Do you know that? 17% prefer full-time employment and freelance on the side next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << .Net Technology category

Test answers for DotNet 3.5 using VB Test 2016

(66, CL) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • .Net Technology
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

66 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. What is the value of b3 after the following code is executed?

    Dim b1 As Boolean? = True
    Dim b2 As Boolean? = Nothing
    Dim b3 As Boolean? = If(b1 AndAlso b2, b1, b2)

Answers:

• System.DbNull.Value

• TRUE

• FALSE

• Nothing

• None of the above; An InvalidCastException is thrown

2. Which of the following scenarios are applicable to Window Workflow Foundation?

Answers:

• Document-centric workflows

• Human workflows

• User-interface page flows

• Builtin support for communications across multiple applications and/or platforms

• All of the above

3. Given the following code, which calls are valid ways to add the elements of a string array to a List(Of Strings)?

    Dim values() As String = {"1", "2", "3", "4"}
    Dim valueList As New List(Of String)

Answers:

• valueList.Insert(values)

• valueList = values

• valueList.Add(values)

• valueList.AddRange(values)

4. Which of the following operators can be overloaded?

Answers:

• Assignment (=)

• Conditional (AndAlso,OrElse)

• Logical (And, Or, Xor)

• Shift (<<, >>)

5. In which of the following types of applications can Windows Workflow Foundation be used?

Answers:

• Console Applications

• Windows Forms based Applications

• Windows Presentation Foundation based Applications

• ASP.NET based applications

• All of the above

6. Which of the following mechanisms are not suitable for returning a single row from a DataTable containing a large number of records?

Answers:

• DataTable.Rows.Find

• DataTable.Rows.Select

• DataTable.Select

• Enumerating across DataTable.Rows

7. Which of the following are true about BackgroundWorker?

Answers:

• It is a member of the System.Threading namespace.

• It abstracts away the details of cross-thread marshalling of data.

• The BackgroundWorker thread aborts immediately when the CancelAsync method is called.

• It provides mechanisms for reporting progress, reporting completion and cancelling.

8. What does the AndAlso operator do?

Answers:

• It performs a Boolean AND operation, evaluating both operands

• It performs a Boolean AND operation, evaluating the left-hand side only if the right-hand side is false

• It performs a Boolean AND operation, evaluating the right-hand side only if the left-hand side is false

• It performs a Boolean AND operation, evaluating the right-hand side only if the left-hand side is true

• None of the above

9. Which of the following are true about anonymous types?

Answers:

• They can be derived from any reference type.

• Two anonymous types with the same named parameters in the same order declared in different classes have the same type.

• Anonymous types can have methods

• All properties of an anonymous type are read/write

• Anonymous types cannot cross method boundaries.

10. Determining the availability of sufficient memory for an operation can be accomplished by:

Answers:

• There is no supported application level means to determine if a specific amount of memory is available.

• using static methods of System.Runtime.MemoryFailPoint and checking the return value

• creating an instance of System.Runtime.MemoryFailPoint and monitoring for an InsufficientMemoryException

• creating an instance of System.Runtime.MemoryFailPoint and monitoring for an OutOfMemoryException

11. Which access limitation is there in a class member declared "Protected Friend"?

Answers:

• Access is limited to the containing class plus any classes derived from the containing class

• Access is limited to the current assembly

• Access is limited to the containing class plus any classes derived from the containing class that are also in the current assembly

• Access is limited to the containing class plus any classes derived from the containing class or any other class in the current assembly

12. Given the following code, which of the following are syntactically correct?

<Extension()>
   Public Function AppendTest(ByVal s As String, ByVal suffix As String)
  Return s & suffix
 End Function

Answers:

• Dim s As String = "test" s = s.AppendTest(s, "suffix")

• Dim s As String = "test" s = s.AppendTest("suffix")

• Dim s As String = "test" s = AppendTest(s, "suffix")

• Dim s As String = "test" s = AppendTest("suffix")

13. By which contract are the WS-Addressing action and reply action elements of the soap envelope controllable when Windows Communication Foundation is used?

Answers:

• ServiceContract

• OperationContract

• DataContract

• MessageContract

14. Identify the syntactically correct LINQ query or queries, assuming dt is a DataTable

Answers:

• Dim key As String = "test" Dim result = From r In dt where r(0) = key Select r(1)

• Dim key As String = "test" Dim result = From r In dt.AsEnumerable where r(0) = key Select r(1)

• Dim key As String = "test" Dim result = Select r(1) From r In dt where r(0) = key

• Dim key As String = "test" Dim result = Select r(1) From r In dt.AsEnumerable where r(0) = key

15. When Deleting a DataRow from the DataRowCollection of a DataTable, you can:

Answers:

• use the DataRowCollection.Remove method to immediately delete the row.

• use the DataRowCollection.Remove method to mark the row for deletion when DataRow.AcceptChanges is called.

• use the DataRow.Delete method to immediately delete the row.

• use the DataRow.Delete method to mark the row for deletion when DataRowAcceptChanges is called.

16. Which of the following are valid assignments?

Answers:

• Dim i As Int32 = Int16.MaxValue

• Dim s As Single = Double.MaxValue

• Dim s2 As String = Int64.MaxValue

• Dim i2 As Int32 = Int64.MaxValue

17. Which of the following characteristics do classes in the System. Drawing namespace such as Brush, Font, Pen, and Icon share?

Answers:

• They encapsulate native resources and must be properly disposed to prevent potential exhausting of resources.

• They are all MarshalByRef derived classes, but functionality across AppDomains has specific limitations.

• You can inherit from these classes to provide enhanced or customized functionality.

• They are Value Type objects.

18. Which of the following are true regarding the System.Collections.Generic.HashSet(Of T) class

Answers:

• HashSet is an unordered collection.

• HashSet requires that each element be unique as determined by either a supplied EqualityComparer or the default EqualityComparer

• Operations on sets (Union, Intersection, etc) always create new result sets

• HashSet provides functionality for "conceptual sets" where the rules for membership can be specified without actually creating all of the items.

• All of the above

19. Which of the following are valid means of reading all data from a file into a string?

Answers:

• Dim sr As New System.IO.StreamReader("C:\temp\myfile.txt") Dim s As String = sr.ReadLine

• Dim sr As New System.IO.StreamReader("C:\temp\myfile.txt") Dim s As String = sr.Read

• Dim sr As New System.IO.StreamReader("C:\temp\myfile.txt") Dim s As String = sr.ReadAll

• Dim s As String = My.Computer.FileSystem.ReadAllText("C:\temp\myfile.txt")

20. In which of the following ways do structures differ from classes?

Answers:

• Structures cannot implement interfaces

• Structures cannot inherit from a base structure

• Structures cannot have events

• Structures cannot have overrideable methods

21. To which of the following can System.IO.IsolatedStorage not be scoped?

Answers:

• Restricted to a Specific Application

• Restricted to a Specific AppDomain

• Restricted to a Specific User

• Restricted to a specific Physical Media

22. Which of the following characteristics is present in the DateTime type?

Answers:

• It always references the UTC (GMT) time

• It always references the Local time

• It contains a member indicating which time zone it refers to

• It contains a member indicating the time is UTC, Local, or Unspecified

23. Which of the following are required to be true by objects which are going to be used as keys in a System.Collections.HashTable?

Answers:

• They must handle case-sensitivity identically in both the GetHashCode() and Equals() methods.

• Key objects must be immutable for the duration they are used within a HashTable.

• Get HashCode() must be overridden to provide the same result, given the same parameters, regardless of reference equalityl unless the HashTable constructor is provided with an IEqualityComparer parameter.

• Each Element in a HashTable is stored as a Key/Value pair of type System.Collections.DictionaryElement

• All of the above

24. What is the result of the following code?

Console.WriteLine(CBool(If(1>2, "True", "False")))

Answers:

• Throws an InvalidCastException

• TRUE

• FALSE

• None of the above

25. The default number of threads per processor in the System.Threading.ThreadPool class under version 3.5 of the Framework is?

Answers:

• 1

• 25

• 250

• 100

• 500

26. What is the result of Console.WriteLine("{0}:{1}:{2}", CInt(2.5), CInt(1.5), Fix(1.5))?

Answers:

• 2:2:2

• 3:2:2

• 3:2:1

• 2:2:1

27. Which of the following is true regarding the System.DateTimeOffset structure?

Answers:

• It provides an exact point in time relative to the UTC time zone

• It combines a DateTime structure with a TimeZone structure

• It provides arithmetical operations using values with different offsets from UTC

• It can be used to determine the specific TimeZone for a local time

28. Which of the following is most appropriate when using an implicitly typed array?

Answers:

• All elements in the initializer list must be of the same type.

• All elements in the initializer list must be implicitly convertible to a known type which is the actual type of at least one member in the initializer list

• All elements in the initializer list must be implicitly convertible to the common type which is the base type of the items actually in the list

• There are no restrictions on the items in the initializer list as the array is not declared to be a specific type.

29. Public Class Sample
    Public Sub New(ByVal x As Integer)
    End Sub
 End Class
In the above code, in which of the following can other class constructors directly access the provided constructor?

Answers:

• Public Sub New() Me.New(1) End Sub

• Public Sub New() New(1) End Sub

• Both a and b

• One class constructor can not directly access another constructor

30. Which method calls will compile the following?

    Private Sub Sample(ByVal number As Integer, Optional ByVal bool As Boolean = True)
    End Sub

Answers:

• Sample(1, True)

• Sample(1)

• Sample(bool:=False)

• Sample(bool:=False, number:=1)

• Sample(bool:=False, 1)

31. Which of the following do the advantages of Lambda Expressions over Anonymous methods include?

Answers:

• More concise syntax

• The types for a Lambda Expression may be omitted

• The body of an anonymous method can not be an expression

• Lambda Expressions permit deferred type interference that anonymous methods do not

• All of the above

32. Which of the following are valid mechanisms for adding an event handler for Public Event SomeEvent() on a class Sample?

Answers:

• AddHandler Sample.SomeEvent AddressOf MyEventHandler Public Sub MyEventHandler

• AddHandler Sample.SomeEvent, AddressOf Sample.SomeEvent

• Private WithEvents sample As New Sample Public Sub MyEventHandler(sender As Object, e As EventArgs) Handles sample.SomeEvent

• Private WithEvents sample As New Sample Public Sub MyEventHandler() Handles sample.SomeEvent

33. Identify the syntactically correct LINQ query or queries, assuming dt is a DataTable

Answers:

• Dim result = (From r In dt Select r.Field(Of Int32)("Value")).Max

• Dim result = Select r.Field(Of Int32)("Value")).Max From dt

• Dim result = Select Max("Value") From dt.AsEnumerable

• Dim result = Aggregate r In dt Into Max(r.Field(Of Integer)("value"))

34. Which of the following are true about Extension methods?

Answers:

• They must be declared static

• They can be declared either static or instance members

• They must be declared in the same assembly (but may be in different source files)

• Extension methods can be used to override existing instance methods

• Extension methods with the same signature for the same class may be declared in multiple namespaces without causing compilation errors

35. What does the OrElse operator do?

Answers:

• It performs a Boolean OR operation, evaluating both operands

• It performs a Boolean OR operation, evaluating the left-hand side only if the right-hand side is false

• It performs a Boolean OR operation, evaluating the right-hand side only if the left-hand side is false

• It performs a Boolean OR operation, evaluating the right-hand side only if the left-hand side is true

• None of the above

36. Which of the following are true of the System.Text.StringBuilder class?

Answers:

• It is less efficient than string concatenation when many concatenations are performed.

• There is a method which formats the string being appended to the StringBuilder much like the String.Format.

• The StringBuilder is most efficient when initialized using the parameterless constructor.

• All of the above

• None of the above

37. Which of the following statements do Expression Trees fit best?

Answers:

• Expression trees are a data structure which can be initially composed using language syntax.

• Expression trees are a dynamically generated code which is executed to perform the desired function.

• Expression trees can be created only from Lambda Expressions

• Expression trees can be modified once they are created

• All of the above

38. The output generated by the following code will be?

Dim t As String = "This Is a Test"
t.Replace("T", "?")
Console.WriteLine(t)

Answers:

• ?his Is a ?est

• ?his Is a ?es?

• This Is a Test

• ?his Is a Test

39. Of which elements does Generics allow parameterization by type?

Answers:

• Classes

• Structs

• Methods

• Events

• Fields

40. Which of the following are true regarding System.Web.Mail and System.Net.Mail namespaces?

Answers:

• System.Web.Mail is not supported under version 3.5 of the Framework

• System.Web.Mail is deprecated under version 3.5 of the Framework, and it is officially recommended that System.Net.Mail be used.

• System.Web.Mail is the preferred solution when using IIS hosted applications

• There are no functional differences; the items were moved to a new namespace to reflect their applicability in a better way

41. Which of the following is  true about VB generics?

Answers:

• VB allows non-type template parameters

• VB supports explicit specialization

• VB allows the type parameter to be used as the base class for the generic type

• VB allows a generic type parameter itself to be a generic

• VB enforces that all codes are valid for all types of parameters

42. Which of the following types guarantee atomic reads and writes?

Answers:

• int

• double

• string

• long

• float

43. Which of the following will execute without error?

Public Class Fruit
End Class
Public Class Apple
    Inherits Fruit
End Class

Answers:

• Dim list As New List(Of Fruit) list.Add(New Apple) list.Add(New Fruit) Dim apple As Apple = list(0)

• Dim list As New List(Of Fruit) list.Add(New Apple) list.Add(New Fruit) Dim fruit As Fruit = list(0)

• Dim list As New List(Of Apple) list.Add(New Apple) list.Add(New Fruit) Dim apple As Apple = list(0)

• Dim list As New List(Of Apple) list.Add(New Apple) list.Add(New Fruit) Dim fruit As Fruit = list(0)

44. Which of the following does System.IO.Pipes namespace provide?

Answers:

• Interprocess communication through anonymous and/or named pipes.

• Access to named pipes using System.IO.Stream

• Access to the system level pipe security implemented as discretionary access control lists (DACL) and/or system access control lists (SACL),

• Asynchronous read and write operations

• All of the above

45. With which class is the task of mapping a specific point in time into  units, such as weeks, months, and years accomplished?

Answers:

• System.DateTime

• System.TimeSpan

• System.Globalization.Calender

• System.Globalization.CultureInfo

46. Which of the following are true about System.Security.Cryptography under version 3.5 of the framework

Answers:

• None of the implementations are FIPS-certified

• Support is provided for the "Suite B" set of cryptographic algorithms, as specified by the National Security Agency (NSA) .

• Cryptography Next Generation (CNG) classes are supported on XP and Vista systems

• The System.Security.Cryptography.AesManaged class allows custom block size, iteration counts and feedback modes to support any the Rijndael based encryption.

47. Which of the following are true about System.GC under version 3.5 of the Framework?

Answers:

• You can request that the garbage collector processes a generation if it determines that it is appropriate at specific points in your code

• You can control the intrusiveness of the garbage collector (i.e. how often it performs collections) while your program is running

• You can control the intrusiveness of the garbage collector (i.e. how often it performs collections) only during application initialization

• You should specify LowLatency when using Concurrent Server Garbage Collection to improve memory utilization

48. Which of the following are true about declarative attributes?

Answers:

• They must be inherited from the System.Attribute.

• Attributes are instantiated at the same time as instances of the class to which they are applied.

• Attribute classes may be restricted to be applied only to application element types.

• By default, a given attribute may be applied multiple times to the same application element.

49. To which contract is the SessionMode property to disallow, require, or permit applied when Windows Communication Foundation is used?

Answers:

• ServiceContract

• OperationContract

• DataContract

• MessageContract

50. Which of the following characteristics are found in a Query expression?

Answers:

• It must begin with a from clause

• It must begin with a select clause

• It can end with a group clause

• It must contain at least one where clause

• An orderby clause may optionally follow a select clause

51. Custom non-fatal exceptions should be derived from:

Answers:

• ApplicationException

• DataMisalignedException

• ExecutionEngineException

• SystemException

52. Which of the following are true about using ADO.NET DataSets and DataTables?

Answers:

• The connection to the database must remain valid for the life of the data objects

• All tables in a dataset must come from the same database.

• A given instance of a DataTable can be in only one DataSet

• Changes made to multiple tables within a DataSet can easily be transferred to a new DataSet which contains only the changes

• Content from multiple DataSets can easily be combined into a single DataSet that contains the net result of all changes.

53. Given the following code, what will be the output when Test() is called?

Delegate Function SampleDelegate(ByVal s As String) As String
<Extension()> _
    Public Function ExtensionTest(ByVal s As String, ByVal del As SampleDelegate)
        Return del(s)

Answers:

• value

• valuetest

• testvalue

• valuevalue

54. When using the Demand method of System.Security.IPermission, which of the following will occur?

Answers:

• The permissions of the code which invoked the Demand method will be evaluated.

• For permissions which do a stack walk, an exception will occur only if NONE of the calling codes has the required permission

• For permissions which do a stack walk, an exception will occur if ANY of the calling codes does not have the required permission

• The permission levels of individual stack frames are always checked regardless of the permission type.

55. The framework provides three different timer classes. Select the answer that properly matches the class with the listed characteristic.

Answers:

• System.Threading.Timer Simple timer which requires a delegate to be supplied for execution when the timer expires. Execution of the method provided by the delegate will be invoked on a ThreadPool Thread.

• System.Timers.Timer: Designed for use with worker threads in a multithreaded environment. Can move among threads to handle the raised Elapsed event May result in more accuracy than System.Windows.Forms.Timer instances.

• System.Windows.Forms.Timer Lower Resolution timer which requires a UI message pump on the creating thread.

• All of the above

56. Which features that are not supported in the System.TimeZone class does the System.TimeZoneInfo class provide?

Answers:

• It provides readable names for both regular time and, if appropriate, daylight savings time

• It provides a means of enumerating the known time zones that are available on the local system

• It provides functionality to create custom time zones

• It provides the period the time zone was in effect for. For example: From 1986 to 2006, it was observed from the first Sunday in April to the last Sunday in October, but since 2007, it is being observed from the second Sunday in March to the first Sunday in November

57. Within Windows Workflow Foundation, Compensating Actions are used for:

Answers:

• providing a means to rollback a failed transaction

• providing a means to undo a successfully committed transaction later

• providing a means to terminate an in process transaction

• achieving load balancing by adapting to current activity

58. Which of the following are true with respect to the standard implementation of Garbage Collection?

Answers:

• Objects must be set to null in order to be eligible for garbage collection

• Unless specific steps are taken, an object may be moved in memory

• Objects become eligible for garbage collection as soon as it is impossible for any code to access it

• Objects which implement finalizers will always have the finalizer called at some point

59. Which of the following are true of ADO.NET?

Answers:

• It uses a connected provider model

• It uses a disconnected provider model

• It Includes a DataAdapter class which provides a high-performance mechanism for retrieving data

• System.Data.Common provides classes that are database agnostic

60. Which of the following are characteristics of the System.Threading.Timer class?

Answers:

• The method provided by the TimerCallback delegate will always be invoked on the thread which created the timer.

• The thread which creates the timer must have a message processing loop (i.e. be considered a UI thread)

• The class contains protection to prevent reentrancy to the method provided by the TimerCallback delegate

• You can receive notification of an instance being Disposed by calling an overload of the Dispose method.

61. When aggregating data, LINQ is:

Answers:

• much faster than DataTable.Compute

• much slower than DataTable.Compute

• almost as fast as DataTable.Compute

62. Which of the following are not  valid namespaces in the .NET framework?

Answers:

• System.Data.OleDb

• System.Data.SqlServer

• System.Data.Oracle

• System.Data.Xml

• System.Data.SqlClient

63. Which of the following are true about Nullable types?

Answers:

• A Nullable type is a reference type.

• A Nullable type is a structure.

• An implicit conversion exists from any non-nullable value type to a nullable form of that type.

• An implicit conversion exists from any nullable value type to a non-nullable form of that type.

• A predefined conversion from the nullable type S? to the nullable type T? exists if there is a predefined conversion from the non-nullable type S to the non-nullable type T

64. Which of the following is not an unboxing conversion?

Answers:

• Public Sub Sample1(ByVal o As Object) Dim i As Integer = CInt(o) End Sub

• Public Sub Sample1(ByVal vT As ValueType) Dim i As InTeger = CInT(vT) End Sub

• Enum E Hello World End Enum Public Sub Sample1(ByVal et As System.Enum) Dim e As E = CType(et, E) End Sub

• Public Interface I Property Value() As Integer End Interface Public Sub Sample1(ByVal vt As I) Dim i As Integer = vt.Value End Sub

• Public Class C Private _value As Integer Public Property Value() As Integer Get Return _value End Get Set(ByVal value As Integer) _value = value End Set

65. When Windows Communication Foundation is used to develop a Web Service, which of the following are supported?

Answers:

• WS-Addressing

• WS-MetadataExchange

• WS-Security

• WS-Atomic Transaction

• All of the above

66. When using version 3.5 of the framework in applications which emit dynamic code, which of the following are true?

Answers:

• A partial trust code cannot emit and execute a code

• A partial trust application must have the SecurityCritical attribute called Assert ReflectionEmit permission

• The generated code no more permissions than the assembly which emitted it.

• Can be executed by calling System.Reflection.Emit.DynamicMethod( string name, Type returnType, Type[] parameterTypes ) without any special permissions