Do you know that? Popular freelance professions: software developer, graphic design, writer, photographer, jornalist, 3D artist/Animator, fine artist next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << oDesk category

Test answers for oDesk Readiness Test for Independent Contractors and Staffing Managers 2016

(12) Last updated: September 8
Upwork (oDesk) • oDesk
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

12 Answered Test Questions:

1. What kind of profile image works best for attracting clients?

Answers:

• A picture of me smiling, because it's considered more trustworthy and pleasant.

• An illustrated image of my favorite animal.

• A picture of me wearing a baseball hat and dark sunglasses.

• My company's logo.

2. What is one smart way to prove you're right for the job?

Answers:

• Offer to work for free.

• Ignore the client's invitation to interview.

• Offer to do a short, paid "test project" to show you have the necessary skills.

• Send a cut and paste cover letter full of spelling errors.

• Beg them to hire you because you really need the money.

3. oDesk charges clients 10% of what they pay on your contract.

Answers:

• True

• False

4. Which statement about the Team App is FALSE?

Answers:

• The Team App lets you track your time for hourly jobs.

• The Team App takes work-in-progress snapshots at random times in 10-minute intervals.

• The Team App must be used for fixed-price contracts.

• The Team App records the total number of keystrokes and mouse clicks.

5. A good profile includes which of the following?

Answers:

• Your full name, title, and photo.

• An overview that lets potential clients know what you can do for them.

• A few completed skill tests to demonstrate your expertise.

• Well-written text that has a positive tone, is grammatically correct, and is spelled properly.

• All of the above

6. What do you need to be successful on oDesk?

HINT: Everything you need to know is in the Contractor Manual!

Answers:

• A fast, reliable Internet connection and an up-to-date Internet browser.

• A work-only email account and a free Skype account.

• A basic understanding of the English language.

• A ready-to-work attitude, a strong set of skills, and an entrepreneurial spirit.

• All of the above

7. Which of the following is TRUE about hourly jobs?

Answers:

• The client is billed only for hours worked.

• Work time is logged through the oDesk Team App.

• Your time is covered by the oDesk Guarantee that an hour worked is an hour paid.

• All of the above

8. Before you apply for a job, what questions should you ask yourself?

Answers:

• Do I have the right skills and experience for this job?

• Do I have the time available to complete this job?

• Do I think the offered rate is acceptable?

• All of the above

9. What is the secret to being a highly successful freelancer on oDesk?

Answers:

• Communicate early, communicate often.

• Provide honest and realistic project updates.

• Respond quickly and hit deadlines.

• Listen to your client's concerns and have a positive attitude.

• All of the above

10. Which of the following is TRUE about fixed-price jobs?

Answers:

• Fixed-price jobs are not covered by the oDesk Guarantee.

• Payment is at the client's discretion.

• Fixed-price jobs are generally smaller and are paid upon completion.

• Terms of the job are agreed upon before work begins.

• All of the above

11. oDesk charges a 10% fee on each contract.

Answers:

• True

• False

12. What do you need to be successful on oDesk?

HINT: Everything you need to know is in the Freelancer Manual

Answers:

• A fast, reliable Internet connection and an up-to-date Internet browser.

• A work-only email account and a free Skype account.

• A basic understanding of the English language.

• A ready-to-work attitude, a strong set of skills, and an entrepreneurial spirit.

• All of the above