Do you know that? Software developers, virtual assistants and designers are most likely to earn more as a self-employed professional than as an employee. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << .Net Technology category

Test answers for Dot Net Nuke Test 2016

(3 / 83, CL) Last updated: March 13
Upwork (oDesk) • .Net Technology
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

3 Answered Test Questions:

1. During the Init event, each module may subscribe to a number of events raised by the HttpApplication object. Which of the following order of events is correct when events are raised before the application executes?

Answers:

• BeginRequest->AuthenticateRequest->ResolveRequestCache->AuthorizeRequest

• BeginRequest->AuthorizeRequest->AuthenticateRequest->ResolveRequestCache

• BeginRequest->AuthenticateRequest->AuthorizeRequest->ResolveRequestCache

2. A conflict is encountered when an existing component in your site matches a component that is also specified in the template. You want that if a module of the same name and type as the one in the template already exists, the content should be appended to the existing module content. Which duplicate module is appropriate in the current scenario?

Answers:

• Replace

• Append

• Merge

• Concat

• Extend

• None of the above

3. Which configuration file is contained in DotNetNuke by default?

Answers:

• release.config

• web.config

• development.config

• All of the above


83 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
4. State whether true or false:
The ASP.NET worker process requires NTFS (file) permissions to be set so that DotNetNuke can create directories and files for advanced functionalities such as the file manager, multi-portal creation, and so on.

Answers:

• True

• False

5. Which configuration file contains the current version number of the database's schema and is cached in the install folder to prevent multiple database hits?

Answers:

• release.config

• dnn.config

• web.config

• dbserver.config

• None of the above

6. The 'Reports' module provides a simple, but flexible, view on data from the DotNetNuke database. Which of the following are correct with regard to the 'Reports' module?

Answers:

• The module displays a table of custom data from the database

• The module displays a list of users in a specific role

• The module displays advanced queries that pull data from multiple tables

• All of the above

7. Which authentication type is DotNetNuke's default authentication?

Answers:

• DNN Forms Authentication

• Windows Authentication

• Windows/Forms (Mixed Mode) Authentication

• ADSI Forms Authentication against Active Directory

8. Which of the following statements are correct with regard to DotNetNuke?

Answers:

• DotNetNuke can support multiple portals or sites off of one install

• DotNetNuke has been developed by TruSoft Inc

• DotNetNuke is built on a Microsoft ASP.NET (C# .NET) platform

• DotNetNuke includes a multi-language localization feature

9. The Dotnetnuke:Map provides the ability to pump any custom data into the Google Map in a unique number of ways. Which of the following are the correct methods to display the points?

Answers:

• Playback Mode

• Positional Mode

• Directory Mode

• Picture Mode

10. Modules are placed on pages in panes. Panes are predefined areas in a page which help to maintain its appearance. How many minimum pane(s) should a page skin contain?

Answers:

• 0

• 1

• 2

• 4

11. Which of the following statements are correct with regard to 'Authentication'?

Answers:

• Windows Authentication was officially introduced in version 4.0 for ASP.NET 1.1

• Authentication increases DotNetNuke's capability to provide a robust platform for intranets

• Authentication allows for specification of an external authentication source if a portal exists in an intranet environment

• All of the above

12. SMTP Server property of SMTP Server Settings must resolve to a valid SMTP server. Which of the following can be used to specify the value of a SMTP Server?

Answers:

• Computer name

• IP address

• URL

• All of the above

13. Which of the following files should Peter modify if he wants to change the 'Privacy Statement' template for his website?

Answers:

• PORTAL_PRIVACY.Text

• PRIVACY.Text

• MESSAGE_PORTAL_PRIVACY.Text

• PORTAL_PRIVACY_STATEMENT.Text

• None of the above

14. Peter Rolf is developing an online shopping portal. He wants to make available the full error information to an Admin user, but only basic friendly messages to a Non-Admin user. Which basic host settings should he use in this scenario?

Answers:

• Display Message Details

• Use Specific Error Messages

• Use Custom Error Messages

• None of the above

15. Bob Mike requires that anytime DotNetNuke determines that the current running code is a higher version than the database, an install or an upgrade should automatically take place. Which of the following settings of the web.config file is used to handle this situation?

Answers:

• AutoUpgrade

• AutoUpdate

• AutoVerifyVersion

• AutoUpgradeVersion

• None of the above

16. Which of the following is not performed by the GetClientVariableNameValuePair function of the Client API?

Answers:

• It parses the hidden HTML input control's current value

• It encrypts the result

• It returns the delimited name/value pair

• All of the above

17. Billy Smith has created a skin called [MENU]. Which name should he use if he wants to create another instance of the skin [MENU]?

Answers:

• [MENU]

• [MENU:1]

• [MENU:TOP]

• All of the above

18. Which of the following contains skin-definition user controls that are precompiled in the format the skinning engine requires?

Answers:

• *.xml

• *.css

• *.ascx

• *.aspx

19. Which of the following classes provides the methods necessary to write log entries with the event log classification?

Answers:

• EventLogHandler

• EventLog

• EventLogController

• EventLogProvider

• None of the above

20. Which of the following events are raised by the HttpApplication object after an application has returned?

Answers:

• PostRequestHandlerExecute

• ReleaseRequestState

• UpdateRequestCache

• ReleaseRequestCache

21. Which series of links/options is correct while creating custom localization strings?

Answers:

• Admin->Languages->Language Editor

• Admin->Languages->Localization

• Admin->Localization->String Editor

• Admin->Localization->Custom

• None of the above

22. You want your navigation menu to display horizontally in your skin. In which of the following files should you describe it?

Answers:

• skinsettings.css

• skindetails.asmx

• skin.xml

• None of the above

23. Which of the following is correct regarding the statements given below?

Statement 1: A skin package should make use of a manifest file to identify the various files.
Statement 2: The manifest file adds some overhead to the skin creation process.

Answers:

• Statement 1 is true and statement 2 is false

• Statement 1 is false and statement 2 is true

• Both the statements are true

• Both the statements are false

24. Which of the following displays a language selector drop-down list if the DotNetNuke install has more than one available option?

Answers:

• [LANGUAGELIST]

• [LOCALIZATION]

• [LANGUAGESELECTOR]

• [LANGUAGE]

• None of the above

25. Bill Jones is developing a portal in DotNetNuke. He needs to set the permissions in order to view and edit the page. Which of the following will be displayed as types of users while he sets the permissions?

Answers:

• Administrators

• Registered Users

• Unregistered Users

• Authenticated Users

• Unauthenticated Users

• All of the above

26. As a security measure to thwart hacking attempts, DotNetNuke locks out a user account after a series of unsuccessful login attempts. Clients want that such an account should be automatically unlocked with a successful authentication after a lapse of 30 minutes. Which of the following Advanced Host Settings should be applied in this scenario?

Answers:

• Unlock Account After

• Auto-Unlock Accounts After (Minutes)

• Auto-Resume Account After (Minutes)

• Resume Account After

• None of the above

27. Which of the following is correct regarding the statements given below?

Statement 1: If a visitor does not have the permission to view a page (or has not logged in yet), it will not appear as an available menu item for him to select.
Statement 2: It is easy to limit the viewing of a page to a specific group of website visitors.

Answers:

• Statement 1 is true and statement 2 is false

• Statement 1 is false and statement 2 is true

• Both the statements are true

• Both the statements are false

28. The 'IFrame' module allows the embedding of an internal/external URL within the module. Which of the following is an invalid property of the IFrame module?

Answers:

• size

• title

• border

• overflow scrolling

• None of the above

29. John Smith removed a page called 'Flight Rules' through the page function 'delete' three months ago. In this duration he deleted another 260 pages. Now he needs to recover the deleted page 'Flight Rules'. How will he do this?

Answers:

• From Settings->Recover pages

• From Admin->Recycle Bin

• From Admin->Pages->Undelete

• The deleted page cannot be restored

30. You are in the process of setting up a module and you do not want anyone to see it until you have completed it. Which of the following Visibility selectors should you use?

Answers:

• Page Editors Only

• Administrators Only

• Hidden

• Restricted

31. Peter created a module for a page called 'Flight Reservations'. He wants to give the same permissions to the module as he gave to the page. He also wants the changes to be reflected in the permissions of the module, if the page permissions get changed. Which permission should he use in this scenario?

Answers:

• Relate Page Permissions

• Set Permissions as Page Permissions

• Inherit View Permissions from Page

• Cascade with Page Permissions

32. Which of the following requirements are correct regarding DotNetNuke skinning?

Answers:

• Skins can be set at the site level and overridden at the page level, with the exception of Admin skins

• Tokens are extended using CSS files which are also referred to as manifest files

• Containers can be set at the site level, overridden at the page level, and then at the module level, with the exception of Admin containers

• All of the above

33. You wish to see errors and warnings recorded during an installation. The log file might be different for different versions. Which path contains options to see a version specific log file?

Answers:

• Host->Host Settings

• Admin->Log

• Admin->Log Viewer

• Host->Host Settings->Log

34. After registering the client-side namespace and setting up the server side for handling any potential callbacks, you need to implement the IClientAPICallbackEventHandler interface. Which of the following is the only method provided in IClientAPICallbackEventHandler interface to do this?

Answers:

• RaiseCallbackEvent

• RaiseClientAPIEvent

• RaiseClientCallbackEvent

• RaiseClientAPICallbackEvent

• None of the above

35. A manifest describes each file included in the package and identifies information needed by the portal to create the proper module definition entries. Which of the following are correct regarding the manifest file?

Answers:

• Each package must include a single manifest file

• The manifest file can use any name but a .dll, an .ascx or a .dnn extension

• The manifest file identifies information needed by the portal to install the module files to the appropriate directories required by DotNetNuke

• All of the above

36. What are the reasons that a child portal is preferred over a parent portal?

Answers:

• With a single registered domain name, an infinite number of cname portals can be created

• The child portal has the capability to emulate a single sign-on solution where credentials appear to be shared between portals

• Child portals can share public and protected members

• Child portals are useful in intranets where departmental portals are involved

• All of the above

37. Which Portal Registration Options setting is appropriate for sites that want to track usage but do not require validation of contact information?

Answers:

• Private

• Public

• Verified

• Non-Authenticated

• None of the above

38. Which of the following is not a preconfigured module in DotNetNuke?

Answers:

• Announcements

• Blog

• SMTP Emails

• Search Results

• IFrame

• None of the above

39. Which method of iHttpModule must be overridden by HTTP modules to implement the iHttpModule interface?

Answers:

• Init

• Authenticate

• Dispose

• All of the above

40. Which of the following is correct with regard to the statements given below?

Statement 1: To start using callbacks, the first thing you should do is implement ClientAPICallbackEventHandler in the page of your control.
Statement 2: You have to obtain the clientside script to invoke a callback. This is done by making a call to the GetCallbackEventReference method.

Answers:

• Statement 1 is true and statement 2 is false

• Statement 1 is false and statement 2 is true

• Both the statements are true

• Both the statements are false

41. Which of the following modes of map module displays all the points for the designated module, in the order in which they appear in the source data?

Answers:

• Playback Mode

• Positional Mode

• Directory Mode

• Picture Mode

42. Which Licensing System has been adopted by DotNetNuke?

Answers:

• EULA

• GPL

• BSD

• None of the Above

43. John is developing a News Portal and uses Client API to use features provided by the browser. He needs to know the major and minor build values of the browser. Which function of the Client API should he use to retrieve the build values?

Answers:

• BrowserBuildValues

• BrowserSupportsFunctionality

• BrowserBuildFunctionality

• None of the above

44. Which of the following are the drawbacks of postback?

Answers:

• Each time a postback is required, the entire page life cycle must be iterated through and the page must be reproduced

• Postback increases the workload on the remote web server

• No previous viewstate data is retrieved at the client side after postback

• Postback increases traffic across the network

• All of the above

45. Which of the following is correct with regard to the statements given below?

Statement 1: With Client API, you need to use RegisterClientVariable method in your .NET code to register a variable on the server side so as to use it in the client side.
Statement 2: You need to pass RegisterClientVariable method to the Page object, a variable name/value pair, a Boolean value to determine if the variable should be appended or overwritten, and an array of browser types.

Answers:

• Statement 1 is true and statement 2 is false

• Statement 1 is false and statement 2 is true

• Both statements are true

• Both statements are false

46. You have three modules; 'Airline Introduction', 'Flight Details' and 'Airfares'. You need to make the 'Airline Introduction' module viewable only to users who are not logged in. Which of the following module permissions should you select?

Answers:

• Registered Users

• Unregistered Users

• Unauthenticated Users

• Not logged in Users

• None of the above

47. John has developed a portal for "Networking" and he wants that the registration should generate a verification code, which should be included in the welcome e-mail sent to the address supplied by the registrant. Authorization is granted when the user supplies the verification code at the time of his first login. Which registration option is suitable in this scenario?

Answers:

• Public

• Verified

• Authenticated

• CodeVerified

48. Which of the following is not defined in the ExceptionLogType enumeration of the ExceptionLogController class?

Answers:

• GENERAL_EXCEPTION

• MODULE_LOAD_EXCEPTION

• PAGE_LOAD_EXCEPTION

• SKIN_LOAD_EXCEPTION

• None of the above

49. Which of the following can be used to create skins in DotNetNuke?

Answers:

• *.html

• *.ascx

• *.asmx

• *.config

50. The web.config file contains a number of settings. Which of the following are the settings in the <appSettings> section that control the installation or upgrade?

Answers:

• InstallTemplate

• InstallSkins

• AutoUpgrade

• InstallMemberRole

• ShowMissingKeys

• All of the above

51. Consider the following events:

1. Page_Load
2. Page_Unload
3. Control Event
4. Page_Init

What is the order of their execution?

Answers:

• 1,2,3,4

• 1,4,3,2

• 4,1,3,2

• 4,3,1,2

52. Which of the following files should Peter modify if he wants to change the 'Terms of Use' template for his website?

Answers:

• TERMS_OF_USE.Text

• PORTAL_TERMS.Text

• MESSAGE_TERMS_OF_USE.Text

• MESSAGE_PORTAL_TERMS.Text

• None of the above

53. Dataprovider files contain SQL scripts that define the database-specific code for the module. Which of the following is the correct format for the dataprovider extension?

Answers:

• .DataProvider

• .[DataProvider Type]DataProvider

• .[DataProvider]DataProviderType

• .DataProviderType

54. You have created a page called 'flight details' by copying the page 'flight fares'. You want the changes to be reflected in the 'flight details' page when you modify the 'flight fares' page. Which option will you select during page management?

Answers:

• Reflect Changes

• Copy Content

• Same as Parent

• Reflect Modifications

55. Which of the following order of events is correct when events are raised by the HttpApplication object after an application has returned?

Answers:

• PostRequestHandlerExecute->UpdateRequestCache->ReleaseRequestState

• PostRequestHandlerExecute->ReleaseRequestState->UpdateRequestCache

• ReleaseRequestState->PostRequestHandlerExecute->UpdateRequestCache

• ReleaseRequestState->UpdateRequestCache->PostRequestHandlerExecute

56. If you want to use the Client API to determine which browser version the end user is browsing your site with, which of the following API functions will you call?

Answers:

• dnn.browser.version

• dnn.dom.browserversion

• dnn.dom.browser.version

• dnn.dom.browser.version.number

57. Which of the following settings are optional in Page Management?

Answers:

• Copy Modules Form

• Start Date

• End Date

• Link Type

• All of the above

58. Which of the following is true regarding the statements given below?

Statement 1: When a new child portal is created, a physical directory is also created in the root of the web site with the child portal's name.
Statement 2: When a new child portal is created, a page called subhost.aspx is copied into the directory as default.aspx.

Answers:

• Statement 1 is true and statement 2 is false

• Statement 1 is false and statement 2 is true

• Both the statements are true

• Both the statements are false

59. Which of the following is correct regarding the statements given below?

Statement 1: View state is encrypted on the client side before being passed on to the server and is then decrypted on the client side as well when required.
Statement 2: The downside of postbacks is that each time a postback is required, the entire page life cycle must be iterated through and the page must be reproduced.

Answers:

• Statement 1 is true and statement 2 is false

• Statement 1 is false and statement 2 is true

• Both the statements are true

• Both the statements are false

60. Which of the following is correct regarding the statements given below?

Statement 1: Modules do not pose a security risk because they have limited access to the portal.
Statement 2: A module code has the same security privileges as the core application.

Answers:

• Statement 1 is true and statement 2 is false

• Statement 1 is false and statement 2 is true

• Both the statements are true

• Both the statements are false

61. Which of the following statements is true with regard to HTTP Modules?

Answers:

• Administrators can optionally enable or disable an HTTP module

• Developers can replace or modify HTTP modules without altering the core application

• HTTP Modules provide a template for extending the HTTP Pipeline

• All of the above

62. Which module is used to store a collection of files, images, links or text on a server running the DotNetNuke framework?

Answers:

• Repository Module

• Collection Module

• Store Module

• Media Module

• None of the above

63. The DotNetNuke Blog is a collection of related modules which comprise of all the working parts of a Blog. When the Blog module is added to a page, all the modules are added. Which of the following are those modules?

Answers:

• Contact List

• Announcements

• Roll

• Archive

• Posts

• All of the above

64. A locale is used for the sake of accurate translations in localization. Which Locale Type is not supported in DotNetNuke 4.0?

Answers:

• System locale

• Default portal locale

• User-selected locale

• Custom locale

• None of the above

65. Each time an ASP.NET web page is requested, a series of events that follow an ASP.NET page's life cycle fire off in a well-defined order. Which of the following events are fired only on postbacks?

Answers:

• LoadViewState

• LoadPostbackData

• Render

• Load

• RenderPostbackData

• All of the above

66. Bill Jones wants to show an image stored at a physical path instead of an actual page for a few days, due to some modifications. Which link type should he select in Page Settings?

Answers:

• URL

• Page

• Image

• File

• Alternate

• None of the above

67. Which of the following is the correct series of processes fired during a page load?

Answers:

• Configuration, Event Handling, Rendering and Cleanup

• Initialization, Loading, Event Handling and Unloading

• Configuration, Event Handling, Unloading and Cleanup

• Initialization, Event Handling, Rendering and Unloading

68. After a portal resource file is created, changes in the comparable host file are overridden by the portal file. The values from which of the following files are written to the resource file when the portal file is created?

Answers:

• Host.Txt

• Preview.Txt

• Site.Txt.

• All of the above

69. Which of the following is the default link type in Page Management?

Answers:

• URL (It is a link to an external resource)

• Page (It is a page on your site)

• File (It is a file on your site)

• None of the above

70. Which of the following are correct with regard to the 'Documents' module which presents a list of files within DotNetNuke for download by the end users?

Answers:

• Documents can be stored within a DotNetNuke portal

• Documents can be accessed only within a DotNetNuke portal

• Access to documents can be secured

• All of the above

71. The DotNetNuke Web Controls project, associated with the Client API, exposes a set of web controls used throughout the DotNetNuke Core project. Which of the following are correct with regard to the DotNetNuke Web Controls project?

Answers:

• The source code is distributed with the DotNetNuke releases available for download from the official web site

• The project is an official DotNetNuke project independently developed from the core releases

• The project is distributed only in its binary form with the DotNetNuke releases

• The Web Controls project references the DotNetNuke Web Utility project

• All of the above

72. DotNetNuke is an open source software application written for the Microsoft ASP.NET platform. Which of the following are correct with regard to DotNetNuke?

Answers:

• The DotNetNuke Web Utility project depends on the DotNetNuke project

• Most DotNetNuke development requires your custom project to refer to DotNetNuke

• You can use the DotNetNuke Web Utility in other ASP.NET projects that are not related to DotNetNuke

• All of the above

73. Which HTTP module provides a mechanism for mapping virtual resource names to physical resource names at runtime?

Answers:

• URL Rewriter

• URL Mapper

• URL Modifier

• None of the above

74. Which are the main features of the 'Announcements' module which is used for displaying news items on a site?

Answers:

• Ability to add multiple announcements in one module

• Support for ISearchable

• Basic support for IPortable

• Templatable items

• All of the above

75. While selecting a skin, you wish to see the skin options provided by your Host (for everyone) and/or those that belong only to your site. Which of the following skin types should you select to show these desired skins?

Answers:

• Host

• Local

• Site

• All of the above

76. You need to select a skin to apply to the whole website. Which of the following options of the skin page should you select?

Answers:

• Apply To: Portal

• Apply To: Public

• Apply To: All

• Apply To: Whole Portal

77. You have added a new module to your website, but you do not want to display this module to all the users because it still requires configuration. Which of the following will you use to display this module to only those who have edit permissions for the page?

Answers:

• Users

• Visibility

• Public

• Availability

• None of the above

78. Which of the following creates a new instance of the DNN Tree on the client side by creating a new XML document on the client side?

Answers:

• dnn.controls.initTree

• dnn.controls.DNNTree

• dnn.controls.Tree

• dnn.controls.XMLTree

• None of the above

79. Peter created a page for ASP.net and wants to show some content from another site. Which module should he use to do this?

Answers:

• IFrame

• Links

• URL Pane

• Internal Browser

80. Which interface must be implemented by all HTTP modules?

Answers:

• IHttpInterface

• IHttpHandler

• IHttpModule

• IHttpProvider

81. Each skin object has its own unique functions. Which of the following displays the path to the currently selected tab in the form of Page-Name1 > PageName2 > Page-Name3?

Answers:

• [BREADCRUMB]

• [DOTNETNUKE]

• [CURRENTTAB]

• [SELECTED]

• None of the above

82. Fill in the blank:

A ________'s purpose is to surround the content of a module with some design element, to bring more attention to the content of the module.

Answers:

• pane

• container

• page

• None of the above

83. You do not want to completely "hide" a page by securing it. You would rather make that page visible and secure only some of the modules in it. Which of the following will you use to hide some specific modules from unauthorized users?

Answers:

• Set the hidden property of the module to true

• Select the 'Authorized users' option in the module permissions

• Select the 'Registered users' option in the module permissions

• None of the above

84. During the Init event, each module may subscribe to a number of events raised by the HttpApplication object. Which of the following events are raised before the application executes?

Answers:

• AuthenticateRequest

• AcquireRequestCache

• AcquireRequestState

• AuthenticateData

85. State whether the following statement is true or false:

"Unless your SMTP server is an open relay or filtered by IP, you need to specify an authentication method."

Answers:

• True

• False

86. Which of the following is the default log provider in DotNetNuke 4.0?

Answers:

• Database provider

• XML file based provider

• Text file based provider

• None of the above


Comments

Post Comment

Aarav July 31, 2015
hi, i like this site