Do you know that? 34% of freelancers earn $70 or more per hour�a comfortable range by all measures. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Web Development category

Test answers for Django Test 2016

(20) Last updated: June 16
Upwork (oDesk) • Web Development
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

20 Answered Test Questions:

1. Consider the following Python string representing a human readable date and time:
      dt = 'Jan 14 2009 11:00PM' 

Which of the following code snippets will convert the above string to a Python Datetime object that is suitable for a django.models.DateField?

Answers:

• date_object = time.strptime(dt, '%b %d %Y %I:%M%p')

• date_object = datetime.strptime(dt, '%b %d %Y %I:%M%p')

• date_object = datetime.strptime(dt, '%B %D %Y %I:%M%p')

• date_object = time.strptime(dt, '%b %d %Y %I:%M%p')

2. Which of the following is false about the django.models.SlugField() model field?

Answers:

• It is used when performing a query, or as a part of a URL, since by default it ensures uniqueness.

• To create a slug based on another field automatically in the admin, prepopulated_fields has to be used.

• It can only contain letters, numbers, underscores or hyphens.

• Slugs can created in Django templates using the builtin filter, "django.template.defaultfilters.slugify", formatted as {{ some_text|slugify }}.

3. What does the django.core.context_processors.static() method do?

Answers:

• It takes a path and urljoins it with the static prefix STATIC_URL.

• It adds STATIC_URL to every template context rendered with RequestContext contexts.

• It populates a template variable with the static prefix STATIC_URL to be used as a variable or directly.

• None of these.

4. Which of the following statements is true about the django.template.RequestContext class?

Answers:

• It takes a Context object as its first argument.

• It takes an HttpRequest as its first argument.

• It does not automatically the context with variables.

• It can only be given one context processor.

5. Consider two Django QuerySets query_set_1 and query_set_2 from two different models. 
Which of the following code snippets is the most performant when concatenating the two QuerySets into one list?

Answers:

• from itertools import chain result_list = list(chain(query_set_1,query_set_2))

• result_list = query_set_1 | query_set_2

• from django.db.models import Q result_list = Q(query_set_1) | Q(query_set_1)

• from itertools import chain result_list = chain(query_set_1, query_set_2)

6. Which of the following statements about database transactions in Django is false?

Answers:

• "atomic" blocks allows the creation of blocks of code within which the atomicity on the database is guaranteed.

• "atomic" blocks cannot be nested.

• "atomic" can be used as a decorator.

• "atomic" can be used as a context manager.

7. Consider the following code snippet for a Django Model:

class Salary(models.Model):    
    amount = models.PositiveIntergerField(help_text='eg 8000')
    retired = models.BooleanField(help_text='True if above average')
    …........

Which of the following will correctly produce a QuerySet of all Salary objects where retired == True and amount != 7300?

Answers:

• results = Salary.objects.exclude(retired=true, amount__lt=7300).exclude(retired=true,amount__gt=7300)

• from django.db.models import Q results = Salary.filter(~Q(amount=7300),retired=True)

• results = Salary.objects.filtered(retired=True, amount__ne=7300)

• from django.db.models import Q results = Salary.filter(Q(amount=7300),retired=True)

8. Which of the following gets called when a view raises an exception?

Answers:

• view_exception()

• process_exception()

• execution_exception()

• controller_exception()

9. What is the best way to extend the Django user model with extra custom fields in addition to the fields already provided?

Answers:

• Use a a proxy model based on django.contrib.auth.models.User.

• Subclass django.contrib.auth.models.AbstractUser and add the extra fields.

• Subclass django.contrib.auth.models.AbstractBaseUser and add the extra fields.

• Use a one-to-one relationship to a model containing the extra fields.

10. Which of the following statements are true about the ImageField class?

Answers:

• It inherits all attributes and methods from the FileField class.

• It validates that the uploaded object is a valid image.

• Its instances are created as varchar(200) columns in the database.

• It's default form widget is a ClearableFileInput.

11. What does the "with" template tag do?

Answers:

• It adds its argument to the value.

• It caches a complex under a simpler name.

• It filters the contents of the blog through one or more filters.

• None of these.

12. Which of the following statement is false about the django.http.HttpRequest.get_host() method ?

Answers:

• If DEBUG = False and ALLOWED_HOSTS= [] the method will raise SuspiciousOperation exception resulting in an HTTP Error 500 Internal server error.

• The method will fail when the host is behind multiple proxies, in this case one solution is to use middleware which will rewrite the proxy headers.

• This method is invoked if some code accesses the Host header from request.META, thus providing a security measure to prevent an attacker from poisoning caches and password reset emails with links to malicious hosts by submitting requests with a fake HTTP Host header.

• The method uses information from the HTTP_X_FORWARDED_HOST and HTTP_HOST headers, in that order, or a combination of SERVER_NAME and SERVER_PORT if the latter does not provide a value.

13. What is the default max_length value of a SlugField class in Django?

Answers:

• 50

• 100

• 25

• 150

14. Which of the following is a built-in BaseCommand subclass?

Answers:

• AppCommand

• HelperCommand

• HandlerCommand

• DBCommand

15. Which of the following statements is true about Django's default implementation of the authentication system?

Answers:

• Django stores passwords in plain text on the user model.

• It returns a UserAccount object is the password for a given username is authenticated.

• Permissions can only be set on a per type of object basis.

• django.contrib.auth will ensure that add, change and delete permissions are created for each Django model defined in an installed application.

16. Which of the following happens when process_exception() returns "None"?

Answers:

• The template response will be applied.

• The response middleware will be applied.

• The default exception handling will be applied.

• None of these.

17. Which of the following is not a predefined log level in Django?

Answers:

• DEBUG

• INFO

• WARNING

• FATAL

18. Which of the following classes uses an HTTP 304 status code?

Answers:

• HttpResponseNotModified

• HttpResponseRedirect

• HttpResponseForbidden

• HttpResponseServerError

19. Which of the following django.template.loader functions will take a list of template names and return the first template that exists?

Answers:

• find_one_template

• find_template

• get_template

• select_template

20. Which of the following is not a built-in Django template loader class?

Answers:

• file.Loader

• cached.Loader

• eggs.Loader

• app_directories.Loader