Do you know that? 30% Elance jobs are hourly next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Salesforce (Development) 2020

(89, CL) Last updated: February 12
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

89 Answered Test Questions:

1. Chatter Feed Objects of Data Model includes objects related to feeds. All feed items have:

Answers:

• ID

• ContentId

• FeedId

• ParentId

2. The phone field returns what?

Answers:

• Phone fields.

• Phones.

• Fields.

• Phone numbers.

3. What is an example of something you can get your Web service client applications to do in the development environment?

Answers:

• Query the networks information.

• Query the systems information.

• Query your organization’s information.

• Reveal sensitive information protected by many layers of authorization.

4. Will the API calls, retrieve() and delete(), accept an array of IDs?

Answers:

• Only when the array is processed with a matrix.

• No.

• Only when the array is consolidated with a matrix.

• Yes.

5. When your session expires, the exception code (...) is returned.

Answers:

• REQUEST_LIMIT_EXCEEDED

• EXCEEDED_ID_LIMIT

• INVALID_OPERATION_WITH_EXPIRED_PASSWORD

• INVALID_SESSION_ID

6. How is the field, “ID” defined?

Answers:

• A globally unique field that identifies a record.

• A globally unique system that identifies a file.

• A globally synonymous file that identifies a process.

• A globally unique process that identifies certain data.

7. According to roles in the sharing hierarchy, who can view and edit the record?

Answers:

• Nobody can edit the record.

• Only the system can edit the record.

• There is no record to be edited.

• Only the record owner and users beyond the specified role.

8. What values do boolean fields contain?

Answers:

• True, or false.

• True, or true.

• 2, or 4.

• False, or yes.

9. What is one security protocol that salesforce.com supports?

Answers:

• SecureSales

• SecureForce5

• (SSL) protocol SSLv3.

• salesSecure

10. IsDeleted is what type of field?

Answers:

• Carpathian.

• Boolean.

• Carthaginian.

• Numerical.

11. What is a token?

Answers:

• A keygen.

• An automatically generated key by salesforce.com.

• A system cookie.

• A key.

12. What is a calculated field?

Answers:

• A field defined by its metrics.

• A field defined by another field.

• A field defined by its size.

• A field defined by a formula.

13. What must happen before a user can access the API?

Answers:

• Users cannot access the API.

• Users must restart the computer.

• Users must have superuser privelages.

• They must be granted “API Enabled” permissions.

14. What is a sObject?

Answers:

• An object, such as an Account or Campaign.

• A field.

• An element.

• An API.

15. The user permission, “Read” indicates what?

Answers:

• Only the system can read the file.

• Only guest users can read the file.

• Users can only view objects of this type.

• The file can be deleted, but not changed.

16. Sales Objects belong to Data Model and include:

Answers:

• content and libraries and their related objects.

• approval processes and related objects.

• opportunities, products, and schedules.

• accounts, contacts, opportunities, leads, campaigns, and other related objects.

17. What is used to represent integer fields?

Answers:

• int

• inte

• ing

• ant

18. Can custom objects have a have many-to-many relationship with other custom objects?

Answers:

• They could in the previous version of Salesforce API.

• Only if they are many-to-custom object relationships.

• They can, but only in the pre-processing phase.

• Yes.

19. Where must client applications format email addresses?

Answers:

• In distract() and update() calls.

• In delet() and update() calls.

• In divert() and update() calls.

• In create() and update() calls.

20. What will be the name of Custom Object in the Salesforce UI WSDL, if Custom Object is labeled like 'common' ?

Answers:

• common_C

• Common__c

• c_common

• c__common

21. Can CreatedDate be larger than LastModifiedDate?

Answers:

• No.

• Yes.

• Yes. It has to be larger.

• Yes, and it has to be significantly larger.

22. What has happened during the fault, “UNKNOWN_EXCEPTION”?

Answers:

• The system has encountered data loss.

• The system has encountered a hardware issue.

• The system has encountered an internal error.

• The system has encountered a breach.

23. Currency and percent fields are what type of value?

Answers:

• Alphabetical.

• Triple

• Double

• Single

24. What do API calls represent?

Answers:

• Operations that run in the background.

• Operations invoked at compile time.

• Operations running in the foreground.

• Specific operations that your client applications can invoke at runtime.

25. . How can you create Many to Many relationship in salesforce.com?

Answers:

• Use a piece of code to relate both objects

• Not Possible to create Many to Many relationship in salesforce.com

• Use a junction Object

• Create a direct Many to Many relationship

26. What does the picklist field return?

Answers:

• Lists that have been picked.

• A number of picks.

• A number of picked numbers.

• A set of enumerated values from which one can be selected.

27. What is the right syntax for the associated name field of Custom Objects in WSDL?

Answers:

• Custom objects must have unique names within all organizations. The first letter is capitalized. Prefix "c_" is added.

• Custom objects must have unique names within your organization. The first letter is capitalized. Prefix "C__" is added.

• Custom objects must have unique names within all organizations. The first letter is capitalized. Suffix "_C" is added.

• Custom objects must have unique names within your organization. The first letter is capitalized. Suffix "__c" is added.

28. Which of the following is an example of an audit field?

Answers:

• CreateID

• OldID

• CreatedById

• NewID

29. SystemModstamp returns what data?

Answers:

• The time the system last failed.

• Date and time when this record was last modified.

• FieldCore information.

• SystemModMap information.

30. When should you use Bulk API?

Answers:

• When you are using REST requests and prefer to use SOAP.

• When you are updating small numbers of records at a time.

• When you are loading a large number of records.

• When you are processing data up to one thousand records.

31. What types of error handling are there?

Answers:

• Just API errors.

• Undefined fault errors.

• Only SOAP errors.

• API-returned SOAP fault messages and general API errors.

32. Select the Incorrect Primitive Data Type.

Answers:

• date

• base32

• time

• dateTime

33. What does the element, ApiQueryFault return?

Answers:

• The row and column numbers where the problem occurred.

• A solution to the problem.

• Nothing.

• A problem itself.

34. What is the syntax for password and token access?

Answers:

• PASSWORD

• mytokenPASSWORD.

• mypasswordTOKEN

• TOKEN

35. What are the Corresponding Field Types in the UI for the double API Data Type?

Answers:

• Currency, number, long text area.

• Number, percent, day/time.

• Currency, formula, number, percent, and roll-up summary

• Number, percent, checkbox.

36. Which audit field cannot be changed?

Answers:

• SystemMod

• SystemStamp

• SysModMap

• systemModstamp

37. When is a custom object's associated name field defined?

Answers:

• During setup.

• Before setup.

• Never.

• After setup.

38. What is an example of an operation your application client can execute at runtime?

Answers:

• Obtain metadata about another system.

• Replace your systems metadata.

• Obtain metadata about your data.

• Breach security across multiple systems.

39. Select the wrong endpoint:

Answers:

• https://test.salesforce.com/services/Soap/u/29.0/12.1.0

• https://login.salesforce.com/services/Soap/c/29.0

• https://login.salesforce.com/services/Soap/u/29.0

40. What is the name of a single, generic object, defined in partner WSDL, that represents all of the objects?

Answers:

• Client

• sObject

• Account

• sObjects

41. Double values have what restrictions?

Answers:

• Scale and position.

• Age and scale.

• Size and time.

• Scale and precision.

42. What is base-64 encoding used for?

Answers:

• Encrypting documents.

• Compressing files.

• Writing metadata.

• Storing binary files in Attachment, Document, and Scontrol records.

43. Which objects written to a Salesforce object are committed automatically?

Answers:

• All objects.

• No objects.

• Only objects with the right calls.

• Objects that have errors.

44. What do master-detail relationships involve?

Answers:

• Cascading deletes and sharing rules that are controlled by the parent.

• Relationships between master and slave drives.

• Relationships between master and detail sectors.

• Relationships between parent and child elements.

45. By Calling sendEmail() it is possible to send:

Answers:

• Single email only.

• List of mass emails.

• List of single and mass emails.

• List of mass emails.

46. Account and Opportunity standard objects have common methods, supported API calls. Which methods are common for both of them?

Answers:

• open(), remove(), describeLayout(), describeSObjects(), getDeleted(), getUpdated(),merge(), retrieve(), search(), undelete(), update(), upsert()

• create(), delete(), describeLayout(), describeSObjects(), getDeleted(), getUpdated(),merge(), retrieve(), search(), undelete(), update(), upsert()

• create(), remove(), describeLayout(), describeSObjects(), getDeleted(), getUpdated(),merge(), retrieve(), search(), undelete(), update(), upsert()

• create(), delete(), describeLayout(), describeSObjects(), getDeleted(), getUpdated(),query(),retrieve(), search(), undelete(), update(), upsert()

47. If your ID was 12 characters, what error would you get?

Answers:

• MALFORMED_12

• idError

• MALFORMED_ERROR

• MALFORMED_ID

48. When sharing, what happens to data that is outside of the logged-in user’s sharing model?

Answers:

• It invokes a process to breach security.

• It is not returned.

• Nothing.

• It is returned.

49. Select API Fault Element which is present in Data Type list.

Answers:

• InvalidObjectSFault

• InvalidSObjectFault

• InvalidObjectSimpleFault

• InvalidSimpleObjectFault

50. Does Salesforce check for IP restrictions when granting access to the API?

Answers:

• No.

• No IP is allowed.

• Yes, but it is set by default to allow all IP addresses.

• Yes.

51. Process Object belong to Data Model and include:

Answers:

• view and vote statistics, article versions, and other related objects.

• approval processes and related objects.

• content and libraries and their related objects.

• includes users, profiles, and roles.

52. What code do you see when your session expires?

Answers:

• SYSTEM_TIMEOUT

• INVALID_SESSION

• INVALID_SESSION_ID

• SESSION_END

53. What is created when an object does not have a master-detail relationship to another object?

Answers:

• A sharing rule.

• A system rule.

• A relationship rule.

• An element rule.

54. Salesforce API calls are:

Answers:

• Service Requests and Responses, Asynchronous, Committed Automatically Versus Rollback on Error

• Service Requests and Responses, Synchronous, Committed Automatically Versus Rollback on Error

• Service Requests and Responses, Asynchronous, Rollback on Error

• Some of calls are Asynchronous, Rollback on Error

55. What is a characteristic of all API calls?

Answers:

• They are synchronous.

• They perform the same function.

• They are the same size.

• They are asynchronous.

56. Which call is similar to the AUTOCOMMMIT setting in SQL?

Answers:

• SuperCommit

• Committed Automatically Versus Rollback on Error

• AlwaysOn

• AutoRollback

57. The SOAP endpoint for an API verion 29.0 contains a URL with a format:

Answers:

• serverName/services/Soap/c/29.0/ID

• serverName/Soap/services/c/29.0/ID

• serverName:port/services/Soap/c/29.0/ID

• serverName:port/Soap/services/c/29.0/ID

58. Where do you configure your session expiration time?

Answers:

• Session Monitor

• Session Controls

• Security Controls

• Session Ideas

59. Lets assume you are calling describeGlobal() web-method to obtain a list of available objects for your organization’s data. What will you get in the case of successful call?

Answers:

• DescribeGlobalResult object, which allows to retrieve an array of DescribeGlobalSObjectResult objects by calling sobjects.

• DescribeGlobalResult object, which allows to retrieve an array of DescribeGlobalOrgObjectResult objects by calling sobjectlist.

• DescribeGlobalsResult object, which allows to retrieve an array of DescribeGlobalOrgObjectResult objects by calling sobjectlist.

60. Where are exception codes defined?

Answers:

• In the WSDL file.

• In the spooler.

• In the error file.

• In the configuration file.

61. ID fields in the Salesforce UI contain:

Answers:

• 18-character, base-62, case-insensitive strings.

• 15-character, base-64, digits only strings.

• 15-character, base-62, case-sensitive strings.

• 18-character, utf, case-safe strings.

62. Any method which belongs to Describe Calls:

Answers:

• Has single string parameter.

• Starts from the "describe" prefix, has single string parameter.

• Has single string parameter or does not have any.

• Starts from the "describe" prefix.

63. What would return a MALFORMED_QUERY fault?

Answers:

• A query string larger than 50,000 characters.

• A query string larger than 20,000 characters.

• A query string larger than 80,000 characters.

• A query string larger than 100,000 characters.

64. CRM ISV Organization in ISVforce is also know as:

Answers:

• dev org

• business org

• app org

• test org

65. A user is able to login to the Salesforce via:

Answers:

• UI, API, desktop client such as Connect for Outlook, Connect Offline, Connect for Office, Connect for Lotus Notes, or the Data Loader.

• UI, API, desktop client such as Connect for Outlook, Salesforce for Outlook, Connect Offline, Connect for Office, Connect for Lotus Notes, or the Data Loader

• UI, API, desktop client such as Connect for Outlook, Connect Online, Connect for Office, Connect for Lotus Notes, or the Data Loader.

• UI, API, desktop client such as Connect for Outlook, Connect Online, Connect for Office, Connect for Lotus Notes, MS Office Connect, or the Data Loader.

66. Which of the given API Fault elements defines an error in a queryString passed in a query() call?

Answers:

• UnexpectedErrorFault

• InvalidQueryLocatorFault

• MalformedQueryFault

• ApiQueryFault

67. Which of the following is a property of sObject?

Answers:

• nullfields

• thenullifiedfields

• fieldsToNull

• ToNullfields

68. Salesforce.com supports:

Answers:

• SSLv2, TLS, frontdoor.jsp. Ciphers must have a key length of at least 256 bits.

• SSLv2, TLS, frontdoor.jsp. Ciphers must have a key length of at least 32 bits.

• SSLv2, TLS, frontdoor.jsp. Ciphers must have a key length of at least 128 bits.

• SSLv3, TLS, frontdoor.jsp. Ciphers must have a key length of at least 128 bits.

69. Currently there are two UI themes, “Salesforce” and “Salesforce Classic.” How could you figure out which theme is enabled?

Answers:

• There is no way to figure out UI theme from API, because Partner portal users can’t access this object.

• There is no way to figure out UI theme from API, because Customer Portal users can't access this object.

• By calling getUserInfo(), looking at userUiSkin property of returned object.

• By calling describeTheme() , looking at userUiSkin property of returned object.

70. Select which is NOT true about Custom Objects:

Answers:

• Custom objects can not have the same audit fields as standard objects.

• They relate to other objects and behave just like standard objects.

• They are custom database tables.

• Their custom flag is set to true.

71. Setting CurrencyIsoCode to a value that is not defined for an organization leads to:

Answers:

• Zeroing CurrencyIsoCode field. Zeroing the currency field.

• Operation to be rejected. The currency keeps its value.

• Zeroing CurrencyIsoCode field. The currency field keeps its value

• Operation to be rejected. CurrencyIsoCode keeps its value.

72. What does the error code CANNOT_DISABLE_LAST_ADMIN mean?

Answers:

• The system has failed to log out the previous user.

• There is not an active administrative user.

• There is an administrative user account hung in the system.

• There is a hidden administrative user still logged in.

73. How do you calculate the maximum number of digits to the left of the decimal place?

Answers:

• Precision minus scale.

• Precision minus score.

• Precision plus scale.

• Precision with scale.

74. Which link to the AppExchange Partner Program page, among given, is wrong?

Answers:

• https://appexchange.salesforce.com/

• appexchange.salesforce.com/partners

• appexchange.salesforce.com

• http://www.salesforce.com/partners

75. For security reasons, Salesforce restricts outbound ports. Which port may you use for HTTPS connections?

Answers:

• 80, 443 and any of the available in range from 1024 to 65535.

• Only available ports in range from 32767 to 65535.

• Only available ports in range from 1024 to 65535.

• 443 and any of the available in range from 1024 to 65535

76. By successfully calling queryMore() you will receive QueryResult object, which contains queryLocator field. In which subsequent call can you use this value?

Answers:

• queryValue()

• queryMore()

• queryString()

• queryLocator()

77. Salesforce API provides two methods for data replication, each of them allows you to retrieve a list of objects that:

Answers:

• Have been added or deleted during specified timespan for the specified object.

• Have been created or deleted during specified timespan for the specified object.

• Have been replicated successfully starting from January 1, 1970, 00:00:00 GMT

• Have been updated or deleted during specified timespan for the specified object.

78. What should you know to perform a login operation?

Answers:

• metadataServerUrl, username, password

• connection, username, password

• connection, Security Token

• Security Token, username, password

79. Select the SOAP header that does not exist in API 29.0 and earlier versions up to 14.0 and might not be seen in WSDL

Answers:

• QueryOptions

• LimitInfoHeader

• LimitInfoHeader—Pilot

• MruHeader

80. If an organization has multicurrency enabled, the CurrencyIsoCode field contains:

Answers:

• The number representation of the currency ISO code.

• Value that is associated with a standard or custom ISO code.

• The string representation of the currency ISO code.

• By default the same value as DefaultCurrencyIsoCode does.

81. An Error object contains statusCodes, message, fields properties. What property (or properties) has information about fields in the object affected by the error condition?

Answers:

• fields

• statusCodes and fields

• None of them.

• All of them

82. What does the combobox field return?

Answers:

• Data not yet utilized.

• Data ignored by the system.

• Data specified in the field list.

• Data that is not already specified in the field list.

83. Are all exception codes listed in the WSDL?

Answers:

• Yes.

• No, and the WSDL cannot be changed.

• No. They can be specified.

• There are no exceptions listed and they must be coded.

84. Any method which belongs to Utility Calls:

Answers:

• Starts from the "get" prefix.

• Starts from the "get" or "set" prefixes.

• None of the given answers are right.

• Starts from the "get", "send" or "set" prefixes.

85. Callling getServerTimestamp() might return:

Answers:

• ServerSynchronizationFault Fault Element

• UnexpectedError Error Element

• UnexpectedErrorException Exception Element

• UnexpectedErrorFault Fault Element

86. Lookup (1:n)  type of relationships links:

Answers:

• A couple of objects together, has no effect on deletion or security

• Multiple objects together. Lookup fields are not automatically required.

• Parent to multiple records from another object and vice versa.

• Multiple objects together, has no effect on deletion or security

87. At the highest level of abstraction it is possible to imagine a develepor calling API web-method describeDataCategoryGroups() developer to perform what sort of task?

Answers:

• Querying data in organization.

• CRUDing data.

• Obtaining metadata about your data.

• Running utilities to perform administration tasks.

88. If you are using the partner WSDL, a query that includes ID will return the ID field twice after calling query(queryStr) method. What will be the value of ID in response if queryStr does not have Id?

Answers:

• UnexpectedErrorFault

• two null IDs

• MalformedQueryFault

• a single null ID

89. A PackageVersion as a part of an endpoint for making API Calls has format:

Answers:

• majorNumber.minorNumber.releaseNumber

• majorNumber.minorNumber.releaseNumber

• majorNumber.minorNumber.patchNumber

• majorNumber.minorNumber.releaseNumber.patchReleaseNumber