Do you know that? 66% like freelancing because there is more choice over the project they do next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for PhoneGap 2020

(105) Last updated: February 12
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

105 Answered Test Questions:

1. A "SQLError" object is:

Answers:

• An object that indicates an error in the webpage

• A callback object

• An object that is thrown when an error occurs when manipulating a database

• An API library for MySQL databases

2. Which of the following events is fired when a PhoneGap application is sent to the background?

Answers:

• "resume"

• "ondeviceready"

• "pause"

• "pagebeforeshow"

3. PhoneGap is ___ solution.

Answers:

• subscription solution

• Open source

• Framework

• Paid solution

4. Which of the following best describes a hybrid app?

Answers:

• One that has features of Windows and Android native application.

• One that has features of both a web application and a native application.

• One that has features of IOS and Android native application.

• One that has features of IOS and Windows native application.

5. Changes to the DOM in javascript need to be triggered after which Event:

Answers:

• deviceready

• online

• resume

• phonegapstart

6. Which Language will you need to know in order to build a custom Phonegap plugin for Android

Answers:

• C#

• Ruby

• Objective-C

• Java

7. It is possible to use bootstrap.js in a Phonegap App

Answers:

• Only when deploying to tablets

• True

• Only if you remove the CSS media queries

• FALSE

8. In order to build an app in Phonegap you will need to know

Answers:

• Objective-C

• Javascript

• HTML

• HTML and Javascript

9. The User Interface in Phonegap takes place in what kind of object

Answers:

• InternetView

• PencilView

• WebView

• NetworkView

10. Which of these languages ​​are used by a PhoneGap app?

Answers:

• All of these

• JavaScript

• HTML5/CSS3

• Native languages

11. True or False? The Eclipse IDE can be used to debug both Javascript code and native side PhoneGap plugins in an Android app?

Answers:

• True

• False

12. Cordova is the opensource foundation for Phonegap

Answers:

• FALSE

• True

13. In order to deploy a Phonegap project to an iOS device you must use which IDE?

Answers:

• Xcode

• Eclipse

• Webstorm

14. What function do you need to use to communicate between the Cordova JavaScript and native environment?

Answers:

• javascript.exec

• cordova.exec

• cordova.get

• cord_JS.exec

15. By default the first user created content in a Phonegap app is found in:

Answers:

• index.js

• index.htm

• index.html

• index.css

16. When can PHP be used in conjunction with a Phonegap app?

Answers:

• You can write any Phonegap application using PHP

• Only the Android environment supports PHP

• You can use a plugin to enable you to write an app with PHP

• Only when making network protocols via (XmlHTTPRequests, WebSockets,..) to communicate with backend services.

17. Phonegap is a

Answers:

• Mobile application framework

• Javascript framework

• Web application framework

• IDE

18. When creating an iOS Phonegap project from the command line the compiler creates which files?

Answers:

• Config.xml

• Default icons

• WWW folder

• All of the above

19. It is safe to make calls to the Phonegap API after which Javascript event fires:

Answers:

• deviceReady

• onBodyLoad

• onLoad

• viewDidLoad

20. Developing a Phonegap plugin for iOS requires you to interface Javascript with which language?

Answers:

• Cocoa Touch

• Python

• Java

• Objective-C

21. Which event allows us to know when the Cordova application is fully loaded?

Answers:

• There's no way to know when a PhoneGap app is fully loaded

• event.focus()

• "ondeviceready"

• "pageinit"

22. Which language is the entry point for any plugin?

Answers:

• JavaScript

• XML

• cURL

• CSS3

23. When writing a Phonegap app for iOS you would tell Phonegap which plugins you wanted to use in which file:

Answers:

• config.xml

• Localizable.strings

• main.m

• libCordova.a

24. Phonegap is not compatible with which Javascript framework

Answers:

• Phonegap is compatible with all HTML, CSS and Javascript including frameworks.

• Zepto JS

• Angular JS

• Backbone JS

25. Phonegap is owned by:

Answers:

• Microsoft

• Adobe

• Google

• Nitobi

26. Phonegap does NOT support the following Platforms

Answers:

• iPad

• OS/2

• Windows 8

• Windows Phone

27. In order to deploy a Phonegap app to an Android device you will need a

Answers:

• None of these

• An Android Provisioning Profile

• A Phonegap Certificate

• A Google Certificate

28. In order to know device reachability, we can use the following PhoneGap object:

Answers:

• radio.connection

• navigator.connection.cell_3g

• navigator.connection

• window.open();

29. Regarding the Notification plugin, the "confirmCallback" is called when the user:

Answers:

• Presses one of the buttons on the confirmation dialog box

• Swipes to unlock their phone

• Presses one of the buttons on the AppBrowser

• Answers an incoming phone call

30. When writing a Phonegap app for android you would tell Phonegap which plugins you wanted to use in which file:

Answers:

• platform.xml

• permissions.xml

• config.xml

• AndroidManifest.xml

31. The syntax to call a native Phongap feature from within its Javascript file begins with

Answers:

• cordova.exec(

• feature.start(

• phonegap.start(

• plugin.start(

32. What sytax would you use to execute custom code when a certain event fires:

Answers:

• window.startEvent(

• document.addEventListener(

• document.exectueCode(

• window.executeCode

33. The Adobe PhoneGap Build service allows compiling a project  for multiple platforms in the cloud, by uploading:

Answers:

• HTML, CSS and Javascript assets

• Configuration files and Javascript logic

• HTML, PHP and Sencha assets

• Web and native compiled sources

34. In order to deploy a Phonegap app to an iPhone or iPad you will need a:

Answers:

• A Phonegap Certificate

• A Provisioning Profile from Apple

• Provisioning Profile and Certificate from Apple (both C and D)

• A Certificate from Apple

35. Phonegap requires you to use XHTML

Answers:

• False

• TRUE after Phonegap version 2.3

• TRUE

36. Phonegap requires jquery

Answers:

• Only the minimized version

• False

• TRUE; jquery version 1.3 and above

• TRUE

37. jquery is a required library in a Phonegap project

Answers:

• TRUE

• False

38. Which of the following best describes PhoneGap's architecture?

Answers:

• PhoneGap has a plugin-based architecture.

• PhoneGap has a MVC architecture.

• PhoneGap has a template based architecture.

• PhoneGap has a two tier architecture.

39. What is required to run the Phonegap Command Line Interface

Answers:

• Node.js

• Java

• UNIX

• BSD

40. When developing iOS PhoneGap plugins, you execute the plugin by using a call from:

Answers:

• All of these are valid

• JavaScript using cordova.exec function

• a custom HTML5 tag

• JavaScript using window.open function

41. The "onprogress" property is most closely associated with which PhoneGap object?

Answers:

• notification.confirm

• notification.alert

• FileTransfer

• InAppBrowser

42. What does function "camera.getPicture" do?

Answers:

• Open the device's default camera application

• Upgrade the user's camera to the latest software version

• Open the device's gallery of images

• Select a photo for sharing through email, text or social media

43. A plugin for which native capability is currently only available with a third-party plugin

Answers:

• GPS data

• Camera

• NFC

• Local data storage

44. Which callback function do we need to implement in order to get info from the Compass using the CompassHeading object?

Answers:

• "headingSuccess"

• "compassGo"

• "degreesCompass"

• "compassSuccess"

45. Phonegap uses native UI instead of CSS to position HTML elements

Answers:

• TRUE

• False

46. To which directory/directories do you copy your splash screen image for Android development?

Answers:

• Resources/splash directory

• Splash/draw directory

• Res/drawable directories

• File/popout directories

47. In order to generate a clean, new, PhoneGap project in Android using a Terminal, we need to:

Answers:

• Install an Eclipse IDE special command-line bundle

• Any of the above will allow us to generate a project

• Generate iOS version before an Android version

• Make sure that the "tools" and "platform-tools" folders are in the PATH

48. iOS plugins should use the "pluginInitialize" method for their ______ logic.

Answers:

• API

• SQL injection

• startup

• shutdown

49. Javascript Lambda Functions can be used in Phonegap

Answers:

• YES

• Only if they don't call cordova.exec

• Only if they are not nested

• NO

50. Which of the following objects can be graphically customized?

Answers:

• notification.beep

• notification.confirm

• notification.alert

• None of these

51. Which class should be extended by Android plugins?

Answers:

• PhoneGapPlugin

• PluginIntent

• Activity

• CordovaPlugin

52. You can use high resolution graphics for retina display devices in Phonegap

Answers:

• Not unless the camera is 8megapixels or more

• True

• FALSE

• Only if you set the pixel dimensions of the container to the pixel dimension of your high resolution graphics

53. Anonymous Javascript functions are prohibited in Phonegap

Answers:

• NO

• YES

• only if they rely on variables in native code

• Only if they are not contained within a Javascript closure

54. When catching exceptions and returning errors, which of the following sides are critical to warn about results?

Answers:

• XML and JSON callbacks

• HTML5/CSS3 callbacks

• JavaScript error callbacks

• Native side callbacks

55. To which file in your Cordova-Android application's folder do you need to add your plugin?

Answers:

• res/plugin.xml

• configPlatform/android.xml

• res/drawable/cordova.xml

• res/xml/config.xml

56. In order to access device-level features (i.e. access to camera)  in version 3.0,  you must implement it as a plugin. The plugin is added (or removed) to your project by:

Answers:

• Downloading from the Phonegap website

• Downloading directly from Github

• Using the CLI’s plugin command

• Manually adding to your project

57. The "options" string for the InAppBrowser must not contain:

Answers:

• Numbers

• Commas

• Blank spaces

• Letters

58. Which of these permissions are required when using the PhoneGap Contacts API in Android?

Answers:

• <Privilege> <Name>ADDRESSBOOK</Name> </Privilege>

• android.permission.GET_ACCOUNTS, android.permission.READ_CONTACTS, android.permission.WRITE_CONTACTS

• android.permission.READ_CONTACTS

• <plugin name="Contacts" value="org.apache.cordova.ContactManager" />

59. You can only access the camera on an iPhone when using Phonegap 2.7 and above

Answers:

• False

• TRUE

60. The Phonegap API has a function for taking a photo with the device camera or retrieving a one from the device image gallery. Which is correct?

Answers:

• phonegap.takePhoto

• camera.getPicture

• camera.getCamera

• camera.getPhoto

61. In order to compile and run a Phonegap app in the iPhone simulator with Xcode you will need

Answers:

• A Certificate from Apple

• None of these

• A Provisioning Profile from Apple

• A Phonegap Certificate

62. CSS Media Queries are required in Phonegap

Answers:

• False

• Only for high-resolution devices

• TRUE

• Only when deploying to tablets

63. It is possible to host a PHP server locally in Phonegap

Answers:

• False

• TRUE

64. You will need a Macintosh computer in order to produce a Phonegap app that will be distributed in the Apple iTunes App Store

Answers:

• True

• False

65. The "capture" object is assigned to the navigator.device object, therefore it has _______ scope in Javascript.

Answers:

• permission-based

• global

• augmented

• limited

66. Which of the following are valid methods of the FileReader object?

Answers:

• readAsDataURL, truncate, moveTo

• readAsDataURL, getParent, createWriter

• readAsDataURL, readAsText, readAsBinaryString

• moveTo, copyTo, readAsBinaryString

67. In Phonegap for Android the MainActivity class is extended by what Cordova class

Answers:

• PhoneGap

• DroidGap

• AndroidGap

• AndroidActivity

68. The PhoneGap Storage API is based on which database's specifications?

Answers:

• W3C WebHTML

• PhoneSQL Database

• W3C WebSQL

• WWC SQLWeb

69. What is the main function of the localStorage object?

Answers:

• It obtains information and performs operations specific to the user's locale and timezone

• It allows you to save data as key-value pairs through the user defaults of the device

• It allows you to save data as key-value pairs through the W3C storage interface

• It provides the ability to record and play back audio files on a device

70. Cordova is distributed by

Answers:

• Adobe

• Apache

• Apple

• Nitobi

71. To debug an app using the iOS simulator, you can use Safari’s developer tools

Answers:

• FALSE

• True

72. Why is using a 9-patch technique recommended for adding a SplashScreen for Android?

Answers:

• It's necessary to keep the splashscreen visible for several seconds before launching the app

• Because 9-patch improves SplashScreen image resolution

• 9-patch is not necessary in SplashScreens for PhoneGap projects

• It's necessary to avoid splashscreen distortion in different screen sizes

73. Phonegap conforms to what browser protocol:

Answers:

• Opera

• Depends on destination OS

• WebKit

• Mozilla

74. Which of the following code can be used to override the back button behavior of a device?

Answers:

• function onDeviceReady() { device.backButton = function () { // New behavior here } }

• function onBackKeyDown() { // New behavior here }

• document.addEventListener("backbutton", function() { // New behavior here... }, false);

• window.addEventListener("backbuttonpressed", function() { // New behavior here }, false);

75. When debugging an iOS plugin's Objective-C side, which of the following lines should be added to config.xml?

Answers:

• <plugin name="service_name" value="PluginClassName" />

• + (CDVPluginResult*)resultWithStatus:(CDVCommandStatus)statusOrdinal messageAs...

• exec(<successFunction>, <failFunction>, <service>, <action>, [<args>]);

• None of the above

76. In Phonegap 3.0, the connection object is exposed via:

Answers:

• navigator.network.connection.type

• navigator.connection.type

• navigator.connection.WIFI

77. Phonegap requires you to use HTML5

Answers:

• TRUE after Phonegap version 2.3

• False

• TRUE

78. Which format is used to encode retrieved data through the FileReader object?

Answers:

• JSON format

• MD5-SHA1

• UTF-8

• base64

79. Which of the following is NOT true about the Geolocation object?

Answers:

• It provides location information for the device

• No guarantee is given that the object returns the device's actual location

• It uses synchronous functions that will block the main thread

• It is based on the W3C Geolocation API Specification

80. Which of these parameters are not required when creating a Cordova project from the iOS command line?

Answers:

• Package location

• Project location

• Package name

• Project name

81. If you wish to use Parse.com to host a database for your Phonegap app you will have to use a Plugin

Answers:

• False

• Only if you are using Javascript

• TRUE

• Only if you need the internet

82. Which method should be overriden by an Android Plugin?

Answers:

• "service"

• "action"

• "cordova"

• "execute"

83. When the executeSql method of a SQLTransaction is called it will invoke its callback with a:

Answers:

• SQLStatusCheck

• SQLexec.exe

• SQLResultSet

• SQLCallback

84. What PhoneGap object can be used to get the device platform name?

Answers:

• Platform

• Notification

• Device

• Window.device

85. When a call to a Database object's transaction method is performed, what PhoneGap object should be used in order to invoke callbacks?

Answers:

• SQLCallback

• new JavaTransaction(args)

• SQLTransaction

• SQLResultSetRowList

86. If you forget to add your iOS plugin's mapping to config.xml, what could happen?

Answers:

• The app crashes, and the Xcode log shows an error

• The app crashes, but it will not return an error

• The app does not crash, but the Xcode log shows an error

• The app does not crash, but a native dialog is displayed with an error

87. The default security policy for outside domain access is to:

Answers:

• Forbid network access for some dangerous domains

• Forbid all network access to outside domains

• Allow all network access to outside domains.

• Allow all network aceess for some predefined domains

88. Which of these are NOT PhoneGap supported mobile platforms?

Answers:

• (all of these)

• Firefox OS

• Tizen and Bada

• Web OS

89. Assuming you have your platform SDK, Node.js and the Phonegap utility already installed, what is the correct command for building a project for version 3.0?

Answers:

• $ ./create myproject com.example.myproject MyProject

• $ phonegap create myproject com.example.myproject MyProject

• $ cordova create myproject com.example.myproject MyProject

• $ phonegap ./create myproject com.example.myproject MyProject

90. Phonegap uses a simplified version of Javascript

Answers:

• TRUE

• False

91. In Phonegap 3.0 a Plugin is called a

Answers:

• Plugin

• Tool

• Feature

• Interface

92. If you write an App in Phonegap, you will be able to run it on Android and iPhone without modifying your custom Javascript

Answers:

• Yes

• No

• Maybe

93. Regarding Android PhoneGap plugins, which thread is used to run JavaScript code in a WebView?

Answers:

• A private thread

• An activity thread

• WebCore

• UI Thread

94. When embedding Cordova's WebView on Android, what happens if you don't add the thread pool?

Answers:

• The WebView plugin will operate at slower speeds

• The plugins will have no threads to run on

• The plugins will use incorrect threads

• Web pages will not load completely

95. Remote debugging on an iOS device is possible on some platforms by using which of the following:

Answers:

• Firebug

• Safari

• Weinre

• Chrome

96. Which of the following statements is true?

Answers:

• The Connection object allow us to know the WiFi status, but not celullar connection

• PhoneGap can't recognize the device OS that is currently running

• All of these

• You can use FileWriter to write to a file multiple times

97. Which of the following is true about the Capture object?

Answers:

• It is assigned to the window object, and therefore has a local scope

• It does support image and video capture, but not audio capture

• It is assigned to the navigator.device object, and therefore has global scope

• All of these

98. What is the correct command for installing a Phonegap plugin via CLI? (Example: Camera plugin)

Answers:

• $ phonegap plugin add https://git-wip-us.apache.org/repos/asf/cordova-plugin-camera.git

• $ phonegap local plugin add camera

• $ phonegap local plugin add https://git-wip-us.apache.org/repos/asf/cordova-plugin-camera.git

• $ cordova local plugin add https://git-wip-us.apache.org/repos/asf/cordova-plugin-camera.git

99. When hiding a splash screen in iOS, what value do you need for "AutoHideSplashScreen" in the config.xml file?

Answers:

• navigator.splashscreen.hide()

• false

• true

• 3000

100. In order to submit a Phonegap app to the Apple iTunes App Store you would need to use

Answers:

• A Phonegap Certificate

• "Phonegap Build"

• XCode and "Application Loader"

• Only "Application Loader"

101. Which of the following are the two properties handled by the "batterycritical" event?

Answers:

• level (to get battery percentage) isPlugged (to know whether or not the device is plugged in)

• None of the above is handled by the "batterycritical" event

• criticalLevel (to know whether the battery is below 10% or not) isPlugged (to know whether or not the device is plugged in)

• level (to get battery percentage) isDamaged (to know whether or not the device has a damaged battery)

102. Which thread is used to execute iOS plugin methods?

Answers:

• UIWebView Thread

• Plugin methods don't execute in any thread

• WebCore Thread

• UI Thread

103. Phonegap build can accommodate all third-party plugins for its build process?

Answers:

• TRUE

• False

104. Which of the following statements is NOT true?

Answers:

• All of these are true

• In Android multiple "watchPosition" can be in effect at one time

• In iOS, multiple "watchPosition" can be in effect at one time

• With geolocation.watchPosition, we're able to track significant position changes

105. You will need a Macintosh computer in order to produce a Phonegap app that will run on an iPhone

Answers:

• False

• TRUE