Do you know that? 63% prerer the freelancer lifestyle insdead of full-time employment next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Operating Systems category

Test answers for Redhat Linux 9.0 General Test 2016

(50) Last updated: January 23
Upwork (oDesk) • Operating Systems
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

50 Answered Test Questions:

1. Which of the following is an incorrect command?

Answers:

• $ lpr /etc/passwd

• $ lpq

• $ print /etc/passwd

• $ lprem /etc/passwd

2. Which command adds a new user?

Answers:

• usernew

• useradd

• newuser

• None of these

3. What does the pwd command do?

Answers:

• It changes the password of a user

• It shows the current path where the user is

• It shows the passwd file

• It shows information about Linux architecture

4. What does the history command do?

Answers:

• It shows user information

• It hides user information

• It hides the history of commands which have been executed in the current session

• It displays the complete list of commands which have been executed in the current session

5. How can the version of the Linux kernel be checked?

Answers:

• uname -kernel

• uname -r

• uname -f

• kernel -uname

6. Which of the following vi commands will delete the current line?

Answers:

• del

• dd

• DD

• Delete

7. Which command changes permissions of files or directories?

Answers:

• chmod

• changemod

• chpermission

• usermod

8. What does the du command do?

Answers:

• It shows disk usage

• It shows the details of the currently logged in user

• It shows the disk file size

• None of these

9. Why is the wc command used?

Answers:

• It is used for sorting

• It reads the file

• It counts lines and characters from the file

• It gives the line index

10. Which of the following is not a valid shell?

Answers:

• bash

• tcsh

• zsh

• wsch

11. What does the following command do?

# whatis cal

Answers:

• It returns a complete description about the cal command

• It returns a one line description about the cal command

• It returns the current date

• None of these

12. Which of the following commands will show you a page-wise listing?

Answers:

• ls /bin | less

• ls /bin | more

• ls /bin | grep

• None of the above

13. Which of the following commands can be used to display a long listing of files, with a human-readable file size (like 6.8M instead of 6819467)?

Answers:

• ls +ah

• ls

• ls -l

• ls -lh

14. Which is the correct syntax to display the calendar of September 2005?

Answers:

• cal 9 2005

• calendar 2005

• 2005 cal

• 9 2005 calendar

15. What is the purpose of the touch command?

Answers:

• It creates a new empty file

• It displays the contents of a file

• It updates the timestamp of an already existing file

• It makes a new directory

16. Which of the following vi commands will save the file and exit forcefully from the vi editor?

Answers:

• wq

• :wq!

• q!

• w!

17. Who developed Linux?

Answers:

• Sabeer Bhatia

• Bill Gates

• Linus Torvalds

• Linux Redhat

18. How will you display the fifth man page for the inittab command?

Answers:

• man 6 inittab

• man 5 inittab

• man 4 inittab

• manual 5 inittab

19. Does Linux support wildcard characters, regular expressions and modifiers?

Answers:

• Yes

• No

20. Which of the following vi commands will discard the changes to the file and exit the vi editor?

Answers:

• wq

• q!

• w

• i

21. What output should the ls command show after executing the following command?

$ touch {report,graph}_{jan,feb,mar}

Answers:

• report_jan report_feb report_mar graph_jan graph_feb graph_mar

• report_jan

• report_feb

• graph_mar

22. Which of the following is the correct path of the passwd file?

Answers:

• /usr/bin

• /etc/passwd

• /sbin/passwd

• /root/Desktop

23. Which of the following is the intermediate between the hardware and the shell in the Linux operating system?

Answers:

• Bios

• Kernel

• Logs

• Ram Disk

24. The user's current path is /root/Desktop/abc. If he runs
$ cd ../../../ what will be the user's current working directory?

Answers:

• /

• /root/

• /root/Desktop

• /root/Desktop/abc

25. Which of the following is the parent process in Linux, which further has no parent?

Answers:

• init

• bash

• .bashrc

• /etc/init

26. How can you locate the file named passwd?

Answers:

• find -name /etc

• find / -name passwd

• find -uid root -gid root -name passwd

• find passwd

27. What kind of software is the Linux operating system?

Answers:

• Open Source

• Proprietary Software

• A and B Both

• None Of These

28. Which command is used to add a new group?

Answers:

• groupadd

• addgroup

• grpadd

• addgrp

29. Allen wants to see a long listing of files, including the hidden files of the current directory. Which option will he choose with the ls command?

Answers:

• ls -l

• ls -al

• ls -lh

30. What is the meaning of GPL?

Answers:

• General Public License

• General Purpose Language

• General Publishing License

• General Power Language

31. Linux operating system is:

Answers:

• Single User

• Multi User

• Single/Multi User

• None of these

32. What does the head command do?

Answers:

• It shows the first 20 lines of a file

• It shows the first 10 lines of a file

• It shows the first 50 lines of a file

• It shows the first 5 lines of a file

33. How many terminals are provided by default in the Linux operating system?

Answers:

• 2 virtual consoles and one graphical console

• 4 virtual consoles and one graphical console

• 6 virtual consoles and one virtual graphical interface

• 5 virtual consoles and one graphical interface

34. What does permission 644 denote?

Answers:

• -rw-r--r--

• -rw-rx-rx-

• -rwxr--r--

• -r-xr-xr-x

35. Which of the following is the path that contains documentation about installed packages?

Answers:

• /usr/bin/share

• /usr/lib/

• /usr/share/doc

• /usr/share/help

36. What is the purpose of the makewhatis command?

Answers:

• Updating the whatis database

• Giving a brief description of the whatis command

• Updating the man pages

• Updating the rpm database

37. What is the correct format to open the file /etc/test into the vi editor?

Answers:

• /etc/test vi

• vi /etc/test

• edit /etc/test

• None of these

38. If the umask is 0022, what is the default file permission?

Answers:

• 644

• 655

• 666

• 777

39. What does the aspell command do?

Answers:

• It checks the spellings of the file

• It gives the sequence of lines

• It is used for redirection

• It edits the file

40. What is the output of the following command?

$ man cal >  cal.man

Answers:

• It will create a new file with the name cal.man

• The man page of the cal command will be saved to a file named cal.man

• It will display the man page of calendar

• None of these

41. Which of the following are valid grep syntax?

Answers:

• grep "a.*b" file

• grep "a.*b." file

• grep "aaa*" file

• All of the above

42. Which is the correct syntax to give permission 755 to the dir /etc/test ?

Answers:

• chmod 755 /etc/test

• changemod 755 /etc/test

• modchange 755 /etc/test

• None of these

43. What does permission 777 denote?

Answers:

• -rw-rw-rw-

• -rwx-wxr-x

• -rwxrwxrw-

• -rwxrwxrwx

44. Which of the following vi commands is used to enter in to insert mode?

Answers:

• i

• -I

• -m

• None of these

45. Which command is used to modify the user?

Answers:

• modseradd

• moduser

• usermod

• modify

46. Which of the following commands lets you search for text in a file without opening the file first?

Answers:

• pwd

• more

• grep

• none of the above

47. Which of the following vi commands will exit forcefully from the vi editor without saving changes to the file?

Answers:

• wq

• wq!

• q!

48. Which of the following commands will create a softlink?

Answers:

• $ ln -s /etc/test test

• $ ln -softlink /etc/test test

• $ ln /etc/test test

• $ ln -slink /etc/test test

49. How can you obtain a short description of the ls command?

Answers:

• whereis ls

• whatis ls

• whatis -ls

• whereis -ls

50. What is the name of the file where groups are added?

Answers:

• /etc/grp

• /etc/groups

• /etc/group

• /usr/bin/group