Do you know that? Always be professional. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for JSON 2020

(65, CL) Last updated: January 27
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

65 Answered Test Questions:

1. JSON name/value pair is written as

Answers:

• "name" : "value"

• name' : 'value'

• name = "value"

• name = 'value'

2. Does whitespace matter in JSON?

Answers:

• No, it will be stripped out.

• Yes, only within strings.

• Yes, only outside of strings.

• Yes, both inside and outside of strings

3. In this example, what would the TYPE of employee.hireDate be? { "employee" : {      "type" : "Director",      "functions" : ['sales', 'marketing'],      "hireDate" : "March 8, 2011"    } }

Answers:

• String

• Date

• March 8, 2011

• Number

4. Which statement about the replacer parameter in JSON.stringify() is true?

Answers:

• All three statements are true

• If an array, specifies the names of the properties in the object to include in the resulting JSON string

• If null or omitted, all properties of the object are included in the resulting JSON string

• If a function, transforms values and properties encountered while stringifying

5. Can you use a double quote inside a JSON string?

Answers:

• Yes, if it is escaped like ( \" )

• No, you should use single quotes

• Yes, you can use it without any special treatment

• Yes, if you use the ascii code.

6. Given this JSON example: {     "Employee":     {         "Name": "Amy",         "Age": 25     } };  What is the type of Employee.Age ?

Answers:

• Array

• Object

• String

• Number

7. Which answer represents the following order of TYPES? Object, String, Boolean, Number

Answers:

• "{ }", "a string", "false", "0"

• [ ], 0, "true", "0"

• { }, "0", false, 0

• { }, hello, "false", "0"

8. In the below notation, Employee is of type  {     "Employee":     {         "Name": "Amy",         "Age": 25     } }

Answers:

• Object

• Not a valid JSON string

• Array

• Class

9. Which of the following is not a JSON type?

Answers:

• string

• Object

• date

• Array

10. What is the file extension of JSON?

Answers:

• .jn

• .jsn

• .js

• .json

11. In modern websites what is the common usage for JSON?

Answers:

• To store information locally.

• To send and receive bits of data.

• To store information remotely.

12. In the below notation, Employee is of type  {     "Employee":     [         "Amy",         "Bob",         "John"     ] }

Answers:

• Class

• Object

• Array

• Not a valid JSON string

13. What does JSON stand for?

Answers:

• JavaScript Object Notation

• JavaScript Objective Notation

• JavaScript Orientated Nomenclature

• JavaScript Object Nomenclature

14. Which of these is proper a JSON array?

Answers:

• { 'letters' : {"a", "b", "c" } }

• { "letters" : [ "a", "b", "c" ] }

• { "letters" : [ "a", "b", "c"; ] }

• { "letters" : [ a, b, c ] }

15. In this example, what is the TYPE of employee? { "employee" : {      "type" : "Director",      "functions" : ['sales', 'marketing']    } }

Answers:

• String

• type

• Object

• Director

16. Which of these is a benefit JSON has over XML?

Answers:

• JSON can be written poorly and still be parsed

• JSON is more forgiving of poor formatting

• JSON has less markup requirements and therefore is lighter than XML

• JSON does not need to be stored in a file to be sent remotely

17. In this example, what is the TYPE of employee.functions? { "employee" : {      "type" : "Director",      "functions" : ['sales', 'marketing']    } }

Answers:

• Sales, Marketing

• Object

• Array

• String

18. JSON elements are separated by

Answers:

• comma

• line break

• semi-colon

• white space

19. Which statement about the reviver parameter in JSON.parse() is true?

Answers:

• Each value will be replaced by the result of the reviver function

• A function that will be called for every key and value at every level of the final result

• Used to reform generic objects into instances of pseudo-classes

• All three statements are true

20. What keywords are reserved in JSON and cannot be used as keys?

Answers:

• Value

• Key

• Object

• There are none.

21. What kind of format is JSON, and what does the acronym mean?

Answers:

• A lightweight database framework. JavaScript Object Notation.

• A lightweight data-interchange format. JavaScript Object Notation.

• A lightweight data-interchange format. Java Objective Notion.

• A lightweight data-encoding framework. Java Omnipresent Notation.

22. Which of these is correct about the JSON standard?

Answers:

• It is an open standard

• It is privately developed

• It requires a license to use

23. Which statement about the toJSON method is true?

Answers:

• All three statements are true

• It customizes JSON stringification behavior

• It is internally called by JSON.stringify()

• It allows an object to determine its own JSON representation

24. Which of the following is a valid JSON string?

Answers:

• { "meals" : [ "breakfast" , "lunch" , "dinner" ] }

• { "meals" : { "breakfast" , "lunch" , "dinner" } }

• [ {"meals" : { "breakfast" , "lunch" , "dinner" } } ]

• [ "meals" : { "breakfast" , "lunch" , "dinner" } ]

25. What function will convert a JavaScript object to a JSON string?

Answers:

• JSON.stringify()

• JSON.text()

• JSON.serialize()

• JSON.toString()

26. Which of the following code will throw an error?

Answers:

• JSON.parse(undefined);

• JSON.parse('[]');

• JSON.parse(null);

• JSON.parse('{}');

27. Which of the following code will return a valid JSON object?

Answers:

• JSON.parse('{"FirstName": "John", "LastName":"Doe"}');

• JSON.parse("({'FirstName': 'John', 'LastName':'Doe'})");

• JSON.parse('({"FirstName": "John", "LastName":"Doe"})');

• JSON.parse("{'FirstName': 'John', 'LastName':'Doe'}");

28. Which of these data interchange formats has seen a decline in usage in favor of JSON?

Answers:

• XML

• ASCII

• SQL

• Plain-text

29. True or false? The order of elements in JSON arrays is always preserved.

Answers:

• False

• True

30. Which is true about JSON namespacing?

Answers:

• JSON namespaces can be accessed after parsing data.

• JSON namespaces can be accessed immediately after receiving data.

• JSON doesn't have namespaces. Though every object is inherently a namespace.

31. True or false? A disadvantage of JSON is that it requires the use of JavaScript.

Answers:

• False, JavaScript must be available although it is not necessary to use.

• True, though JavaScript is readily available in today's browsers.

• False, JSON is language independent.

• True, though all browsers have JavaScript enabled.

32. Which of these is supported as a JSON Value type?

Answers:

• NaN

• Undefined

• Infiniti

• Null

33. What is the MIME type of JSON?

Answers:

• application/x-json

• application/javascript

• application/json

• text/json

34. In this example, what would the VALUE of employee.functions[1] be? { "employee" : {      "type" : "Director",      "functions" : ['sales', 'marketing']    } }

Answers:

• undefined

• null

• sales

• marketing

35. What is the value of obj in the following code?  var obj = JSON.parse('{"fruit": "Apple"}',                      function(k, v)                      {                          if (v == "Apple")                              return "Orange"                          else                               return v;                      });

Answers:

• { "fruit" : "Apple"}

• { "fruit" : "Orange"}

• {"Apple"}

• {"Orange"}

36. In this example, what is the VALUE of employee.type? { "employee" : {      "type" : "Director",      "functions" : ['sales', 'marketing']    } }

Answers:

• String

• Object

• Director

37. Does JSON support Unicode characters?

Answers:

• No, JSON has no support for any kind of character encoding.

• No, JSON only has support for UTF-8 characters.

• Yes, only when stored as the key in a ( key : value ) pair.

• Yes, JSON has support for Unicode characters. Allowing for almost any information in any human language

38. What is JSONP meant to mitigate?

Answers:

• Time's Up!

• Cross-domain communication

• Future proofing JSON as JavaScript changes.

• Size constraints of JSON

39. Of the structures that encompass a value, which can be nested?

Answers:

• True or false only.

• String, number, object, and array only.

• None of them.

• All of them.

40. What is the value of json in the following code?  var obj = {   fruit: 'apple',   toJSON: function ()   {     return 'orange';   } }; var json = JSON.stringify({x: obj});

Answers:

• {"x":"apple"}'

• {"fruit":"orange"}'

• {"fruit":"apple"}'

• {"x":"orange"}'

41. When coding a string object in JSON, what must separate the string and the value?

Answers:

• A semicolon

• A comma

• A colon

• A space

42. JSON strings have to be in

Answers:

• single quote or double quote

• double quote

• single quote

43. What is the value of json in the following code?  var cars = []; cars[0] = 'Ford'; cars[1] = 'Toyota'; cars[2] = 'BMW';   var json = JSON.stringify({x: cars});

Answers:

• {"x":['Ford','Toyota','BMW']}

• {"x":["Ford","Toyota","BMW"]}

• {"x":{"Ford","Toyota","BMW"}}

• {"cars":["Ford","Toyota","BMW"]}

44. What is the value of obj in the following code?  var obj = JSON.parse('{"animal": "cat"}',                      function(k, v)                      {                          if (k == "")                              return v                          else                               return "dog";                      });

Answers:

• { "animal" : "dog"}

• { "animal" : "cat"}

• {"cat"}

• {"dog"}

45. What types of values can you have in JSON key:value pairs?

Answers:

• Strings only

• Strings, Arrays, Primitives and Objects

• Strings, Arrays, and Primitives

• Arrays, Primitives, and Objects stored as strings

46. Which of the following code will return a valid JSON object?

Answers:

• JSON.parse('{"FirstName": "John", "LastName":"Doe"}');

• eval('({"FirstName": "John", "LastName":"Doe"})');

• All three codes are valid

• eval("({'FirstName': 'John', 'LastName':'Doe'})");

47. Which of the following control characters cannot be used when writing a JSON string without escaping?

Answers:

• / or {

• ; or :

• ??? or \

• < or >

48. In what situation would you want to use XML over JSON?

Answers:

• When JSON is not offered.

• Never, JSON is worlds better.

• You need message validation or you're using XSLT.

• When you need to use tags to structure your content.

49. What is the return value for JSON.parse()?

Answers:

• Object or Array

• Object

• Array

• String

50. What error does JSON.parse() throw when the string to parse is not valid JSON?

Answers:

• EvalError

• ReferenceError

• TypeError

• SyntaxError

51. What is a JSONStringer used for?

Answers:

• It quickly converts JSON to Java strings.

• It is used to create number strings in JSON.

• It is used to quickly create JSON text.

• It is used to create JSON ordered pairs.

52. What is the value of json in the following code?  var days = {}; days['Monday'] = true; days['Wednesday'] = true; days['Sunday'] = false;  var json = JSON.stringify({x: days});

Answers:

• {"x":{"Monday":true,"Wednesday":true,"Sunday":false}}

• {"x":["Monday":true,"Wednesday":true,"Sunday":false]}

• {"day":{"Monday":"true","Wednesday":"true","Sunday":"false"}}

• {"day":{"Monday":true,"Wednesday":true,"Sunday":false}}

53. How does JSON being "lightweight" translate into a benefit for the site visitors?

Answers:

• Faster transfer times over the internet

• Parsing JSON is noticeably faster than parsing XML

• Web apps have a smaller footprint

54. What two structures is JSON built on?

Answers:

• A collection of name/value pairs, and an ordered list of values, or array.

• A collection of name/value objects, and an ordered list of objects, or array.

• A collection of object/item pairs, and an ordered list of pairs, or array.

• A collection of native-value pairs, and an ordered list of arrays, or values.

55. Which of the following is not a valid way to parse JSON string?

Answers:

• JSON.eval()

• JSON.parse()

• eval()

• jQuery.parseJSON()

56. Which of the following code will not throw an error?

Answers:

• JSON.parse();

• JSON.parse('');

• JSON.parse(null);

• JSON.parse({});

57. Does JSON internally handle validation?

Answers:

• No, JSON expects data to be well-formed and valid because it will not do any validation

• Yes, JSON is not picky about whether or not your JSON is well-formed or valid, it will handle it itself

• Yes, even mal-formed data will can be parsed and validated.

• No, JSON has no validator.

58. What does JSONP stand for?

Answers:

• JSON Programming

• JSON Parsing

• JSON with padding

• JSON Procedures

59. How does JSON handle numeric values that cannot be represented by a sequence of digits (like Infiniti and Nan)?

Answers:

• They are stored fine but it's the parsers job to convert them to numeric values.

• They are stored as strings and then converted when parsed.

• They are not permitted.

60. Is JSON case sensitive?

Answers:

• True

• depends on the value type

• False

61. Which of the following number formats are not used in JSON?

Answers:

• Octal and hexadecimal

• Octal and binary

• Binary and hexadecimal

• Octal and gate

62. What is used by the JSONObject and JSONArray constructors to parse JSON source strings?

Answers:

• ParserJ

• JSONParser

• JParser

• JSONTokener

63. Which statement about the space parameter in JSON.stringify() is false?

Answers:

• It removes whitespace

• All three statements are false

• It is an optional parameter

• It controls spacing in the resulting JSON string

64. True of False.  The order of JSON objects is always preserved.

Answers:

• True

• False

65. True of False? The external form of a JSON object always begins and ends with {}

Answers:

• True

• False