Do you know that? When it comes to absorbing and retaining new inforamtion, any form of distraction (including music) is detrimental next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Joomla 2020

(77, CL) Last updated: January 27
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

77 Answered Test Questions:

1. Joomla can be installed manually from source code on a system running a web server which supports __________applications.

Answers:

• PHP

• Java

• Adobe Flash Player

• HTML

2. What databases store data in Joomla?

Answers:

• SQL and Postgresql

• MySQL and MS SQL

• MS SQL and Postgresql

• Postgresql and MySQL

3. The term "ACL" is used in Joomla to refers to:

Answers:

• The "Advanced Component Level" system

• The "Anti-piracy Control" Level system

• The "Access Control List" system

4. What does JCE stands for in Joomla JCE?

Answers:

• Joomla course Editor

• Java Content Editor

• Joomla Content Editor

• Joomla copyright Editor

5. Which of the following Web application frameworks comprises Joomla?

Answers:

• Model-View-Distracter

• Channel-View-Controller

• Digital-View-Controller

• Model-View-Controller

6. Which of the following are the correct server requirements for Joomla?

Answers:

• Java SE6 x or above; MySQL 3.23.x or above; Apache 1.3.x or above

• PHP 4.2.x or above; MySQL 3.23.x or above; Apache 1.3.x or above

• PHP 4.2.x or above; SYBASE 3.23.x or above; Apache 1.3.x or above

• Java SE6 x or above; SYBASE 3.23.x or above; Apache 1.3.x or above

7. How do you take a site off-line?

Answers:

• RedirecT to another location

• Change the index.html

• You can not take the site offline

• Go to Global Configuration and select "site offline".

• Move site from location in cPanel.

8. What does OOP stand for?

Answers:

• Object Oriented Passage

• Object Oriented Programming

• Object Over Passage

• Object Object Programming

9. By default, the Joomla! administration backend is only available to site administrators.

Answers:

• TRUE

• FALSE

10. What are Extensions?

Answers:

• A method for extending menus out.

• Add-ons you need to purchase for the Joomla core.

• A way to add more pages to your site.

• Add-ons to the Joomla core, both paid and free.

11. If a user is receiving Restricted Access error messages on some pages in Joomla, how can it be resolved?

Answers:

• By re-installing the same version

• By changing admin password

• By checking your permissions

• By checking internet connectivity

12. The core editor events apply to plugins that provide editor functionality such TinyMCE or XStandard Lite.

Answers:

• True

• False

13. True of false? You can integrate XML-RPC services with the Blogger and Joomla APIs

Answers:

• True

• False

14. How does one view an article's source code while in edit mode?

Answers:

• You can only access articles by using an FTP client.

• Toggle the source code editor.

• You can't do that in Joomla!

15. Where should a developer begin looking for information regarding Joomla!?

Answers:

• http://about-joomla.joomla.org

• http://developer.joomla.org

• http://details.joomla.org

• http://demo.joomla.org

• http://about.joomla.org

16. Joomla's admin username can be easily changed with a simple query on __________.

Answers:

• Java

• MySQL

• PHP

• Linux OS

17. Which of the following is not one of the five types of extensions for Joomla?

Answers:

• Media

• Plugins

• Templates

• Modules

18. Which of the following Joomla components or modules is not installed by default?

Answers:

• Login

• Joom!Fish

• (all of these)

• Search

19. What is a Mambot?

Answers:

• an HTML page that is managed by admin

• a function that divides the page into number of positions, each with a different name

• a small, task-oriented function that intercepts content before it is displayed and manipulates it in some way.

20. What does MVC stand for?

Answers:

• Media View Content

• Model View Controller

• Media Video Content

• Most Viewed Controller

21. True or false? The index.php file is a combination of HTML and PHP code.

Answers:

• True

• False

22. Which of the following techniques does Joomla use for programming and software design patterns?

Answers:

• Visual-oriented programming(VOP)

• Object-oriented programming(OOP)

• Subject-oriented programming(SOP)

• Model-oriented programming(MOP)

23. Which of the following is not a benefit of Joomla?

Answers:

• Multiuser and Multilevel environment

• WYSIWYG editor

• Usage of byte code for porting

• Additional components / modules

24. Is it possible to add content items from the Joomla! frontend?

Answers:

• No

• Only if a third-party Joomla! extension has been installed.

• Yes

• Only if the Joomla! source code is modified.

25. Backups are done automatically by Joomla?

Answers:

• False

• True

26. Which of the following is a correct way to link an external Javascript file called sample.js to a Joomla! page?

Answers:

• <?php $document = JFactory::getDocument(); $document->addScript('/media/system/js/sample.js'); ?>

• <?php $document = JFactory::getDocument(); $document->addScript('/media/system/js/sample.css'); ?>

• <?erb $document = JFactory::getDocument(); $document->addScript('/media/system/js/sample.js'); erb?>

• <%= $document = JFactory::getDocument(); $document->addScript('/media/system/js/sample.js'); %>

27. When adding an image to a Joomla! article, which of the following is not an image property?

Answers:

• Description

• Title

• Opacity

• Alignment

28. If a user is receiving 'RG_Emulation is On' warning in Joomla's admin area, then a user needs to...

Answers:

• Re-install the existing version

• Change admin password

• Turn off the RG_Emulation

• Upgrade to latest version

29. When creating a Model for a Joomla! website, what scripting language is used?

Answers:

• PHP

• Perl

• HTML

• Javascript

30. Which type of files can Media Manager NOT upload?

Answers:

• .pdf

• .xls

• Media Manager can upload all of these

• .png

31. Which of the following files you rename to .htaccess to enable mod_rewrite?

Answers:

• All of the above

• htaccess.php

• htaccess.txt

32. Which database system is not supported by Joomla! 3.x ?

Answers:

• MSSQL

• MongoDB

• PostgreSQL

• MySQL

33. Is it possible to move Joomla to another directory?

Answers:

• Only in older version

• Only in latest version

• Yes

• No

34. What is the role of template metadata file in the System?

Answers:

• It contains the information about the parameters that will be available for configuration through the administrator interface.

• (all of these choices)

• It contains the basic authorship information.

• It contains the information about the files that make up the template.

35. Which of the following files does the ??? /includes??? directory NOT contain?

Answers:

• application.php

• framework.php

• defines.php

• it contains none of these options

36. How do you change the default editor in Joomla! 2.5?

Answers:

• From the Systems menu select Global Editor then select a default editor from the drop down list.

• From the System Menu select Editor then select a default editor from the drop down list.

• Press CTRL+E (Command + E on the Mac) and select a default editor from the drop down list.

• Rewrote question and answers.

• From the Site menu select Global Configuration then select a default editor from the drop down list.

37. If you have a module compatible with j 2.5 can you use it automatically with 3.x

Answers:

• True

• False

38. Which file would be used to change the design aspect of a Joomla! template (font color, font size, background color etc) ?

Answers:

• .html.erb file

• .html file

• .js file

• .css file

39. You can have templates for both the front-end ( and back-end (admin side) of a Joomla site?

Answers:

• FALSE

• TRUE

40. Which of the following is NOT a feature of Joomla DOCman?

Answers:

• Assigning users level permission for upload, download and document edit

• Integrated Spellchecking using Google Spellchecker

• Storing documents either locally or remotely for your system

• Manage documents in multiple categories and subcategories

41. Which of the following is the official Joomla Website?

Answers:

• www.joomla.com

• www.joomla.org

• www.jumla.com

• www.joomla.in

42. A Joomla! administrator can restrict access to specific articles

Answers:

• FALSE

• TRUE

43. If Content - Load Module plugin is enabled. What is the code that can be used to insert a module inside a Joomla article content or inside another module?:

Answers:

• $document->loadRenderer('module');

• jimport('joomla.application.module.helper');

• {loadposition module-position}

• JHtml::_('module_position');

44. What does CMS stand for in Joomla?

Answers:

• Code Management System

• Content Migration System

• Copyright Maintenance System

• Content Management System

45. Which of the following is Joomla?

Answers:

• Learning Development System

• Content Development System

• Content Management System

• Learning Management System

46. Can you enable RSS in Joomla?

Answers:

• Only in latest version

• No

• Yes

• Only in older version

47. To enable ReCaptcha in Joomla you need to do the following?

Answers:

• Set the Default Captcha to ReCaptcha in the Site/Global Configuration settings

• Enable the ReCaptcha plugin

• This is only possible through third-party plugins

• Signup on the ReCaptcha website and generate the API keys, set the Default Captcha to ReCaptcha in the Site/Global Configuration settings and enable the ReCaptcha plugin and enter your keys.

48. The default folder for files used by the Media Manager can't be changed?

Answers:

• False

• True

49. Joomla instalation has a sample data setup?

Answers:

• no

• yes

50. True or False? Joomla is written in PHP.

Answers:

• False

• True

51. The Joomla Framework and the Content Management System (CMS) are exactly the same?

Answers:

• False

• True

52. True or false? One can insert a YouTube video in Joomla.

Answers:

• True

• False

53. What will happen if we set the SSL enabled option to On?

Answers:

• All of the Above

• This option will make the link from the menu begin with an https://

• This option will make the link from the menu end with an .php

• It will secure the joomla site

• It will make get all form details in url at the top

54. Which is not a correct way of installing a new template to your Joomla! page

Answers:

• Install content from a template

• Install via FTP

• Install via Admin Panel

• Install via GitHub

55. In module "helper.php" can we call function_b() in function_a() without helper a class name reference?

Answers:

• Yes

• No

56. Why does Joomla use templateDetails.xml files?

Answers:

• To access the template from within by using code

• To provide information and allow selection of the template within the template manager.

• To debug your style sheets.

• All of the above

57. What would you use to create tabbed panels in your custom Joomla component?

Answers:

• JTabbedPanel

• JPane

• JHtml::_('tabs.start');

58. In Joomla if you find any client requests such as:  192.168.0.1 - - [29/Oct/2008:06:07:30 -0500] "GET /index.php?live_site=domain.com/1.txt?? HTTP/1.1" 200 10864 "-" "Firefox"   It means...

Answers:

• Your Joomla has been hacked

• Your Joomla is mis-configured

• Your Joomla has expired

• Your Joomla is outdated

59. What is the name of the template directory where component or model view overrides should be placed?

Answers:

• xhtml

• view

• template

• default

• html

60. Which Joomla file provides the central logic of the template including any module and component display?

Answers:

• configuration.php

• index.php

• controller.php

• TemplateDetails.xml

61. In which of the following does Joomla store its data?

Answers:

• Postgre SQL

• Oracle Database

• SYBASE

• MySQL Database

62. Which is needed to successfully install Joomla!

Answers:

• MongoDB

• Rails

• PHP

• Ruby

63. Joomla is written in which of the following languages or frameworks?

Answers:

• php

• java

• javascript

• .net

64. Only members of this group are allowed to install Joomla! components, modules, and/or plugins.

Answers:

• All of the above

• Managers

• Users

• Super Administrators

• Administrators and Super Administrators

65. Guest is the default Access Level for unregistered users in Joomla

Answers:

• False

• True

66. If you have a Joomla! site with a component named 'hello', model named 'hi', what would be that models class name?

Answers:

• HelloModelHi

• HiModelHello

• HelloClassModel

• ModelHelloHi

67. How many Access Levels are there in Joomla by default?

Answers:

• 9

• 6

• 5

• 7

• 3

68. If you need to override the layout of some module in Joomla, what procedure is right?

Answers:

• You need to copy the files from your modulename/tmpl folder to html/modulename/tmpl folder in active Joomla template

• You need to copy the files from your modulename/tmpl folder to html/modulename/ folder in active Joomla template

• You need to copy the complete module folder inside active Joomla template folder

• You need to copy the complete module folder inside active Joomla template/html folder

69. Which PHP file does the index.php file load to provide the menu bar to the administrator interface?

Answers:

• .htaccess

• Toolbar.php

• mod_menu.php

• Component.php

70. Which Creational pattern is used by Joomla Classes particularly for database access?

Answers:

• Builder Pattern

• Singleton Pattern

• All of these

• Abstract Factory Pattern

71. To use search engine friendly (SEF) URL's in Joomla you must have mod_rewrite enabled in Apache?

Answers:

• No

• Yes

72. What is the file for edit "Meta Generator" of Joomla ?

Answers:

• configurations.php

• index.php

• administrator/index.php

• includes/application.php

• templates/gantry/index.php

73. In which of the following software languages is Joomla written?

Answers:

• Java

• C++

• .Net

• PHP

74. Which of the following functions can be performed by Joomla Repository?

Answers:

• Hosting local and remote files for download by site visitors

• Integrated Spellchecking using Google Spellchecker

• Managing documents in multiple categories and subcategories

• Storing documents either locally or remotely for your system

75. If a user is receiving Restricted Access error messages on some pages in Joomla, which of the following would be the problem?

Answers:

• Older Joomla versions

• Bad internet connectivity

• Hacking of Joomla application

• Installation problem

76. Contact information is automatically created when a new user registers in Joomla?

Answers:

• Only if the Contact Component is enabled and Allow User Registration is set to Yes

• Only if the User - Contact Creator plugin has been enabled

• Only if Allow User Registration is set to Yes in the User Manager

• Always, if the Contact Component is enabled

77. How many user groups does Joomla have by default?

Answers:

• 9

• 7

• 5

• 6

• 8