Do you know that? 2M+ businesses that use oDesk next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Open Source Tools and Technologies category

Test answers for NetBeans Test 2016

(1 / 40) Last updated: March 5
Upwork (oDesk) • Open Source Tools and Technologies
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

1 Answered Test Questions:

1. Which of the following dynamic languages are supported by NetBeans IDE 6.5?

Answers:

• Clipper

• Ruby

• Groovy

• Curl

• JavaScript


40 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
2. Suppose you want to retrieve the list of all the registered JDBC drivers. Which of the following classes will you use while using the DatabaseExplorer API?

Answers:

• JDBCDriverManager.getDrivers()

• JDBCDriver.getDriver()

• Both a and b

3. Which of the following windows in NetBeans 6.5 IDE allows you to access a file present on the network or computer without creating a project for the file?

Answers:

• Projects Window

• Files Window

• Favorites Window

• Properties Window

4. Which of the following will be the File Status indicated by the IDE's Subversion client in the image shown below?

Answers:

• That the file contains conflicts between your local working copy and the Repository's version

• That the file has been locally added

• That the file has been locally modified

• That the file is excluded from commit operations

5. Which of the following features are supported by the Netbeans IDE Editor?

Answers:

• Smart code completion

• Monitoring Threads Status

• Refactoring

• Heap Walker

• File History

6. Which of the following improved functions are provided by the Debugger of NetBeans IDE 6.5?

Answers:

• It provides the facility of Deadlock Detection.

• It provides object-relational library for applications.

• It helps in solving memory or performance-related issues.

• All of the above

7. Which of the following is a new feature introduced in NetBeans 6.5 which was not available in earlier versions?

Answers:

• Support for hibernate

• Eclipse project import

• NetBeans Editor

• JSF CRUD Generator

• Compile/Deploy on save

8. Which of the following features of NetBeans IDE 6.5 allows you to generate Ajax-enabled applications?

Answers:

• Profiler

• Hibernate

• JSF CRUD generator

• Editor

9. What is the function of the "Compile on Save" feature in NetBeans 6.5?

Answers:

• It provides the ability to run/debug/test the application immediately.

• It automatically deploys the application when a change is made.

• It modifies a method body while running the debugger and the changes are reloaded and saved in the running application.

• It provides the ability to detect memory leaks and optimize the speed of the application.

10. In NetBeans IDE Editor, which of the following methods allows you to rename the private members like fields, variables etc. used in the application?

Answers:

• The editor's Search and Replace action

• Rename refactoring from the menu

• Instant Rename shortcut

• The editor's Find and Rename action

11. Which of the following access permissions must you have for the IDE installation directory if you want to install a plug-in globally?

Answers:

• Workspace Admin

• Write

• List Admin

• None of the above

12. Which of the following version control tools are available in NetBeans IDE 6.5?

Answers:

• Subversion

• Code Co-op

• Mercurial

• CVS

• Vesta

13. NetBean IDE Editor's semantic coloring scheme is used to represent the code. What does the text written in italics in the image represent?

Answers:

• Instance members

• Static members

• Deprecated members

• Unused members

14. While using NetBeans Actions APIs, the CallableSystemAction uses its getActionMapKey() method to get a key which is then searched in the ActionMap obtained from the action's context. Which of the following is not included under the list of special keys?

Answers:

• cloneWindow

• DefaultEditorKit

• delete

• jumpNext

• update

15. Which of the following features is not supported by NetBeans 6.5 IDE?

Answers:

• Swing GUI Builder

• Java ME DataBinding

• JSON support

• None of the above

16. Which of the following code completion properties are supported in the NetBeans IDE Editor?

Answers:

• Auto Popup Documentation Window

• Macros

• Auto Popup Completion Window

• Code Templates

17. Which of the following correctly describes the use of the Error Stripe in NetBeans IDE Editor?

Answers:

• It shows the position of the templates in the code.

• It shows the position of the current line in the code.

• It shows the position of exceptions in the code.

• It shows the position where version controlled lines have changed.

18. In Which of the following ways can you add import statements for one or more classes in NetBeans IDE Editor?

Answers:

• Use of live templates

• Use of the import class dialog

• Use of the smart fix import

• Use of error hints

19. Which of the following modules allows you to build and maintain a list of tokens over a textual input?

Answers:

• Lexer Module

• Editor Module

• Module System API

• Ant integration Module

20. Which of the following authentication protocols are supported by NetBeans IDE 6.5 for the CVS version control system?

Answers:

• ext

• Svn

• local

• pserver

• https

21. What will happen if you click on the icon marked A in the image?

Answers:

• It will allow you to update all selected files from the Repository.

• It will refresh the status of the selected files and folders.

• It will enable you to commit local changes to the Repository.

• It will open the Diff Viewer providing you with a side-by-side comparison of your local copies and the versions maintained in the Repository.

22. NetBeans IDE's Subversion client lets the user compare files with the Repository sources to make sure that no other changes have occurred in some locations. Which of the following conditions show/s that there is a conflict with the Repository sources?

Answers:

• When the last checkout does not match with the Repository HEAD

• The changes that you applied to your local working copy coincide with the areas in the Repository HEAD

• Both a and b

23. Which of the following tools in NetBeans 6.5 provides the ability to detect memory leaks and optimize the speed of the application?

Answers:

• NetBeans Debugger

• NetBeans Profiler

• NetBeans refactoring support

• NetBeans version control support

24. Which of the following services are provided to the NetBeans IDE by the AutoUpdate Services?

Answers:

• It allows you to download and install available updates of installed modules.

• It allows you to search and install new features from subscribed update centers.

• It allows you to browse and switch on/off the modules in the IDE.

• It helps you in compiling and debugging existing projects.

25. Which of the following conventions is used By NetBeans IDE Editor to show the deprecated methods or classes?

Answers:

• Strike-through text

• Italic text

• Yellow colored text

• None of the above

26. The NetBeans IDE helps you generate JSF CRUD interfaces. What does CRUD stand for?

Answers:

• Create, retain, update, develop

• Compile, resume, update, debug

• Create, retrieve, update, delete

• None of the above

27. Which of the following debugger plug-ins can you install for the Debugger Core API?

Answers:

• CPP debugger plug-in to NetBeans + Java debugger

• JSP debugger plug-in to NetBeans + Java debugger

• DBX debugger plug-in to NetBeans + Java debugger

• All of the above

28. Which of the following tasks can be performed by using the Settings tab of the Plugins Manager?

Answers:

• You can deactivate an update center by deselecting the Active checkbox.

• You can check for updates every day or every startup.

• You can edit and remove an update by clicking on the edit and remove buttons.

• You can create third party Plugins by clicking on the create plugin button.

29. Which of the following APIs will you use if you want to show the structure or outline of your document in a dedicated window, providing the end user fast navigation and control over the document?

Answers:

• Settings API

• Nodes API

• Navigator API

• Window System API

30. Which of the following files are included in the Commit dialog lists, when you are about to commit these files to the SVN Repository?

Answers:

• All files that have been deleted locally

• All new files that do not yet exist in the repository

• All files that you have renamed

• All of the above

31. Using the NetBeans IDE's Search History window, you can search a file or folder's history for versions based on several criteria. What are the different criteria to search a file's history for versions?

Answers:

• Message

• From

• Username

• All of the above

32. The IDE enables you to deactivate the installed Plugins that you do not need. Which of the following is/are true when you deactivate the installed Plugins?

Answers:

• They are not deleted from your installation directory, but are simply ignored by the IDE.

• They are deleted from your installation directory.

• The Plugins are ignored but can still be edited using the Plugins Manager.

• Restarting of NetBeans IDE is required after deactivating Plugins

33. Which of the following debugger plug-ins can you install for the Debugger Core API?

Answers:

• CPP debugger plug-in to NetBeans + Java debugger

• JSP debugger plug-in to NetBeans + Java debugger

• DBX debugger plug-in to NetBeans + Java debugger

• All of the above

34. Which of the following project-level commands are not available in the Favorites Window in NetBeans 6.5 IDE?

Answers:

• Run

• Open in system

• Rename

• Properties

35. Which of the following will be the File Status indicated by the IDE's Subversion client for the marked class in the image?

Answers:

• That the file has been locally added

• That the file has been locally modified

• That the file contains conflicts between your local working copy and the Repository's version

• That the file is ignored by Subversion and will not be included in versioning commands

36. What does the red cross icon shown in the image indicate when you are activating and deactivating a Plugin in the NetBeans IDE?

Answers:

• The IDE needs to be restarted to fully deactivate the Plugin.

• The Plugin is installed but deactivated.

• The Plugin is installed and activated

• The IDE crashes because of an error which occurs while activating and deactivating Plugins.

37. Which of the following are the common tasks that can be performed by the Filesystems API?

Answers:

• Backup and recovery of files

• Listening on file events

• MIME type resolution

• Finding folders and files

38. Which of the following Editors are provided by NetBeans 6.5 IDE for Web Development?

Answers:

• Visual Web Editor

• Visual Page Flow Editor

• Visual File Editor

• Visual CSS Editor

39. Which of the following NetBeans APIs allow/s you to install different debugger implementations to one IDE?

Answers:

• Debugger Core API

• Debugger Core ??? UI

• Both a and b.

40. Which of the following functions is performed by the NetBeans Task List?

Answers:

• It lists all commented lines with "TODO" or "FIXME".

• It provides a list of database tables.

• It lists all the errors present within the application.

• None of the above

41. Which of the following statements correctly describes the NetBeans platform?

Answers:

• It provides a Rich Client Platform (RCP).

• It allows you to develop plug-ins for RCP module projects.

• It provides an object-relational mapping library for the Java language.

• It provides a platform for developing applications for the network.