Do you know that? 2M+ businesses that use oDesk next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Shopify 2020

(56) Last updated: February 12
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

56 Answered Test Questions:

1. You can specify shipping cost depending on a country?

Answers:

• FALSE

• True

2. What is the difference between the {{ }} and {% %} Liquid markup?

Answers:

• They are interchangeable

• The first is for output, the second is for tags

• The first is used for design, the second is used for math

• The first is for products, the second is for checkout

3. When setting up promotions for a Shopify webpage how many discount codes/coupons can a customer use at once

Answers:

• No Limit

• Two

• One

• Three

4. Which of these is an example of a product variance?

Answers:

• All of these

• The country in which you are located

• The difference in price between your product and your competitor

• Different sizes of clothing

5. What are webhooks?

Answers:

• A developer of Shopify themes

• A service Shopify uses to cut down on bot traffic

• A type of call to action you can place on your blog to attract more customers

• A tool for retrieving and storing data from a certain event with your shop

6. True or False? You cannot hide specific pages of your storefront.

Answers:

• True

• False

7. What do you mean by SKU?

Answers:

• Standard Keeper Unit

• Stock Keeping Unit

• Standard Keeping Unit

• Stock Keeper Unit

8. Which of these is NOT a method of payment accepted by Shopify?

Answers:

• Paypal

• Nochex

• All are accepted

• Quickpay

9. What is a Merchant Account?

Answers:

• A special account only available to premium users

• An account held directly at a bank used to accept credit card payments

• Another title for your username

• A section of your store for regular customers

10. When customizing an email template, which programming language do you use?

Answers:

• CSS

• Javascript

• HTML

• Ruby

11. Shopify only allows owners to alter the _____ in customizing their checkout page design.

Answers:

• CSS

• HTML

• Javascript

12. The two parts of your store are called:

Answers:

• Storefront and Preferences

• storename and storefront

• Admin and Windowshop

• Storefront and Admin

13. A service that authorizes credit card payments and processes them securely with a user’s merchant account is called a:

Answers:

• Secure Money Transfer

• Merchant fund source

• Payment gateway

• Locked down payments

14. What is the name of Shopify's ecommerce template language?

Answers:

• Liquid

• Sell-it

• CSS

• HTML

15. What is the purpose of the Bogus Gateway

Answers:

• Brainstorming new tags

• Setting up a joke shop for events like Halloween and April Fools

• Forming partnerships with similarly themed stores

• Testing, primarily testing transactions without being charged a commission

16. When canceling an order will unfulfilled products be automatically restocked?

Answers:

• False

• True

17. What is Shopify's easy-to-use in house programming language called

Answers:

• Rails

• Codify

• Water

• Liquid

18. When setting up a new order notification which of the following options are available?

Answers:

• All of these options

• Mobile phone: Send an order notification to a mobile phone number.

• Staff member: Send the email notification to a staff member.

• Email address: Send the order notification to your email address.

19. True or False? You can use the Shopify iPhone app to close/reopen orders.

Answers:

• True

• False

20. By default a Shopify webpage comes with a blog?

Answers:

• False

• True

21. What is the purpose of tagging a data type such as a product or customer?

Answers:

• To restrict tagged users from purchasing certain products

• To delete all tagged items within a specified time block eg 1 hour, 1 day, 1 week, from current time

• To help give discount codes to a specific customer or product

• To help identify, describe, or search for some property of the object

22. Which of these are NOT available pricing tiers for Shopify?

Answers:

• Basic - $29 per month

• Unlimited - $179 per month

• All are available tiers

• Professional - $59 per month

23. What file format can you export and import files in

Answers:

• TSV

• TXT

• CSV

• YML

24. How do CSV files need to be encoded when uploading in bulk?

Answers:

• Single-byte encoding

• Java compatible

• ASCII

• UTF-8

25. Can I change my collection handle?

Answers:

• No

• Yes

26. What is an SKU?

Answers:

• Safe Kiosk Unit

• Sale Keeping Unifyer

• Stock Keeping Unit

• Sold Karat Unit (only for jewelers)

27. True or False? You can create groups of customers to send email newsletters to.

Answers:

• False

• True

28. Shopify offers Mobile webpage themes

Answers:

• FALSE

• True

29. Which of these are NOT programming languages supported by the Shopify API?

Answers:

• Ruby on Rails

• .Net

• All are supported

• Node

30. What can you accomplish by changing your DNS CNAME?

Answers:

• You will be able to to use your own domain name as the the web address for your shop

• You will be able to allow your products to be shipped overseas

• It is not recommended to change the DNS CNAME as this will void your agreement with Shopify

• You will be able to track traffic analytics for your shop

31. How frequently does Shopify charge its fee?

Answers:

• Every quarter

• Every 30 days

• Weekly

• Immediately at every sale

32. Which operating system is required for Shopify?

Answers:

• All are supported

• Linux

• MacOS

• Windows

33. What is the purpose of a fulfillment service?

Answers:

• a third party warehouse that prepares and ships your orders for you.

• a in house Shopify team to help customize your Shopify page

• a third party service that optimizes a Shopifys webpage SEO rating

• a third party service to process your payments

34. Where does Shopify tracks your online store’s traffic, revenue, and growth trends

Answers:

• Dashboard Section

• Statistics Section

• Customer Section

• Sales Section

35. Which programming language is used to edit a Shopify webpage theme?

Answers:

• All of these choices are used.

• CSS3

• Javascript

• HTML5

• Liquid

36. If you want to translate anything your customer will see into another language, which files do you need to edit?

Answers:

• Checkout files

• Cascading Script Files

• Trans Files

• Liquid files

37. How does Shopify calculate shipping rates?

Answers:

• The rates come directly from USPS

• Shipping is always free on Shopify

• Rates fluctuate rapidly based on current transportation costs

• Rates are based on the weight class you set up

38. A grouping of products defined by simple rules set by shop owners is called a:

Answers:

• Themed collection

• You cannot group products on Shopify

• Quick collection

• Smart collection

39. How do you enter Google Analytics tracking code in Shopify?

Answers:

• It is a standard feature included with Shopify

• You need to contact Shopify support to set up this feature

• Shopify does not recommend using Google Analytics with your store

40. What is the Shopify Job Board primarily used for?

Answers:

• Shopify does not have a job board

• Shopify posts jobs they are looking to fill

• Alerting shop owners to openings at brick and mortar stores

• Hiring someone to help with your shop

41. True or False? Tags are case sensitive.

Answers:

• False

• True

42. How many link lists are given to every shop by default?

Answers:

• One: A main menu

• Two: A main menu and a footer

• None: You must create your lists yourself

• Two: a checkout list and a blog list

43. Which of the following is Not an automatic email notification a customer can receive?

Answers:

• they forget their password to their customer account.

• The product they have ordered is currently in backorder

• their order is cancelled

• they create a customer account for your store

44. Which of the following is a way to edit your theme offline?

Answers:

• Download your Liquid files and use a Java editor

• Contact Shopify to get offline editing enabled

• Export the theme as a .rby format

• Use the Textmate bundle to edit your theme inside TextMate (or E-editor on the PC) as a workaround

45. Which of the following online platforms does Shopify often use for managing apps created with the API?

Answers:

• ActiveState

• Cloudify

• Heroku

• Vfabric

46. True of False? Tags only show on Collection and Product Pages as well as Blog Posts.

Answers:

• True

• False

47. How can you ensure a particular image of your products gets "featured?"

Answers:

• This is a special feature of only a handful of themes

• Simply put it at the front of the list

• You can change the settings on the product preferences page

• Shopify selects products to be featured monthly

48. When creating a Webhook for an event, which of the following URL will work properly?

Answers:

• www.mycoolwebsite.com/internal

• localhost:3000

• www.mycoolwebsite.com

• www.example.com

49. If there is no badge to the left of a customer on your Orders screen in the iPhone app, the order is:

Answers:

• Closed

• Behind schedule

• Still open

• Cancelled

50. When should you use the "_thumb" suffix in your image file name for each image you upload to Shopify?

Answers:

• Only with the default Liquid file

• When designing an app for Shopify

• When you want the image to be correctly formatted

• Never, this will cause unintended issues with your picture

51. What is the name of the tool Shopify uses to prevent spam?

Answers:

• CAPTCHA

• Shopify does not currently prevent spam

• Defensio

• reCAPTCHA

52. How many product variants are you allowed for each product?

Answers:

• There is no limit to product variances you are allowed

• 10

• It depends on the product type

• 100

53. Which of the following criteria is not available for specifying shipping rates?

Answers:

• Price Based

• Carrier Calculated Rates

• Location Based

• Weight Based

54. A feature that fetches and displays data on a Shopify shop page from an outside location is known as what?

Answers:

• Shopify does not allow for outside data to be displayed on a shop page

• Data Streaming

• Application Proxy

• API Fetcher

55. True or false? Smart Collections can be formed on both products and customers.

Answers:

• True

• False

56. True of False? You can set the administrative interface to any language you wish.

Answers:

• False

• True