Do you know that? 2% jobs posted on Elance are for Engineering & Manufacturing next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Web Designing category

Test answers for XML Schema Test 2016

(45) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • Web Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

45 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which of the following constraints can be used by a boolean data type?

Answers:

• enumeration

• pattern

• minInclusive

• length

2. Which of the following whiteSpace constraint values makes an XML processor reduce multiple spaces into a single space?

Answers:

• preserve

• replace

• collapse

• remove

3. Which of the following restrictions cannot be used with the ENTITIES String data type?

Answers:

• length

• enumeration

• pattern

• whiteSpace

4. Which of the following are primary schema components?

Answers:

• Attribute declarations

• Assertions

• Particles

• Complex type definitions

5. Which of the following attributes is used to specify that a schema attribute is required?

Answers:

• variable

• fixed

• use

• default

6. Analyze the following example:

<xs:element name="letter">
  <xs:simpleType>
    <xs:restriction base="xs:string">
      <xs:pattern value="([a-z])*"/>
    </xs:restriction>
  </xs:simpleType>
</xs:element>

Which of the following are acceptable values for letter?

Answers:

• ab123

• Abcd

• abcd

• ABCD

7. Which of the following are declaration components in an XML schema?

Answers:

• Element

• Datatype

• Model

• Notation

8. Which of the following elements can only be included in the <annotation> element in an XML schema?

Answers:

• <appInfo>

• <notation>

• <documentation>

• <choice>

9. Analyze the following example:

<xs:element name="letter">
  <xs:simpleType>
    <xs:restriction base="xs:string">
      <xs:pattern value="([a-z][A-Z])+"/>
    </xs:restriction>
  </xs:simpleType>
</xs:element>

Which of the following are acceptable values for the <letter> element in the above defined XML schema?

Answers:

• Done

• done

• DONE

• dOnE

10. Which of the following elements is used to allow documents to contain additional elements that are not declared in the main XML schema?

Answers:

• <any>

• <all>

• <choice>

• <sequence>

11. Analyze the following URI of an XML schema:

http://www.w3.org/XML/XMLSchema/vX.Y/Ne

What does the component Ne in the above URI identify?

Answers:

• It identifies the XML Schema Definition Language in general.

• It identifies the language described in the N-th version of the XSD specification.

• It identifies the language described in the N-th edition of the XSD specification.

• None of the above

12. In which of the following model groups of an XML schema do the element information items match one or more of the particles?

Answers:

• Sequence

• Disjunction

• Conjunction

13. Which of the following data types are derived from the decimal data type?

Answers:

• float

• int

• int32

• double

14. Which of the following attributes is defined inside the <xs:extension> element of an XML schema?

Answers:

• value

• type

• name

• base

15. Which of the following is a secondary schema component?

Answers:

• Attribute declarations

• Assertions

• Annotations

• Particles

16. Analyze the following schema file "family.xsd":

<?xml version="1.0"?>
<xs:schema xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
elementFormDefault="qualified">
<xs:element name="persons">
  <xs:complexType>
    <xs:sequence>
      <xs:element name="person" maxOccurs="unbounded">
        <xs:complexType>
          <xs:sequence>
            <xs:element name="full_name" type="xs:string"/>
            <xs:element name="child_name" type="xs:string" maxOccurs="5"/>
          </xs:sequence>
        </xs:complexType>
      </xs:element>
    </xs:sequence>
  </xs:complexType>
</xs:element>
</xs:schema>

Which of the following statements are true about the above schema file?

Answers:

• Each person element must contain a full_name element.

• Each persons element must contain a full_name element.

• Each person element can contain a maximum of 5 child_name elements.

• The persons root element can contain an unlimited number of persons element.

17. Suppose you want to limit the content of an XML element called "car" to a set of acceptable values like BMW, Audi etc. Which of the following constraints will you use in the above situation?

Answers:

• enumeration

• pattern

• length

• fractionDigits

18. Analyze the following XML schema fragment:

<xs:element name="name" type="xs:string" block="substitution"/>
<xs:element name="navn" substitutionGroup="name"/>
<xs:complexType name="custinfo">
  <xs:sequence>
    <xs:element ref="name"/>
  </xs:sequence>
</xs:complexType>
<xs:element name="customer" type="custinfo" block="substitution"/>
<xs:element name="kunde" substitutionGroup="customer"/>

Which of the following is a valid XML document according to the schema above?

Answers:

• <customer> <name>John Smith</name> </customer>

• <navn> <kunde>John Smith</kunde> </navn>

• <customer> <navn>John Smith</navn> </customer>

• <kunde> <name>John Smith</name> </kunde>

19. Which of the following restrictions can be used with the date data types?

Answers:

• enumeration

• fractionDigits

• totalDigits

• pattern

20. Which of the following type definitions forms the root of the Type Definition Hierarchy?

Answers:

• xs:error

• xs:anyType

• xs:nil

• xs:location

21. Which of the following attributes must be set to true to enable character data to appear between the child-elements of an element in an XML schema?

Answers:

• mixed

• type

• base

• value

22. Which of the following are the correct ways to define an empty complex element in an XML schema?

Answers:

• <xs:element name="product"> <xs:complexType> <xs:complexContent> <xs:restriction base="xs:integer"> <xs:attribute name="prodid" type="xs:positiveInteger"/> </xs:restriction> </xs:complexContent> </xs:complexType> </xs:element>

• <xs:element name="product"> <xs:complexType> <xs:attribute name="prodid" type="xs:positiveInteger"/> </xs:complexType> </xs:element>

• <xs:element name="product"/> <xs:complexType> <xs:attribute name="prodid" type="xs:positiveInteger"/> </xs:complexType>

• <xs:element name="product"/> <xs:complexType> <xs:sequence> <xs:element name="prodname" type="xs:string"/> </xs:sequence> </xs:complexType>

23. Which of the following is the correct format for specifying the date in UTC?

Answers:

• <start>09-24-2009Z</start>

• <start>2002-09-24Z</start>

• <start>2002-09-24</start>

• <start>09-24-2009</start>

24. Which of the following is the correct format for specifying the time interval using the XSD duration data type?

Answers:

• PYnMnDnTHnMnSn

• PMnDnYnTHnMnSn

• PnMnDnYTnHnMnS

• PnYnMnDTnHnMnS

25. Which of the following statements is true if default and use both are present in an XML representation of an Attribute declaration?

Answers:

• The actual value of use must be prohibited.

• The actual value of use must be optional.

• The actual value of use must be required.

• The actual value of use must be default.

26. Which of the following are built-in data types of an XML schema?

Answers:

• xs:string

• xs:number

• xs:boolean

• xs:float

• xs:date

27. Analyze the following XML document having a reference to an XML schema:
<?xml version="1.0"?>
<note
xmlns="http://www.expertrating.com" xsi:schemaLocation="http://www.expertrating.com note.xsd">
<to>Tove</to>
<body>Don't forget me this weekend!</body>
</note>

Which of the following statements is true?

Answers:

• The value assigned to the schemaLocation attribute is in the wrong format.

• The XML Schema Instance Namespace is not specified.

• A <head> tag must be present.

• There is no problem with this XML document.

28. Analyze the following schema declaration:

<?xml version="1.0"?>
<xs:schema xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
targetNamespace="http://www.expertrating.com" xmlns="http://www.expertrating.com"
elementFormDefault="qualified">
...
...
</xs:schema>

Which of the following fragments of the schema declaration defines the namespace being used by the elements and data types in the schema?

Answers:

• xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"

• targetNamespace="http://www.expertrating.com"

• xmlns="http://www.expertrating.com"

• elementFormDefault="qualified"

29. Which of the following validation rules must be true of an element information item E to be locally valid(Simple Type) with respect to an element declaration D?

Answers:

• D{abstract}=false

• D{nillable}=true

• If E has an xsi:nil=true.

• D is not absent and E and D have the same expanded name.

30. The elements of an XML schema containing only text and attributes are declared using the________ element.

Answers:

• <xs:contentType>

• <xs:simpleContent>

• <xs:complexContent>

• <xs:type>

31. Which of the following is the correct syntax for defining restrictions on an XML element value in an XML schema?

Answers:

• <xs:restriction type="xs:integer">

• <xs:restriction value="xs:integer">

• <xs:restriction base="xs:integer">

• <xs:restriction data="xs:integer">

32. Which of the following are binary data types in an XML schema?

Answers:

• binary

• hexBinary

• base32Binary

• base64Binary

33. Which of the following is the correct format for specifying the date in an XML schema?

Answers:

• YYYY-MM-DD

• DD-MM-YYYY

• DD-MM-YY

• MM-DD-YYYY

34. What value of <maxOccurs> indicator can you set when using the <all> indicator in an XML schema?

Answers:

• 0

• 1

• unbound

• No limit

35. Which of the following elements is used to add multiple schemas with the same target namespace to a document?

Answers:

• <annotation>

• <import>

• <extension>

• <include>

36. Following is an example of an element in an XML document using a time declaration in its schema definition:

<start>03:05:10.5</start>

Which of the following does the component 10.5 specify?

Answers:

• Hours

• Minutes

• Seconds

37. Which of the following attributes can be specified in the <xs:complexType> element of an XML schema so as to allow several elements to refer to the same complex type?

Answers:

• type

• value

• name

• base

38. Analyze the following example:

<xs:element name="password">
  <xs:simpleType>
    <xs:restriction base="xs:string">
      <xs:pattern value="[a-zA-Z]{4}"/>
    </xs:restriction>
  </xs:simpleType>
</xs:element>

Which of the following are acceptable values for the password element in the above defined XML schema?

Answers:

• ab12

• abcd4

• xyZ4

• abc

39. Which of the following is used to replace spaces in a URI while using anyURI data type in an XML schema?

Answers:

• "%20%"

• %20%

• %20

• 20%

40. Which of the following data types are derived from the String data type?

Answers:

• boolean

• ID

• NCname

• anyURI

• Qname

41. The maximum number of decimal digits that you can specify using the decimal data type in an XML schema is ________.

Answers:

• 10

• 15

• 16

• 18

• 20

42. Analyze the following schema declaration:

<?xml version="1.0"?>
<xs:schema xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
targetNamespace="http://www.expertrating.com" xmlns="http://www.expertrating.com"
elementFormDefault="qualified">
...
...
</xs:schema>

Which of the following fragments of the schema declaration indicates the default namespace of the XML schema?

Answers:

• xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"

• targetNamespace="http://www.expertrating.com"

• xmlns="http://www.expertrating.com"

• elementFormDefault="qualified"

43. Which of the following statements is true about an XML representation of Attribute declarations in an XML schema?

Answers:

• If the targetNamespace attribute is present, the name attribute should be present.

• If the targetNamespace attribute is present, the form attribute should be present.

• If an item's parent is not <schema>, both ref and name must be present.

• If both fixed and use are present, use must have the optional value as prohibited.

44. What is the default value of the <minOccurs> indicator for Order and Group indicators?

Answers:

• No default value

• 0

• 1

• unbound

45. Which of the following is a helper schema component?

Answers:

• Notation declarations

• Simple type definitions

• Type alternatives

• Wildcards