Do you know that? men (41%) are more likely than are women (37%) to experience an income increase after going freelance. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Web Development category

Test answers for SEO Test 2016

(20, CL) Last updated: January 22
Upwork (oDesk) • Web Development
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

20 Answered Test Questions:

1. Which of the following image file types can be indexed by Google?

Answers:

• TIFF

• RAW

• WEBP

• PNG

2. Which of the following correctly describes what are considered to be "Doorway pages"?

Answers:

• Pages with a permanent redirect(301) to an external page with relevant content.

• Pages especially designed to link partner sites.

• Sets of poor-quality pages where each page is optimized for a specific keyword or phrase.

• None of these.

3. What would be the impact of meta keywords on Google's ranking algorithm?

Answers:

• Meta keywords are not used by Google.

• Multiple meta keywords may bring better results in SERP.

• Google encourages the use of a single meta keyword for each page.

• Multiple meta keywords get penalized by Google.

4. Which of the following best describes the practice of "Google Bowling" from a negative SEO context?

Answers:

• Increasing the organic search ranking of a particular website or page by pointing hundreds or thousands of links at it, using very specific anchor text.

• Knocking a competitor out of the search results by pointing hundreds or thousands of low trust, low quality links at their website.

• Making a search engine believe that another website exists at a given URL.

• Using words which were traditionally associated with low quality content that caused search engines to want to demote the rankings of a page.

5. Which of the following HTTP headers tells search engines when content has been changed since the site was last crawled?

Answers:

• If-Modified-Since

• Last-Modified

• ETag

• Server

6. ]Which of the following is not a valid goal type from the perspective of Google Analytics?

Answers:

• Destination

• Duration

• Pages/Screens per visit

• Conversions

7. Which of the following best describes a blog "TrackBack"?

Answers:

• An automated notification that a website mentioned another website; it is a built-in feature on most popular blogging software programs.

• A link from one website to another. It is also called an inbound link.

• A method used to break a page down into multiple points on the web graph by breaking its pages down into smaller blocks.

• It is a method for tracking visitors on a website.

8. Which of the following practices are allowable under Google Webmaster Guidelines?

Answers:

• Using automated programs or services to create links to a site.

• Links with optimized anchor text in articles or press releases distributed on other sites.

• Forum commenting with optimized links in the post or signature.

• Advertising links that use the nofollow attribute.

9. Please choose which of the following tool belongs to the Bing Search Engine?

Answers:

• Keyword Planner

• SEO Analyzer

• Object Browser

• Open Graph Debugger

10. Which of the following rich snippet formats are supported by Google? Select all that apply.

Answers:

• Microdata

• Microformats

• Data Highlighter

• RDFa

11. Which of the following is not a valid method for verifying site ownership on Google?

Answers:

• HTML file verification

• Meta tag verification

• Google Analytics code verification

• None of these.

12. Which of the following statements is true about Sitemaps?

Answers:

• If a site is accessible on both the www and non-www versions of its domain, a separate Sitemap for each version must be submitted.

• A Sitemap file must contain no more than 50,000 URLs and must be no larger than 50MB when uncompressed.

• A Sitemap file should be specified under the following XML namespace: xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap/0.9".

• Google only accepts Sitemap files in XML format.

13. Which of the following HTML attributes can be used to provide descriptive text for site assets that a search engine crawler doesn't typically recognize?

Answers:

• DESC

• ALT

• TEXT

• ROBOT

14. Which of the following practices may improve the Domain Authority rank of an automobile trading website?

A: Submitting the website to all directories that are available.
B: Getting backlinks from auto-niche blogs.
C: Getting backlinks from fashion-niche blogs.
D: Using Robots to post on forums.
E: Manually posting at least 50 comments/day.

Answers:

• A, D and E

• B

• B, D and E

• All of above.

15. Which of the following is an example of "Cloaking", which is considered a "black hat" SEO technique?

Answers:

• Sending a visitor to a different URL than the one they initially requested.

• Locating text behind an image.

• Serving a page of HTML text to search engines, while showing a page of images or Flash to users.

• Using CSS to position text off-screen.

16. Which is the correct usage of the Keyword Planner Tool in order to get a Phrase Match search volume for "New York hotels"?

Answers:

• New York Hotels

• "New York Hotels"

• [New York Hotels]

• ?New York Hotels

17. Which of the following statements is true about the effect of page load times to a page's ranking in Google's search results?

Answers:

• Page load times affect a page's ranking, and is given the same importance as a page's relevance to the search query.

• Page load times affect a page's ranking, but is given lesser importance compared to a page's relevance to the search query.

• Page load times do not affect a page's ranking.

• Google gives up on crawling a page if its load time is greater than 5 seconds.

18. Which of the following is true about Google's treatment of keyword density in a given page?

Answers:

• Keyword density is no longer being considered by Google's search algorithms.

• Targeted keywords should be used as frequently as possible in a page to maximize PageRank.

• Artificially increasing keyword density offers diminishing returns and may be penalized for "keyword stuffing" if taken too far.

• None of these.

19. Which of the following examples are considered by Google as "auto-generated" content? Select all that apply.

Answers:

• Text translated by an automated tool without human review or curation before publishing

• Text generated from scraping Atom/RSS feeds or search results

• Text generated by the website's content management system

• Text generated using automated synonymizing or obfuscation techniques

20. Which of the following are recommended actions to take when a website is penalized by an "Unnatural links to your site" Manual Action from Google? Select all that apply.

Answers:

• Removing old content from the site.

• Preventing links that violate Google's guidelines from passing PageRank.

• Using the Google Webmaster Tools to disavow any offending links that the site management isn't responsible for.

• Requesting reconsideration of the site from Google.