Do you know that? 49% of freelancers have not felt the impacts of the economic downturn next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Samba 2020

(63) Last updated: February 12
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

63 Answered Test Questions:

1. What does PDC stand for?

Answers:

• Principle Domain Catalyst

• Principle Domain Catalyst

• Primary Disk Controller

• Primary Domain Controller

2. Liz wants to grant administrative access to three users. How should she edit the smb.conf file?

Answers:

• root users =sam, bob, erica

• superusers = sam, bob, erica

• users =sam, bob, erica

• admin users =sam, bob, erica

3. Parameter values in smb.conf file fall into which of these categories?

Answers:

• Character String or List

• All of the above

• Integer

• Boolean

4. True or False? Samba provides file and print services for various Microsoft Windows clients and can integrate with a Windows Server domain.

Answers:

• True

• False

5. Which of the following does SWAT provide for administrators maintaining a Samba server?

Answers:

• An alternative to Samba

• An easy-to-use, Web-based tool

• A simple command-line sharing monitor

• A powerful security system

6. Which of the following methods should be used to make changes to the smbpasswd file?

Answers:

• adduser

• /etc/passwd

• addgrp

• /etc/shadow

• smbpasswd

7. Is smbd a Samba Daemon?

Answers:

• FALSE

• True

8. What is a Samba PDC?

Answers:

• Preliminary Dos Contributor

• Post Data Controller

• Primary Data Class

• Primary Domain Controller

9. What is the Web-based interface that can be used to facilitate the configuration of Samba?

Answers:

• Archy

• L-Soft

• SWOT

• SWAT

10. Which of the following is not a net groupmap command?

Answers:

• list

• add

• Post

• delete

11. To improve Samba server performance on Linux an administrator can add the following option to smb.conf

Answers:

• socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192

• obey pam restrictions = no

• encrypt passwords = false

• syslog only = yes

12. Which of the following best describes the function of nmbd?

Answers:

• It provides file sharing and print services to clients

• It provides Active Directory services to clients

• It provides LDAP services to clients

• It provides NetBIOS name resolution services to clients

13. A system administrator is preparing to take down the system for routine maintenance. The network is primarily used for Samba services. Before upgrading to the latest Linux kernel, the administrator wants to make sure there are no remaining connections. Which of the following programs can the administrator use to see the open connections?

Answers:

• smbstatus

• smbrowser

• traceroute

• ping

• route

14. Which of the following is a Domain Controller Type?

Answers:

• Primary Domain Controller

• Backup Domain Controller

• ADS Domain Controller

• All of the above

15. Which of the following is a function of a WINS server?

Answers:

• Map IP addresses to logical addresses

• Map IP addresses to subnet addresses

• Map IP addresses to IPX names

• Map IP addresses to domain names

• Map IP addresses to NetBIOS names

16. Which of the following best describes the function of smbd?

Answers:

• It provides NetBIOS name resolution services to clients

• It provides file sharing and print services to clients

• It provides Active Directory services to clients

• It provides LDAP services to clients

17. In the context of shared libraries (PAM) stands for?

Answers:

• Pluggable Authentication Modules

• Pluggable Authentication Mode

• Pluggable Administrative Mode

• Plug And Mend

18. True or False? In share-level security, the client authenticates itself separately for each share.

Answers:

• True

• False

19. Which of the following Samba programs will listen for NetBIOS over IP name service requests?

Answers:

• nmbd

• smbd

• named

• swat

20. Pauline is the system administrator of a Local Area Network (LAN) that contains Linux and Windows clients. The LAN uses a file server that runs on a Windows NT server. In order to have fewer servers on the network, Pauline wants to place all Linux users' home directories on the Windows server. Can the Linux machines be configured so that this is possible Why or why not?

Answers:

• Yes, by mounting the remote file system using NTFS instead ofsmb

• No,smb file systems cannot be mounted on Linux systems

• No, only localsmb file systems may be mounted on Linux systems

• Yes, an entry can be placed in /etc/fstab to mount smb file systems

21. Two daemons, smbd and nmbd, provide communication between Windows and Linux machines. Each daemon controls a portion of the work. Which of the following statements correctly match these daemons   with the jobs they perform?

Answers:

• smbd performs file and print sharing. & nmbd performs NetBIOS lookups.

• smbd performs NetBIOS lookups. & nmbd performs file and print sharing.

22. Diego, an administrator, has set up a Samba server to provide Windows users access to their Linux home directories. In the [homes] share, which of the following should he use to define the path of   the home directories as "/home/samba/<user name>"?

Answers:

• path = /home/samba/%s

• path = /home/samba/%q

• path = /home/samba/%u

• path = /home/samba/%n

• path = /home/samba/%h

23. Hans wants to change his SMB password on the local system. Which of the following should he type to do this?

Answers:

• smbpasswd -U -F <username>

• smbpasswd -U <username>

• smbpasswd <username>

• smbpasswd -f /etc/passwd <username>

24. Which of the following best describes the number of smbd processes that should be running at one time on a properly configured Samba server?

Answers:

• At least one, and an additional one for each printer being used by Samba

• One for each client connected to Samba

• At least one, and an additional process for each client connected to Samba

25. Phillipe, an administrator, would like to configure Samba as a domain client and has added the following lines to smb.conf. The domain client is not functioning properly. What is wrong with this  section of his smb.conf file?  security = domain  netbios name = bigsamba  domain name = mydomain  machine password timeout = 100

Answers:

• Line 2 should be "netbios name = true"

• Line 4 should be "machine password timeout = true"

• Line 3 should be "workgroup =mydomain"

• Line 1 should be "domain = security"

26. Ron, a Windows user on his local network, asked his co-worker Ned to save a fle on the file server (a Linux machine). Ned saves the file in the specified directory and sends Ron a message to tell   him it is there. Ron looks in the file server share, but he cannot find the file until he checks it 20 minutes later. Why is Ron having this problem?

Answers:

• The "browse list" parameter of thesmb.conf file is set to 1200

• The "change notify timeout" parameter of the smb.conf file is set to 1200

• The "deadtime" parameter of the smb.conf file is set to 1200

• The "browseable" parameter of the smb.conf file is set to 1200

27. When MS Windows machines interact with each other, with other servers, and with domain controllers as standalone systems, they are more commonly called:

Answers:

• Controller participants

• Workgroup members

• Domain members

• Full participants

28. In order for encrypted passwords to be available to Samba, which of the following lines should appear in smb.conf?

Answers:

• encryptpasswd = yes & encrypt = /etc/shadow

• smb passwd file = /usr/local/etc/smbpasswd & encrypt passwords = yes

• encryptpass = /usr/local/etc/smbpasswd

29. which is equivalent to: comment = this is not a comment

Answers:

• comment = this is not / a comment

• comment = this is not /n a comment

• comment = this is not \ a comment

• comment = this is not &amp a comment

30. An administrator has recently discovered many malicious attacks on a Samba server. The attacks originate from two rogue hosts (badhost1 and badhost2) in the NIS netgroup called "nisnet".  Which of the following smb.conf entries will allow any host from nisnet to access the Samba server except badhost1 and badhost2?

Answers:

• hosts allow = *.nisnet hosts deny = !badhost1, !badhost2

• hosts allow = @nisnet hosts deny = badhost1, badhost2

• hosts allow =nisnet EXCEPT badhost1, badhost2 hosts deny = ALL

• hosts allow = @nisnet hosts deny = ALL EXCEPT badhost1, badhost2

31. Which of the following best describes the function of the global max xmit parameter in smb.conf?

Answers:

• It defines the maximum number of packets that are stored in RAM before they are written to disk

• It defines the maximum packet size that Samba exchanges with a client

• It defines the maximum NetBIOS queries a server can accept

• It defines the maximum number of TCP ACKs the server can transmit to the clients

32. A system administrator has Samba running on a machine that has direct access to the Internet, as well as access to the local area network through two different network interfaces. As part of the configuration, the administrator adds the lines below to smb.conf. Which of the following describes the function of these two lines?   interfaces = 192.168.1.0/255.255.255.0  bind interfaces only = yes

Answers:

• Samba will not accept connection requests from the 192.168.1 subnet.

• Samba will only serve requests to the IP address 192.168.1.0.

• Hosts outside the local area network will not be allowed to connect to the Samba shares.

• Samba will use the IP address 192.168.1.0 when making DNS requests.

33. When setting up a new print share what piece of information is not needed?

Answers:

• The name of the print share

• The name of the printer

• The type of printing supported by the OS for this queue

• The IP address associated with each machine

34. The system administrator is trying to set up a smbpasswd file from the /etc/passwd file. The system is not using NIS. Which of the following is the proper command line to produce the smbpasswd file   in the "/usr/local/samba/private/" directory?

Answers:

• cat /etc/passwd | mksmbpasswd.sh > /usr/local/samba/private/smbpasswd

• mksmbpasswd.sh /usr/local/samba/private/smbpasswd

• cat /etc/passwd > /usr/local/samba/private/smbpasswd

• mksmbpasswd.sh | /etc/passwd > /usr/local/samba/private/smbpasswd

35. Which of these are NOT advantages to non-encrypted passwords?

Answers:

• Plaintext passwords use the same password file as other UNIX services, such as Login and FTP.

• Someone using a network sniffer cannot just record passwords going to the SMB server.

• Use of other services (such as Telnet and FTP) that send plaintext passwords over the network makes sending them for SMB easy.

• Plaintext passwords are not kept on disk and are not cached in memory.

36. Which of the following authentication methods are valid options in smb.conf?

Answers:

• user, sam, ad, domain, localdomain

• user, guest, winbind, ads, domain

• guest, sam, winbind, ntdomain, trustdomain

• user, isam, winbind, ads, domain

• guest, isam, ad, ntdomain, trustdomain

37. What is the function of the smbclient command?

Answers:

• It provides access to Linux shares from a Windows computer

• It provides access to shared resources on a Windows computer

• It allows a Windows share to be mounted from a computer running Linux

• It provides access to a Samba-enabled computer from a Windows machine

38. If you were to configure your disk share options with both: read only = yes, and write ok = yes in that order what would happen?

Answers:

• the client will only be able to read to the share

• nothing, neither option is valid

• The client will be able to write to the share

• the client would get an error message (only can specify one option when configuring your disk share)

39. Isabella has recently enabled SSL support on a large Samba server and has issued the command below. What did Isabella accomplish with this command?   ssleay ca -days 100 -infiles client1-csr > client1.pem

Answers:

• She has created a temporary file (client1.pem) that generates a public certificate for the client (client1)

• She has removed the client (client1) certificate from the system

• She has "signed" the client (client1) certificate and authorized it to use the server

40. What command would be used to prevent a user named 'smitty' from logging in?

Answers:

• root# smbpasswd -d smitty

• root# smbpasswd -E smitty

• root# smbpasswd -d smitty!

• root# smbpasswd -e smitty

41. Which of the following does the "create mask" parameter allow Samba to do?

Answers:

• It allows authentication forUnix with MS-DOS.

• It allows Samba to map MS-DOS modes toUnix permissions.

• It allows Samba to mapUnix permissions to MS-DOS modes.

• It allows Samba to overrideUnix and MS-DOS permissions.

• It allows authentication for MS-DOS withUnix.

42. An administrator has modified his smb.conf file with regards to the server's behavior during elections for preferred master browser. The two modified lines listed below cause which of the following to take place?   preferred master = true  domain master = yes

Answers:

• smbd will bypass the election process and become preferred master.

• nmbd will not hold elections for domain master.

• smbd will hold elections for preferred master but not for domain master.

• nmbd will hold elections with a guarantee of winning.

43. Which of the following commands will be executed first by Samba?

Answers:

• root execute =rmdir -R /home/temp

• rootpostexec = mkisofs -log-file %H/log-%d.txt

• preexec = rm -r /home/samba/tmp/*

• rootpreexec = mkdir /home/temp

• prescript = /home/samba/scripts

44. After upgrading Samba to a newer version, older Windows 95, 98 or ME clients fail to access shares on Samba server. To fix this issue an administrator should add the following lines to the [global] section of smb.conf, then restart Samba and re-create user passwords.

Answers:

• winbind enum users = no usershare allow guests = yes

• security = share encrypt passwords = false

• wins support = yes dns proxy = yes name resolve order = wins lmhosts host bcast

• wins support = yes obey pam restrictions = no encrypt passwords = false

• lanman auth = yes client lanman auth = yes client plaintext auth = yes

45. Instead of linking all Samba commands to paths already defined in his environment, Fred wants to include /usr/local/samba/bin in his path. Which of the following will allow Fred to do this?

Answers:

• Edit thesmb.conf file to include the parameter "include=/usr/local/samba/bin"

• Edit the /etc/profile file to change Fred's environment to look in /usr/local/samba/bin for commands

• Edit the /etc/samba/smb.conf file to change Fred's environment to look in /usr/local/samba/bin for commands

• Add Fred's paths to the /path directory

46. Parameter names are case sensitive

Answers:

• False

• TRUE

47. Palmer, an administrator working on a Linux/Windows NT network, has issued the command below. What is he doing?  rpcclient -S '\\NTmachine' -U administrator -W NTDOM

Answers:

• He is connecting to a Windows NT machine called "NTmachine" as administrator.

• He is adding a Windows NT machine called "NTmachine" to Samba's list of secure systems.

• He is resetting the password and login on "NTmachine" to "NTDOM" and "administrator," respectively.

• He is defining the method by which RPCs connect to and communicate with the Samba server; in this case using a login and password combination.

48. When adding static entries to your Samba WINS server, entries in wins.dat take the form of:

Answers:

• "NAME#TYPE" TTL ADDRESS+ FLAGS

• "GO$TYPE" BIOS ADDRESS+ ERRS

• "TYPE+FLAGS" ADDRESS+ NAME FLAGS

• "NAME#BIOS" NODE ADDRESS+ ERRS

49. The system administrator is trying to set up a smbpasswd file from the /etc/passwd file. The system is not using NIS. Which of the following is the proper command line to produce the smbpasswd file   in the "/usr/local/samba/private/" directory?

Answers:

• mksmbpasswd.sh /usr/local/samba/private/smbpasswd

• cat /etc/passwd > /usr/local/samba/private/smbpasswd

• cat /etc/passwd | mksmbpasswd.sh > /usr/local/samba/private/smbpasswd

• mksmbpasswd.sh | /etc/passwd > /usr/local/samba/private/smbpasswd

50. Dora, an administrator, would like to temporarily disable a share so she can change its contents. Which of the following should she add to smb.conf in the share's section to do this?

Answers:

• public = no

• browseable = false

• fstype = no

• comment = off

• available = no

51. All MS Windows networking uses ______ messaging.

Answers:

• WINS-based

• One off

• zero-based

• SMB-based

52. When dealing with client variables, which variable indicates the IP address of the interface on the server to which the client connected

Answers:

• %i

• $p

• %p

• %I

53. An administrator needs to define how files written to the server by users are handled. He has added the following lines to his smb.conf file in order to do this. Considering these lines, what will be the permissions on a file that a user sets to 555?  security mask = 0777  force security mode = 0  directory security mask = 0777  force directory security mode = 0

Answers:

• 555

• 000

• 777

• 111

• 222

54. Maynard is optimizing his Samba services to provide ease of use as well as security. He has added the line below to /etc/auto.misc. Which of the following best describes the purpose of this   addition? docs -fstype=smb, username=bob, password=2ghtex9s ://servermain/docs

Answers:

• This prevents users listed ("bob") from accessing the "docs" share

• This allows automatic logins and logouts to the "docs" share

• This prevents users other than "bob" from accessing the "docs" share

• This allows the "docs" share to beautomounted by "bob" on login

• This line is required for Samba to export the "docs" share

55. A username map is?

Answers:

• a mechanism for translating a login name sent by a client in the session setup request to a local Unix username.

• a program to adjust user permission levels eg make admins, superusers etc

• a comprised list of all usernames available on your server

• a mechanism used to "blacklist" all users that cannot access, or edit any disk shares

56. starting a sentence with # is the only way to add a single line comment in the smb.conf file

Answers:

• TRUE

• False

57. Many smb.conf parameters take list arguments such as the hide files parameter. From the following, select the "hide files" parameter with the proper syntax that would prevent users from accessing   files with .mbx extensions and files beginning with samba.

Answers:

• hide files = *.mbx / samba.*

• hide files = "*.mbx","samba.*"

• hide files = .mbx / samba.

• hide files = *.mbx, samba.*

• hide files = .mbx, samba.

58. Annie is using Windows 95. In order for her to connect to the Samba server, she needs to run the regedit program and add an entry to the Windows registry. What type of registry entry should Annie add, and what should its value be?

Answers:

• Enter a new DWORD Value named "EnablePlainTextPassword" with a value of one.

• Enter a new String Value named "EnablePlainTextPassword" with a value of zero.

• Enter a new Host Value named "EnablePlainTextPassword" with a value of zero.

• Enter a new Binary Value named "EnablePlainTextPassword" with a value of one.

59. Molly, an administrator, would like to poll the network to ensure that Samba is working properly. Which of the following commands would allow her to do this?

Answers:

• nmblookup --all

• nmblookup -d 2 "*"

• testparm --poll "*"

• smbclient -L "*"

60. A Samba server is experiencing packet loss and data corruption when multiple users access a file simultaneously. Which of the following, if added to smb.conf, would most likely fix the problem?

Answers:

• wins support = yes

• interfaces only = yes

• fakeoplocks = no

• lock files = yes

61. Which of the following is FALSE regarding NetBIOS?

Answers:

• NetBIOS characters are always converted to uppercase.

• The first character of a NetBIOS name is known as a NetBIOS prefix.

• NetBIOS names are limited to 16 characters.

• The last character in a NetBIOS name indicates the type.

62. Pete wants to configure Samba to be a WINS server. Which of the following must he do in the smb.conf file for Samba to do this?

Answers:

• Make sure the wins server parameter is set to the appropriate IP address and change the wins support parameter to "wins support = yes"

• Make sure the wins proxy parameter is set to "wins proxy = yes" and change the wins support parameter to "wins support = yes"

• Make sure the wins support parameter is set to "wins support = yes" and change the wins proxy parameter to the appropriate IP address

• Make sure the wins server parameter is set to "wins server = none" and change the wins support parameter to "wins support = yes." Configure the Windows 95/98 and NT clients

63. The Samba server (luke.linuxsite.org) using the smb.conf file below is experiencing problems. What is most likely wrong with the smb.conf file?   [global]  netbios name = luke  workgroup = network1  security = share  load printers = yes  log file = /home/admin/  max log size = 10000  wins support = yes  wins server = samba.linuxsite.org  bind interfaces only = yes

Answers:

• The log file path is not in the same directory as the Samba executables

• The log file is defined before the wins server

• The wins support parameter and the bind interfaceparameter are both set to "yes"

• The max log size is set too high

• The wins support parameter is set to "yes" , and the wins server parameter is set