Do you know that? Don�t make procrastination a habit. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for LAMP 2020

(79) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

79 Answered Test Questions:

1. Why LAMP?

Answers:

• it's flexible, productive, widespread and low cost (all components can be downloaded for free from Internet)

• all servers work under Linux

• there are no alternative

• only professionals can work with other alternatives

2. Which ID always  has a *nix superuser ?

Answers:

• 100

• 0

• 1

• 10

3. What has a higher priority: a record from the hosts file or a record from the DNS-server?

Answers:

• nothing

• a record from the hosts file

• a record from the DNS-server

• both

4. Which of the following apache directory has all server configuration files?

Answers:

• cgi-bin

• logs

• htdocs

• conf

5. What language should you  use for writing a queries for database?

Answers:

• PHP

• Python

• SQL

• Java

6. What's the name of Apache configuration file?

Answers:

• https.conf

• config.conf

• httpd.conf

• config.ini

7. An alternate name for a host is…

Answers:

• AnotherServer

• ServerAlias

• SecondServer

• AlternatePath

8. What domain name will have the following address - 127.0.0.1?

Answers:

• there is no name for this address

• localhost

• test

• home

9. What's LAMP (in the most cases)?

Answers:

• Linux + Apache+MySQL +Perl

• Linux + Apache+MySQL +Python

• Linux + Apache+MySQL +PHP

• Linux + ASP+MySQL +Python

10. The name of a web-based interface for work with databases is called…

Answers:

• webDBadmin

• phpmyadmin

• mysqladmin

• myadmin

11. What is HTTP?

Answers:

• nothing

• Home Television Transfer Protocol

• Hypertext Transfer Protocol

• HyperThreading Transfer Protocol

12. What is the name of a superuser in Linux?

Answers:

• administrator

• admin

• linus

• root

13. What is GNU Linux?

Answers:

• the name of penguin

• programming language

• the nickname of Linus Torvalds

• operating system

14. Which PHP extension is required for work with MySQL?

Answers:

• php_my_sql

• php_msql

• php_mysql

• php_db

15. Are there any variations of  LAMP for other platforms?

Answers:

• no

• yes [WAMP, WIMP (for Windows), MAMP (Mac OS), BAMP (BSD)]

16. What will this command cp file1 file2 do?

Answers:

• Will make a copy of file1 in the current working directory and call it file2 and will delete file1

• Will make a copy of file1 in the root directory and call it file2 and will delete file1

• Will make a copy of file1 in the root directory and call it file2

• Will make a copy of file1 in the current working directory and call it file2

17. How can you block users by IP address or by domain?

Answers:

• using a .htaccess file

• .htpasswd

• this is impossible

• using a php.ini file

18. Which of the following represents root directory?

Answers:

• "/"

• "*/"

• "\"

• "\*"

19. You do not have to specify a length with which of the following MySQL datatypes?

Answers:

• All of the options are valid

• MEDIUMBLOB

• TINYTEXT

• TINYBLOB

20. What is MySQL?

Answers:

• it's a database server

• it's a programming language

• it's a PHP interpreter

• it's a variation of a structured query language

21. Which directive is used to determine a virtual host?

Answers:

• <VirtualHost>...</VirtualHost>

• <VHost>...</VHost>

• <NewSite>...</NewSite>

• <VirtHost>...</VirtHost>

22. Which of the following are VALID SELinux (Security Enhanced Linux) security policies?

Answers:

• httpd_ssi_exec

• All of the options are valid

• httpd_enable_homedirs

• httpd_enable_cgi

23. What is a superuser in mysql usually called ?

Answers:

• admin

• user

• mysql

• root

24. How can you start a session in PHP script?

Answers:

• session_start()

• start_ session()

• session_begin()

• sessionstart()

25. Which of the following Linux command can be used to change file owner and group ?

Answers:

• chown

• chwn

• chggrp

• chgowner

26. Where hosts file (on *nix systems) is usually located?

Answers:

• /etc/hosts

• /root/hosts

• /usr/etc/hosts

• /var/www/hosts

27. Which of the following is not a valid directive of Apache Control Command (apachectl)?

Answers:

• kill

• stop

• start

• status

28. Which of the following is the main Apache configuration file?

Answers:

• /etc/httpd/config.ini

• /etc/srm.conf

• /etc/httpd/conf/httpd.conf

• /etc/apache.conf

29. What does "." (DOT) signify in Unix?

Answers:

• Root Directory

• It is not supported

• Parent Directory

• Current directory

30. What will be the output of command mysqladmin -u root -p drop TEST?

Answers:

• It will drop TEST user

• It will drop TEST database

• It will drop TEST table

• Invalid Command

31. What will be the output of this command : ls list* ?

Answers:

• This will list all files in the current directory starting with list

• This will list all files in the current directory ending with list

• This will list all files in the root directory starting with list

• This will list all files in the root directory ending with list

32. How to see information about PHP configuration from a script?

Answers:

• php_info()

• php_config()

• phpconfig()

• phpinfo()

33. What's the name of file, where user's information can be stored?

Answers:

• config

• cookie

• php.ini

• biscuit

34. Which of the following Linux command can be used to change the group ownership of files ?

Answers:

• changegrp

• chgrp

• chggroup

• chggrp

35. Which of the following is NOT a main apache directory?

Answers:

• logs

• apps

• htdocs

• conf

36. What does the following error "Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)" mean?

Answers:

• wrong database name

• wrong username

• wrong password and username

• wrong password

37. What's the name of a time-based job scheduler in *nix systems?

Answers:

• chronos

• cron

• crontab

• shell

38. Directive for definition a hostname is called…

Answers:

• Hostel

• NameOfTheHost

• Host

• ServerName

39. What will be the output of command mysqladmin -u root -p create TEST?

Answers:

• It will create a new table TEST

• It will create a new user TEST

• Invalid Command

• It will create a new database TEST

40. What will be the ouput of this command:  head -5 test.txt

Answers:

• It will create a new file with first 5 lines from test.txt

• It will create a new file with last 5 lines from test.txt

• It will write the first 5 lines of test.txt to the screen

• It will write the last 5 lines of test.txt to the screen

41. When will a PHP session be closed?

Answers:

• when the browser is closed

• after a span of user inactivity

• every 15 minutes

• when the browser is closed or after a span of user inactivity

42. Which of the following is a way to restart Apache on *nix system?

Answers:

• apache reboot

• httpd restart

• apache restart

• httpd reboot

43. To quote a string within a string, which of the following can you use?

Answers:

• This is the "quoted" message

• 'This is the quoted" message"'

• 'This is the "quoted" message'

44. Which of the following Linux command outputs the available free space in local hard-disk partitions?

Answers:

• du

• df

• free

• fdisk

45. What is the size limit for strings in php?

Answers:

• 100Mbytes

• There is no limit (hardware limit)

• 256Kbytes

• 1024bytes

46. What port does squid listen, by default?

Answers:

• 4322

• 2314

• 3128

• 7334

47. Which of the following statement tells the server to reload the grant tables?

Answers:

• REFRESH PRIVILEGES

• FLUSH PRIVILEGES

• RESET PRIVILEGES

• UPDATE PRIVILEGES

• RELOAD PRIVILEGES

48. What will be the output of the following code? <? echo false; ?>

Answers:

• 1

• Syntax error

• Nothing

• None of the above

49. How to use other/additional extensions/file types for PHP scripts, instead of using just .php?

Answers:

• None of the above

• edit the extensions in php.ini

• edit the 'extension' directive in php.ini

• use AddType directive in httpd.conf

50. Which of the following command can be used to get the value of env variables?

Answers:

• Both env and printenv

• env

• printenv

• echo

51. Are the IOT (Index Organized Tables) supported by MySQL?

Answers:

• yes

• the support will be added in the next (6) version

• no [it's the Oracle's type]

52. Which of the following is an INVALID column in user table in mysql database?

Answers:

• Truncate_priv

• Select_priv

• Delete_priv

• Insert_priv

53. Which of the following Apache Control Command: apachectl directive restarts the Apache httpd daemon?

Answers:

• restart

• Both graceful and restart

• start

• graceful

54. What is SESSION in PHP?

Answers:

• a record in config file

• a file in the cloud

• a text file

55. Where can you set up a server's name?

Answers:

• /etc/hosts

• php.ini

• httpd.conf

56. What is the year range for MySQL datatype YEAR (2)?

Answers:

• 1970 to 2069

• 1099 to 2099

• 1900 to 2099

• 1969 to 2070

57. Which of the following is TRUE about Inetd?

Answers:

• (both are correct)

• (neither is correct)

• UNIX handles many of its services through the internet daemon (inetd), as opposed to a constantly running daemon

• Inetd is a super server that listens to the various ports and handles connection requests as it receives them

58. Which of the following is not a VALID MySQL datatype?

Answers:

• DATE

• STRING

• DOUBLE

• DATETIME

59. The command "service httpd ______" allows users to check the syntax of Apache's configuration files.

Answers:

• chkconfig

• configchk

• configtest

• testconfig

60. In which tcp_wrappers file can you specify all connections from all hosts?

Answers:

• /etc/hosts.allow

• /etc/tcp.conf

• /etc/hosts.deny

• /etc/hosts

61. One advantage of hard links over symbolic links is:

Answers:

• A hard link does not become disconnected from the underlying file if the file is moved

• A hard link can span different filesystems

• You can determine the inode used by a hard link, but not for a symbolic link

• A hard link allows you to change the permissions on the underlying file

62. Which of the following file is a MySQL configuration file?

Answers:

• /etc/conf/mysql.cnf

• /etc/my.cnf

• /etc/conf/my.cnf

• /etc/mysql.cnf

63. Who clears a session files on server?

Answers:

• garbage cleaner daemon

• Apache

• no one

• PHP [Garbage Collector]

64. The SELinux (Security Enhanced Linux) security policies are enabled/disabled through which file?

Answers:

• /etc/selinux/conf.d

• /etc/selinux/conf/httpd.conf

• /etc/selinux/httpd.conf

• /etc/selinux/config

65. What is the output of the command "service httpd configtest" if no errors are found in Apache's configuration file?

Answers:

• Syntax OK

• configtest OK

• Config OK

• *.conf files OK

66. Which of the following Linux command can be used to output the shared library dependencies ?

Answers:

• libdd

• libd

• ld

• ldd

67. What will happen if AUTO INCREMENT field reaches its maximum value?

Answers:

• everything will start again from 0

• None of the above

• error message will appear

• everything will start again from 1

68. Which of the following is NOT a valid unix env variable?

Answers:

• HOST

• ARCH

• HOME

• USR

69. Which of the following Linux command outputs the processor architecture ?

Answers:

• procarch

• arch

• info

• proc

70. What output will be If you try to perform an arithmetic operation on a column containing NULL values?

Answers:

• None of the above

• An error will be generated

• Cannot be determined

• 0

71. Which of the following command can be used to shutdown an already running MySQL server?

Answers:

• ./mysqladmin -u root -p shutdown

• ./safe_mysqld -u root -p shutdown

• ./mysqladmin -u root -p kill

• ./mysqld -u root -p shutdown

72. Which of the following commands can be used for setting attributes on files/folders?

Answers:

• chattr

• setattr

• attr

• chmod

73. The default PHP session lifetime is…

Answers:

• 60 min

• 30 min

• 24 min

• there is no lifetime

74. Which of the following commands can be used to set stick bit on a file?

Answers:

• chmod 1455 file

• set 466 file

• chmod 1645 file

• chmod 2644 file

75. At login which of the following is first read by C shell?

Answers:

• Both .cshrc and .login

• .cshrc

• .profile

• .login

76. Which of the following commands will match commands with keyword(s) on their main pages?

Answers:

• whatis

• head

• apropos

• man

77. Which of the following holds environment variables used when starting Apache?

Answers:

• /etc/httpd/conf.d

• /etc/sysconfig/httpd

• /etc/httpd/conf.d/application.conf

• /etc/httpd/conf/httpd.conf

78. What is the maximum allowable length of MySQL datatype VARCHAR?

Answers:

• 2000

• 256

• There is no limit

• 1000

79. What is the precision limit for MySQL datatype DOUBLE?

Answers:

• 54

• 53

• 62

• 59