Do you know that? Explain your process in simplest terms to client next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for RESTful Services 2020

(58) Last updated: February 12
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

58 Answered Test Questions:

1. When you wish to read a collection of “Foo” via a RESTful API, which is most appropriate?

Answers:

• DELETE /api/foos

• PUT /api/foos

• POST /api/foos

• GET /api/foos

2. Which of the following cannot be considered a REST design principle

Answers:

• (None of these)

• Client-server separation

• Stateless

• Makes use of standard HTTP methods

3. In the context of a web service, a RESTful API should...

Answers:

• Make individual resources available at unique URIs

• Make individual reources available at the same URI

• (none of these are correct)

4. Which is a true statement in the basic REST design principle that uses HTTP request methods to update resources?

Answers:

• To create a resource on the server, use EXECUTE

• To create a resource on the server, use ADD

• To create a resource on the server, use CREATE

• To create a resource on the server, use POST

5. Which request would best describe removing an user in a RESTful Web Service?

Answers:

• GET /users/delete?id=1

• DELETE /users/1

• POST /users/1

• PUT /users/delete/1

6. Identify the method which is not predefined in HTTP specification

Answers:

• PUT

• FIND

• GET

• POST

7. When you wish to delete an existing  “Foo” via a RESTful API, which is most appropriate?

Answers:

• POST /api/foos/123

• GET /api/foos/123

• PUT /api/foos/123

• DELETE /api/foos/123

8. When you wish to read a single  “Foo” via a RESTful API, which is most appropriate?

Answers:

• DELETE /api/foos/123

• POST /api/foos/123

• PUT /api/foos/123

• GET /api/foos/123

9. What happens if Restful resources are accessed by multiple clients?

Answers:

• SOAP service will be implemented

• Multiple clients can safely access Restful resources concurrently

• XML protocol will be used to access clients

• Synchronization will be made to the Restful resource request

10. RESTful web services are designed with ____ in mind.

Answers:

• Peer to peer communications

• Encrypted communications

• Raw socket data transfer communications

• Client-server communications

11. Which HTTP method should be used to update a resource in a RESTful Web Service?

Answers:

• PUT

• DELETE

• GET

• POST

12. REST is an acronym for representational state transfer

Answers:

• False

• True

13. What is the advantage of including Cache control and Last-Modified (a date value) HTTP response header?

Answers:

• Resources organized by date for using hierarchical syntax

• Improves performance by reducing the requests for duplicate resources

• Includes links to subordinate resources to keep them connected

• Avoids query strings

14. Consider a RESTful resource available on the URI /posts. Which is the correct HTTP method used to create a new entry?

Answers:

• POST

• GET

• PUT

• HEAD

15. True of False? REST, being an architectural style, does not concern implementation details

Answers:

• True

• False

16. What are the prerequisites for an application to interact with a resource?

Answers:

• Code on demand

• Format of the presentation

• Well managed cache control

• Identifier of the resource and Action required

17. Which of the following is true of RESTful Web Service?

Answers:

• Inconsistent with protocol definition

• No transfer of XML

• Use HTTP methods explicitly

• Caters to any client in one language

18. Which data formats can be transfered through RESTful Web Services?

Answers:

• Any format

• XML

• JSON

• Haml

19. When you wish to update an existing  “Foo” via a RESTful API, which is most appropriate?

Answers:

• POST /api/foos/123

• PUT /api/foos/123

• DELETE /api/foos/123

• GET /api/foos/123

20. When you wish to create a new  “Foo” via a RESTful API, which is most appropriate?

Answers:

• GET /api/foos

• PUT /api/foos

• DELETE /api/foos

• POST /api/foos

21. What is the key difference between RESTful web services and SOAP web services?

Answers:

• REST uses HTTP protocol for producing or consuming web services while SOAP uses XML

• SOAP is more lightweight as compared to REST

• SOAP is transport protocol specific whereas REST is transport protocol neutral

• SOAP can be cached and REST cannot be cached

22. When you wish to create a new  “Foo” via a RESTful API, which is most appropriate?

Answers:

• PUT /api/foos/123

• POST /api/foos/123

• DELETE /api/foos/123

• GET /api/foos/123

23. Identify the item which is not an intermediary for communication in REST

Answers:

• Viruses

• Gateways

• Firewalls

• Proxies

24. What determines the action to be executed on a RESTful request?

Answers:

• Query string parameters

• Verb on request body

• Verb on URI

• HTTP Method

25. RESTful web services must be stateful

Answers:

• True

• False

26. As an idempotent method, which of the following should not happen when issuing a GET request to a RESTful Web Service?

Answers:

• Update a resource entry

• Increment an internal counter

• Return resource data

• Log the request data

27. Which of the following best describe REST?

Answers:

• an architectural style

• a standard

• a framework

• (None of these)

28. Which is the preferred method of determining the format of the data being transfered in a RESTful request?

Answers:

• HTTP Content-Type header

• Inference from the HTTP method used

• A string containing MIME-Type in the HTTP body

• Extension in URI. E.g. /users.json

29. Which of the following best describes a RESTful service?

Answers:

• A protocol specification for exchanging structured information in the implementation of Web Services in computer networks

• Structured text that uses hyperlinks between nodes containing text to exchange or transfer hypertext

• An application protocol for distributed, collaborative, hypermedia information systems.

• Web Services with focus on system resources and transfer of state of resource over http by a wide range of clients written in different languages

30. How can users log into RESTful API to see protected resources only?

Answers:

• It depends on entitlement per Data Protection Act

• Users apply for permission to enable them to login

• Encryption and Decryption technology addresses the need

• Since server is stateless, client has to provide all information to make request

31. Statelessness is one of the formal constraint of REST Web Service, which feature is addressed due to absence of state on the server?

Answers:

• A default page or resource is provided as a response

• Uniform interface separates each client from the server

• Improves Web service performance as it removes the need to synchronize session data with an external application

• Modifies components to meet changing needs while an application is running

32. How is REST related to SOAP?

Answers:

• REST is a subset of SOAP that is stricter

• REST is an alternative to SOAP

• REST is the same as SOAP, except that REST does not specify that the format of interchange is XML

• SOAP is a subset of REST that is stricter

33. True or False? RESTful responses should include links to related resources, enabling the Client to progress through states.

Answers:

• False

• True

34. A RESTful Web Service URI should map to __________________?

Answers:

• (All of these)

• a file on the disk

• a method on a class

• an entity or resource

35. Which HTTP methods are considered "safe", meaning that the request should not produce side-effects or alter the server state?

Answers:

• HEAD, GET, OPTIONS and TRACE

• HEAD, GET, PUT and OPTIONS

• GET, POST, PUT and DELETE

• HEAD, POST, GET and PUT

36. Suppose you're writing a REST resource for listing all coments made by an user. Which would be the most appropriate URI?

Answers:

• /users/{id}/comments

• /user/id?fields=comments

• /comments?user={id}

• /comments/user/{id}

37. Identify which is not a formal REST constraint

Answers:

• Client-server

• Cache Responses

• Stateless Principle

• Master Data

38. In the context of a web service, a RESTful API should...

Answers:

• Use the same HTTP verb for different actions on the same resource, and append the action tothe URI

• Use different HTTP verbs for different actions on the same resource

• (none of these are correct)

• Use different HTTP verbs for different actions on the same resources, in addition to appending the URI with the action

39. True or False? It is a design flaw for RESTful Web Services to reveal data gradually, linking to additional resources on the response body.

Answers:

• False

• True

40. Which software architecture is used for designing and developing software with "RESTful" interfaces?

Answers:

• Software System Architecture

• Service Oriented Architecture

• Enterprise Architecture

• Resource Oriented Architecture

41. What is the mechanism that mediates communication, coordination or cooperation among components like data streams known as?

Answers:

• Connector

• Configuration

• Architecture

• Pattern

42. True or False? In RESTful Web Services each URI can map to one or more resources.

Answers:

• False

• True

43. Who is responsible for tracking the application state on a system that communicates through a RESTful Web Service

Answers:

• (None of these)

• Client

• Server

• Both client and server

44. Which of the following should not be present in RESTful Web Services URIs?

Answers:

• Verbs

• Parameters. E.g. id, page, etc.

• Nouns

• (All of these)

45. What is an appropriate HTTP response for issuing a GET request to /users/1/delete on a RESTful Web Service?

Answers:

• 302 Found

• 405 Method Not Allowed

• 200 OK

• 500 Internal Server Error

46. Which of the following describe the correct way to let a client progress through states in a RESTful application?

Answers:

• (None of these)

• A link in the response body pointing to the next state

• There is no way to track states in RESTful applications

• The server should track the state for the client

47. Which is the foundational constraint in REST that defines the separation between service, consumer and the technical contract?

Answers:

• Cache

• URL

• Client server

• Media

48. Name the service where the security measures are transport dependent

Answers:

• Remote Procedure Calls

• Web Services Description Language

• Representational State Transfer

• Simple Object Access Protocol

49. In the context of a web service, a RESTful API should...

Answers:

• (none of these are correct)

• Include URIs that link to other related resources

• Include a list of verbs/ actions available on this resource

• Include a time stamp that indicates when the state of this resource is valid till

50. Which of the following is one of the interface constraints for REST that allows the server functionality to evolve independently?

Answers:

• API (Application Programming Interface)

• WSS (Web Services Security)

• SOAP (Simple Object Access Protocol)

• HATEOAS (Hypertext As The Engine Of Application State)

51. Which is an optional constraint for REST?

Answers:

• Code on demand

• Cacheable

• Stateless

• Client-server

52. How might HATEOAS principles be applied in a RESTful web service?

Answers:

• (all of these are correct)

• Each response should include state of related resources

• Each response should include links to the other related resources

• Each response should include metadata about the resource, such as when the data is valid until

53. What is the advantage of Restlet Framework?

Answers:

• There is no control on call handling to developers

• Does not need support to URI templates

• Restlet Application can be a client and a server at the same time.

• Restlet Framework encapsulates some aspects of Rest Architecture

54. URIs in a RESTful web service should be hierarchical

Answers:

• True

• False

55. RESTful web services must be served over HTTP or HTTPS

Answers:

• False

• True

56. When you wish to update a select few fields on an existing  “Foo” via a RESTful API, which is most appropriate?

Answers:

• PUT /api/foos/123

• PUSH /api/foos/123

• PATCH /api/foos/123

• POST /api/foos/123

57. In a RESTful web service, which HTTP verbs are idempotent?

Answers:

• GET only

• GET, PUT, DELETE

• All HTTP verbs afe idempotent

• POST, PUT, DELETE

58. It is possible to implement a RESTful web service in HTTP1.1, but not in HTTP1.0

Answers:

• True, because HTTP1.0 does not support keeping state between related requests on the server

• True, because HTTP1.0 has insufficient verbs

• False, both were capable