Do you know that? Learn to �productively procrastinate�; which means you work on what is most important first. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Networking category

Test answers for Networking Concepts Test 2016

(93 / 15) Last updated: March 25
Upwork (oDesk) • Networking
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

93 Answered Test Questions:

1. Which of the following ranges are reserved as private addresses?

Answers:

• 192.168.0.0 - 192.255.255.255

• 172.16.0.0 - 172.255.255.255

• 10.0.0.0 - 10.255.255.255

• 172.16.0.0 - 172.31.255.255

2. What is a checksum?

Answers:

• An error detection technique

• A network troubleshooting device

• Another name for protocol header

• Another name for protocol trailer

3. What is multiplexing?

Answers:

• Allowing multiple senders and receivers to share a single channel

• Allowing multiple senders and receivers to share a single media

• Allowing bi-directional communication

4. According to the OSI model, at which layer are network addresses assigned?

Answers:

• Session

• Data Link

• Presentation

• Network

5. According to the OSI model, which layer addresses the issue of network topologies (star, ring, bus etc)?

Answers:

• Network

• Data Link

• Transport

• Physical

6. What is the IEEE 802.3 standard related to?

Answers:

• Definition of the Logical Link Control (LLC) sublayer

• Token Ring

• Token Bus

• Ethernet

7. What is the maximum transmission speed of CAT 5 cable?

Answers:

• 10 Mbps

• 16 Mbps

• 100 Mbps

• 1000 Mbps

8. Which of the following is an 'end-to-end' layer?

Answers:

• Physical

• Data Link

• Network

• Transport

9. What is attenuation?

Answers:

• Distortion of the signal due to noise

• Distortion of the signal due to Electro Magnetic Interference

• Weakening of the signal in a cable over a distance

• Cross Talk

10. Old mainframe computers were an example of ______?

Answers:

• Distributed computing

• Client server computing

• Peer to peer computing

• Centralized computing

11. At which layer of the OSI model, does HTTP operate?

Answers:

• Application

• Transport

• Session

• Presentation

12. Which of the following is a disadvantage of Client Server networks?

Answers:

• They have poor security

• Data is not centrally organized

• Centralized administration is not possible

• They require high investment in the form of purchase of a server

13. Which cable used for RJ11 connectors?

Answers:

• Thin Coaxial Cable

• Thick Coaxial Cable

• Unshielded Twisted Pair Cable

• Telephone Cable

14. What is the speed of a E1 line?

Answers:

• 128 kbps

• 144 kbps

• 2.048 Mbps

• 1.544 Mbps

15. How many bits of the MAC address are used by OUI portion?

Answers:

• 32 bits

• 48 bits

• 24 bits

• 16 bits

16. What do you call a communication system in which data can be sent in both directions at the same time?

Answers:

• Half Duplex

• Full Duplex

• Asynchronous

• Synchronous

17. At which layer of the OSI model, does a World Wide Web browser operate?

Answers:

• Application

• Transport

• Session

• Presentation

18. Which of the following services is feasible using standard ISDN?

Answers:

• Fax

• Voice Telephony

• Data Transfer

• Video Conferencing

• All of the above

19. What is ATM (Asynchronous Transfer Mode)?

Answers:

• It is a WAN technology based on frequency division multiplexing that uses fixed size packets known as cells

• It is a WAN technology based on time division multiplexing that uses variable size packets

• It is a WAN technology based on time division multiplexing that uses fixed size packets known as cells

• It is a virtual circuit based WAN technology

20. What is the maximum speed supported by a standard ISDN BRI?

Answers:

• 64 kbps

• 128 kbps

• 256 kbps

• 1.544 mbps

21. Which media access technique does Ethernet use?

Answers:

• CSMA/CA

• CSMA/CD

• Tokens

22. What are PPP and SLIP most commonly used for?

Answers:

• Connecting to the Internet through DSL lines

• Connecting to the Internet through telephone lines

• Connecting to the Internet through fibre optic lines

• Connecting to the Internet using wireless modems

23. How is a unique MAC address assigned to a Network Card?

Answers:

• It is built into the card when the card is manufactured

• The network administrator must assign the address

• A unique address is automatically assigned when the card drivers are installed

• A unique address is automatically assigned whenver you boot up the computer

24. According to the OSI model, which layer performs compression and decompression?

Answers:

• Application

• Presentation

• Session

• Data Link

25. What is the full form of PPPoE?

Answers:

• Point to Point Protocol over Exchange

• Point to Point Password over Ethernet

• Point to Point Protocol over Ethernet

• None of the above

26. In a TCP/IP network, which of the following must be unique for each computer in the network?

Answers:

• IP address

• Subnet mask

• Default Gateway

27. For which layer of the OSI model has the Ethernet standard been defined?

Answers:

• Physical

• Data Link

• Network

• Transport

• Both a and b

• both b and c

28. In a TCP/IP network, which layers are basically absent?

Answers:

• Session, Presentation

• Transport, Session

• Session, Application

• Presentation, Application

29. What is the maximum number of valid IP addresses in a class B network?

Answers:

• 65536

• 65534

• 256

• 254

30. According to the OSI model, which layer performs parity checking and error checking?

Answers:

• Session

• Data Link

• Presentation

• Physical

31. What is the IEEE 802.5 standard related to?

Answers:

• Definition of the Logical Link Control (LLC) sublayer

• Token Ring

• Token Bus

• Ethernet

32. According to the OSI model, which layer performs encryption and decryption?

Answers:

• Application

• Presentation

• Session

• Data Link

33. What do you call a fibre optic cable in which the light signals follow a single path?

Answers:

• Multi mode

• Single mode

• Broadband

• Baseband

34. Which of the following protocols does not support Routing?

Answers:

• IPX/SPX

• TCP/IP

• NetBEUI

35. What is the full form of DSL?

Answers:

• Digital Subscription Line

• Digital Super Link

• Digital Speed Line

• Digital Subscriber Line

36. Which type of network uses dual fibre-optic rings?

Answers:

• Ethernet

• FDDI

• Token Ring

• ATM

37. Which protocol uses port number 23?

Answers:

• FTP

• SMTP

• Telnet

• HTTP

38. At which layer does a Bridge operate?

Answers:

• Network

• Physical

• Session

• Data Link

39. What do you call a fibre optic cable in which the light signals follow multiple paths?

Answers:

• Multi mode

• Single mode

• Broadband

• Baseband

40. According to the OSI model, which layer performs the function of transforming bits of data into electrical signals and sending those signals across the media?

Answers:

• Network

• Data Link

• Transport

• Physical

41. What do you call a communication system which uses start and stop bits to synchronize the sender and receiver?

Answers:

• Half Duplex

• Full Duplex

• Asynchronous

• Synchronous

42. Which of the following is mentioned in the correct sequence (from lowest layer to highest)?

Answers:

• Physical, Network, Data Link, Session, Transport, Presentation, Application

• Physical, Data Link, Network, Transport, Session, Presentation, Application

• Transport, Session, Data Link, Application, Presentation, Network, Physical

• Physical, Data Link, Network, Transport, Presentation, Session, Application

43. Which cabling media does not suffer from Electro-Magnetic Interference(EMI)?

Answers:

• Thin Coaxial Cable

• Thick Coaxial Cable

• Unshielded Twisted Pair Cable

• Fibre Optic Cable

44. What do you call a communication system which uses a clocking mechanism to synchronize the sender and receiver?

Answers:

• Half Duplex

• Full Duplex

• Asynchronous

• Synchronous

45. What is the binary value of hex BF?

Answers:

• 10100000

• 10111111

• 11111000

• 00111011

46. Which layer of the OSI model corresponds to IP?

Answers:

• Network

• Physical

• Session

• Data Link

47. How many bearer (B) and data (D) channels are there in a standard ISDN BRI service?

Answers:

• 2B + 1D channel

• 16B + 1D channel

• 23B + 1D channel

• 24B + 2D channels

48. According to the OSI model, which layer is responsible for routing?

Answers:

• Session

• Data Link

• Presentation

• Network

49. At which layer of the OSI model, does FTP operate?

Answers:

• Application

• Transport

• Session

• Presentation

50. What is the purpose of twisting the pairs of cables together in a UTP cable?

Answers:

• To reduce attenuation

• To reduce cross talk

• To reduce Electro-Magnetic Interference

• To reduce noise

51. What is the IEEE 802.2 standard related to?

Answers:

• Definition of the Logical Link Control (LLC) sublayer

• Token Ring

• Token Bus

• Ethernet

52. Which layer is broken down into the MAC and LLC sublayers?

Answers:

• Network

• Data Link

• Session

• Physical

53. According to the OSI model, which layer addresses the issues of communication media and cable connectors etc?

Answers:

• Network

• Data Link

• Transport

• Physical

54. At which layer of the OSI model, does SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) operate?

Answers:

• Application

• Transport

• Session

• Presentation

55. What do you call a medium which only allows a single channel?

Answers:

• Multi mode

• Single mode

• Broadband

• Baseband

56. Which layer of the OSI model corresponds to TCP?

Answers:

• Network

• Transport

• Session

• Data Link

57. What is the X.25 protocol?

Answers:

• It is a packet switching WAN protocol based on public data networks

• It is a packet switching WAN protocol based on public telephone networks

• It is a packet switching wireless LAN protocol

• It is a packet switching wireless WAN protocol

58. What is the purpose of the shielding in a Shielded Twisted Pair (STP) cable?

Answers:

• To reduce attenuation

• To reduce cross talk

• To reduce Electro-Magnetic Interference

59. What does CSMA/CA stand for?

Answers:

• Collision Sense Multiple Access/ Collision Avoidance

• Carrier Sense Multiple Access/ Collision Avoidance

• Carrier Sense Multiple Access/ Collision Arbitration

• Collision Sense Multiple Access/ Carrier Avoidance

60. What is the recommended maximum length(approx) for a segment of UTP cable?

Answers:

• 500m

• 1km

• 100m

• 180m

61. Which of the following is a Fiber Optic Connector?

Answers:

• RJ-11

• RJ-45

• MT-RJ

• None of the above

62. Which network topology does FDDI use?

Answers:

• Star

• Ring

• Bus

• Mesh

63. Which of the following is a disadvantage of Peer Networks?

Answers:

• They require high investment in the form of purchase of a server

• They require high investment in the form of purchase of a specialized network operating system

• They usually require a network administrator

• They have poor network security

64. According to the OSI model, which layer is responsible for sending acknowledgements?

Answers:

• Session

• Transport

• Data Link

• Presentation

65. At which layer of the OSI model, does a Proxy Server operate?

Answers:

• Application

• Transport

• Session

• Presentation

66. Which of the following is used as a high speed network backbone media?

Answers:

• Thin Coaxial Cable

• Thick Coaxial Cable

• Unshielded Twisted Pair Cable

• Fibre Optic Cable

67. According to the OSI model, which layer provides services such as file transfer, database access and email?

Answers:

• Application

• Presentation

• Session

• Data Link

68. Which of the following is false with regard to assymetric DSL?

Answers:

• It uses standard copper telephone cables

• It delivers much higher speeds than a serial modem

• It uses more channels for downloading data and fewer for uploading

• It employs analog modulation to deliver data from your PC to the telephone service provider

69. What is the binary value of hex 9F?

Answers:

• 10011111

• 10111000

• 11110001

• 10001111

70. What does CSMA/CD stand for?

Answers:

• Collision Sense Multiple Access/ Collision Detection

• Carrier Sense Multiple Access/ Collision Deterence

• Carrier Sense Multiple Access/ Collision Detection

• Collision Sense Multiple Access/ Carrier Detection

71. Which media suffers least from attenuation?

Answers:

• Thin Coaxial Cable

• Thick Coaxial Cable

• Unshielded Twisted Pair Cable

• Fibre Optic Cable

72. At which layer does a Hub operate?

Answers:

• Network

• Physical

• Session

• Data Link

73. According to the OSI model, which layer addresses the issue of connections (connection-oriented/ connection-less communication)?

Answers:

• Physical

• Data Link

• Network

• Transport

74. What is the speed of a T1 line?

Answers:

• 128 kbps

• 144 kbps

• 2.048 Mbps

• 1.544 Mbps

75. What do you call a medium which allows multiple channels?

Answers:

• Multi mode

• Single mode

• Broadband

• Baseband

76. Which protocol is connection oriented?

Answers:

• TCP

• IP

• UDP

• ICMP

77. Which of the following is a Class A network?

Answers:

• 172.0.0.0

• 126.0.0.0

• 192.0.0.0

• 225.0.0.0

78. Which cable uses RJ45 connectors?

Answers:

• Thin Coaxial Cable

• Thick Coaxial Cable

• Unshielded Twisted Pair Cable

• Shielded Twisted Pair Cable

79. At which layer does a Router operate?

Answers:

• Network

• Physical

• Transport

• Data Link

80. What is a token?

Answers:

• A part of the packet trailer in a token ring network

• A part of the packet header in a token ring network

• A special packet which travels from computer to computer in a token ring network

81. What are V.42, V.22, V.42bis?

Answers:

• IEEE standards

• Modem standards

• CCITT standards

• MAC addressing formats

• Digital Certificate formats

82. According to the OSI model, which layer breaks down the data into frames?

Answers:

• Network

• Data Link

• Transport

• Physical

83. Which network topology does Ethernet use?

Answers:

• Star

• Ring

• Bus

• Mesh

84. What is the speed of ISDN PRI service with 30B + 1D channel?

Answers:

• 2.048 Mbps

• 1.544 Mbps

• 144 Kbps

• 128 Kbps

85. Which type of connector is mostly used these days for connectivity with the network card?

Answers:

• RJ-11

• BNC

• RJ-45

• RJ-33

86. What is the purpose of the MAC sublayer?

Answers:

• Sending acknowledgements whenever packets are received

• Performing data compression

• Performing encryption and decryption

• Controlliing the way multiple devices share the same media

87. Which of the following cables can be used to connect a PC and a Hub?

Answers:

• Straight cable

• Cross cable

• Rollover cable

• Any of the above

88. What is the binary value of 157?

Answers:

• 11000111

• 10111001

• 11100011

• 10011101

89. Which one of the following devices breaks up a Broadcast Domain by default?

Answers:

• Hub

• Repeater

• Router

• Switch

90. What do you call a communication system in which data cannot be sent in both directions at the same time?

Answers:

• Half Duplex

• Full Duplex

• Asynchronous

• Synchronous

91. What does ISDN stand for?

Answers:

• Information Systems Digital Network

• Integrated Services Digital Network

• Internet Services Digital Network

• Internet Systems Data Network

92. How many twisted pairs does a UTP Cat 5 cable have?

Answers:

• 2

• 4

• 6

• 8

93. According to the OSI model, which layer addresses the issue of switching (packet switching, message switching etc)?

Answers:

• Session

• Data Link

• Presentation

• Network


15 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
94. Which layer do Network Cards and their drivers correspond to?

Answers:

• Data Link

• Network

• Transport

• Session

95. What are the purposes of the shielding in a Shielded Twisted Pair (STP) cable?

Answers:

• To reduce attenuation

• To reduce cross talk

• To reduce Electro-Magnetic Interference

96. According to the OSI model, which layer is responsible for sending acknowledgements of successful data transfer?

Answers:

• Session

• Transport

• Data Link

• Presentation

97. What is the maximum transmission speed supported by a standard ISDN BRI?

Answers:

• 64 kbps

• 128 kbps

• 256 kbps

• 1.544 mbps

98. Which of the following cables can be used to directly connect two PCs?

Answers:

• Straight cable

• Cross cable

• Rollover cable

• Any of the above

99. When compared to OSI model, the functionality of which of the following two layers is incorporated in the application layer of TCP/IP model?

Answers:

• Session, Presentation

• Transport, Session

• Session, physical

• Presentation, data link

100. Which of the following cables is used for the RJ11 connectors?

Answers:

• Thin Coaxial Cable

• Thick Coaxial Cable

• Unshielded Twisted Pair Cable

• Telephone Cable

101. According to the OSI model, which layer organizes data bits into small data units called frames?

Answers:

• Network

• Data Link

• Transport

• Physical

102. Which of the following networks use optical fiber?

Answers:

• FDDI

• ATM

• Frame Relay

• Ethernet

• All of the above

103. Which of the following devices breaks up a Broadcast Domain by default?

Answers:

• Hub

• Repeater

• Router

• Switch

104. Which of the following layer of the OSI model provide support for browsing World Wide Web?

Answers:

• Application

• Transport

• Session

• Presentation

105. For which of the following cables 8P8C connectors are used?

Answers:

• Thin Coaxial Cable

• Thick Coaxial Cable

• Unshielded Twisted Pair Cable

• Shielded Twisted Pair Cable

106. According to the OSI model, which layer performs the encryption and decryption of data?

Answers:

• Application

• Presentation

• Session

• Network

107. Which of following network topologies can be used by Standard Ethernet and ThinNet Ethernet?

Answers:

• Star

• Ring

• Bus

• Mesh

108. Which of the following is the correct sequence of layers in OSI model (from lowest layer to highest)?

Answers:

• Physical, Network, Data Link, Session, Transport, Presentation, Application

• Physical, Data Link, Network, Transport, Session, Presentation, Application

• Transport, Session, Data Link, Application, Presentation, Network, Physical

• Physical, Data Link, Network, Transport, Presentation, Session, Application