Do you know that? If a client is angry with you, do not respond immediately to them; give yourself a few minutes to cool-off. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Networking category

Test answers for Wi Fi Test 2016

(9 / 51) Last updated: October 11
Upwork (oDesk) • Networking
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

9 Answered Test Questions:

1. How many hertz is one Gigahertz (GHz)  equal to?

Answers:

• 1,000 hertz

• 1,000,000 hertz

• 1,000,000,000 hertz

• None of the above

2. At which layer of the OSI model do most of the wireless APs operate?

Answers:

• Layer 1

• Layer 2

• Layer 3

• None of the above

3. How many non-overlapping channels does IEEE 802.11a standard support?

Answers:

• 3

• 4

• 12

• 23

4. How many power modes are specified for 802.11b standard?

Answers:

• 2

• 3

• 4

• 5

5. State whether true or false .
The WLAN devices can send data successfully if the SNR is low.

Answers:

• True

• False

6. A decrease in RF signal strength is known as _____.

Answers:

• reflection

• diffraction

• attenuation

• amplification

7. How many U-NII license-free bands exist in the 5 GHz frequency range?

Answers:

• 3

• 4

• 5

• 6

8. In which mode does one wireless device communicate with another wireless device directly without using AP?

Answers:

• Core mode

• Ad hoc mode

• Infrastructure mode

• None of the above

9. In which mode wireless devices cannot communicate directly with each other instead they use AP to forward frames to each other?

Answers:

• Core mode

• Ad hoc mode

• Infrastructure mode

• None of the above


51 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
10. Which of the following is a more secure method for data transfer using encryption techniques?

Answers:

• RC4

• WPA

• WEP

• WPA2

11. Which of the following regulates the power output levels of radio frequency devices that use the license-free bands?

Answers:

• IEEE

• IETF

• FCC

• Wi-Fi Alliance

12. Which of the following types of antennas is ideal for long distance and point-to-point wireless links?

Answers:

• Yagi

• Dipole

• Parabolic Dish

• All of the above

13. Which of the following things can interfere with the 802.1b compliant Access Point?

Answers:

• Microwave Ovens

• Baby Monitors

• 2.4 GHz cordless phones

• All of the above

14. What is the full form of WPA?

Answers:

• Wi-Fi Protected Access

• Wireless Protected Authorization

• Wi-Fi Power Amplification

• Wireless Preventive Access

15. Which of the following is/are true of SSID?

Answers:

• It is case sensitive

• Its length is between 2-32 characters

• It cannot be an alphanumeric value

• All of the above

16. Which of the following classes of encoding for WLAN is used by 802.11a and 802.11g?

Answers:

• OFDM

• DSSS

• FHSS

• All of the above

17. Which of the following statements is/are true when an access point is operating in the DCF mode?

Answers:

• No QoS is guaranteed

• Voice and video are not supported

• CSMA/CA is used for collision avoidance

• All of the above

18. Which of the following can be used in the AAA security services?

Answers:

• Passwords

• Digital Certificates

• IP address filtering

• Tunneling

19. What is the full form of IEEE?

Answers:

• International Education for Electronics Engineers

• Internet Enabled Electronics Encryption

• Institute of Electrical and Electronics Engineers

• International Encryption for Electronics E-commerce

20. Which one of the following WEP authentication methods specified by IEEE 802.11 standard is simpler and more secure?

Answers:

• Open System Authentication

• Shared Key Authentication

21. What is the maximum speed of IEEE 802.11a?

Answers:

• Up to 11 Mbps

• Up to 22 Mbps

• Up to 54 Mbps

• Up to 140 Mbps

22. Which type of Ethernet cable is used to connect a WLAN AP with a LAN switch?

Answers:

• Crossover cable

• Rollover cable

• Straight-through cable

• All of the above

23. What is the full form of BSA?

Answers:

• Basic Service Authentication

• Basic Service Association

• Basic Service Area

• Basic Secure Authentication

24. In radio links, the bulge of the earth needs to be considered only when the distance between two locations is more than ______.

Answers:

• 5 miles

• 7 miles

• 10 miles

• 15 miles

25. Which of the following frequency bands is specified for indoor-only usage?

Answers:

• 5.725 - 5.825 GHz

• 5.470 - 5.725 GHz

• 5.15 - 5.35 GHz

• 5.25 - 5.35 GHz

26. Which of the following are the primary roles that WLANs play in today's enterprise organizations?

Answers:

• Access role

• Core role

• Management role

• Distribution role

27. What is the maximum obstruction allowable in the Fresnel zone?

Answers:

• 20 %

• 30 %

• 40 %

• 50 %

28. Which of the following  is/are the category/ categories of encoding for WLAN?

Answers:

• OFDM

• DSSS

• FHSS

• All of the above

29. Which of the following is used to provide intentional passive gain in wireless networks that are using RF signals?

Answers:

• Amplifier

• Antenna

• Modulator

• Attenuator

30. What is the maximum number of APs supported by DSSS systems in a co-located environment?

Answers:

• 2

• 3

• 4

• Unlimited

31. Which of the following types of links can you create when you create site-to-site links?

Answers:

• Point-to-Point Links

• Multipoint-to-Multipoint Links

• Point-to-Multipoint Links

32. Which of the following types of tools can be used to reduce attacks on a WLAN?

Answers:

• Intrusion related tools

• Encryption

• Mutual Authentication using secret password

• All of the above

33. Which of the following are types of RF connectors?

Answers:

• BNC

• SMA

• TNC

• All of the above

34. State whether true or false.
Ad hoc mode cannot be used in a Basic Service Set.

Answers:

• True

• False

35. Which of the following is used by DSSS and FHSS for time synchronization and channel information?

Answers:

• Acknowledgment Frames

• Broadcast Frames

• Beacon Frames

• None of the above

36. What is the full form of WEP?

Answers:

• Wired Equivalent Privacy

• Wireless Encryption Protocol

• Wi-Fi Enabled Place

• Wireless Enabled Protection

37. The reflection of the main RF signal caused by many objects in the transmission is known as

Answers:

• Signal Attenuation

• Signal Distortion

• Multipath

• All of the above

38. Which of the following types of WLAN client devices can you install on your desktop?

Answers:

• CardBus based

• USB based

• PCI based

• All of the above

39. Which type of antennas are best suited for indoor environments such as university campuses?

Answers:

• Semi Directional antennas

• Highly Directional antennas

• Sectorized antennas

• All of the above

40. What is the maximum speed of data transfer that can be achieved by 802.11n?

Answers:

• 11 Mbps

• 54 Mbps

• 128 Mbps

• 600 Mbps

41. Which of the following spread spectrum technologies is more likely to be affected by narrow band interference?

Answers:

• DSSS

• FHSS

42. What is the standard hopping rate (per second) for HomeRF?

Answers:

• 50 hops

• 70 hops

• 128 hops

• None of the above

43. Which of the following calculations measures the WLAN signal as compared to the undesirable signals in the same space?

Answers:

• Reflection

• Amplification

• Signal-to-Noise Ratio (SNR)

• None of the above

44. What are the other names for the Wi-Fi broadcast device?

Answers:

• Switch

• Access Point

• Router

• Hotspot

45. Which type of modulation is used by 802.11 products when they transmit data using FHSS?

Answers:

• BPSK

• QPSK

• GFSK

• None of the above

46. Which of the following allows roaming and a larger coverage area?

Answers:

• Independent Basic Service Set

• Extended Service Set

• Basic Service Set

• All of the above

47. What is the radio spectrum used by 802.11a?

Answers:

• 2.4 GHz

• 5 GHz

• 3.7 GHz

• 11 GHz

48. Which of the following formulas can be used to calculate the wavelength in meters when the frequency is known where 'w' is the wavelength to be calculated and 'f' is the frequency in hertz?

Answers:

• w = 299,792,458 / f

• w = 299,792,458 + f

• w = 299,792,548 / f

• w = 299,792,548 - f

49. Which of the following is the correct sequence of 4 way handshake?

Answers:

• Acknowledgement packet, Request to send, Clear to send, Data

• Acknowledgement packet, Data, Request to send, Clear to send

• Clear to send, Data, Acknowledgement packet, Request to send

• Request to send, Clear to send, Data, Acknowledgement packet

50. Which of the following encryption methods are used in Wi-Fi?

Answers:

• RC4

• DES

• AES

• All of the above

51. Which of the following Service Sets in the infrastructure mode uses a single AP to create the wireless LAN?

Answers:

• Basic Service Set

• Extended Service Set

• Independent Basic Service Set

• None of the above

52. What is the full form of Wi-Fi?

Answers:

• Wired Fiber

• Worldwide Interoperability for Faster Internet

• Wireless Fidelity

• Wireless Internet Federal Institute

53. What is the maximum speed of IEEE 802.11g?

Answers:

• Up to 11 Mbps

• Up to 22 Mbps

• Up to 54 Mbps

• Up to 140 Mbps

54. What is the maximum dwell time that can be set for FHSS systems according to FCC specification?

Answers:

• 500 ms

• 200 ms

• 400 ms

• 600 ms

55. Which of the following are major WLAN security standards?

Answers:

• WPA2

• WPA

• WEP

• None of the above

56. Which of the following devices is used to decrease the strength of the RF signal intentionally?

Answers:

• Amplifiers

• Modulators

• Attenuators

• Arrestors

57. What is the radio spectrum used by 802.11g?

Answers:

• 3.7 GHz

• 5 GHz

• 2.4 GHz

• 11 GHz

58. What is the full form of SSID?

Answers:

• System Security Identifier

• Secured System Identifier

• Service Set Identifier

• Service Session Identifier

59. What are Wi-Fi standard and its variations collectively known as?

Answers:

• IEEE 802.3

• IEEE 802.11

• IEEE 802.15

• IEEE 802.16

60. What is the duration/ID value (in microseconds) if the data frame is a multicast address?

Answers:

• 0

• 32

• 64

• 128