Do you know that? 42% of freelancers who have been on their own for two years or less are earning a very respectable $70 or more per hour. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Mobile Technologies category

Test answers for Mobile Web Authoring Test 2016

(16 / 32, CL) Last updated: October 22
Upwork (oDesk) • Mobile Technologies
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

16 Answered Test Questions:

1. Which of the following statements is/are true regarding XHTML Mobile Profile?

Answers:

• XHTML Mobile Profile is case-insensitive.

• All empty tags in XHTML must be self-closing.

• Each href attribute must be enclosed within quotation marks.

• Mobile Browsers do not support cookies.

• The align element of the input element is not supported in XHTML Mobile Profile.

2. Which of the following is correct regarding CSS in mobile widgets?

Answers:

• font-size and font-color are not supported.

• font-style variants normal, bold, and italic are typically supported.

• CSS opacity is not supported in WRT.

• The <canvas> tag is supported in WRT.

3. Why does the Best Practices Working Group for Mobile Web Application recommend a page title length between 12 and 14 characters?

Answers:

• To reduce the page weight.

• To avoid truncation of the title.

• To help in proper rendering of the title tag.

• To help the crawlers index the page.

4. What is the advantage of adding the following code in the <head> of Mobile Web Applications?

<meta name="viewport" content="width=320; initial-scale=1.0; maximum-scale=1.0; user-scalable=0" />

Answers:

• It helps create a cache.

• It creates different views in the mobile screen.

• It helps set the desired screen size.

• It helps index the page for the search engine crawlers.

5. What will happen if a line break is inserted in the marquee text?

Answers:

• The speed of scroll will decrease to half.

• The marquee text will overflow.

• The line break will cause the browser to ignore the marquee text.

• The line break will have no effect on the text.

6. Why does the Best Practices Working Group for Mobile Web Applications recommend underlining hyperlinks?

Answers:

• To make the links more attractive

• To make links visible in the absence of a pointing device

• Because mobile browsers do not allow links without underlining.

• None of the above

7. Is the following statement true or false?

In XHTML Mobile Profile, the <ol>, <ul>, and <li> elements support the type attribute.

Answers:

• True

• False

8. In which of the following Interaction methods does the browser focus jump from link to link?

Answers:

• Focus based method

• Pointer based method

• Touch based method

• None of the above

9. What is the default formatting of the em element in XHTML Mobile Profile?

Answers:

• normal

• bold

• italic

• monospace

10. Which is the best method to specify a URL for href, as recommended by the Best Practices Working Group for Mobile Web Applications?

Answers:

• http://www.example.com/example.html

• http://www.example.com

• http://example.com

• http://example.com/example.html

11. What is the advantage of aggregating static images (sprites) into a single composite resource?

Answers:

• It increases the visibility of the image.

• It helps reduce the trips to the server.

• It takes less space and therefore helps space management on the screen.

• It has no advantage; rather, it has a disadvantage due to increased image size.

12. To save the phone number 8934532348 against the name Peter in the user's phone book, which of the following anchor tags must be used?

Answers:

• <a href="wtai://wp/ap;8934532348;Peter">Save Number</a>

• <a href="wtai://wp/ap;Peter;8934532348">Save Number</a>

• <a href="wtai://wp/mc;8934532348;Peter">Save Number</a>

• <a href="wtai://wp/mc;Peter;8934532348">Save Number</a>

13. Which of the following content types enables a URL address to be sent to a device?

Answers:

• Service Loading

• Service Indication

• Push

• WML Script

14. Which of the following table attributes is/are not supported in XHTML Mobile Profile?

Answers:

• Align

• Border

• Cellpadding

• Cellspacing

• None of the above attributes is supported.

15. What happens if the signal-medium priority notification of the Service Indication is sent to a user?

Answers:

• A notification is displayed and an SMS alert tone is sounded.

• A notification is displayed but no SMS alert tone is sounded.

• No indication of the received Service Indication is displayed to the user. The Service Indication is silently stored in the Service Inbox.

• The Service Indication is automatically discarded. The user is not notified.

16. When does the following style selector rule apply?

h1 + h2 { margin-top: -15mm }

Answers:

• If the h1 and h2 elements have similar size

• If the h1 and h2 elements are on the same line

• If the h1 element immediately precedes the h2 element

• None of the above.


32 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
17. What is the Maximum Page Weight recommended by the Best Practices Working Group for Mobile Web Application?

Answers:

• 20 kilobytes

• 10 kilobytes

• 25 kilobytes

• None of the above

18. What will happen if the attribute selector is being matched as:

      [att~=val]

Answers:

• It will match when element att value is exactly val.

• It will match when element att value is not equal to val.

• It will match when element att value is a white, space-separated list of words, one of which is exactly val.

• It will match with element att irrespective of its value.

19. Which of the following style elements has the highest priority in the cascading rules?

Answers:

• Default style sheet of the browser

• Style element in the document head

• External style sheet

• All elements have the same priority.

• It depends on the mobile browser.

20. What will happen if the following style is applied to a span?

span[hello="Debra"][goodbye="Sherry"] { color: blue; }

Answers:

• The selector will match all span elements whose hello attribute has exactly the value Debra AND whose goodbye attribute has exactly the value Sherry.

• The selector will match all span elements whose hello attribute has exactly the value Debra OR whose goodbye attribute has exactly the value Sherry.

• All span elements that have hello as an attribute will have their value set to Debra, and all elements that have goodbye as an attribute will have their value set to Sherry.

• None of the above will occur if the given style is applied to a span.

21. If you want to center align the text of a paragraph, which of the following style rules will be applied?

<head>
  <style type="text/css">
________________________
  </style>
</head>
<body>
   <p id=abc>Text Here</p>
</body>

Answers:

• h1#abc { text-align: center }

• *#abc { text-align: center }

• #abc { text-align: center }

• id:abc { text-align: center }

22. What is the advantage of specifying the width and height of an image using XHTML?

Answers:

• It decreases the load time of the web page.

• It ensures the proper placement of the image on the web page.

• It helps to the page load before the images become visible.

• It has no affect.

23. Which of the following elements must be placed within <p> or some other element in XHTML Mobile Profile?

Answers:

• <blockquote>

• <strong>

• <code>

• <var>

• <pre>

24. What will happen if a user follows the anchor below?

<a href="wtai://wp/mc;8045234614">XYZ</a>

Answers:

• The user will be prompted to save a number to his/her contact list.

• The user will be prompted to make a call.

• The user will be prompted to delete the number from the contact list.

• No action will be performed.

25. Which of the following image extensions should be used when creating mobile applications?

Answers:

• .gif

• .wbmp

• .bmp

• .png

26. Which of the following elements is/are available in XHTML Mobile Profile but not in XHTML basic?

Answers:

• <b>

• <big>

• <i>

• <strong>

• <div>

27. Which of the following values of the border-top-style property is not valid for CSS Mobile Profile?

Answers:

• none

• hidden

• dotted

• dashed

• solid

28. How will the following code affect a document?

@page rotated {size: landscape}
TABLE {page: rotated; page-break-before: right}

Answers:

• It will put all tables on a right-hand side landscape page.

• It will rotate the page if the table is positioned at the right side.

• It will keep the table in the landscape position and rotate the page.

• None of the above

29. Which of the following border styles is valid?

Answers:

• border: "none";

• border= "none";

• border: none;

• border= none;

• None of the above

30. What is the initial value of the -wap-marquee-style property?

Answers:

• scroll

• slide

• alternate

• none

31. What will the width of the border be if the following font definition is applied to an element?

border-width:thin

Answers:

• 1 pixel

• 2 pixels

• 3 pixels

• None of the above

32. When using JavaScript with Mobile Web Applications, which of the following represents best practice?

Answers:

• Parsing JSON data by executing it with the browser's eval(); command.

• Using a JSON parser.

• Neither of the above is a best practice.

33. What will happen if the action attribute value of Service Loading is set to cache, and the cache does not exist?

Answers:

• The application will be executed in a non-intrusive manner.

• The application will be executed and may result in user-intrusive behavior.

• The application will be silently discarded.

• None of the above

34. With regard to Mobile Web Applications, which of the following types of files do/does not benefit from transfer compression, and has/have a negative net impact instead?

Answers:

• JPEG images

• Video files

• Files smaller than 1k

• Applications

35. What is a Mobile widget?

Answers:

• A kind of hardware component used to store and retrieve data quickly.

• A rapid application development tool for building mobile and wireless applications.

• A small, stand-alone Web application that can easily be installed on mobile devices.

• None of the above

36. Which of the following is/are required in the Service Indication content type?

Answers:

• text

• URL

• creation date

• time

• priorty

37. What will happen if a widget is running and an incoming call is being received on the same device?

Answers:

• The call will not be received until widget is running.

• The widget will be closed automatically.

• The widget will automatically move to the background.

• The widget will crash.

• None of the above

38. Is the following statement true or false?

The Best Practices Working Group for Mobile Web Application recommends that percentages and relative measures be avoided in favour of pixel and absolute measures.

Answers:

• True

• False

39. What must be kept in mind while designing Mobile Application with regard to users, while they are using a mobile phone?

Answers:

• Environment (i.e extremely dark or bright).

• Running out of battery.

• Performing another task at the same time.

• All of the above

40. Which of the following attributes is/are not supported by the anchor element in XHTML Mobile Profile?

Answers:

• Coords

• Button

• Name

• Shape

• Target

• None of the above is supported by the anchor element.

41. What will happen if the following style rule is applied to a hyperlink?

a.external:visited { color: red }

Answers:

• All links will be shown in red color.

• The links that have already been visited will be shown in red color.

• The unvisited links will be shown in red color.

• All links will be shown in red color when the mouse pointer hovers over them.

42. What is the initial value of the border-width property?

Answers:

• thin

• medium

• thick

• none

43. What is the function of the left softkey in mobile user-interface?

Answers:

• It is used as a yes/positive key.

• It is used as a no/negative key.

• It allows the user to scroll the options up or down.

• It allows the user to scroll the options left or right.

44. Which of the following properties allow(s) percentages in the value field(s)?

Answers:

• font-size

• font-variant

• font-weight

• line-height

45. What is the minimum usable screen width that is recommended by Best Practices Working Group for Mobile Web Application?

Answers:

• 100 pixels

• 120 pixels

• 140 pixels

• None of the above

46. The term Card in mobile applications refers to ________________.

Answers:

• a container that stores phone contact information and other applications

• a single WML navigational and user interface unit

• a unit that contains all CSS styles

• an entity in XML that describes structure and content of information

47. Consider the following font definition, then choose the option that shows another way of getting the same result.

font-weight:bold

Answers:

• font-weight:100

• font-weight:900

• font-weight:400

• font-weight:700

48. Which of the following strategies can be used to optimize network requests for Mobile Web Applications?

Answers:

• Batching requests

• Backing off during periods of inactivity

• Using awareness of current connectivity (e.g., WiFi) to select an appropriate level of activity

• All of the above