Do you know that? 17% jobs posted on Elance are for Writing & Translation next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for SharePoint 2020

(84, CL) Last updated: February 12
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

84 Answered Test Questions:

1. One of SharePoint's lists features is:

Answers:

• Process

• Work instruction

• Workflow

• Procedures

2. SharePoint is  capable of supporting multiple organizations on a single server what?

Answers:

• Farm

• Barn

• Domain

• Platform

3. Why might a button be 'greyed out' on the ribbon in SharePoint 2010?

Answers:

• The action is not applicable or it depends on some other action, e.g. contextual

• All of these

• You do not have permission to complete the task.

• The feature is not enabled for the site. For example, workflows may not be enabled on the site.

4. Which page defines the common elements shared by all pages on your site?

Answers:

• Page Template

• Master page

• The 'ghosted' page

• Double Page

5. SharePoint has the ability to  install third-party customizations as what?

Answers:

• Access parts

• Web parts

• Oracle parts

• SQL parts

6. Features that are available in Windows SharePoint Services 3.0 are also available in what version of Office SharePoint Server?

Answers:

• 2007

• 2005

• 2004

• 2006

7. Document management, records management, and Web content management are categories of what?

Answers:

• Text management

• Format management

• Content management

• Table management

8. SharePoint can be used to manage this type of website:

Answers:

• Intranet

• Private

• Public

• All of these

9. Site collections contain:

Answers:

• SharePoint locations

• SharePoint Models

• SharePoint containers

• SharePoint sites

10. A site collection is used to provide a grouping of SharePoint _______?

Answers:

• Platforms

• Structures

• Sites

• Designs

11. You can use these two things to customize layout for Office SharePoint Server sites:

Answers:

• Page format and mistress pages

• Page format and double pages

• Page layouts and master pages

• Page format and single page

12. A SharePoint Site is made up of a collection of pages, lists, and what else?

Answers:

• Tables

• Cells

• Rows

• Libraries

13. Which template allows you to coordinate document development with other people?

Answers:

• Tables Workspace site template

• Document Workspace site template

• Text Workspace site template

• Graphics Workspace site template

14. Which server does social networking and web publishing use for file sharing and web databases?

Answers:

• Microsoft Oracle Server

• Microsoft SQL Server

• Microsoft Access Server

• Microsoft SharePoint Server

15. SharePoint has the ability to store and manage a document's...?

Answers:

• content

• properties

• versions

• All of these

16. The Search Centre site provides what for users?

Answers:

• A urban location for initiating queries and browsing

• A central location for initiating queries and browsing

• A rural location for initiating queries and browsing

• A distributed location for initiating queries and browsing

17. What feed enables you to receive and view updates or feeds or news or blogs in one location?

Answers:

• News feeds

• WAN feed

• RSS feed

• Kindle feed

18. Both Office SharePoint Server and Windows SharePoint Services include what type of templates?

Answers:

• Location Templates

• Windows Templates

• Site Templates

• Domain Templates

19. What type of application is SharePoint considered?

Answers:

• A Web application

• An SQL application

• An Oracle application

• An XML application

20. SharePoint comes with pre-defined definitions such as:

Answers:

• Databases and lists

• List and library

• Graphs and tables

• Applications and charts

21. The Limited Access permission level grants what type of right?

Answers:

• View application Pages

• Import application pages

• Modify application pages

• Export application pages

22. You can use what  to type text, insert hyperlinks and pictures?

Answers:

• Graphics editor

• Text editor

• Content editor

• Data Editor

23. What tool do you use for client-side customization and configuration as part of SharePoint?

Answers:

• SharePoint Requirements

• SharePoint Planning

• SharePoint Designer

• SharePoint Design

24. SharePoint Designer is based off which application:

Answers:

• FrontPage

• Word

• PowerPoint

• Access

25. What is the Gantt chart view of a SharePoint list?

Answers:

• A merged list of several projects arranged by priority.

• A visual overview of project tasks plotted on an interactive timeline.

• A simple table of project tasks.

• An interactive flowchart showing decision-making outcomes.

26. Which application integrates directly into SharePoint's document management functionality?

Answers:

• Microsoft IIS Web Apps

• Microsoft Office Web Apps

• Microsoft SQL Web Apps

• Microsoft Oracle Web Apps

27. The default Team Site template contains which two main zones of content?

Answers:

• Left and Right Web Part Zones

• Front and back Web Part Zones

• Right Web Part Zones

• Left Web Part Zones

28. Site collections could  be associated with their own content:

Answers:

• Graphs

• Databases

• Charts

• Tables

29. SharePoint platform is based on this type of service-oriented architecture:

Answers:

• n-tier

• Ane-tier

• End-tier

• And-tier

30. Microsoft Project Server is an extension to SharePoint Server providing integration with which application?

Answers:

• Microsoft Office

• Microsoft Visio

• Microsoft Project

• Microsoft Word

31. The Alert template is stored where?

Answers:

• The Alerttemplates.html file

• The Alerttemplates.xml file

• The Alerttemplates.doc file

• The Alerttemplates.exe file

32. SharePoint can be used as this platform:

Answers:

• Web application development

• Web application design

• Internet application development

• Web application coding

33. In SharePoint, PowerPoint creates a what that can be shared?

Answers:

• Storage

• Library

• Repository

• Cluster

34. How can you switch a SharePoint list to Datasheet View?

Answers:

• Drag from the upper-left corner down to the lower-right corner. Right-click your selection, and then click Datasheet View.

• On List Tools tab on the ribbon, click the List tab, and then click the Datasheet View button.

• On the List Tools tab on the ribbon, click the List tab, and then click Modify View.

• On the List Tools tab on the ribbon, click the List tab, and then click Export to Excel.

35. The User Profile Sync service, and the Search Indexing service are included in which service?

Answers:

• Tables

• Charts

• Databases

• Applications

36. Which template is used to implement records management and retention?

Answers:

• Application centre site template

• Records Center site template

• Data centre site template

• Hardware centre site template

37. In SharePoint, where is the best place to store your own draft content, favourite links, and contacts?

Answers:

• SharePoint list

• Company Intranet page

• Personal Folder

• My Site

38. Each site template has this feature to enable users to associate workflows with publishing tasks what is it?

Answers:

• Communicating feature

• List feature

• Publishing feature

• Distributing feature

39. With SharePoint you can use this to view  portals, team sites, and lists what is it?

Answers:

• Mobile device

• Memory Stick

• Portable drive

• Flash drive

40. Which site template lets organizations create large-scale document management sites?

Answers:

• Warehouse Centre

• Document Centre

• Application Centre

• Data Centre

41. What type of repository is suggested  for storing, managing, and accessing documents in SharePoint?

Answers:

• Public repository

• Private repository

• Departmentalized repository

• Centralized repositories

42. Office SharePoint Server bases its navigation model on what structure?

Answers:

• Hierarchical

• Tree

• Dual

• Flat

43. Inside SharePoint 2010 Products, a list is:

Answers:

• A collection of data that you can share with team members.

• A collection of data that is automatically generated by the SharePoint site.

• A place where you can privately post information but others cannot.

• An Excel Spreadsheet stored in a SharePoint Document Library.

• A shareable, yet unchangeable collection of rows and columns; a snapshot of data at a particular time.

44. You can use list, library items, navigation links, and Web Parts to assign people what?

Answers:

• Go ahead

• Authorization

• Rights

• Permission

45. In SharePoint what does IRM stands for?

Answers:

• Information Rights Management

• Information Rule Manager

• Information Rule Management

• Infrastructure Rights Management

46. Where is a web application defined in SharePoint?

Answers:

• Main management console

• Temporary administration console

• Central administration console

• Application management console

47. Which editor can be used to access and edit underlying SharePoint code?

Answers:

• Visual Studio

• All of these

• Notepad

• SharePoint Designer

48. What library  helps organizations create, store, and manage translated documents?

Answers:

• Transparent Management Library

• Transcription Management Library

• Translation Management Library

• Translucent Management

49. Web applications are used as HTTP entry points to:

Answers:

• Site collections

• Site entry

• Site locations

• Site storage

50. In Office SharePoint you can use what application to create Web pages for your site collection?

Answers:

• Office Word 2007 documents

• WordPerfect

• Adobe Acrobat

• PowerPoint

51. This feature is useful in designing, deploying, and managing enterprise intranet portals which is it?

Answers:

• Storage Content Management

• Application Content Management

• Web Content Management

• Database Content Management

52. What are three reasons and advantages of using Site collections?

Answers:

• Administrative, planning and security

• Administrative, management, and security

• Documentation, planning and security

• Design, planning and security

53. Master Pages and Layout Pages are located in the root site Master Page Gallery - but under which folder?

Answers:

• _www

• _catogs

• _site

• _catalogs

• _root

54. Which social network is integrated with SharePoint

Answers:

• Pinterest

• Yammer

• LinkedIn

• Twitter

• Facebook

55. What's the default threshold for the number of items in a view?

Answers:

• 5000

• 5500

• 500000

• 500

• 50

56. What is the difference between a document library and a form library?

Answers:

• Document libraries store core documents and Form libraries consist of XLS forms

• Document libraries store core documents and Form libraries consist of XML forms

• Document libraries store core documents and Form libraries consist of SQL forms

• Document libraries store core documents and Form libraries consist of HTML forms

57. The Table of Contents Web Part is mainly used to keep the main navigation area from becoming what?

Answers:

• Too forward

• Too small

• Too crowded

• Too large

58. The default master page for the  publishing portal is called what?

Answers:

• Blueband master

• Redband Master

• Yellow band master

• Greenland master

59. What  base class a WebPart you are going to use within Share Point can inherit from

Answers:

• System.Web.UI.WebControls.WebParts.WebPart

• Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPart

60. In SharePoint this is required  before editing, major and minor versions what is it?

Answers:

• Sign-out

• Check-in

• Sign-in

• Check-out

61. Can any SharePoint list be viewed as a Calendar?

Answers:

• No, Announcement & Task lists are not compatible

• No, only lists based on the 'Event' Content Type

• Yes, as long as it has at least one column using the 'Date & Time' type

62. Which of the following is the most effective way to edit an item stored in a SharePoint list?

Answers:

• Select the check box for the item. On the List tab, click Edit List.

• Select the check box of the item you want to edit, and then click Delete on the Items tab.

• Select Edit Item from the item???s drop-down list.

• Double-click the item and start typing.

• You can't edit a SharePoint List, it is read-only.

63. What type of setting can you use on your public My Site content to set restrictions?

Answers:

• Privacy settings

• Personal Settings

• Public settings

• Restricted settings

64. In SharePoint, IRM does what?

Answers:

• Decrypts downloaded files and limits users and programs that are allowed to encrypt file

• Zip downloaded files and limits users and programs that are allowed to encrypt file

• Compress downloaded files and limits users and programs that are allowed to encrypt file

• Encrypts downloaded files and limits users and programs that are allowed to decrypt files

65. If the Document Conversions feature is enabled,  you can convert existing 2007 Office release documents to what type of page?

Answers:

• HTML pages

• Graphic pages

• Web pages

• Table pages

66. By default, all SharePoint sites have this type of permission level:

Answers:

• Limited access

• Full access

• Moderate access

• Restricted access

67. Office SharePoint Server tightly integrates with which application?

Answers:

• Microsoft Exchange Server

• Oracle Server

• Web server

• SQL Server

68. In Workflow definition,  a workflow must adhere to the Workflow:

Answers:

• Schema

• Plan

• Requirement

• Design

69. All site collections and sites within a Web application share the same:

Answers:

• Site name

• Location name

• Domain name

• DNS name

70. The Publishing portal is designed as:

Answers:

• An IIS-facing and content-centric site

• A SQL-facing and content-centric site

• An Internet-facing and content-centric site

• An intranet-facing and content-centric site

71. What two things can be used to track documents in SharePoint?

Answers:

• Labels and barcodes

• Stickers and tapes

• Labels and stickers

• Stamp and tabs

72. SharePoint allows you to create what type of list?

Answers:

• Project list

• Chart list

• Location list

• Site list

73. You have a SharePoint Server 2010 Web application that is being utilized as the reporting interface for system performance reports. The data presented is located in a secured SQL server database and should never be exposed to unauthorized site collection users.  You need to configure a security boundary that complies with the security requirements, while also ensuring the highest level of performance in retrieving and displaying the data. You must also use the least amount of effort to provide the service to your company.  What should you do?

Answers:

• Create a secure store group mapping for individuals. Using external content types and this secure store application add external lists to the site collection.

• Create a secure store group mapping for an Active Directory group. Using external content types and this secure store application, add external lists to the site collection.

• Ensure that the Application Pool account for the Web application hosting the site collection has access to the secure data. Create external content types using revert-to-self and add external lists to the site collection based on these content types.

• Deploy a custom solution to the site collection that uses search Web Parts and custom queries to expose the data in the secure SQL Server database.

74. What can you manage using SharePoint Portal Server?

Answers:

• Global navigation and searches

• File list handling

• Libraries

• Local navigation and libraries

75. Which feature can limit users from downloading files  from SharePoint lists or libraries?

Answers:

• Text Rights Management

• Information Rights Management

• Document Rights Management

• Data Rights Management

76. Which of these URLs would allow you to save your document using Word, Excel, or PowerPoint?

Answers:

• http://sharepoint/Team%20Files/

• http://sharepoint/upload_files_here

• http://sharepoint/

• http://sharepoint/Team%20Files/Forms/

77. Users can  complete workflow tasks, update properties for server documents with which panel?

Answers:

• Document Information Panel

• Document Application Panel

• Document Workflow Panel

• Document Database Panel

78. At what three levels is security handled?

Answers:

• At the DHCP, domain or SharePoint level

• At the machine, domain, or SharePoint level

• At the DNS, domain or SharePoint level

• At the root, domain or SharePoint level

79. Which of these are the two roll-up Web Parts within SharePoint publishing sites?

Answers:

• Table of Contents and Content Query

• Format of Contents and Content Query

• List of Contents and Content Query

• Query of Contents and Content Query

80. You need to ensure that the developers have the necessary permissions to meet the BCS model requirements. What should you do?

Answers:

• Execute permissions to the developers by using the Set Metadata Store Permissions option

• Grant Edit permissions to the developers by using the Set Object Permissions option

• Grant Execute permissions to the developers by using the Set Object Permissions

• Grant Edit permissions to the developers by using the Set Metadata Store Permissions optionGrant

81. SharePoint uses what type of model?

Answers:

• An application model

• An Accounting model

• A financial model

• An administration model

82. The default  settings for the Document Centre site template support what type of control?

Answers:

• strong content control

• Weak content control

• Medium content control

• Limited content control

83. SharePoint supports various enterprise combinations of this:

Answers:

• Website designs

• Website planning

• Website requirements

• Website formation

84. SharePoint uses ASP.NET and what other language to build SharePoint sites?

Answers:

• XHTML

• XML

• SQL

• HTML