Do you know that? 9% jobs posted on Elance are for Admin Support next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Web Designing category

Test answers for Adobe Illustrator Test 2016

(19 / 30, CL) Last updated: October 22
Upwork (oDesk) • Web Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

19 Answered Test Questions:

1. On the objects created by ____________ tools, the Pathfinder command cannot be applied.

Answers:

• Ellipse tool

• Rounded rectangle

• Pencil tool

• Gradient mesh tool

2. In the given diagram, how can the results in Figure B be achieved from Figure A?

Answers:

• Soft mix

• Hard mix

• Trap

• Combine

3. Which tool arranges the text vertically along a defined path?

Answers:

• Vertical Incline

• Vertical follow

• Vertical path

• Vertical arrange

4. Area graphs have no unique options.

Answers:

• True

• False

5. Which option will be used to eliminate crop marks?

Answers:

• Choose Object>Crop mark>Release

• Choose Object>Crop mark>Make

• Choose Object>Blend>Crop mark>Release

• Choose Type>Block

6. Which pathfinder tool results in Figure B from Figure A in the given diagram?

Answers:

• Exclude

• Intersect

• Minus front

• Minus Back

7. What does the acronym JPEG stand for?

Answers:

• Joint picture experts group

• Joint photographic experts group

• Joint picture encapsulated group

• Joint photographic encapsulated group

8. Bitmap images can be edited in illustrator.

Answers:

• True

• False

9. What actions should be taken in order to display layer palette?

Answers:

• Choose Window>Show layers

• Choose View>Layer>Show layers

• Choose Object>Show layers

• Choose Type>Show layers

10. The illustrator layers appear as raster objects when opened in photoshop.

Answers:

• True

• False

11. What will happen if the corner radius of the rounded rectangle is set to 0 points?

Answers:

• The shape will be drawn as a circle

• The shape will be drawn as a cornered rectangle

• Corner radius attribute will not accept 0 as a value

• None of the above

12. Which color mode is also called additive color?

Answers:

• HSB

• RGB

• CMYK

• None of the above

13. Which type setting attribute has been applied on digit 2 in the given diagram?

Answers:

• Leading

• Kerning

• Baseline Shift

• Aligning

14. What is the area denoted by A in the given image called?

Answers:

• Status bar

• Menu bar

• Tab panel

• Tool bar

15. In the given diagram, which operation has been applied on Figure A and B in order to achieve the result as shown in Figure C?

Answers:

• Blend

• Slice

• Mask

• Paste in back

16. Why is a template layer created?

Answers:

• To base a new illustration on an existing piece of artwork

• To preserve the individual layer

• To re-order the layer as distinct unit

• To merge the following completely

17. The mask tool only works if the layer does not have more than one shape.

Answers:

• True

• False

18. What does the rasterize command do?

Answers:

• Creates texture gradiation on the vector image

• Convert Vector object into bitmap object

• Allows the use of a selected object as a cookie cutter

• Change the paint attributes of an existing object in illustrator

19. Which of the following statements correctly describes Registration Color?

Answers:

• It is the Color Registered by all printing presses

• Color that prints on all color plates

• Color that is used most often in a document

• Color that the user gets on registering the software


30 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
20. What determines the amount of vertical space between baseline?

Answers:

• Kerning

• Orientation

• Leading

• Aligning

21. In the given diagram, which operation has been applied on the objects in Figure A to result in Figure B?

Answers:

• Join

• Blend

• Slice

• None of the above

22. Mesh objects can be created from compound paths, text objects or placed EPS files.

Answers:

• True

• False

23. Which of the following tool is recordable in action?

Answers:

• Eyedropper tool

• Paint bucket

• Scissor

• Paths

24. Which option is used to unmake a blend?

Answers:

• Object>Blends>Make

• Object>Blends>Reverse spline

• Object>Blends>Reverse front to back

• Object>Blends>Release

25. Which of the given brush types in the diagram is a pattern brush?

Answers:

• A

• B

• C

• D

26. Which filter can be applied on a raster image?

Answers:

• Puckering and Bloating

• Adding Drop Shadow

• Twirling

• Glass

27. Which type of graph tool bar is shown in the given diagram?

Answers:

• Stacked column graph tool

• Column graph tool

• Bar graph

• Stacked bar graph

28. What does half toning mean in terms of printing?

Answers:

• Image color tones vary within the image

• Image color shadows appear more smooth within the image

• Image is broken down into a series of dots

• None of the above

29. Which of the following is not a graph type?

Answers:

• Radar

• Radial

• Scatter

• Line

30. Which color format is supported by the Tiff file format?

Answers:

• RGB

• CMYK

• Grayscale

• All of the above

31. Outline protected fonts cannot be converted to outlines.

Answers:

• True

• False

32. Which of the following is not a type tool?

Answers:

• Area type tool

• Vertical type tool

• Vertical area type tool

• Horizontal area type tool

33. Which filter creates a color negative of the selected object?

Answers:

• Blend horizontally

• Blend vertically

• Blend front to back

• Invert

34. What is the correct way to view the pencil preference box?

Answers:

• Select Path>view>Pencil

• Select Object>Pencil>Preference

• Double click pencil tool on the toolbar

• Select Edit>Preference>Pencil

35. Which option does not allow the user to view different areas of the artwork at different magnifications?

Answers:

• Zoom tool

• Zoom command

• Navigator palette

• Show links

36. What controls the distance between two letters in a text?

Answers:

• Aligning

• Justify

• Orientation

• Kerning

37. Under which of the following is the submenu object mosaic found?

Answers:

• Blur

• Distort

• Stylize

• Texture

38. Why are rows and columns used?

Answers:

• They are used to create guides

• They are used to create rectangles

• They are used to change the way in which text flows

• They are used to create trim marks

39. Which tool has been used to achieve Figure B from Figure A in the given diagram?

Answers:

• Shear tool

• Rotate tool

• Blend tool

• Reflect tool

40. Which of the following is not a feature of Tick Mark?

Answers:

• They show unit of measurements in a graph

• They can be used horizontally

• They can be used vertically

• They can be used to adjust decimal precision

41. Which format keeps the file size small without losing any data and support variable transparency?

Answers:

• Jpeg

• RGB

• FLA

• PNG

42. What should be used to combine several objects into one, so that all the objects are treated as a single unit?

Answers:

• Arrange

• Group

• Expand

• Cascade

43. Which of the following options will bring up the dialog box shown in the given diagram, without selecting an object?

Answers:

• Object>Transform>Rotate

• Double click on the rotate tool

• Type r

• None of the following

44. Which brush follows the path exactly?

Answers:

• Pattern brush

• Scatter brush

• Art brush

• None of the above

45. Which statement correctly describes the function of a navigator window?

Answers:

• Saves thumbnail version files

• Loads customized plugins

• Organizes files for web

• Shows thumbnail view of an entire image

46. Which of the following is released when re-arranging the layers or moving the following to a new location?

Answers:

• Color

• Mask

• Link

• Expand

47. Which option in the drop shadow dialog box helps in determining the darkness of the shadow?

Answers:

• Depth

• Degree

• Darkness

• Saturation

48. State whether TRUE or FALSE

Guides and grids do not print by deafult.

Answers:

• True

• False

49. Which filter has been used to create texture gradation in figure A to result in Figure B?

Answers:

• Hatch Effects

• Roughen

• Scribble and Tweak

• Cross hatch