Do you know that? $44 average hourly rates for Writer freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Third Party Tests category

Test answers for ooVoo Client API Test 2016

(1 / 64) Last updated: January 12
Upwork (oDesk) • Third Party Tests
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

1 Answered Test Questions:

1. What information CurrentUserLong method returns?

Answers:

• DisplayName

• Country

• Status

• Language

• Handle

• All of these


64 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
2. What value ConversationState will take if the call is initialized by a friend from contact list?

Answers:

• 0 = Calling,

• 1 = Rejected,

• 2 = Busy,

• 3 = In Process,

• 4 = Ended,

• 5 = Accepted

• null (or equal to the previous value)

3. UserState event is fired when there is a change of status (online, away, etc.) for:

Answers:

• One of your contacts

• You

• You and one of your contacts

4. How many chat sessions can be started at once?

Answers:

• 1

• 3

• 6

• 20

• no limitations

5. Which methods generate ConversationState event?

Answers:

• Attach

• Call

• CreateVideoMessage

6. How ooVoo ID can be got from IUser object?

Answers:

• IUser.oid

• IUser.Id

• IUser.Handle

• None of the options

7. Which of these responses oovoo_obj.Contacts(12) .Birthday expression returns?

Answers:

• Sun Sep 18 00:00:00 UTC+0300 1983

• 120773913202050000

• undefined

• null

8. ChatStatus event has 2 parameters. What is the value of the first parameter if the second parameter contains ooVoo Id?

Answers:

• 0 = Open,

• 1 = Close,

• 2 = NewUser

• 3 = Message

• 4 = ExitUser

9. Which of the following scenarios should use VCallGetDevices method?

Answers:

• Getting the device list for microphone

• Getting the variant list of video quality

• Getting the list of all buttons

10. Which method should be used to start Conference with String parameter?

Answers:

• Call

• Call2

11. How many possible values IUser.Gender property can have?

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

12. Attach(int 1, string applicationID, boolean parameter) - what does third parameter mean?

Answers:

• If the method verify ooVoo connection or not

• If the method should wait or not

• If the method should change AttachStatus or not

13. How to catch event from ooVoo object?

Answers:

• Using event listener, for example <script type="text/javascript" for="ooVooApi" event="JavaLink(url)">

• Using method GetEvent

• Using ooVoo_obj.onStatusChange

14. How to enable all buttons?

Answers:

• VcallEnable(true,-1)

• VcallEnable(true, 0)

• Close browser window

• Call Attach method

15. Which method is used to open the Chat window?

Answers:

• Chat

• Chat2

• ChatConferenceStat

• ChatStart

16. How ooVoo contact list can be got?

Answers:

• Using Contacts property of ooVoo class

• Using GetContacts method of ooVoo class

• Using method Contacts of IUsersList class

17. How can chat message be got from an user?

Answers:

• Using GetMessage method

• Using chat handle (returns from ChatStart), Message property

• Using ChatStatus event

18. Which condition checks that GetOoVooVersion is valid:

Answers:

• oovoo_obj. GetOoVooVersion > "1.7.1.5"

• oovoo_obj. GetOoVooVersion > parseFloat( "1.7.1.5")

• parseFloat(oovoo_obj. GetOoVooVersion) > parseFloat( "1.7.1.5")

• None

19. Which status should user has to get a file?

Answers:

• Online

• Offline

• Away

• Busy

20. Which method is used to run ooVoo Client?

Answers:

• StartClient

• Run

• RunClient

21. Which way to send a chat message to a participant is correct?

Answers:

• oovoo_users_collection = oovoo_obj.CreateUsersList; oovoo_users_collection.AddByStr("friendOovooId"); chat_handle = oovoo_obj.ChatStart(oovoo_users_collection);

• oovoo_obj.ChatStart("friendOovooId");

• chat_handle = oovoo_obj.ChatStart( oovoo_obj.CreateUsersList.AddByStr("friendOovooId"));

22. What value JavaLink event will have after opening of the 'Invite non-ooVoo friends' window before link generation?

Answers:

• null

• Empty string

• 0

• -1

23. Which method is used to open 'Invite non-ooVoo friends' window?

Answers:

• CallNonOovoo

• Call

• Call2

• VCallClick

24. How to catch event value generated by attach method?

Answers:

• Setting event listener <script type="text/javascript" for="ooVooApi" event="AttachStatus(ch)">

• Using AttachStatus property

25. What is the limitation of the number of users for sending of files?

Answers:

• 6 for SUPER account, 3 for others

• 6 for all

• 10

• 20

• No limitations

26. How the volume of microphone can be reduced to 20 percent?

Answers:

• VCallClick(0x00100, 20) ; # 0x00100 - mic slider

• VCallSetDevice(0x00100, 20) ; # 0x00100 - mic slider

• SetVolume(20)

27. What is the difference between Call and Call2?

Answers:

• Different input parameter (string for Call and IusersList for Call2)

• Different return variables (boolean true/false for Call and ICall for Call2)

• Call2 can call to phone number but Call can't call to phone number

28. Can a file be sent to multiple users in one time?

Answers:

• Yes

• No

29. Which method is better to use to conditionally display 'Download' button in an HTML page?

Answers:

• IsRunning

• GetOoVooVersion

• IsInstalled

30. Which file extensions are allowed to send?

Answers:

• Only images and docs

• Images, docs and rar

• No limitations

31. How user object (IUser) can be got from contact list (IUsersList)?

Answers:

• IUsersList.Item(2)

• IUsersList.Item["FriendOovooID"]

• IUsersList(2)

• IUsersList["FriendOovooID"]

• IUsersList.firstChild

• IUsersList.childNodes(1)

• IUsersList.Item[2]

32. What is the limit of using CreateVideoMessage method?

Answers:

• It can be launched only for user with SUPER account

• It can be launched only for active Call

• No limitations

33. When the third parameter of UserState event is equal to -1?

Answers:

• When user changes status to "Invisible"

• When user changes status to "Away"

• When you delete user from contact list

• When user deletes you from his contact list

34. Which format of output data the VCallGetDevices methods returns?

Answers:

• String

• Unsigned integer

• boolean

35. What value AttachStatus will take if at the time of connection ooVoo client is disconnected?

Answers:

• -1 = Unknown,

• 0 = Success,

• 1 = Pending authorization,

• 2 = Refused,

• 3 = Attach not available,

• 4 = Attach available

36. Which class has AddByStr method?

Answers:

• ooVoo

• IUser

• IUsersList

• ICall

37. Which method is used to insert a text message into a chat window?

Answers:

• ChatSend

• ChatMessage

• SendMessage

38. Which method should be used to get user's name by user's ooVooID if a user is not in the contact list?

Answers:

• GetUser method

• SearchUser method

• This feature is not supported

39. Which common parameter is inputted in CreateVideoMessage, SendFiles, ChatStart, ChatAdd methods?

Answers:

• IUser

• IUsersList

• ICall

40. How an empty IUserPtr can be created?

Answers:

• Using CreateUser method of ooVoo class

• Using CreateUser property of ooVoo class

• Using CreateUser method of IusersList class

41. ChatStatus event has 2 parameters. What is the value of the first parameter if the second parameter is equal to {00F18AE6-7159-0000-B0EC-D2DF92F72449}?

Answers:

• 0 = Open,

• 1 = Close,

• 2 = NewUser

• 3 = Message

• 4 = ExitUser

42. What happens if two users are inputted in ChatStart method:

Answers:

• Two chat windows will be opened

• Chat conference with two participants will be opened

• Error message will appear

• Chat session will be opened with only first participant

43. Which option should be used to finish current ooVoo video call?

Answers:

• EndCall

• oovoo_obj = null

• UnsetCall

44. What information CurrentUserShort method returns?

Answers:

• DisplayName

• Country

• Status

• Language

• Handle

45. Which user's status is required to be able to start a conference with him/her using Call method?

Answers:

• Unknown

• Online

• Offline

• Away

• Busy

46. How can a user be added to the conference if the Invite button in the conference window is disabled?

Answers:

• By double click on participant in ooVoo Client

• By click of "Start ooVoo video call" in right-click menu on participant in ooVoo Client

• This is not possible

47. Which method is used to open file exchange window?

Answers:

• SendFiles

• FileExchange

• None of the options

48. How can particular Chat window be closed?

Answers:

• This is not possible with ooVoo API

• Using method ChatUnset

• Using method ChatClose

49. When video call window buttons can be disabled: before a conference or after?

Answers:

• Before

• After

• Both options

50. Which event is generated by Call and Call2 methods?

Answers:

• CallStatus

• ConferenceStatus

• ConversationState

51. Which user can't be invited to chat?

Answers:

• A user is not presented in the contact list

• A user has 'Offline' status

• A user has 'Away' status

52. Which order of API methods is correct?

Answers:

• IsRunning, IsInstalled;

• IsInstalled, Attach;

• GetOoVooVersion, Attach;

• Attach, GetOoVooVersion;

53. Which methods use ICall class?

Answers:

• Call

• Call2

• EndCall

• BlockContact

• None of the options

54. Which method is used to connect the API object with ooVoo client?

Answers:

• Connect

• Attach

• StartClient

• Call

55. Which method is used to block/unblock an ooVoo user?

Answers:

• BlockUser

• BlockContact

• Block

• UserBlock

56. How 'Record Video Message' window can be opened with specified ooVoo user(s) inside?

Answers:

• Using CreateVideoMessage method

• Using VCallClick

• Using Call with empty input string

57. Which event is generated by Attach method?

Answers:

• ConnectionStatus

• AttachStatus

• ConversationState

58. Which option works faster?

Answers:

• userList = oovoo_obj.Contacts; txt = user.DisplayName + " " + user.Birthday;

• txt = oovoo_obj.Contacts(12) .DisplayName + " " + oovoo_obj.Contacts(12) .Birthday;

59. How many files can be sent at once?

Answers:

• 6 for SUPER account, 3 for others

• 6 for all

• 10

• 20

60. What restriction is used for files size to be sent?

Answers:

• size<100Mb

• 0<size<25Mb

• 0<size<10Mb

• size<25Mb

• size<10Mb

61. Which method should be used to start Conference with IusersList parameter?

Answers:

• Call

• Call2

62. Which parameters are needed to be inputted to the EndCall method?

Answers:

• boolean (if the method verify ooVoo connection or not)

• boolean (if the method should wait or not)

• ICall Unique call identifier

• None of the options

63. Which value video call flag should have to check all the controls for advanced video call methods?

Answers:

• a -1

• 0x11111

• 1

• 0

64. How an empty IUsersList (that can be used for CreateVideoMessage, SendFiles, Call2 and ChatStart) can be created?

Answers:

• Using CreateUsersList method of ooVoo class

• Using property CreateUsersList of ooVoo class

• Using method CreateUsersList of IusersList class

• Using property Contact of ooVoo class and clear it by launching of IusersList.RemoveAll method

65. How to correctly turn off user's microphone?

Answers:

• VCallEnable(false, 0x00040) # 0x00040 mic

• VCallEnable(false, 0x00080) # 0x00080 mic device

• VcallClick(0x00100, 0); VCallEnable(false, 0x00040); # 0x00040 mic, 0x00100 - mic slider

• VcallClick(0x00100, 0); VCallEnable(false, 0x00080); # 0x00080 mic device, 0x00100 - mic slider