Cash Tray

• Security Camera

38. Which of these is not a system analysis tool?

Answers:

• Data Flow Diagram

• Structured Chart

• Decision Tree

• Decision Table

39. Which of the following strategies are adopted if information requirements are not well-defined?

Answers:

• Rapid application development  

• Structured analysis development

• Prototyping      

• Spiral method

40. Which of the following is not true about the waterfall method?

Answers:

• Good for traditional type of projects

• Can easily go back to previous phases

• Not as good for many of the new types of interactive and highly complex applications

• Fairly rigid approach

41. One of the following is not a fact-finding technique in the context of systems analysis?

Answers:

• Third party enquiry

• Record reviews  

• Questionnaire        

• Interview                

42. Behavioral Requirements diagrammatically may be mapped to:

Answers:

• State diagrams

• Routing diagrams

• Structure diagrams

• Network diagrams

43. Which one of these is seldom, if ever, an actor?

Answers:

• Notifications Server

• iPhone

• Book

• Customer

44. In a DFD, external entities are represented by:

Answers:

• Ellipses

• Circles

• Rectangles

• Diamonds

45. A data flow that appears on a higher-level DFD but not on lower levels violates what DFD construction guideline?

Answers:

• timing guideline

• completeness guideline

• iterative development guideline

• consistency guideline

46. Which one is *not* an attribute of a good SRS:

Answers:

• Non-Ambiguousness

• Completeness

• Verifiability

• Predictability

47. In Component-Based Architecture, a component is:

Answers:

• An object that fully implements all methods/member functions

• An App

• A design pattern conforming to CBA

• A self-contained collaborating set of objects

48. Sequence Diagrams will be *most helpful* and *most necessary* in an SRS for:

Answers:

• An Elevator Control System

• A Sports Statistics System

• A Payroll System

• An Employee Management System

49. The Use Case diagram for "Either a lineman or a technician repair a fault:"

Answers:

• Cannot be drawn

• Will have a disjunction symbol

• Can have an abstract actor

• Should have two actors

50. Which parts must a requirement model contain?

Answers:

• Use cases, interface descriptions, class diagram, project scope

• Project scope, use cases, interface descriptions, context diagram

• Interface descriptions, data model, context diagram, class diagram

• Project scope, use cases, class diagram, context diagram   

51. You have prepared a decision table which has three conditions, Condition X, Condition Y, and Condition Z, and three decision rows. For all four columns in which Condition X is False, the twelve decisions are exactly the same. Then:

Answers:

• Those four columns can be combined into one

• Conditions Y and Z are redundant and are removed

• Condition X is redundant and is removed

• The twelve same decisions are marked "Don't Cares"

52. In a Library Management System's SRS, a single modular chart shows entry of new book purchases, accepts book-lending transactions, and tracks damage to books. If such a module is coded it would *not be*:

Answers:

• Object Oriented

• Loosely Coupled

• Highly Cohesive

• Reconciliable with Requirements

53. In a Decision Table for a toy helicopter system you see 'True' in cells for both 'Taking Off' and 'Landing' conditions' rows. You infer:

Answers:

• If implemented the toy will malfunction

• The corresponding Action/Response cells are 'Impossible'

• The Systems Analyst has made an error

• This is a "Don't Care" combination

54. Which of the following involves a graphical representation of the processes that manage data between a system, its environment, and the relevant components?

Answers:

• Process Model

• Data Model

• Logical Model

• Physical Model

55. Which one of the following pairs may have an 'Extends' relationship?

Answers:

• Cell-Phone : Texting

• Exchange : Telephones

• Telephone : Phoneline

• Telephone : Cell-Phone

56. Decision Tables can be directly transformed into:

Answers:

• Algorithms

• Linked Lists

• Use Cases

• Key-Value Pairs

57. External entities in the context of a DFD maybe which of the following?

Answers:

• Repository of data

• Destination of results only

• C&D

• Source of input data only

58. In an FSM, State B and State C may both be active if they:

Answers:

• Are recombinant into a single state

• Share the same previous state and inputs

• Contain transitions to themselves

• Are substates in orthogonal regions of the same state

59. In an STD you have a State qx whose sole transition is to State qy on Input a whose sole transition is back to State qx on Input a. Which is correct?

Answers:

• State qx and State qy can be merged

• None of These

• This is a reflexive transition

• The description is erroneous

60. On a model, an object is connected to only one other object with the notation -++. Which property of the first object is likely dependent on the second object?

Answers:

• Type

• Usability

• Scope

• Robustness

61. In an SRS, the Usability section will include which one of the following requirements?

Answers:

• System's transaction processing must keep pace with data-entry operators

• System shall not be used without a redundant online host

• A minimum of 20 users may use the system concurrently

• Sub-menu wording and wording in online help when related shall be concordant

62. A Decision Tree:

Answers:

• May include fan-in transitions

• Can be constructed from a decision table

• Is a type of balanced B-Tree

• All of these

63. Which of the following is incorrect with regards to data flow rules?

Answers:

• Data cannot flow from an external entity to a store

• Data cannot flow from a process to a process

• Data cannot flow from an external entity to an external entity

• Data cannot flow from a store to an external entity

64. An SRS would contain which one?

Answers:

• Milestones

• Class responsibilities

• Text descriptions

• Schema

65. In an STD, State qx has a transition only on Input i and Output o. With the passage of time, the system fails to have Input i or generate Output o, both of which are removed from the STD. Then State qx:

Answers:

• Must also be removed from the STD

• Becomes the final state

• Becomes redundant

• Becomes a dead state

66. For the Observer Design Pattern, which one is false:

Answers:

• This is a behavioral pattern

• There is a to-many relationship

• Change notifications are entailed

• Object construction is required

67. The outcome of a test case documented by a tester differs significantly from that of the related verified use case. Which of the following can this NOT signify?

Answers:

• A Configuration Management error

• An Analysis defect

• A Design defect

• A Coding defect

68. You are analyzing GUI-related specifications of a project in which the M-V-C Paradigm is to be used. Your work will find its way into:

Answers:

• The Controller Specification

• The Model Specification

• All of these

• The View Specification

69. An SRS has this complete sentence: "The real-time video shall be monitored simultaneously by up to five security personnel at any given time." It reflects ambiguity in:

Answers:

• Duration

• Bounds

• Video type

• It has no ambiguity

70. In an SRS you see the phrase: "A patron lifetime member may attend any number of concerts." In the corresponding E-R diagram the cardinality of the relationship at the concert would be:

Answers:

• 1-to-n

• Optional many

• Mandatory many

• Infinity

71. A coder finds an apparent inconsistency in an SRS. A phone object may be sent a message 'ring', 'ring' with parameter 'tone', 'ring' with parameter 'maxTimes', and 'ring' with parameters 'tone' *and* 'maxTimes'. The Systems Analysis phase is formally to:

Answers:

• Implement four methods

• Implement primitive method and cover methods

• Use subclasses or derived classes

• Use Dynamic instantiation

72. Which is not a component CASE tool?

Answers:

• Diagramming tool

• Code generator

• Information Repository

• Debugging tool

73. Your team's Systems Analyst uses the term 'bucket'. From this you infer that he is talking about:

Answers:

• An Unordered Collection

• A Hashtable

• A Linked List

• A B-Tree

74. Which one of these will reference one or more of the other options?

Answers:

• Data Flow Diagrams

• Use Case Suite

• Traceability Matrix

• Requirements Specification

75. Which UML diagram shows how objects are organized according to the links among objects?

Answers:

• Component Diagram.

• Sequence Diagram

• Interaction Overview Diagram

• Communication Diagram

76. The Analysis model of an engine is comprised of a camshaft, crankshaft, distributor, pistons, valves, and alternator. This is an example of:

Answers:

• Aggregation

• Associations

• Entity-Relationships

• Membership

77. What is an external entity?

Answers:

• A unit external to the system being designed that can be controlled by an analyst

• A unit external to the system being designed

• A unit external to the system whose behavior is independent of the system being designed

• A unit that’s not the constituent of a data flow diagram

78. What is the end product of the Class-Responsibility-Collaboration Method of analysis?

Answers:

• Object Models

• Collaboration Diagrams

• Sequence Diagrams

• Class Hierarchies

79. In a Use Case, actor Librarian unconditionally performs action 'Reshelf' on an instance of Book serially n times. Which one is true?

Answers:

• A book cannot be reshelved after it has already been reshelved

• There should be a check for 'Not on Shelf'

• A Use Case cannot have such a loop

• This is fine as long as n has some upper bound

80. Why can't data flow between two data stores?

Answers:

• A data store is a passive repository of data

• It's not allowed in a DFD

• It will get corrupted

• It will merge

81. Which modelling technique lends itself well to solving the 'Dining Philosophers' Problem?

Answers:

• Petri Nets

• SADT

• Decision Trees

• Simulations


1 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
82. In DFD methodology, decomposition and leveling are:

Answers:

• Synonymous

• Opposites

• Mutually Exclusive

• Disparate