Do you know that? 79% of Upwork-Elance freelancers work from home next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Microsoft Silverlight 2020

(80) Last updated: January 27
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

80 Answered Test Questions:

1. In Silverlight, can you write code in Visual Basic?

Answers:

• Yes

• No, it can only be written in c.

• No.

• No, it must be written in cobal.

2. If you wanted to paint an area with video, what tool would you use?

Answers:

• VideoBrush

• VideoStream

• VideoPaste

• Video Paint

3. In Silverlight, how is memory handled?

Answers:

• Automatically

• Memory is channeled out of the program where it is handled by a secondary program.

• Manually, but it can be set to be automatic.

• Manually

4. Silverlight XAML processor uses the which of the following definition for determining what constitutes a valid collection property?

Answers:

• Implement IDictionary<TKey, TValue>.

• Implement IList

• Implement IDictionary

• All of the given options are valid

5. Which of the following is TRUE about Managed API Error handling?

Answers:

• The fixed portion of an exception message are often included as resources in the library, and referenced by the runtime exception when thrown

• Silverlight run time makes a distinction between platform-originated exceptions and application code-originated exceptions

• All of the given options are true

• Exceptions often include information as part of the exception's Message property value

6. What is a prominent tool that Silverlight is compatible with?

Answers:

• Visual Studio

• Artist Studio

• Silverlight Studio

• Virtual Studio

7. Can XAML markup be used to encapsulate your user interface?

Answers:

• It can only be written in Java markup language.

• No, it must be written in PHP markup.

• Yes

• No, it must be written in HTML markup.

8. XAML means what?

Answers:

• External Application Management Language

• Extendable Application Markup Language

• Extensible Application Markup Language

• Excitable Application Management Language

9. Which of the following framework class libraries contains classes that define enable internationalization vis a vis countries and languages ?

Answers:

• System.Dynamic

• System.Linq

• System.Net

• System.Globalization

10. Which of the following framework features includes controls for Button, CheckBox, HyperlinkButton, ListBox ?

Answers:

• CLR (common language runtime)

• WPF (Windows Presentation Foundation) controls

• Window Communication Foundation (WCF)

• Base class library

11. Which of the following is TRUE about XAML?

Answers:

• XAML can initialize objects and set properties of objects, using a language structure

• You can create visible user interface (UI) elements in the declarative XAML markup

• XAML is a declarative language

• All of the given options are valid

12. Which of the following is a VALID way to declare objects in XAML?

Answers:

• Using a markup extension

• All of the given options are valid

• Directly, using object element syntax

• Indirectly, using attribute syntax

13. Why is Silverlight considered a revolutionary technology?

Answers:

• Silverlight makes all web applications compatible with one another.

• It is a cross-browser, cross-platform technology all included in one small download.

• It is an operating system all to its own.

• It accelerates web applications beyond their capability.

14. How is the .NET Framework library related to the base class library in Silverlight?

Answers:

• They work together via links written in Python.

• The base class library is a subset of the .NET Framework class library.

• The main class library is a subset of the ASP.XML library.

• They are not at all related.

15. What file extension should be affiliated with the MIME type “application/x-silverlight-app”?

Answers:

• .apx

• .xap

• .xpa

• .pax

16. Which of the following is a VALID requirement for XAML event handler attribute index on events of a custom class?

Answers:

• All of the given options are valid

• the event must be exposed on a class that supports a default constructor

• The event must be exposed as a public event

• The event must be defined on an abstract class where the event can be handled on derived classes

17. What file extension are application package files?

Answers:

• .pax

• .xpa

• .pkg

• .xap

18. If you wanted to call specific functions to initialize Silverlight plug-ins, what file would you use?

Answers:

• Silverlight.js

• wrapper.dll

• Silverlight.exe

• Silverlight.xtml

19. If Silverlight is running in a sandbox, what does it mean?

Answers:

• It means Silverlight is running with extended privileges.

• Silverlight runs with no privileges.

• It means Silverlight is running with limited privileges.

• It means Silverlight runs with the same privileges.

20. What framework does Silverlight primarily focus on?

Answers:

• ASP.NET

• .NET

• Java

• PHP

21. What does the term 'layout' refer to in Silverlight?

Answers:

• Extensible Application Markup Language

• It refers to how objects in your Silverlight application are sized and positioned.

22. What interface are every elements values based off of?

Answers:

• vList, or Vcollection.

• Clist, or Ccollection.

• eList, or eCollection.

• Ilist or Icollection.

23. Silverlight platform as a whole consists of which of the following parts (major & minor)?

Answers:

• All of the given options are valid

• .NET Framework for Silverlight

• Core presentation framework

• Installer and updater

24. Which of the following has the "Application" class and provide tools to create .xap packages?

Answers:

• Asynchronous programming

• Packaging

• File management

• Serialization

25. Which of the following is TRUE about Silverlight?

Answers:

• It is a cross-browser, cross-platform technology

• All of the given options are valid

• It reads data and updates the display

• It enables you to create Windows Phone applications

26. What is the difference between XML and XAML in the context of Silverlight?

Answers:

• XML is for off-line applications and XAML is for live applications.

• XML is a more modern extension of XAML.

• XML and XAML are fundamentally the same, however XAML is an extension of XML.

• There is no difference.

27. Which of the following .NET framework libraries for Silverlight provides fundamental and base classes (including event and basic exception handlers)?

Answers:

• Microsoft.Xna.Framework

• System

• Microsoft.Internal.Pivot.Interactivity

• Microsoft.Internal

28. Which of the following is the main reason for implementing Silverlight runtime internally as native code?

Answers:

• The runtime must itself implement the base CLR engine/runtime from native code, particularly for Silverlight on Macintosh

• The Silverlight runtime is based on a core that also supports a browser host scripting model

• All of the given options are valid

• XAML parsing in Silverlight is done partially through native code implementation

29. Which of tehe following feature is NOT offered by Silverlight?

Answers:

• None of the given options are valid

• Integration with existing applications

• Access to the .NET Framework programming model

• Cross-browser, cross-platform support

30. When is Silverlight the most secure?

Answers:

• When it is the most isolated.

• When it is the least isolated.

• When it is safely accompanied by enough anti-virus software.

• When it has the largest system-wide stance and can consume resources from other programs.

31. What needs to be edited to define what is a recoverable exception?

Answers:

• The UnderhandedException handler.

• The ExceptionallyUnhandled handler.

• The UnhandledException handler.

• The HandledException Unhandler.

32. Which of the following event occurs when an exception that is raised by Silverlight is not handled?

Answers:

• Application.GenericError

• Application.UnhandledException

• Application.GenericException

• Application.UnhandledError

33. Which of the following Core Presentation Component feature enables dynamic positioning of UI elements?

Answers:

• Deep Zoom

• Controls

• Layout

• UI rendering

34. Within Silverlight web services, what paradigmatic protocol is used?

Answers:

• ASP.NET

• SOAP

• CFML

• SOUP

35. DomainService (LinqToEntitiesDomainService) s a main object inside which of the following ?

Answers:

• Windows Communication Foundation (WCF) RIA Services

• Windows Communication Foundation (WCF) Data Services

• HTTP Classes

• Windows Communication Foundation (WCF) Services

36. Which of the following Silverlight programming feature provides safe access from the Silverlight client to the local computer's file system?

Answers:

• Isolated storage

• Asynchronous programming

• Serialization

• File management

37. Silverlight supports which of the following programming models?

Answers:

• C# API for Silverlight

• Managed API for Silverlight

• JavaScript API for Silverlight

• Both JavaScript API and Managed API for Silverlight

38. There are two ways to embed the Silverlight plug-in into your Web page. What are they?

Answers:

• Silverlight embedding tool and Microsoft helper file.

• HTML object element, and Silverlight.js helper file.

• HTML subject element, and Silverlight.js helper file.

• XTML object element and Silverlight.js helper file.

39. What is the parser error property, charPosition?

Answers:

• .XML

• .PHP

• .NET

• .ASP

40. Which of the following .NET framework Class Library for Silverlight contains classes provides classes that the binary rewriter can use to handle a contract failure?

Answers:

• System.Contracts.Internal

• System.Diagnostics.Internal

• System.Data.Services.Client

• System.Diagnostics.Contracts.Internal

41. Which of the following feature of .NET framework for SIlverlight provides heap management and garbage collection process ?

Answers:

• CLR (common language runtime)

• Data

• Window Communication Foundation (WCF)

• Base class library

42. Which cannot be used in a Silverlight application to retrieve data?

Answers:

• WCF services

• WCF Data Services

• WCW classes

• HTTP classes

43. What does Shape allow you to do in Silverlight?

Answers:

• Draw shapes to the screen.

• Change the way the program operates.

• Change the shape of the page.

• Change the shape of the layout.

44. Which of the following Core Presentation Component feature enables linking of data objects and UI elements?

Answers:

• XAML

• UI rendering

• Data binding

• DRM

45. What type of images does Deep Zoom Composer prepare?

Answers:

• High-resolution.

• High-intensity.

• High-definition.

• High quality.

46. Which of the following is a typical operation that cause a custom control to fail at design time ?

Answers:

• Not checking whether Application.Current has returned a value that is null

• All of the given options are valid

• Casting Current to your custom subclass of Application

• Using the FindName method on Current

47. What is one way to deploy resource files in Silverlight?

Answers:

• Embedded in an external program.

• Execute them from a compressed internal library that is encrypted.

• Embedded in an assembly in an external library package.

• Deploy them from secondary resource files.

48. Which of the following is NOT a feature of core presentation layer?

Answers:

• Deep Zoom

• Layout

• Data

• UI rendering

49. Which of the following Core Presentation Component feature enables digital rights management of media assets?

Answers:

• DRM

• Data binding

• UI rendering

• XAML

50. Which of the following .NET framework libraries for Silverlight provides classes for using 3-D graphics?

Answers:

• Microsoft.Xna.Framework

• Microsoft.Internal

• Microsoft.Xna.Framework.Graphics.PackedVector

• Microsoft.Internal.Pivot.Interactivity

51. What must a dependency property be on before setting its value through data binding?

Answers:

• DependencyObject subclass

• DependencySubject Object

• ObjectDependency Subclass

• DependencySubclass object.

52. What do GetValue and SetValue calls do within the context of dependency properties?

Answers:

• They are responsible for backing the CLR Wrapper property.

• They do nothing and are not related.

• They are responsible for backing the CLR Hadoop wrapper.

• They are responsible for controlling the HIVE MapReduce wrapper.

53. What are some container objects that shape objects can be used in?

Answers:

• Canvas and Screen

• Box and Grid

• Container Canvas

• Grid and Canvas

54. Which of the following Core Presentation Component feature enables rendering of vector and bitmap graphics, animations, and text?

Answers:

• Data Rendering

• UI Rendering

• Deep Zoom

• Layout

55. Which of the following feature of .NET framework for SIlverlight provides features to simplify access to remote services and data?

Answers:

• Base class library

• Window Communication Foundation (WCF)

• Data

• CLR (common language runtime)

56. Which of the following JavaScript API for Silverlight describes the location and color of a transition point in a gradient?

Answers:

• GradientStop

• GradientStopCollection

• GridLength

• Grid

57. What can happen when you experience an unnecessary invoking of the layout system?

Answers:

• You may experience a system-wide failure.

• You may experience a lapse in application performance.

• Silverlight may crash.

• Silverlight will freeze.

58. What do you use to integrate Silverlight with Javascript code?

Answers:

• The XAML object element.

• The integrate.js java tool.

• The Silverlight javascript.js tool.

• The HTML object element.

59. What is the max video resolution Silverlight provides for mobile devices?

Answers:

• 1080p

• 240p

• 720p

• 360p

60. When Silverlight is operating in a sandbox environment, what happens to local storage?

Answers:

• It is increased to 10 GB with no isolation.

• Local storage is being moved to a cloud environment.

• It is sped up and given maximum oportunity to interact with other programs.

• It is isolated and cut down to 1 MB.

61. What is the AppManifest.xaml file used for?

Answers:

• It identifies the packaged assemblies and application entry point.

• It does nothing.

• It identifies the assembled packages and entry point application.

• It enters into an assembled package entry point.

62. What data organization technique does the generic class, Queue<T> use?

Answers:

• FIFO

• FILO

• LIFO

• LIFO

63. Which of the following feature of .NET framework for SIlverlight enables support for Language-Integrated Query (LINQ)?

Answers:

• Data

• CLR (common language runtime)

• Base class library

• Window Communication Foundation (WCF)

64. Which of the following is a VALID requirement for properties of a custom class as XAML attributes?

Answers:

• Uses a by-value primitive property type that the Silverlight XAML processor can natively convert, such as int, or use string.

• Should not a property type that is an abstract class or interface

• Uses a by-reference class for property type that has a default constructor

• Has a type converter attributed at the property level.

65. What do you use to debug Silverlight-based applications?

Answers:

• Visual Debugger

• Silverlight Debugger

• Debugger Tools

• Silverlight Tools for Visual Studio

66. Which of the following .NET framework Class Library for Silverlight contains classes that support interaction with a local database in Windows Phone applications?

Answers:

• System.Data.Linq

• System.Linq

• System.Linq

• System.Data.Services.Client

67. Does Silverlight SDK still contain the ASP.NET server controls to embed code into your website?

Answers:

• No, but it can be added.

• Yes, but it is disabled. Simply enable it in the configuration file.

• Yes.

• No

68. Which of the following Microsoft.Win32.SafeHandles Namespace class provides a base class for Win32 safe handle implementations in which the value of -1 indicates an invalid handle?

Answers:

• SafeWaitHandle

• CriticalHandleMinusOneIsInvalid

• SafeHandleMinusOneIsInvalid

• SafeHandle

69. Which of the following is most appropriate for applications that extensively perform CRUD operations on a database ?

Answers:

• Sockets and Multicast

• Windows Communication Foundation (WCF) Services

• Windows Communication Foundation (WCF) RIA Services

• Windows Communication Foundation (WCF) Data Services

70. Which of the following Microsoft.Win32.SafeHandles Namespace class provides a base class for Win32 critical handle implementations?

Answers:

• SafeHandleMinusOneIsInvalid

• SafeWaitHandle

• CriticalHandleMinusOneIsInvalid

• CriticalHandle

71. Which of the following Microsoft.Xna.Framework Namespace structures represents a point in a multi-point curve?

Answers:

• BoundingFrustum

• CurveKey

• Key

• Curve

72. Which of the following JavaScript API for Silverlight provides Silverlight property system services?

Answers:

• Glyphs

• DependencyObject

• Accessibility Object

• EventTrigger

73. Which of the following provide the foundation for building Web services for a Silverlight client application ?

Answers:

• Windows Communication Foundation (WCF) Services

• Windows Communication Foundation (WCF) RIA Services

• HTTP Classes

• Windows Communication Foundation (WCF) Data Services

74. Does Silverlight have a protocol to defend against DOS attacks?

Answers:

• No, however it can be implemented.

• Yes

• No, because Silverlight is impervious to Dos attacks.

• Yes, however it must be purchased from a third-party vender.

75. Which of the following classes enable the API/program to submit requests to a HTTP based Web service?

Answers:

• Windows Communication Foundation (WCF) Services

• Windows Communication Foundation (WCF) Data Services

• Windows Communication Foundation (WCF) RIA Services

• HTTP Classes

76. When are you most likely to encounter an XSS attack in Silverlight?

Answers:

• When starting Silverlight.

• When the strings the user created and inserted into markup are subverted by the strings inserted by malicious software.

• When running Silverlight in a sandbox.

• When the user cannot escape an attacker-controlled string, and that string is inserted into markup.

77. Which of the following is NOT a feature of .NET framework for SIlverlight?

Answers:

• Data binding

• Window Communication Foundation (WCF)

• Base class library

• CLR (common language runtime)

78. What is between a Parent Panel and a Child Element?

Answers:

• Child Panel

• Child Slot

• Layout Panel

• Layout Slot

79. How can you set attached properties in XAML ?

Answers:

• by using the syntax AttachedPropertyProvider.PropertyName

• by using the syntax AttachedPropertyProvider.Property

• by using the syntax AttachedProperty.PropertyName

• by using the syntax AttachedPropertyProvider.Name

80. What style are XAML placeholders typically in?

Answers:

• Subscript

• Bold

• Italic

• Superscript