Do you know that? 180+ countries that oDesk has freelancers from next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Skype Development 2020

(60, CL) Last updated: July 26
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

60 Answered Test Questions:

1. True or false? A Skype button can work both over http and https.

Answers:

• True

• False

2. What is the maximum number of users allowed on a group call?

Answers:

• 3

• 10

• 5

• 4

3. What command sends DTMF to the call target?

Answers:

• SEND CALL

• SEND DTMF

• SEND CALL DTMF

• SET CALL DTMF

4. Which is the correct format for a Skype button ID?

Answers:

• SkypeButton.#username.sequence

• SkypeButton_array_sequence

• SkypeButton_STRING_#username

• SkypeButton_function_#username_sequence

5. When using Skype URIs in Android apps, what component package name is used?

Answers:

• com.skype.android

• com.skype.main

• com.skype.raider

• com.skype.com

6. When entering white space, what happens if the argument is not joined by a percent sign?

Answers:

• Only the first part of the argument is interpreted.

• The program freezes.

• The space is automatically filled with percent symbols.

• The space is ignored and the argument is interpreted anyway.

7. How can you sign-in to use Skype's communication services?

Answers:

• Double-click on any social media icon, enter user name and password

• Open Skype.com, enter user name and password

• Open Skype.com, click on Buy Credit

• Double-click on Skype icon, enter user name and password

8. What is an example of proper use of the document.location value?

Answers:

• document.location = "123?call";

• document.location = "skype:call";

• skype:echo123?call;

• document.location = "skype:echo123?call";

9. Which of the following is an example of a link that will make a call to a Skype username?

Answers:

• Skype:Call:user

• <a href="skype:username?call"></a>

• Skype:u/usernameCall

• <call>username</call>

10. If you are embedding a Skype button on a page that uses SSL, how can you avoid the browser warning message about potentially insecure content?

Answers:

• Change http to https

• Delete the cdn

• Change https to http

11. How many Skype accounts are you able to create?

Answers:

• Two - one for work, and one for personal use.

• As many as you want, provided the username is available.

• One account per email address.

• Only one according to Skype's terms of service.

12. In your iOS app, where would you pass the skype: theme to render a true value if Skype client is correctly installed?

Answers:

• canURL

• canOpenURL

• openURL

• canURL

13. Are Skype Calls encrypted?

Answers:

• Yes, with a unique encryption key for every conversation.

• No. Skype conversations can always be intercepted and listened to.

• Yes. The same encryption key is used for every conversation.

• Yes, if you choose to enable it.

14. What happens when your list of participants is labeled: false?

Answers:

• It is deleted.

• It is ignored.

• It is encoded.

• It is discarded.

15. When using Skype URIs in Android apps, what component class name is used?

Answers:

• com.com.skype

• com.skype.raider.Main

• com.main.skype

• com.raider.raider

16. What command would one use to create a custom menu?

Answers:

• CUSTOM_MENU

• MENU_CREATE

• CREATE_ITEM

• CREATE MENU_ITEM

17. What two ways can Skype URIs be used in web pages?

Answers:

• Skype buttons and Skype messages.

• Skype links and Skype URIs.

• Skype buttons and Skype calls.

• Skype buttons and the Skype.ui generator function.

18. If one wanted to create a Skype-enabled web page, what function should they use?

Answers:

• Web.ui

• Skype.web

• Skype.php

• Skype.ui

19. What do you use to initiate Skype actions once you have constructed your Skype URI?

Answers:

• openURL

• URL

• openLink

• openURI

20. How do you embed Skype URIs into emails?

Answers:

• They must be inserted explicitly as a hyperlink.

• They are automatically converted into hyperlinks when typed.

• They must be given the embed tag.

• They cannot be embedded.

21. What happens if you try to video chat when either or both parties' internet connection does not meet the minimum bandwidth requirements?

Answers:

• Skype will log you out and notify Skype Administrators to flag your account for review

• Skype will show video only, no audio.

• The call will be interrupted with a message saying, "Video not available."

• Your video will be resized to 32 x 32 pixels.

22. Why would an email client render a URI link as a plain text link?

Answers:

• Skype is not configured correctly.

• Email clients don't process URI links.

• Their email client is corrupted.

• The client does not recognize the Skype schema.

23. Which would you use to embed a Skype URI link on your webpage?

Answers:

• Skype.ui

• Skype.ref

• Skype.com

24. What is the client-to-Skype communication path used by D-BUS?

Answers:

• skype/skype

• /com/Skype.

• com/com

• /skype/COM

25. After creating a Skype URI for Windows 8 apps, what must its value be set to for its actions to work properly?

Answers:

• win.location

• java.location

• jar.location

• document.location

26. One thing you can't do with Skype is:

Answers:

• Access Skype calls on your mobile phone

• Use with Linux

• Make emergency calls

• Use a headset

27. How do get the current user's username?

Answers:

• GET USERNAME

• GET CURRENTUSERHANDLE

• GET USERHANDLE

• GET HANDLE

28. Which of the following is an example of the correct usage of openURL?

Answers:

• OpenURL:[ URLWithString:@"skype:"]];

• canOpenURL:[NSURL URLWithString:@"skype:"]];

• URL:[ URLWithString:@"skype:"]];

• URL:[WithString:@"skype:"]];

29. How would you write the conference topic argument, "My Conference Call"

Answers:

• "My Conference Call"

• My%20Conference%20Call

• My Conference Call

• My.Conference.Call

30. How do you call an ordinary phone line or cell phone from Skype?

Answers:

• Click Call Phones, dial number

• Click Call, select contact

• Click Call Phones, type in contact's name

• Click on contact's name, Call

31. How would a list of participants be formatted after a generated link?

Answers:

• A comma-separated list.

• A list separated by spaces.

• A list separated by colons.

• A list separated by periods.

32. What method do you use to see if the Skype client is installed on the device?

Answers:

• GetManager.Package

• GetPackage.manager

• PackageManager.getPackageInfo

• Package.get.Manager

33. What is the default value of listParticipants?

Answers:

• "false"

• "true"

34. What command terminates a call?

Answers:

• SET CALL FINISHED

• CALL FINISHED

• CALL END

• TERMINATE CALL

35. How will you know that your Skype client is installed?

Answers:

• Windows 8 will detect any affiliation with Skype.

• There is no way to tell if it is installed.

• Skype will tell you whether it is installed or not.

• You will receive an error.

36. How does one register a new item with Skype?

Answers:

• AP2AP CREATE

• CREATE_NEW

• ITEM_CREATE

• NEW_ITEM

37. If you wanted to see property values for a specific message, what command would you use?

Answers:

• GET CHATMESSAGE

• GET CHAT

• GRAB MESSAGE

• GET MESSAGE

38. What call object property tells you the time of the call?

Answers:

• CALLSTAMP

• CALLTIME

• TIME

• TIMESTAMP

39. How are special characters escaped to yield?

Answers:

• Dots.

• Percent symbols.

• Star symbols.

• Asterisks.

40. What would a div tag be used to indicate on your web page?

Answers:

• The title of the page you wish to contain Skype contacts.

• The location of your Skype address.

• The location of your Skype URI.

• The title of your Skype URI.

41. One way to transfer a file while using Skype messaging is to:

Answers:

• File Sharing menu, Send File

• Contacts drop-down menu, Send File

• Right click on contact, select Send File

• Double-click on contact, select Send File

42. How do you create an SMS object?

Answers:

• CREATE SMS OBJECT

• CREATE SMS

• SMS CREATE

• CREATE OBJECT

43. How do you change the text of an SMS message?

Answers:

• SMS CHANGE

• SET SMS BODY

• CHANGE SMS

• CHANGE SMS TEXT

44. Which is the proper way to list Skype call participants?

Answers:

• John,Cindy,Aaron,Jeff

• John.Cskype:indy.Aaron.Jeff

• John:Cindy:Aaron:Jeff

• John;Cindy;Aaron;Jeff

45. Are most user properties set as read-only?

Answers:

• Half are set as read-only.

• There is no default setting.

• Yes.

• None are set as read-only.

46. The FULLNAME property belongs to which object?

Answers:

• USER object.

• PROFILE object.

• STATUS object.

• NAME object.

47. What is the ALTER CALL command responsible for?

Answers:

• Changing the caller identification.

• Changing call volume.

• Changing the call type.

• Controlling call status.

48. What object property would reveal a user's country code?

Answers:

• ICCODE

• CCODE

• ICODE

• IPCOUNTRY

49. How can you transfer a file using Skype?

Answers:

• Click Send File, select contact from list, choose file, Send

• Click Chat, Send File, choose file, Send

• Click SMS, Send File, choose file, Send

• During a conversation, click the share button in the top right of the screen, and select Send Files.

50. Which of the following is a Skype-supported URI?

Answers:

• Focus.

• Found.

• Fold.

• Form.

51. Which of the following is an additional function included with the Skype.ui JavaScript function?

Answers:

• Function code.

• Java size.

• Point size.

• Sound bite.

52. What will the focus URI do if the Skype client is not running?

Answers:

• It will switch focus to the Skype client

• There will be no effect

• It will start the Skype client and switch focus to the main Skype window

53. What call status value would indicate that a call recipient is busy?

Answers:

• EARLYMEDIA

• BUSY

• OCCUPIED

• BUSYCALL

54. Sending SMS text messages requires:

Answers:

• Purchasing Skype credit or a Skype Premium account

• That both you and the receiver have valid mobile phone numbers

• You have an Internet connection and land line

• You have a valid mobile phone number

55. When modifying object properties, what three parameters are available for use?

Answers:

• Get, begin, start.

• Int, start, alter.

• Get, start, object.

• Get, set, alter.

56. How do you instant message other Skype members?

Answers:

• Click Call, select contact and chat

• Click SMS, select contact and chat

• Double-click on contact's name, type message and send

• Click Chat, dial number and call

57. How do you search for an SMS message?

Answers:

• FIND SMSS

• SEARCH SMSS

• SEARCH SMS

• SMSS SEARCH

58. What command is used to alter a read-write property?

Answers:

• SET

• PERMISSION

• SSET

• PSET

59. True or false? The element line in a Skype URI link is always required.

Answers:

• False

• True

60. If you were to get the user status, DND, what would that mean?

Answers:

• The user is in a conference.

• The user is not busy.

• The user is not at their computer.

• The user is in ???Do Not Disturb??? mode.