Do you know that? Your client is not always right and it is okay to respectfully disagree. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << .Net Technology category

Test answers for DotNet 2.0 using VB Test 2016

(1 / 69, CL) Last updated: March 19
Upwork (oDesk) • .Net Technology
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

1 Answered Test Questions:

1. Transactions initiated in which of the following are supported by System.Transactions infrastructure?

Answers:

• SQL Server

• ADO.NET

• MSMQ

• Microsoft Distributed Transaction Coordinator (MSDTC).

• All of the above


69 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
2. What does the OrElse operator do?

Answers:

• It performs a Boolean OR operation, evaluating both operands

• It performs a Boolean OR operation, evaluating the left-hand side only if the right-hand side is false

• It performs a Boolean OR operation, evaluating the right-hand side only if the left-hand side is false

• It performs a Boolean OR operation, evaluating the right-hand side only if the left-hand side is true

• None of the above

3. Which of the following is  true about VB generics?

Answers:

• VB allows non-type template parameters

• VB supports explicit specialization

• VB allows the type parameter to be used as the base class for the generic type

• VB allows a generic type parameter to itself be a generic

• VB enforces that all code is valid for all type parameters

4. Which of the following are true about namespaces and assemblies?

Answers:

• Namespaces may be used to control access to contained classes

• Assemblies may be used to control access to contained classes

• Namespaces may be aliased to provide a shorthand notation for a fully qualified identifier

• The same namespace may be used in multiple assemblies

• A single assembly may contain multiple namespaces

5. Which of the following are characteristics of the System.Threading.Timer class?

Answers:

• The method provided by the TimerCallback delegate will always be invoked on the thread which created the timer.

• The thread which creates the timer must have a message processing loop (i.e. be considered a UI thread)

• The class contains protection to prevent reentrancy to the method provided by the TimerCallback delegate

• You can receive notification of an instance being Disposed by calling an overload of the Dispose method.

6. Which of the following are true about declarative attributes?

Answers:

• They must be inherited from the System.Attribute.

• Attributes are instantiated at the same time as instances of the class to which they are applied.

• Attribute classes may be restricted only to be applied to application element types.

• By default, a given attribute may be applied multiple times to the same application element.

7. Which of the following are true about BackgroundWorker?

Answers:

• It is a member of the System.Threading namespace.

• It abstracts away the details of cross-thread marshalling of data.

• The BackgroundWorker thread aborts immediately when the CancelAsync method is called.

• It provides mechanisms for reporting progress, reporting completion and cancelling.

8. Which of the following is not a standard service behavior supported by the System.ServiceProcess.ServiceController class members?

Answers:

• Start

• Continue

• Pause

• Restart

9. Which of the following are valid mechanisms for adding an event handler for Public Event SomeEvent() on the class Sample?

Answers:

• AddHandler Sample.SomeEvent AddressOf MyEventHandler Public Sub MyEventHandler

• AddHandler Sample.SomeEvent, AddressOf Sample.SomeEvent<br>

• Private WithEvents sample As New Sample Public Sub MyEventHandler(sender As Object, e As EventArgs) Handles sample.SomeEvent

• Private WithEvents sample As New Sample Public Sub MyEventHandler() Handles sample.SomeEvent

10. Which of the following code samples will cause a compilation error?

Answers:

• Public Class Sample End Class Public Class Sample(Of T) End Class

• Public Class Sample(Of T) End Class Public Class Sample(Of T, U) End Class

• Public Class Sample(Of T As Class) End Class Public Class Sample(Of T As Structure) End Class

• Public Class Sample End Class Public Class Sample(Of T As Class) End Class

11. Which of the following are true about using ADO.NET DataSets and DataTables?

Answers:

• The connection to the database must remain valid for the life of the data objects

• All tables in a dataset must come from the same database.

• A given instance of a DataTable can be in only one DataSet

• Changes made to multiple tables within a DataSet can easily be extracted to a new DataSet which contains only the changes

• Content from multiple DataSets can easily be combined into a single DataSet that contains the net result of all changes.

12. Which of the following types are derived from System.Reflection.MemberInfo?

Answers:

• System.Reflection.PropertyInfo

• System.Reflection.EventInfo

• System.Type

• System.Reflection.InstanceInfo

13. Elements in a System.Collections.Specialized.OrderedDictionary are:

Answers:

• sorted by Key

• sorted by Element

• not sorted

14. Which of the following are true with respect to the standard implementation of Garbage Collection?

Answers:

• Objects must be set to null in order to be eligible for garbage collection

• Unless specific steps are taken, an object may be moved in memory

• Objects become eligible for garbage collection as soon as it is impossible for any code to access it

• Objects which implement finalizers will always have the finalizer called at some point

15. Which System.Remoting class is used to transfer information across an AppDomain boundary?

Answers:

• ObjRef

• MarshalByRefObject

• ObjectHandle

• RemotingServices

16. Which of the following  is a primary characteristic of System.Xml.XmlDataDocument?

Answers:

• It provides synchronized operations viewing the content either as an XmlDocument or as a DataSet

• It provides the basic abilities for XMLDocument instances to be created from or exported to DataSets

• It provides a limited set of capabilities compared to the System.Xml.XmlDocument class

• It provides the basic abilities to allow DataSets to be loaded from or exported to XML files.

17. Which of the following are required to be true by objects which are going to be used as keys in a System.Collections.HashTable?

Answers:

• They must handle case-sensitivity identically in both the GetHashCode() and Equals() methods.

• Key objects must be immutable for the duration they are used within a HashTable.

• Get HashCode() must be overridden to provide the same result, given the same parameters, regardless of reference equalityl unless the HashTable constructor is provided with an IEqualityComparer parameter.

• Each Element in a HashTable is stored as a Key/Value pair of the type System.Collections.DictionaryElement

• All of the above

18. Which of the following are true of parameters?

Answers:

• Changes to value parameters always involve making a copy of the original argument

• Items passed as reference parameters must be initialized prior to the call

• Output parameters do not need to be assigned inside the method

• Variable length argument lists are not supported

19. Which of the following are not  valid namespaces in the .NET framework?

Answers:

• System.Data.OleDb

• System.Data.SqlServer

• System.Data.Oracle

• System.Data.Xml

• System.Data.SqlClient

20. Which of the following are valid as the underlying type for an enumeration?

Answers:

• integer

• sbyte

• char

• long

21. Which of the following will be executed without error?
Public Class Fruit
End Class
Public Class Apple
    Inherits Fruit
End Class

Answers:

• Dim list As New List(Of Fruit) list.Add(New Apple) list.Add(New Fruit) Dim apple As Apple = list(0)

• Dim list As New List(Of Fruit) list.Add(New Apple) list.Add(New Fruit) Dim fruit As Fruit = list(0)

• Dim list As New List(Of Apple) list.Add(New Apple) list.Add(New Fruit) Dim apple As Apple = list(0)

• Dim list As New List(Of Apple) list.Add(New Apple) list.Add(New Fruit) Dim fruit As Fruit = list(0)

22. What is the result of Console.WriteLine("{0}:{1}:{2}", CInt(2.5), CInt(1.5), Fix(1.5))?

Answers:

• 2:2:2

• 3:2:2

• 3:2:1

• 2:2:2

• 2:2:1

23. Custom non-fatal exceptions should be derived from:

Answers:

• ApplicationException

• DataMisalignedException

• ExecutionEngineException

• SystemException

24. The framework provides three different timer classes. Select the answer that properly matches the class with the listed characteristic.

Answers:

• System.Threading.Timer A simple timer which requires a delegate to be supplied for execution when the timer expires. Execution of the method provided by the delegate will be invoked on a ThreadPool Thread.

• System.Timers.Timer: Designed for use with worker threads in a multithreaded environment. Can move among threads to handle the raised Elapsed event May result in more accuracy than the System.Windows.Forms.Timer instances.

• System.Windows.Forms.Timer A lower resolution timer which requires a UI message pump on the creating thread.

• All of the above

25. Which access limitation does a class member declared Protected Friend have?

Answers:

• Access is limited to the containing class plus any classes derived from the containing class

• Access is limited to the current assembly

• Access is limited to the containing class plus any classes derived from the containing class that are also in the current assembly

• Access is limited to the containing class plus any classes derived from the containing class or any other class in the current assembly

26. Of which elements does Generics allow parameterization by type?

Answers:

• Classes

• Structs

• Methods

• Events

• Fields

27. Which of the following are true when comparing built in types for equality?

Answers:

• Integral types are considered equal if they represent the same value.

• Object types are considered equal if they both refer to the same object or if both are null

• String types are considered equal if they have identical lengths and identical characters in each character position

• String types are considered equal if they have identical dimensions and identical content at each array index

28. When using the Demand method of System.Security.IPermission, which of the following will occur?

Answers:

• The permissions of the code which invoked the Demand method will be evaluated.

• For permissions which do a stack walk, an exception will occur only if NONE of the calling codes has the required permission

• For permissions which do a stack walk, an exception will occur if ANY of the calling codes does not have the required permission

• The permission levels of individual stack frames are always checked regardless of the permission type.

29. Which of the following mechanisms are not suitable for returning a single row from a DataTable containing a large number of records?

Answers:

• DataTable.Rows.Find

• DataTable.Rows.Select

• DataTable.Select

• Enumerating across DataTable.Rows

30. Which of the following characteristics is found in The DateTime type?

Answers:

• It always references the UTC (GMT) time

• It always references the Local time

• It contains a member indicating which time zone it refers to

• It contains a member indicating whether it is UTC, Local, or Unspecified

31. What does the AndAlso operator do?

Answers:

• It performs a Boolean AND operation, evaluating both operands

• It performs a Boolean AND operation, evaluating the left-hand side only if the right-hand side is false

• It performs a Boolean AND operation, evaluating the right-hand side only if the left-hand side is false

• It performs a Boolean AND operation, evaluating the right-hand side only if the left-hand side is true

• None of the above

32. Which of the following does NOT apply to XCOPY deployment?

Answers:

• The appropriate version of the .NET framework must be installed.

• All application components must be in the application directory, or a subdirectory.

• Shared components can be installed as part of the XCOPY.

• XCOPY deployment to a non-empty target directory may have unintended side-effects

33. Which of the following operators can be overloaded?

Answers:

• Assignment (=)

• Conditional (AndAlso,OrElse)

• Logical (And, Or, Xor)

• Shift (<<, >>)

34. With which class is the task of mapping a specific point in time into  units, such as weeks, months, and years accomplished?

Answers:

• System.DateTime

• System.TimeSpan

• System.Globalization.Calender

• System.Globalization.CultureInfo

35. Which of the following are true about statements?

Answers:

• A while statement will always execute its body at least once.

• A for loop will always execute its body at least once.

• A try statement must always include at least one catch block

• A case clause within a switch statement may not fall through to the next case clause

36. What will be the output generated by the following code?
        Dim t As String = "This Is a Test"
        t.Replace("T", "?")
        Console.WriteLine(t)

Answers:

• ?his Is a ?est

• ?his Is a ?es?

• This Is a Test

• ?his Is a Test

37. Which of the following encodings are NOT supported by classes in the System.Text namespace?

Answers:

• ASCII

• Unicode

• UTF-7

• UTF-8

• EBCDIC

38. Which of the following is not a valid attribute for impacting serialization?

Answers:

• DataContract

• DataMember

• EnumMember

• CollectionDataContract

• DataObject

39. Determining the availability of sufficient memory for an operation can be accomplished by:

Answers:

• There is no supported application level means to determine if a specific amount of memory is available.

• using static methods of System.Runtime.MemoryFailPoint and checking the return value

• creating an instance of System.Runtime.MemoryFailPoint and monitoring for an InsufficientMemoryException

• creating an instance of System.Runtime.MemoryFailPoint and monitoring for an OutOfMemoryException

40. Which of the following characteristics is found in overloaded methods?

Answers:

• They must have the same name

• They must have the same parameter signature

• They must have the same return type

• They must have the same access level

• None of the above

41. Which of the following conditions are true regarding System.Diagnostics.Trace

Answers:

• Trace is enabled for both Release and Debug initial configurations

• Trace can be controlled both by preprocessor directives, and compiler directives

• To change the severity levels which generate output, you must recompile your program

• You can create enhanced capabilities by inheriting from the System.Diagnostics.Trace class

42. Which of the following are true about event handling?

Answers:

• One method may handle events from different sources

• A single event can be handled by multiple methods

• Event handlers must be members of the same class as raised the event

• Event handlers can be dynamically added and removed at runtime

• It is impossible to determine the order in which event handlers will be invoked

43. Which of the following are true about Nullable types?

Answers:

• A Nullable type is a reference type.

• A Nullable type is a structure.

• An implicit conversion exists from any non-nullable value type to a nullable form of that type.

• An implicit conversion exists from any nullable value type to a non-nullable form of that type.

• A predefined conversion from the nullable type S? to the nullable type T? exists if there is a predefined conversion from the non-nullable type S to the non nullable type T

44. Which of the following are true of ADO.NET?

Answers:

• It uses a connected provider model

• It uses a disconnected provider model

• It includes a DataAdapter class, which provides a high-performance mechanism for retrieving data

• System.Data.Common provides classes that are database agnostic

45. When Deleting a DataRow from the DataRowCollection of a DataTable, you can:

Answers:

• use the DataRowCollection.Remove method to immediately delete the row.

• use the DataRowCollection.Remove method to mark the row for deletion when DataRow.AcceptChanges is called.

• use the DataRow.Delete method to immediately delete the row.

• use the DataRow.Delete method to mark the row for deletion when DataRowAcceptChanges is called.

46. Which of the following can Interfaces contain?

Answers:

• Methods

• Properties

• Fields

• Conversion operators

• Events

47. Which of the following are valid assignments?

Answers:

• Dim i As Int32 = Int16.MaxValue

• Dim s As Single = Double.MaxValue

• Dim s2 As String = Int64.MaxValue

• Dim i2 As Int32 = Int64.MaxValue

48. What output will be generated by the following code?
Dim sb As New StringBuilder(10)
        sb.AppendFormat("1234567890123")
        Console.WriteLine(sb.Capacity)

Answers:

• 10

• 13

• Some value equal to or larger than 13

• Int32.MaxValue

49. Which of the following characteristics do classes in the System.Drawing namespace such as Brush,Font,Pen, and Icon share?

Answers:

• They encapsulate native resources and must be properly Disposed to prevent potential exhausting of resources.

• They are all MarshalByRef derived classes, but functionality across AppDomains has specific limitations.

• You can inherit from these classes to provide enhanced or customized functionality

• They are Value Type objects.

50. Which of the following is NOT a requirement for an application to be certified in the "Certified for Windows Program"

Answers:

• Usage of system settings for size, color, and font

• Support for Windows "High Contrast" option

• Usage of sound to notify of critical information

• Keyboard only access to all features including menus, and controls

51. Which of the following is not a valid value for DataRowState?

Answers:

• Added

• Deleted

• Dirty

• Detached

52. Which of the following is NOT part of an assembly?

Answers:

• Manifest

• MetaData

• Intermediate Language Code

• Resources

• Native Executable Code

53. Given the following code, which calls will be valid ways to add the elements of a string array to a List(Of String)?
        Dim values() As String = {"1", "2", "3", "4"}
        Dim valueList As New List(Of String)

Answers:

• valueList.Insert(values)

• valueList = values

• valueList.Add(values)

• valueList.AddRange(values)

54. Which method calls will compile the following?
    Private Sub Sample(ByVal number As Integer, Optional ByVal bool As Boolean = True)
    End Sub

Answers:

• Sample(1, True)

• Sample(1)

• Sample(bool:=False)

• Sample(bool:=False, number:=1)

• Sample(bool:=False, 1)

55. Which of the following operations can NOT be performed inside a catch block?

Answers:

• Prevention of the caught exception from leaving the catch block

• Allowing the original exception to propagate after it has been caught, with all of the information (including context) intact

• Wrapping the caught exception inside a newly created exception of a different type

• Generating a new exception with no information about the original exception

• Altering the Message , TargetSite and/or StackTrace, of the existing exception before re-throwing

56. Which of the following are true of the System.Text.StringBuilder class?

Answers:

• It is less efficient than string concatenation when many concatenations are performed.

• There is a method which formats the string being appended to the StringBuilder, much like the String.Format.

• The StringBuilder is most efficient when initialized using the parameterless constructor.

• All of the above

• None of the above

57. An executable code that will be dynamically created within a running application__________.

Answers:

• is not possible with VB

• should be done using the Microsoft.VisualBasic.Compiler class

• should be done using the Microsoft.VisualBasic.VBCodeProvider class

• should be done by explicitly creating a process and running vbc.exe

• requires that Visual Studio is installed and automated to create the new code

58. In which of the following ways do structures differ from classes?

Answers:

• Structures cannot implement interfaces

• Structures cannot inherit from a base structure

• Structures cannot have events

• Structures cannot have overrideable methods

59. To which of the following can System.IO.IsolatedStorage not be scoped?

Answers:

• Restricted to a Specific Application

• Restricted to a Specific AppDomain

• Restricted to a Specific User

• Restricted to a specific Physical Media

60. The term Encapsulation is most commonly used to mean:

Answers:

• separating an item's public interface from the actual implementation

• embedding content as a resource into an executable program

• providing a short summary description of complex operations

• a technique using base and derived classes

61. Public Class Sample
    Public Sub New(ByVal x As Integer)
    End Sub
End Class
In the above code, which of the following other class constructors can directly access the provided constructor?

Answers:

• Public Sub New() Me.New(1) End Sub

• Public Sub New() New(1) End Sub

• Both the the above.

• One class constructor cannot directly access another constructor

62. Which of the following can  one perform to create a System.Type instance for a given specialization of a generic?

Answers:

• Call the Type.MakeGenericType(...)method on an instance of System.Type which represents the Generic, specifying the types of the generic parameters.

• Call the static Type.MakeGenericType(...) method specifying both the base type and the types of the generic parameters.

• Call the GetType() method on an instance of the specialization

• Call Reflection.Emit(...)

• Call the Type.GetGenericTypeDefinition() method

63. Which of the following types guarantee atomic reads and writes?

Answers:

• int

• double

• string

• long

• float

64. Which of the following is true about exceptions?

Answers:

• Exceptions should be derived from the System.Exception, but are not required to do so.

• If no catch block is found for an exception, and the source is not a static constructor, a System.ThreadException will be thrown

• Mathematical errors such as divide by zero, or numeric overflow will generate an exception that is derived from System.Exception

• Every throw statement must have at least one catch block

65. What is the value of b3 after the following code is executed?

Dim b1 As Boolean? = True
Dim b2 As Boolean? = Nothing
Dim b3 As Boolean? = IIf(b1 AndAlso b2, b1, b2)

Answers:

• System.DbNull.Value

• TRUE

• FALSE

• Nothing

• None of the above (An InvalidCastException is thrown)

66. Which of the following are true about using the System.Messaging.MessageQueue class?

Answers:

• It provides communication across heterogeneous networks

• It provides communication when one of the endpoints may be off-line

• It may behave differently depending on the current operating system

• A new system level queue may be created simply by creating an instance of MessageQueue.

67. Which of the following are valid means of reading all data from a file into a string?

Answers:

• Dim sr As New System.IO.StreamReader("C:\temp\myfile.txt") Dim s As String = sr.ReadLine

• Dim sr As New System.IO.StreamReader("C:\temp\myfile.txt") Dim s As String = sr.Read

• Dim sr As New System.IO.StreamReader("C:\temp\myfile.txt") Dim s As String = sr.ReadAll

• Dim s As String = My.Computer.FileSystem.ReadAllText("C:\temp\myfile.txt")

68. Which of the following is not an unboxing conversion?

Answers:

• Public Sub Sample1(ByVal o As Object) Dim i As Integer = CInt(o) End Sub

• Public Sub Sample1(ByVal vT As ValueType) Dim i As InTeger = CInT(vT) End Sub

• Enum E Hello World End Enum Public Sub Sample1(ByVal et As System.Enum) Dim e As E = CType(et, E) End Sub

• Public Interface I Property Value() As Integer End Interface Public Sub Sample1(ByVal vt As I) Dim i As Integer = vt.Value End Sub

• Public Class C Private _value As Integer Public Property Value() As Integer Get Return _value End Get Set(ByVal value As Integer) _value = value End Set

69. Parameterized Properties in VB are__________.

Answers:

• not supported except for implementing and indexer.

• properties which take one or more parameters (e.g. to retrieve one element from a member collection)

• properies which use one or more attributes to control their behavior

• properties which can be passed as Method Parameters so they can be invoked by the called method.

70. Which of the following can an interface NOT contain?

Answers:

• Methods

• Events

• Fields

• Indexers