Do you know that? 20% freelancers are 0-1 year as a freeleancer next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Operating Systems category

Test answers for Mac OS X 10.5 Test 2016

(76) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • Operating Systems
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

76 Answered Test Questions:

1. Which of the following filesystems can be read by Mac OS X 10.5?

Answers:

• NTFS

• UFS

• EXT3

• FAT32

• ZFS

2. What is the sudo command?

Answers:

• It does not exist

• It is the super user do command

• It is the command to schedule commands

• None of the above

3. The dashboard allows you to instantly access any open window with a single keystroke.

Answers:

• True

• False

4. Which of the following is the command to manipulate disk images?

Answers:

• diskutil

• mount

• hdiutil

• mkimage

5. How do you know if a transaction has been secured with SSL under Safari?

Answers:

• It's not possible

• All internet transactions are secured

• Safari does not support SSL

• A lock appears at the top right corner of the Safari window

• None of the above

6. Is Mac OS X POSIX compliant?

Answers:

• yes

• no

7. What is this view called?

Answers:

• Movie view

• Cover flow

• Super movie

• Movie flow

• Folder switching

8. Using default settings, what is located on the left part of the dock?

Answers:

• Applications

• Documents

9. Which of the following can do calculations?

Answers:

• Calculator

• Finder

• Spotlight

• Mail

10. While viewing a document with QuickLook, can you print it?

Answers:

• yes

• no

11. Which key should be pressed while clicking to open the menu on a window title bar, as in the image?

Answers:

• Command

• Option

• Control

• Shift

12. What is the folder separator under Mac OS X 10.5?

Answers:

• :

• \

• /

• -

• _

13. Is journaling supported by HFS+?

Answers:

• yes

• no

14. How do you manage your e-mail accounts under Mac OS X 10.5?

Answers:

• From the system preference panes

• By loading the installer from the install DVD

• By booting on the installer DVD

• From Mail.app preferences

• None of the above

15. Where do you change the default application to open a document in the Finder?

Answers:

• In the Desktop's preferences

• In the document's Info window

• In the Finder's preferences

• In the enclosing folder's Info window

• None of the above

16. Is HFS+ case sensitive by default?

Answers:

• yes

• no

17. What is the command to provide information about the currently running processes?

Answers:

• pl

• ps

• process list

• proc

• None of the above

18. Mail can detect addresses in e-mails.

Answers:

• True

• False

19. Which of the following commands is like the activity viewer?

Answers:

• activity

• top

• list

• nice

• truss

20. Is IPX supported by Mac OS X?

Answers:

• yes

• no

21. Under System Preferences, can the dock be put at the top of the screen?

Answers:

• Yes

• No

22. What is the command used to move a file?

Answers:

• move

• translocate

• mv

• cp

• cpy

23. How does Safari indicate progress in loading a web page?

Answers:

• It displays the current percentage of the loaded data

• A blue bar fills the address field

• The progress bar fills

• It doesn't

24. What is the command to terminate an application from the command line?

Answers:

• term

• kill

• stop

• halt

• shutdown

25. Can you share a printer with a Windows client?

Answers:

• yes

• no

26. What version of the Internet Explorer is included in Mac OS X 10.5?

Answers:

• 7.0

• 5.0

• Both of the above

• None of the above

27. How can you create a PDF instead of printing?

Answers:

• It's not possible

• By exporting it from the application

• By using the PDF button in the print dialog

• None of the above

28. What is mei?

Answers:

• An hard disk

• A Windows computer on the network

• A MacOS X server

• My computer

29. Is Mac OS X IPv6 capable?

Answers:

• yes

• no

30. What is this icon?

Answers:

• A walking folder

• A public folder

• A movie folder

• My computer

31. What is Safari?

Answers:

• A calendar application

• A contact list

• A web browser

• A mail client

• None of the above

32. Left to right, what are those buttons functions?

Answers:

• Minimize, Rectify, Resize

• Maximize, Resize, Close

• Close, Minimize, Maximize

• Close, Rectify, Resize

33. How can you open a Finder window from the command line?

Answers:

• With the finder command

• With the open command

• It's not possible

• With the win command

34. What does this icon denotes in the image shown above?

Answers:

• Internet icon

• Preference

• Info icon

• Spotlight icon

35. Which key should you hold at boot time to boot from a CD or DVD?

Answers:

• t

• f

• g

• c

• d

36. How do you usually install most of the applications under MacOS X?

Answers:

• With an msi installer

• By drag and drop of the .app bundle

• By using activeX controls

• None of the above

37. How can you mount a disk image from the command line?

Answers:

• You cannot

• By using mount

• By using hdiutil

• None of the above

38. How can you know the build number (like 9D34) of your installed Mac OS X?

Answers:

• By booting into the open firmware

• It's not possible

• By looking into about this mac about box

• By booting from the DVD

• None of the above

39. What is a application bundle for the UNIX system?

Answers:

• A link

• A binary file

• A folder

• A special device

• None of the above

40. What is the name of the Mac OS X search engine?

Answers:

• fastsearch

• live search

• google

• spotlight

41. What feature was added to Leopard to reduce desktop clutter?

Answers:

• The Trash

• Stacks

• Folders

• Spaces

42. Which of the following features was added to MacOS X 10.5 in the Mail.app application?

Answers:

• IMAP

• POP

• RSS

• HTTP mail

• None of the above

43. Can the finder mount WebDav shares?

Answers:

• yes

• no

44. What is the name of the tool which allows looking inside a document without opening it?

Answers:

• Sneak Peak

• Preview

• Quick Look

• Sorcerer

45. What is the command to clear the terminal?

Answers:

• clean

• empty

• cleanse

• clear

46. Can PPC Mac run Boot Camp?

Answers:

• yes

• no

47. You can access Wikipedia through the Dictionary in OS X.

Answers:

• True

• False

48. What does the Private Browsing option do in Safari?

Answers:

• It prevents the sending of any information to websites

• It is equivalent to the invisible status in instant messaging systems

• It makes sure that the following aren't stored: searches, cookies, history, form information

• All of the above

49. Which of the following are true?

Answers:

• Each user on a Mac OS X system can use the system in a different language

• Mac OS X 10.5 can run Mac OS 9 applications under classic

• Mac OS X is based on a UNIX system

• Mac OS X natively supports the IPX protocol

• Mac OS X can run Microsoft office

50. What are the view options for a folder in the Dock in Leopard?

Answers:

• Grid

• List

• Fan

• Dossier

• Automatic

51. Where are per user preferences stored?

Answers:

• In /etc

• In /System/Library/Preferences

• In ~/Library/Preferences

• In /Preferences

• In each application bundle

52. What is "Phoenix" ?

Answers:

• A hard disk

• A Windows computer on the network

• A MacOS X server

• My home folder

53. Which key can be used to immediately open a spring loaded folder?

Answers:

• Shift

• Alt

• Spacebar

• Delete

54. Which of the following URI are correct?

Answers:

• ftp://www.mysite.com/myfolder

• http.//mysite.com/mypath

• file:///Users/john/Documents

• http://ftp.mysite.com/mypath

• None

55. Can Safari automatically enter account names and passwords?

Answers:

• Yes

• No

56. Which key on the keyboard is used to open a file using quicklook?

Answers:

• q

• enter

• l

• spacebar

• Any key

57. Where are an application's preferences usually located?

Answers:

• On the Desktop

• In the System preferences

• In a user's library or the system-wide library

• In the application's bundle

58. In which menu is an application preferences button usually located?

Answers:

• In the menu with the same name as the application

• In the Apple menu

• In the Help menu

• All of the above

59. Which is the current equivalent of Microsoft Office made by Apple for OS X?

Answers:

• iOffice

• iWork

• iDocs

• AppleWorks

60. Cups can be configured with a web browser. On which port is the cups server listening?

Answers:

• 132

• 2546

• 631

• 548

• 9845

61. Which key should you hold to boot a mac in target mode?

Answers:

• c

• d

• p

• t

• m

62. What is the orange button in the MacOS X windows title bar?

Answers:

• Auto resize

• Minimize in the dock

• Open

• Close

• None of the above

63. How do you customize a toolbar?

Answers:

• By double clicking it

• By right clicking it

• You cannot

• None of the above

64. If you have only one button on your mouse, which key would you press to emulate the right button?

Answers:

• command

• option

• ctrl

• shift

• fn

65. Can we mount windows shares on MAC OS X?

Answers:

• yes

• no

66. What is Boot Camp?

Answers:

• A recruitment pamphlet

• A tool to run Windows natively on a Mac

• A booting assistant

• None of the above

67. What system will you use to execute a command each day at 3pm?

Answers:

• You cannot

• cron

• at

• jobs

• None of the above

68. Is it possible to use a Mac to share an internet connection?

Answers:

• yes

• no

69. What is the Mac OS X printing system?

Answers:

• an hp printing system

• cups

• a linux printing system

• None of the above

70. What are the possible views for items in Finder windows in Leopard?

Answers:

• Icons, stacks, columns and list

• Only icons

• Icons, list, columns and cover flow

• None of the above

71. What does ~ mean in a path?

Answers:

• Hard drive root

• Document folder

• Home folder

• Network root

• None of the above

72. In Mac OS X 10.5, where can you change the default paper size?

Answers:

• You cannot

• In the Print & Fax preference pane

• In the print dialog

• None of the above

73. Which of the following applications have tabs in Leopard?

Answers:

• Safari

• Terminal

• Mail

• iTunes

74. What is the default filesystem under MacOS X 10.5?

Answers:

• UFS

• EXT3

• ZFS

• HFS+

• NTFS

75. What happens if the target of a hardlink is deleted?

Answers:

• The hardlink is not valid anymore.

• The hardlink stays valid.

76. Does Safari 5.x support SSL versions 2 and 3 and Transport Layer Security (TLS)?

Answers:

• Yes

• No