Do you know that? $58 average hourly rates for Project Management freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Networking category

Test answers for CISCO Test 2016

(93) Last updated: January 28
Upwork (oDesk) • Networking
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

93 Answered Test Questions:

1. Which command/s will you use to configure static routing on a router?

Answers:

• Router(config)# ip route static

• Router(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.0.1

• Router(config)# ip route 10.0.0.0 255.0.0.0 172.16.0.1

• Router(config)# ip route 192.168.1.0 255.255.255.0 E1

• Router(config)# ip route 255.255.255.255 0.0.0.0 127.0.0.1

2. Which information is exchanged by Cisco devices on which CDP is running?

Answers:

• Routing Tables

• Platform

• Traffic Data

• Capabilities List

• Username & Password

3. Which of the following ranges are reserved as private addresses?

Answers:

• 192.168.0.0 - 192.255.255.255

• 172.16.0.0 - 172.255.255.255

• 10.0.0.0 - 10.255.255.255

• 172.16.0.0 - 172.31.255.255

4. Which of the following are examples of the Data Link Layer?

Answers:

• Token Ring

• IP

• Ethernet

• MAC

• IPX

5. Which two factors are used by default for calculation of metric by EIGRP?

Answers:

• Bandwidth

• Hop Count

• Reliability

• Load

• Delay

6. Which of the following are frame relay LMI types?

Answers:

• DLCI

• Cisco

• IEEE 802.1Q

• Q933A

7. Which two authentication methods can be used with PPP links?

Answers:

• CHAP

• Verisign

• PAP

• MD5

8. Which of the following devices can be connected using a Rollover cable?

Answers:

• Router Ethernet Port to Router Ethernet Port

• Switch Console Port to PC COM Port

• Switch Ethernet Port to Switch Ethernet Port

• Router Ethernet Port to Switch Ethernet Port

• Router Console Port to PC COM Port

9. Which of the following Protocols work on Application Layer of OSI model?

Answers:

• HTTP

• FTP

• IP

• UDP

10. Which of the following techniques are used by transport layer?

Answers:

• Flow Control

• Route Update Packets

• Sequencing

• Acknowledgements

• Network Address

11. Which of the following frame-tagging methods can be used for creating a trunk link between Cisco and Non Cisco switches?

Answers:

• ISL

• VTP

• IEEE 802.1Q

• IETF

12. What is the network ID of IP address 172.16.40.0/20?

Answers:

• 172.16.16.0

• 172.16.36.0

• 172.16.32.0

• 172.16.0.0

13. At which layer of OSI Model does a router work?

Answers:

• Presentation Layer

• Transport Layer

• Network Layer

• Datalink Layer

• Application Layer

• Physical Layer

• Session Layer

14. What is the maximum speed supported by a standard ISDN BRI?

Answers:

• 64 kbps

• 128 kbps

• 256 kbps

• 1.544 mbps

15. Which of the following addresses is reserved for loopback tests?

Answers:

• 10.0.0.1

• 172.16.0.1

• 192.168.0.1

• 127.0.0.1

16. Which command will apply access-list 150 on interface e0 in outbound direction?

Answers:

• router(config-if)# ip access-list 150 out

• router(config-if)# ip access-class 150 out

• router(config-if)# ip out access-group 150

• router(config-if)# ip access-group 150 out

17. You executed the following command on your router:

      Router(config)# router ospf 15
      
Which command will you execute next to complete OSPF configuration on your router?

Answers:

• Router(config-router)# network 172.16.0.0 255.255.0.0 area 5

• Router(config)# network 172.16.0.0 0.0.255.255 area 5

• Router(config-router)# network 172.16.0.0 0.0.255.255 area 5

• Router(config# ip route ospf 172.16.0.0 255.255.0.0 area 5

18. What will happen if you declare an interface as passive interface in IGRP routing protocol?

Answers:

• The router will stop sending and receiving any dynamic updates

• The router will stop sending any dynamic updates but can still receive updates

• The interface will stop receiving any dynamic updates

• The interface will stop sending any dynamic updates but can still receive updates

19. Which of the following are stored in RAM?

Answers:

• Startup-config

• Running-config

• Routing Table

• All of the above

20. What will be the command for standard access control list to deny a single source address 10.15.12.2?

Answers:

• access-list 50 deny 10.0.0.0 255.255.255.0

• access-list 50 deny 10.15.12.2 0.255.255.255

• access-list 50 deny host 10.15.12.2

• access-list 50 deny 10.15.12.2 255.255.255.255

21. What is the main purpose of creating VLANs?

Answers:

• They create single collision domain

• They provide fast speed to the LANs

• They break up the broadcast domain

• None of the above

22. How many bits of a MAC address are used by OUI portion?

Answers:

• 32 bits

• 48 bits

• 24 bits

• 16 bits

23. At which layer of OSI model does a hub work?

Answers:

• Network Layer

• Application Layer

• Physical Layer

• Data Link Layer

24. Which command is used to configure the configuration-register of a router?

Answers:

• Router(config)# config-register 0x2102

• Router# config-register 0x2102

• Router(config-line)# config-register 0x2102

• Router(config-router)# config-register 0x2102

25. What is the speed of a T1 line?

Answers:

• 128 kbps

• 144 kbps

• 2.048 Mbps

• 1.544 Mbps

26. In which of the following networks, are DR and BDR elected in OSPF?

Answers:

• Broadcast multi-access

• Point-to-point

• Nonbroadcast multi-access

• Point-to-multipoint

27. Which command will you execute to use 16 subnets of a class C network with subnet mask of 255.255.255.240?

Answers:

• Router(config)#ip all-subnets

• Router(config)#ip subnet 16

• Router(config)#ip classless

• Router(config)#ip subnet-zero

28. In which of the following memories is Mini-IOS or bootloader of a router stored?

Answers:

• RAM

• ROM

• NVRAM

• Flash Memory

29. Which encapsulation method will you choose if you want to connect a Cisco router and a non Cisco router with a serial connection?

Answers:

• HDLC

• PPP

• LAPD

• LAPB

30. Which key combination is used to interrupt the boot sequence of a router?

Answers:

• Esc + Ctrl

• Ctrl + Z

• Ctrl + Break

• Alt + Ctrl + Del

31. What is the command to show Frame relay map table?

Answers:

• Router(config)# show frame-relay map

• Router# show frame-relay

• Router(config-router)# show frame-relay table

• Router# show frame-relay map

32. If a router has been configured for static routing, IGRP, OSPF, EIGRP and RIP with their default values, which routing will the router use to send data?

Answers:

• RIP

• OSPF

• IGRP

• EIGRP

• Static Routing

33. How many Broadcast Domains are there if two switches are connected to each other using a trunk link?

Answers:

• 2

• 1

• 4

• None

34. Which of the following commands show Cisco IOS image file name?

Answers:

• show startup

• show running

• show version

• show history

35. What is the subnetwork to which IP address 10.70.50.255/18 belongs?

Answers:

• 10.70.10.0

• 10.70.50.0

• 10.70.32.0

• 10.70.0.0

• 10.0.0.0

36. Which subnet mask will you use to fulfill the requirements of all the departments if you are using a class C network?

Answers:

• 255.255.255.0

• 255.255.255.252

• 255.255.255.224

• 255.255.255.192

• 255.255.255.128

37. State whether True or False:

You have two routers connected with point-to-point links using different encapsulation methods. They will be able to communicate with each other.

Answers:

• True

• False

38. Which of the following statements are true for inter VLAN communication?

Answers:

• A router that supports inter VLAN communication is required

• The router must support the same encapsulation method as supported by the switch

• If the router has only one Ethernet interface, sub-interfaces must be configured

• All of the above

39. Routing protocols use a method to advertise many networks as one network to other routers. What is that method called?

Answers:

• Supernetting

• Summarization

• Subnetting

• None of the above

40. Which command is used to disable domain lookup?

Answers:

• no ip domain-lookup

• disable domain-lookup

• no domain-lookup

• None of the above

41. If you have a subnet mask of /26 for a class C network, how many subnets and host per subnet will you get?

Answers:

• 4 networks and 62 hosts

• 16 networks and 16 hosts

• 2 networks and 128 hosts

• 62 networks and 2 hosts

• 6 networks and 30 hosts

42. What is the binary value of hex 9F?

Answers:

• 10011111

• 10111000

• 11110001

• 10001111

43. Which of the following must be configured on a switch to segment Broadcast Domain?

Answers:

• VTP

• PVC

• VLAN

• FTP

• TFTP

44. What is the OUI portion of MAC address B4-3F-95-5F-1D-09 in binary?

Answers:

• 10110100-00111111-10010101

• 11100110-11001001-01110011

• 11000011-10000111-11110001

• 00111100-10010001-10111001

45. What should be the value of configuration register in a router to boot IOS image stored in ROM?

Answers:

• 0x2102

• 0x2101

• 0x2142

• 0x101

46. What is the maximum number of hosts allowed on subnet 172.16.50.75/22?

Answers:

• 510

• 1022

• 4094

• 8190

47. Which is the default mode of operation in a VTP domain for all catalyst switches?

Answers:

• Client

• Server

• Transparent

• None of the above

48. Which command will you execute to see whether the cable attached with your router's Serial 0 is DCE or DTE?

Answers:

• show controllers serial 0

• show interface serial 0

• show ip interface serial 0

• show interface brief serial 0

49. Which of the following statements is true regarding VLAN 1?

Answers:

• It is a default VLAN

• You cannot delete VLAN 1

• You cannot rename VLAN 1

• All of the above

50. If interface Ethernet 0 is showing that it is administratively down, what will you do to turn it on?

Answers:

• Change the cable connected with Ethernet 0

• Restart the router

• Execute 'no shutdown' command

• Execute 'clock rate ' command

51. Which protocol is used to find  the MAC address of a device whose IP address is known?

Answers:

• ARP

• SMTP

• IARP

• RARP

52. What is the full form of CSMA/CD?

Answers:

• Code Sense, Multiple Access with Collision Detection

• Carrier Sense, Multiple Access with Code Division

• Collision Sense, Multiple Access with Carrier Detection

• Carrier Sense, Multiple Access with Collision Detection

53. On which layer of the OSI model do TCP & UDP work?

Answers:

• Transport Layer

• Session Layer

• Presentation Layer

• Network Layer

54. What is the command to configure PPP encapsulation on serial 0?

Answers:

• Router(config)# configure encapsulation ppp

• Router(config)# encapsulation ppp

• Router(config-if)# encapsulation ppp

• Router# encapsulation ppp serial 0

55. Which of the following commands will prevent telnet access from all users on subnet 172.16.16.0 with subnet mask 255.255.240.0 to any destination?

Answers:

• access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 255.255.240.0 any eq 23

• access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 0.0.16.255 any eq 23

• access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 0.0.15.255 any eq 21

• access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 0.0.15.255 any eq 23

56. What is the binary value of hex BF?

Answers:

• 10100000

• 10111111

• 11111000

• 00111011

57. Which type of NAT uses different ports to map multiple IP addresses to a single global IP address?

Answers:

• Dynamic NAT

• NAT with overloading

• Static NAT

• All of the above

58. You are not able to create a new VLAN and cannot delete or change existing VLANs on a switch. What could be the problem?

Answers:

• Trunk link is not configured properly

• The switch is in VTP Transparent mode

• The switch is in VTP Client mode

• None of the above

59. You made some changes in your router's configuration and executed the following command:

        Router# copy run start

When you restarted your router it went into the Setup mode. What is the problem?

Answers:

• The command 'copy run start' is incorrect

• The NVRAM is corrupt

• The value of configuration register is set to 0x2142

• Nothing is wrong, you have to configure the router every time it restarts

60. What is the default number of commands that a router can show if you execute 'show history' command?

Answers:

• 15

• 10

• 20

• 256

61. In which of the following modes does a switch not participate in VTP domain, but still forwards VTP advertisements by trunk links?

Answers:

• Server

• Domain

• Client

• Transparent

62. Which of the following services can be used to set up a database of MAC addresses that can be used for dynamic addressing of VLANs?

Answers:

• Static VLAN

• VMPS

• STP

• VTP

63. What is the speed of ISDN PRI service with 30B +1D channel?

Answers:

• 2.048 Mbps

• 1.544 Mbps

• 144 Kbps

• 128 Kbps

64. Which of the following cables is not prone to electrical interferences?

Answers:

• Shielded Twisted Pair (STP)

• Unshielded Twisted Pair (UTP)

• Fiber Optic

• Copper wire

• Coaxial

65. Which two statements are true about CHAP authentication method?

Answers:

• It is more secure than PAP

• It is supported by HDLC

• It is less secure than PAP

• It sends authentication messages periodically during the connection

66. How many access control lists can be applied on an interface?

Answers:

• One access control list in each direction for each protocol

• Two access control lists in each direction

• Unlimited

• Access control list cannot be applied on an interface

67. Which of the following is a Multicast Address?

Answers:

• 127.0.0.1

• 192.168.1.255

• 10.0.0.0

• 224.10.1.7

68. Which command is used to view the list of all active connections made to the console and VTY ports of your router?

Answers:

• show session

• show connections

• show lines

• show users

69. Which of the following subnet masks should you use on Router A and Router B serial links so that there is minimum wastage of IP addresses?

Answers:

• 255.255.255.255

• 255.255.0.0

• 255.255.255.0

• 255.255.255.252

• 255.255.255.254

70. What is the full form of ISDN?

Answers:

• International Subscriber Digital Network

• International Services Digital Network

• Internet Services Digital Network

• Integrated Services Digital Network

71. Which layer of OSI model encapsulates packets into frames?

Answers:

• Transport Layer

• Data Link Layer

• Network Layer

• Physical Layer

72. What is the binary value of 157?

Answers:

• 11000111

• 10111001

• 11100011

• 10011101

73. Which of the following provides routing protocol support for IPX, Appletalk and IP networks simultaneously?

Answers:

• RIP v2

• OSPF

• IGRP

• EIGRP

74. Which of the following commands will you use to enable RIP version 2 on your router?

Answers:

• Router(config)# version 2

• Router(config-router)# version 2

• Router(config-if)# version 2

• Router# rip version 2

75. Which statement is true about RID (Router ID) in OSPF?

Answers:

• It is always the highest IP address of active interfaces

• It is the highest IP address of all configured loopback interfaces

• It is locally significant

• It is only used for election of DR

76. What is the Administrative Distance (AD) of OSPF?

Answers:

• 1

• 120

• 110

• 90

77. Which of the following devices is used to connect a non ISDN device with an ISDN network?

Answers:

• NT1

• TE2

• TA

• TE1

78. Which protocol uses port number 23?

Answers:

• FTP

• SMTP

• Telnet

• HTTP

79. What do you understand from the following commands:

        access-list 110 deny tcp 192.168.10.0 0.0.0.255 any eq 21
        access-list 110 permit ip any any

Answers:

• This access-list denies any Telnet traffic from network 192.168.10.0 255.255.255.0

• This access-list allows any IP traffic from any source to any destination

• This access-list denies any FTP traffic from network 192.168.10.0 255.255.255.0

• This access-list denies any FTP traffic to network 192.168.10.0 255.255.255.0

80. What is the command for copying a router's IOS to a TFTP server?

Answers:

• copy ios tftp

• copy start tftp

• copy flash tftp

• copy flash-config tftp

81. Which of the following things are stored in RAM?

Answers:

• ARP Cache

• Running configuration

• Routing tables

• All of the above

82. What is the default value of flush timers in IGRP?

Answers:

• 630 seconds

• 90 seconds

• 270 seconds

• None of the above

83. What is the hop count limit for OSPF?

Answers:

• 15

• 255

• 256

• None

84. What is the maximum number of subnets (usable) that you can create in a class B network?

Answers:

• 16384

• 32768

• 65536

• Infinite

85. Which one of the following addresses can be used as a host address for the subnet  192.168.50.16/28?

Answers:

• 192.168.50.32

• 192.168.50.16

• 192.168.50.64

• 192.168.50.30

86. Which of the following switching methods forward the frame after reading the destination MAC address only?

Answers:

• Fast forward

• Cut-through

• Fragment free

• Store and forward

87. Which command is used to encrypt all the passwords of a router?

Answers:

• enable password-encryption

• service password-encryption

• encrypt passwords

• enable encrypt-password

88. Different routing protocols use different methods to calculate the distance to a network. What is that method called?

Answers:

• Administrative Distance

• Metric

• Routing Table

• None of the above

89. Which of the following switches support both ISL and 802.1Q encapsulation methods?

Answers:

• 1900

• 2950

• 3550

• All of the above

90. Which command will you use to configure IP address on an interface?

Answers:

• Router(config-if)# ip 192.168.1.1 255.255.255.0

• Router(config-if)# ip address 192.168.1.1

• Router(config-if)# ip address 192.168.1.1/24

• Router(config-if)# ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

• Router(config-if)# ip address 192.168.1.1 subnet 255.255.255.0

91. Which of the following routing protocols are Cisco proprietary?

Answers:

• IGRP

• EIGRP

• OSPF

• RIP

92. What is the maximum number of paths supported by IGRP for load balancing?

Answers:

• Four

• Six

• Twelve

• Infinite

93. What is the decimal equivalent of binary 11001110?

Answers:

• 207

• 250

• 206

• 192