Do you know that? 38% freelancers want to open a small business next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Operating Systems category

Test answers for Windows NT Test 2016

(60) Last updated: March 25
Upwork (oDesk) • Operating Systems
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

60 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which group must the user be a member of in order to perform replication ?

Answers:

• Administrator and Power Users

• Administrator and Backup Operators

• Replicator and Administrator

• Replicator and Power Users

• Replicator and Backup operators

2. Which of the following can be a Domain master browser ?

Answers:

• Windows NT Server (PDC)

• Windows NT Server (BDC)

• Windows NT Workstation

• Either PDC or BDC

• Any Windows NT machine can become Domain master browser

3. How can you create an ERD that has information about the SAM database in it

Answers:

• An ERD cannot have information about SAM Database

• Use rdisk /sam

• Use rdisk /s

• Use network manager to create ERD

• Use makebt32.exe command

4. In your company there are two networks. One uses NetBeui and the other uses NWLink. You want to connect these two LANs and still want to use both the protocols. Which device will you use to connect these networks ?

Answers:

• Repeater

• Bridge

• Router

• Modem

• Gateway

5. How will you upgrade a Windows NT 3.51 Workstation on an HPFS partition to Windows NT 4.0 workstation ?

Answers:

• Use winnt.exe and install NT 4.0 in same directory

• Use winnt32.exe and install NT 4.0 in same directory

• Convert to ntfs and then upgrade Windows NT 4.0

• Convert to fat and then upgrade to Windows NT 4.0

• Use winnt /b/c/f to install NT 4.0

6. How will you run a MS-DOS TSR applications in Windows NT ?

Answers:

• Start it in its own NTVDM

• Start it in its default NTVDM

• Start it using config.nt

• Start it using autoexec.nt

• Start it in a seperate memory area

7. When you copy a file from an NTFS to a FAT partition what happens to the permissions ?

Answers:

• Permissions are retained

• Permissions are lost

• Copying a file from NTFS to FAT is not possible

• Permissions are retained but long filenames are lost

• Permissions and long filenames are retained

8. What is the maximum number of disks that can be present in a Stripe set ?

Answers:

• 2

• 3

• 32

• 64

• No limit

9. Your machine is able to communicate with others using IP addresses but not with NetBIOS names. What should you check ?

Answers:

• DNS

• WINS

• DHCP

• Routers

• NIC

10. A user has an account in a Netware Server 3.12. If he has an account on a Windows NT workstation how will you configure the CSNW option?

Answers:

• Preferred Server

• Tree name

• Tree name and context

• Preferred server and context

• Tree name and Preferred server

11. After what interval does a Backup browser request for updates from a Master browser ?

Answers:

• 10

• 12

• 15

• 51

• 36

12. What is the role of an application server ?

Answers:

• It handles file services.

• It handles file and print services

• It does processing and gives output to the clients

• It stores the database for various applications

• It provides directory services

13. How many logical drives can you have in primary partition ?

Answers:

• One

• Three

• Two

• Four

• None

14. How many extended partitions can a disk have ?

Answers:

• One

• Three

• Two

• Four

• As many as you wish

15. You want to replace Windows 95 with Windows NT workstation. Users of Windows 95 computers want to keep their existing 95 desktop settings. How should you proceed ?

Answers:

• Install NT workstation in the same directory as Windows 95(Use Winnt)

• Install NT workstation in the same directory as Windows 95(Use Winnt32)

• Run Winnt.exe and install Windows NT in a separate directory and reinstall all the applications and reconfigure the user enviornment under Windows NT, then remove Windows 95.

• This cannot be done as both operating systems have different Registry configurations

• Users will get the same desktop settings when you upgrade 95 to Windows NT

16. How do you start a command with low priority ?

Answers:

• Start /low

• cmd /low

• run /low

• net start /low

• start /realtime: no

17. A network has both a Windows NT Server and a Netware Server. After installing GSNW on the NT Server, NT is still unable to access resources of Netware Server. What can the problem be ?

Answers:

• NT Server does not have NWLink installed

• NT Servers cannot access resources from Netware Servers

• NT and Netware Servers are using different NWLink frame types

• The Netware Server has a different Subnet mask

• After installing GSNW you must configure the gateway to access resources of Netware

18. Which layer handles the encryption and compression of data ?

Answers:

• Transport

• Session

• Presentation

• Network

• Data Link

19. A print job has stopped printing and cannot be deleted. What is the best thing that can be done ?

Answers:

• Pause the printer and resume it

• Stop the spooler and restart it

• Delete all files from spool directory

• Recreate the printer with the same name

• Pause the spooler and resume it

20. How can you create a home directory on a BDC for a user ?

Answers:

• In user manager for domains specify the UNC path to home directory

• In user manager for domains specify the domain, the server and the directory name for the home directory

• Create the home directory in explorer and assign full control to the user

• Create the home directory in explorer and assign Take ownership to the user

• Use User Manager for Domains to copy the home directory of an existing user

21. After you disconnect a resourse from the network, for what amount of time will it remain in the list of available resourses?

Answers:

• 12

• 15

• 30

• 36

• 51

22. what should be done if you have excessive paging activity ?

Answers:

• Increase pagefile.sys

• Add more RAM

• Decrease pagefile .sys

• Add new processor

• Add new hard disk controller

23. You want to convert your existing FAT partition to NTFS without losing the data. What can be done ?

Answers:

• Backup the data on a tape then format the partition to NTFS and then restore from tape

• Use convert.exe

• Fat cannot be converted to NTFS

• Convert FAT to FAT32 and then use convert.exe to convert to NTFS

• Format the disk to NTFS from Disk administrator

24. Which of the following provides secure delivery over unreliable media ?

Answers:

• X.25

• ISDN

• T1

• T3

• ATM

25. How can you promote a BDC to a PDC ?

Answers:

• You cannot promote a BDC to PDC without reinstalling it

• Use convert.exe utility

• Use Server manager

• Use User Manager for Domains

• Shut down the PDC and the BDC will automatically become a PDC

26. Which of the following files is used during the boot process only if the operating system is stored on a SCSI device attached to a SCSI adapter in a computer that does not have a SCSI BIOS ?

Answers:

• ntldr

• boot.ini

• ntbootdd.sys

• ntoskrnl.exe

• bootsect.dos

27. You have a new SCSI controller. After restarting the server you recieve an error that the dependency service failed to start. Where can you get additional information about the error ?

Answers:

• Event viewer

• device.log

• Services option in control panel

• bootlg.txt

• Windows NT Diagnostics

28. Which of the following file systems is not supported by Windows NT ?

Answers:

• NTFS

• FAT

• VFAT

• HPFS

• CDFS

29. Remote users are getting disconnected immediately when they dial in to your RAS Server having two internal modems. How can you diagnose the problem?

Answers:

• Use the registry to enable device logging

• Use performance monitor to view RAS connection details

• Use network monitor to view RAS connection details

• Use the RAS Admin utility to see the RAS port status

• Use event viewer

30. What command will be used to enable disk counters in Performance Monitor ?

Answers:

• diskperf -y

• diskperform.exe

• diskperf -n

• diskperf -ye

• start disks

31. Which of the following represents Disk Duplexing ?

Answers:

• Raid -0

• Raid -1

• Raid -2

• Raid -3

• Raid -5

32. How can you backup a Windows NT Registry with the Windows NT Backup program ?

Answers:

• Run winnt backup from a remote computer

• Use differential backup

• Use incremental backup

• Specify a folder that contains a file that has something to do with the registry

• Stop the server service and then take the backup

33. What is the minimum requirement for disk duplexing ?

Answers:

• One disk + One controller

• One disk + two controller

• Two disk + One controller

• Two disk + two controller

• Thirty two disks + One controller

34. You want to administer your network from a Windows 95 machine, what do you need ?

Answers:

• Client tools for network

• GSNW

• CSNW

• FPNW

• You cannot administer the network from a 95 machine

35. Which of the following is the netlogon share?

Answers:

• winnt\system32\repl\import

• winnt\system32\repl\export

• winnt\system32\profiles

• winnt\system\scripts

• winnt\system32\repl\netlogon

36. Three LANs are to be connected with one network having a mainframe running token ring. What WAN technology will you use?

Answers:

• X.25

• ISDN

• T1

• T3

• ATM

37. What service do you need to send TCP/IP trap messages to another computer ?

Answers:

• SNMP

• SIMPLE TCP/IP SERVICE

• NWLink

• NETWORK MONITOR AGENT

• DHCP

38. What two things do you need to print to a TCP/IP Printer on a network ?

Answers:

• Hostname + IP Address

• Hostname + Subnet mask

• IP Address + Printer name

• Printer name + host name

• Printer name alone

39. At which layer in the OSI Model are Hardware Addresses used ?

Answers:

• Transport

• Presentation

• Physical

• Network

• Data Link

40. How many primary partitions can a disk have ?

Answers:

• One

• Three

• Two

• Four

• As many as you wish

41. How can you recover the data in case one of the hard disks in a stripe set with parity fails ?

Answers:

• Data cannot be recovered

• Break the stripe set and recover the data

• Choose regenerate from the fault tolerance menu after replacing the failed hard disk

• Restore the data from a backup

• Use third party software to restore the data

42. Which of the following utilities is used to create an answer file ?

Answers:

• Setup Manager

• Network Client Administrator

• Windiff

• sysdiff

• Server Manager

43. A user is a member of two groups - Sales and Managers. For a folder ABC , Sales has read permission and Managers has no access. What is the effective permission for the user ?

Answers:

• No Access

• Full control

• read

• change

• read write change and execute

44. You are installing NT and testing the display monitor type and the screen goes black when you reboot.
What is the problem ?

Answers:

• Refresh Rate

• Resolution

• Monitor type

• Color depth

• VGA Card

45. Your page file has increased its volume. What will the effect be ?

Answers:

• Applications will start quickly

• I/O of the network will increase

• The disk will be fragmented

• The current content of the page file will be lost

• Page file will automatically revert to its original size

46. Which of the following schemes can be on the system partition ?

Answers:

• Raid -0

• Raid-5

• Raid-1

• Raid-2

• Raid-3

47. Your computer runs Windows NT workstation on NTFS only. You want to remove Windows NT and run MS-DOS. How will you do it ?

Answers:

• Run Sys.com

• Use convert.exe to convert NTFS to FAT and then run sys.com

• use fdisk.exe to remove all partitions then use MS-DOS setup disks to reinstall MS-DOS

• use rollback.exe to restore MS-DOS

• Use disk manager for low level formatting and then install MS-DOS

48. What will be the default Subnet Mask for class C IP Addresses ?

Answers:

• 255.255.255.255

• 255.0.0.0

• 127.0.0.1

• 255.255.255.0

• 223.255.255.0

49. Which utility is required to remotely administer Netware Clients?

Answers:

• FPNW

• DSMN

• CSNW

• GSNW

• NWLink IPX/SPX Compatible

50. Which of the following is not a routable protocol ?

Answers:

• TCP/IP

• IPX/SPX

• Netbeui

• Appletalk

• NWLink

51. What is the IRQ for LPT -1 ?

Answers:

• IRQ 1

• IRQ 3

• IRQ 5

• IRQ 7

• IRQ 9

52. Which of the following cables provides the maximum distance without regeneration ?

Answers:

• Thinnet coax

• Thicknet coax

• UTP

• STP

• Fiber Optic

53. Which file provides specific information about each individual computer and the domain it will be a member of ?

Answers:

• answer file(unattend.txt)

• udf

• sysdiff

• windiff

• boot.ini

54. What is the difference between CHAP and MS-CHAP RAS Encryption Protocols ?

Answers:

• CHAP is used over SLIP connections

• MS CHAP enables data encryption

• CHAP is a plain text encryption scheme

• MS CHAP is used over SLIP connections

• CHAP and MS CHAP are the same protocols

55. You want your NT server to act as a FTP Server. What service do you need ?

Answers:

• IIS

• PWS

• Simple TCP/IP

• WINS

• DNS

56. You are printing to a Netware printer, how will you disable the blank page at the end of each print job?

Answers:

• From CSNW, deselect add form feed

• From GSNW, deselect add form feed

• From print manager disable form feed

• Add an entry in the spooler folder

• Remove an entry from the spool folder

57. How many logical drives can you have in an extended partition ?

Answers:

• One

• Three

• Two

• None

• As many as you wish

58. How can you recover data incase one of the disks in a mirror set fails ?

Answers:

• Regenerate from the Fault Tolerance menu of the Disk Administrator utility

• Break mirror

• Data cannot be retrieved

• Restore the data from tape backup

• Use ERD

59. You have just installed a new driver and after restarting the computer, the monitor shows a blank blue screen and the computer stops responding. What should you do to correct the problem ?

Answers:

• Request a Windows NT compatable driver from the manufacturer

• Use the Last Known Good Configuration to restart your system

• Use the ERD

• Reinstall the operating system

• Start the computer in safe mode

60. Which of the following is false about failure of one of the disc in mirrored volume?

Answers:

• The status of mirrored volume becomes Failed Redundancy if the basic disc that contains a part of mirrored volume fails.

• Data becomes unavailable and system can not operate if one of the disk fails.

• The failed disk can be replaced with another disc of same or larger size.

• The unused space of another disk can be used for creating new mirrored volume.