Do you know that? 17% prefer full-time employment and freelance on the side next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Networking category

Test answers for Cisco Networking Test 2016

(99) Last updated: May 26
Upwork (oDesk) • Networking
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

99 Answered Test Questions:

1. Which of the following routing protocols support VLSM?

Answers:

• RIP v1

• RIP v2

• IGRP

• EIGRP

• OSPF

2. Which of the following devices can be connected using a Rollover cable?

Answers:

• Router Ethernet Port to Router Ethernet Port

• Switch Console Port to PC COM Port

• Switch Ethernet Port to Switch Ethernet Port

• Router Ethernet Port to Switch Ethernet Port

• Router Console Port to PC COM Port

3. Which of the following ranges are reserved as private addresses?

Answers:

• 192.168.0.0 – 192.255.255.255

• 172.16.0.0 – 172.255.255.255

• 10.0.0.0 – 10.255.255.255

• 172.16.0.0 – 172.31.255.255

4. Which two factors are used by default for calculation of metric by EIGRP?

Answers:

• Bandwidth

• Hop Count

• Reliability

• Load

• Delay

5. Which of the following routing protocols are not classless routing protocols?

Answers:

• EIGRP

• OSPF

• IGRP

• RIP v1

6. Which of the following Protocols work on Application Layerr of OSI model?

Answers:

• HTTP

• FTP

• IP

• UDP

7. Which two statements are true about CHAP authentication method?

Answers:

• It is more secure than PAP

• It is supported by HDLC

• It is less secure than PAP

• It sends authentication messages periodically during the connection

8. Which of the following routing protocols are distance vector routing protocols?

Answers:

• OSPF

• RIP

• EIGRP

• IGRP

9. Which command is used to encrypt all the passwords of a router?

Answers:

• enable password-encryption

• service password-encryption

• encrypt passwords

• enable encrypt-password

10. Which subnet mask will you use to fulfill the requirements of all the departments if you are using a class C network?

Answers:

• 255.255.255.0

• 255.255.255.252

• 255.255.255.224

• 255.255.255.192

• 255.255.255.128

11. Which of the following addresses is reserved for loopback tests?

Answers:

• 10.0.0.1

• 172.16.0.1

• 192.168.0.1

• 127.0.0.1

12. Which is the command to view all available commands in the mode you are working in?

Answers:

• show all

• ?

• help

• help commands

13. Which command is used to view IP routing table?

Answers:

• show ip table

• show route

• show ip route

• show routing table

14. Which command is used to disable domain lookup?

Answers:

• no ip domain-lookup

• disable domain-lookup

• no domain-lookup

• None of the above

15. Which of the following routing protocols are Cisco proprietary?

Answers:

• IGRP

• EIGRP

• OSPF

• RIP

16. Which command is used to configure the configuration-register of a router?

Answers:

• Router(config)# config-register 0x2102

• Router# config-register 0x2102

• Router(config-line)# config-register 0x2102

• Router(config-router)# config-register 0x2102

17. Which of the following commands will prevent telnet access from all users on subnet 172.16.16.0 with subnet mask 255.255.240.0 to any destination?

Answers:

• access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 255.255.240.0 any eq 23

• access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 0.0.16.255 any eq 23

• access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 0.0.15.255 any eq 21

• access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 0.0.15.255 any eq 23

18. What is the default value of flush timers in IGRP?

Answers:

• 630 seconds

• 90 seconds

• 270 seconds

• None of the above

19. If UDP receives datagrams that are not in sequence, what will it do?

Answers:

• It will drop datagrams that are not in sequence

• It will arrange them in sequence using sequence numbers

• It will request source host to resend datagrams

• None of the above

20. Which of the following commands will allow a single source address 172.16.0.5 to telnet a single destination address 192.168.10.2?

Answers:

• access-list 150 permit tcp host 172.16.0.5 host 192.168.10.2 eq 23

• access-list 150 deny tcp host 172.16.0.5 host 192.168.10.2 eq 23

• access-list 150 permit tcp any any

• access-list 150 permit ip any any eq 23

21. Which command will disable CDP on a router?

Answers:

• no cdp run

• disable cdp

• no cdp enable

• no cdp route

22. What is the default number of commands that a router can show if you execute 'show history' command?

Answers:

• 15

• 10

• 20

• 256

23. Which is the default mode of operation in a VTP domain for all catalyst switches?

Answers:

• Client

• Server

• Transparent

• None of the above

24. Which command will you use to enable default routing on a router?

Answers:

• outer(config)# ip route 255.255.255.255 0.0.0.0 172.16.0.1

• outer(config)# ip route default 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.0.1

• outer(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.0.1

• outer# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.0.1

25. How many Broadcast Domains are there if two switches are connected to each other using a trunk link?

Answers:

• 2

• 1

• 4

• None

26. How many bits of a MAC address are used by OUI portion?

Answers:

• 32 bits

• 48 bits

• 24 bits

• 16 bits

27. Which area must be present to connect two different areas in an OSPF network?

Answers:

• Area 0

• Area 51

• Area 1

• Area 16

28. What is the maximum number of valid IP addresses in a class B network?

Answers:

• 65536

• 65534

• 256

• 254

29. You made some changes in your router's configuration and executed the following command:

        Router# copy run start

When you restarted your router it went into the Setup mode. What is the problem?

Answers:

• The command 'copy run start' is incorrect

• The NVRAM is corrupt

• The value of configuration register is set to 0x2142

• Nothing is wrong, you have to configure the router every time it restarts

30. Routing protocols use a method to advertise many networks as one network to other routers. What is that method called?

Answers:

• Supernetting

• Summarization

• Subnetting

• None of the above

31. What is the speed of a T1 line?

Answers:

• 128 kbps

• 144 kbps

• 2.048 Mbps

• 1.544 Mbps

32. What is the hop count limit for OSPF?

Answers:

• 15

• 255

• 256

• None

33. What is the main purpose of creating VLANs?

Answers:

• They create single collision domain

• They provide fast speed to the LANs

• They break up the broadcast domain

• None of the above

34. What is the maximum speed supported by a standard ISDN BRI?

Answers:

• 64 kbps

• 128 kbps

• 256 kbps

• 1.544 mbps

35. What will be the command for standard access control list to deny a single source address 10.15.12.2?

Answers:

• access-list 50 deny 10.0.0.0 255.255.255.0

• access-list 50 deny 10.15.12.2 0.255.255.255

• access-list 50 deny host 10.15.12.2

• access-list 50 deny 10.15.12.2 255.255.255.255

36. In which of the following networks, are DR and BDR elected in OSPF?

Answers:

• Broadcast multi-access

• Point-to-point

• Nonbroadcast multi-access

• Point-to-multipoint

37. Which of the following devices can be connected using a straight cable?

Answers:

• Hub & Switch

• Router & PC

• PC & PC

• Router & Switch

38. If a router has been configured for static routing, IGRP, OSPF, EIGRP and RIP with their default values, which routing will the router use to send data?

Answers:

• RIP

• OSPF

• IGRP

• EIGRP

• Static Routing

39. What is the command to configure PPP encapsulation on serial 0?

Answers:

• Router(config)# configure encapsulation ppp

• Router(config)# encapsulation ppp

• Router(config-if)# encapsulation ppp

• Router# encapsulation ppp serial 0

40. On which layer of the OSI model do TCP & UDP work?

Answers:

• Transport Layer

• Session Layer

• Presentation Layer

• Network Layer

41. What should be the value of configuration register in a router to boot IOS image stored in ROM?

Answers:

• 0x2102

• 0x2101

• 0x2142

• 0x101

42. Refer to the diagram. 

Host A is not able to communicate with Host B. However, Router A can communicate with Host B. What could be the problem?

Answers:

• Host A's IP address is incorrect

• Router A's Ethernet 0 IP address is incorrect

• Host B's IP address is incorrect

• No routing is configured among the routers

43. Which layer of OSI model encapsulates packets into frames?

Answers:

• Transport Layer

• Data Link Layer

• Network Layer

• Physical Layer

44. Which of the following are examples of the Data Link Layerr?

Answers:

• Token Ring

• IP

• Ethernet

• MAC

• IPX

45. If you set bandwidth of 64 kbps on an interface, what will be it's cost in OSPF?

Answers:

• 256

• 1563

• 1024

• 2096

46. What is the command to configure q933a as frame relay LMI type?

Answers:

• Router(config)# frame-relay lmi-type q933a

• Router# lmi-type q933a

• Router(config-if)# frame-relay lmi-type q933a

• Router(config-if)# lmi-type q933a

47. What is the full form of CSMA/CD?

Answers:

• Code Sense, Multiple Access with Collision Detection

• Carrier Sense, Multiple Access with Code Division

• Collision Sense, Multiple Access with Carrier Detection

• Carrier Sense, Multiple Access with Collision Detection

48. Which of the following are frame relay LMI types?

Answers:

• DLCI

• Cisco

• IEEE 802.1Q

• Q933A

49. If interface Ethernet 0 is showing that it is administratively down, what will you do to turn it on?

Answers:

• Change the cable connected with Ethernet 0

• Restart the route

• Execute 'no shutdown' command

• Execute 'clock rate ' command

50. In which of the following modes does a switch not participate in VTP domain, but still forwards VTP advertisements by trunk links?

Answers:

• Server

• Domain

• Client

• Transparent

51. Different routing protocols use different methods to calculate the distance to a network. What is that method called?

Answers:

• Administrative Distance

• Metric

• Routing Table

• None of the above

52. What is the maximum number of subnets (usable) that you can create in a class B network?

Answers:

• 16384

• 32768

• 65536

• Infinite

53. What is the speed of ISDN PRI service with 30B +1D channel?

Answers:

• 2.048 Mbps

• 1.544 Mbps

• 144 Kbps

• 128 Kbps

54. What is the binary value of hex 9F?

Answers:

• 10011111

• 10111000

• 11110001

• 10001111

55. Which of the following switches support both ISL and 802.1Q encapsulation methods?

Answers:

• 1900

• 2950

• 3550

• All of the above

56. Which command will you use to view sending and receiving of RIP update packets that normally run in the background ?

Answers:

• Router(config-router)# debug ip rip

• Router# debug rip packets

• Router# debug ip rip

• Router(config)# show rip packets

57. What is the default value of bridge priority on Cisco switches?

Answers:

• 65536

• 16384

• 32768

• 256

58. Which command will you execute to see whether the cable attached with your router's Serial 0 is DCE or DTE?

Answers:

• show controllers serial 0

• show interface serial 0

• show ip interface serial 0

• show interface brief serial 0

59. Which of the following commands will you use to enable RIP version 2 on your router?

Answers:

• Router(config)# version 2

• Router(config-router)# version 2

• Router(config-if)# version 2

• Router# rip version 2

60. Which of the following statements is true regarding VLAN 1?

Answers:

• It is a default VLAN

• You cannot delete VLAN 1

• You cannot rename VLAN 1

• All of the above

61. At which layer of OSI Model does a router work?

Answers:

• Presentation Layer

• Transport Layer

• Network Layer

• Datalink Layer

• Application Layer

• Physical Layer

• Session Layer

62. Which information is exchanged by Cisco devices on which CDP is running?

Answers:

• Routing Tables

• Platform

• Traffic Data

• Capabilities List

• Username & Password

63. Which of the following switching methods forward the frame after reading the destination MAC address only?

Answers:

• Fast forward

• Cut-through

• Fragment free

• Store and forward

64. You executed the following command on your router:

      Router(config)# router ospf 15
      
Which command will you execute next to complete OSPF configuration on your router?

Answers:

• Router(config-router)# network 172.16.0.0 255.255.0.0 area 5

• Router(config)# network 172.16.0.0 0.0.255.255 area 5

• Router(config-router)# network 172.16.0.0 0.0.255.255 area 5

• Router(config# ip route ospf 172.16.0.0 255.255.0.0 area 5

65. Which of the following devices is used to connect a non ISDN device with an ISDN network?

Answers:

• NT1

• TE2

• TA

• TE1

66. Which of the following services can be used to set up a database of MAC addresses that can be used for dynamic addressing of VLANs?

Answers:

• Static VLAN

• VMPS

• STP

• VTP

67. Which command will you use to configure IP address on an interface?

Answers:

• Router(config-if)# ip 192.168.1.1 255.255.255.0

• Router(config-if)# ip address 192.168.1.1

• Router(config-if)# ip address 192.168.1.1/24

• Router(config-if)# ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

• Router(config-if)# ip address 192.168.1.1 subnet 255.255.255.0

68. Which of the following provides routing protocol support for IPX, Appletalk and IP networks simultaneously?

Answers:

• RIP v2

• OSPF

• IGRP

• EIGRP

69. What is the subnetwork to which IP address 10.70.50.255/18 belongs?

Answers:

• 10.70.10.0

• 10.70.50.0

• 10.70.32.0

• 10.70.0.0

• 10.0.0.0

70. What is the maximum number of paths supported by IGRP for load balancing?

Answers:

• Fou

• Six

• Twelve

• Infinite

71. What is the Administrative Distance (AD) of OSPF?

Answers:

• 1

• 120

• 110

• 90

72. What will happen if you declare an interface as passive interface in IGRP routing protocol?

Answers:

• The router will stop sending and receiving any dynamic updates

• The router will stop sending any dynamic updates but can still receive updates

• The interface will stop receiving any dynamic updates

• The interface will stop sending any dynamic updates but can still receive updates

73. What is the binary value of 157?

Answers:

• 11000111

• 10111001

• 11100011

• 10011101

74. What is the OUI portion of MAC address B4-3F-95-5F-1D-09 in binary?

Answers:

• 10110100-00111111-10010101

• 11100110-11001001-01110011

• 11000011-10000111-11110001

• 00111100-10010001-10111001

75. Which one of the following addresses can be used as a host address for the subnet  192.168.50.16/28?

Answers:

• 192.168.50.32

• 192.168.50.16

• 192.168.50.64

• 192.168.50.30

76. Which of the following subnet masks should you use on Router A and Router B serial links so that there is minimum wastage of IP addresses?

Answers:

• 255.255.255.255

• 255.255.0.0

• 255.255.255.0

• 255.255.255.252

• 255.255.255.254

77. Which of the following are stored in RAM?

Answers:

• Startup-config

• Running-config

• Routing Table

• All of the above

78. Which of the following commands show Cisco IOS image file name?

Answers:

• show startup

• show running

• show version

• show history

79. Which of the following statements are true for inter VLAN communication?

Answers:

• A router that supports inter VLAN communication is required

• The router must support the same encapsulation method as supported by the switch

• If the router has only one Ethernet interface, sub-interfaces must be configured

• All of the above

80. Which type of NAT uses different ports to map multiple IP addresses to a single global IP address?

Answers:

• Dynamic NAT

• NAT with overloading

• Static NAT

• All of the above

81. What do you understand from the following commands:

        access-list 110 deny tcp 192.168.10.0 0.0.0.255 any eq 21
        access-list 110 permit ip any any

Answers:

• This access-list denies any Telnet traffic from network 192.168.10.0 255.255.255.0

• This access-list allows any IP traffic from any source to any destination

• This access-list denies any FTP traffic from network 192.168.10.0 255.255.255.0

• This access-list denies any FTP traffic to network 192.168.10.0 255.255.255.0

82. State whether True or False:

You can only create that number of VLANs which are equivalent to the number of ports on a switch.

Answers:

• True

• False

83. Which of the following VLANs is recommended by Cisco to be used as an administrative VLAN?

Answers:

• VLAN 0

• VLAN 1

• VLAN 1024

• VLAN 16

84. How many bearer(B) and data(D) channel/s are there in a standard ISDN BRI service?

Answers:

• 2B + 1D Channel

• 23B + 1D Channel

• 24B + 2D Channels

• 16B + 1D Channel

85. What is the command to show Frame relay map table?

Answers:

• Router(config)# show frame-relay map

• Router# show frame-relay

• Router(config-router)# show frame-relay table

• Router# show frame-relay map

86. State whether True or False:

You have two routers connected with point-to-point links using different encapsulation methods. They will be able to communicate with each other.

Answers:

• True

• False

87. Which of the following things are stored in RAM?

Answers:

• ARP Cache

• Running configuration

• Routing tables

• All of the above

88. Which statement is true about RID (Router ID) in OSPF?

Answers:

• It is always the highest IP address of active interfaces

• It is the highest IP address of all configured loopback interfaces

• It is locally significant

• It is only used for election of DR

89. Which encapsulation method will you choose if you want to connect a Cisco router and a non Cisco router with a serial connection?

Answers:

• HDLC

• PPP

• LAPD

• LAPB

90. Which key combination is used to interrupt the boot sequence of a router?

Answers:

• Esc + Ctrl

• Ctrl + Z

• Ctrl + Break

• Alt + Ctrl + Del

91. Which command is used to view the list of all active connections made to the console and VTY ports of your router?

Answers:

• show session

• show connections

• show lines

• show users

92. Which protocol uses port number 23?

Answers:

• FTP

• SMTP

• Telnet

• HTTP

93. What is the decimal equivalent of binary 11001110?

Answers:

• 207

• 250

• 206

• 192

94. Which of the following cables is not prone to electrical interferences?

Answers:

• Shielded Twisted Pair (STP)

• Unshielded Twisted Pair (UTP)

• Fiber Optic

• Copper wire

• Coaxial

95. How many access control lists can be applied on an interface?

Answers:

• One access control list in each direction for each protocol

• Two access control lists in each direction

• Unlimited

• Access control list cannot be applied on an interface

96. What is the command for copying a router's IOS to a TFTP server?

Answers:

• copy ios tftp

• copy start tftp

• copy flash tftp

• copy flash-config tftp

97. You are not able to create a new VLAN and cannot delete or change existing VLANs on a switch. What could be the problem?

Answers:

• Trunk link is not configured properly

• The switch is in VTP Transparent mode

• The switch is in VTP Client mode

• None of the above

98. What is the network ID of IP address 172.16.40.0/20?

Answers:

• 172.16.16.0

• 172.16.36.0

• 172.16.32.0

• 172.16.0.0

99. What is the full form of ISDN?

Answers:

• International Subscriber Digital Network

• International Services Digital Network

• Internet Services Digital Network

• Integrated Services Digital Network