Do you know that? 2.7M+ jobs posted on Upwork-Elance in 2014 next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Mobile Technologies category

Test answers for Knowledge of Windows Phone 7 Skills Test 2016

(18 / 24) Last updated: February 28
Upwork (oDesk) • Mobile Technologies
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

18 Answered Test Questions:

1. What happens when the opacity of icon buttons in the Application Bar is set to 1?

Answers:

• The icon buttons appear in a rectangle with a background color matching the phone's current theme.

• The icon buttons are overlaid over the current page content.

• The icon buttons hide.

• The icon buttons appear in a rectangle with a white background.

2. What is the default mode in which the Windows Phone Emulator in Visual Studio starts?

Answers:

• Landscape

• Portrait

• Either of the two depending upon the emulator running device.

3. What does Tombstoning describe regarding Windows Phone execution model?

Answers:

• The procedure in which the operating system terminates an application's process when the user navigates away from the application.

• The visual state of an application page.

• The state of the application that is not associated with a specific page.

• Data that is shared by all instances of an application.

4. For an unauthenticated web service, how many push notifications can be sent per subscription per day?

Answers:

• 100

• 300

• 500

• 800

5. The code given below is used to enable Gesture support in a Windows Phone 7 game using XNA Game Studio 4.0. Which of the following statements with regard to this code is correct?

TouchPanel.EnabledGestures = GestureType.Hold

Answers:

• It enables the Hold Gesture which lets the user touch a single point on the screen for approximately one second.

• It enables the Hold Gesture which lets the user perform a touch combined with a quick swipe of the screen.

• None of the above

6. What is the content type of the <UseKerning> tag which is used by the Content Pipeline to create SpriteFont textures in .spritefont XML in XNA Game Studio for Windows Phone7?

Answers:

• float

• string

• Boolean

• char

7. In which of the following scenarios should Silverlight Framework be preferred to XNA Framework for Windows Phone 7?

Answers:

• When you want an XAML based event driven application framework.

• When you want a high performance game framework.

• When you want to embed video in your application.

• When you want to use an HTML web browser control.

• When you want rapid creation of multi-screen 2D and 3D games.

8. Which of the following .NET Namespaces are NOT supported in Silverlight applications for Windows Phone?

Answers:

• System.Reflection.Emit

• System.Net.Sockets

• System.Collections.Generic

• System.Linq

• System.Xml

9. How many maximum number of screenshots of your application can you provide when submitting your application for certification?

Answers:

• 4

• 1

• 6

• 8

10. What happens when you pass an invalid path E:\temp\ in the following method in a Silverlight application on Windows Phone?
System.IO.Path.GetDirectoryName(@"E:\temp\ .")

Answers:

• It throwS an exception.

• It returns "E:\temp".

• It gets parent directory "E:|".

• None of the above.

11. The image above shows the properties of Game Assets in XNA Game Studio. What does the icon A indicate?

Answers:

• The name of the importer for the related game asset contains both custom importers referenced by the content project and standard importers provided by XNA Game Studio

• The name of the importer for the related game asset contains only standard importers provided by XNA Game Studio

• The name of the importer for the related game asset contains only custom importers referenced by the content project

• None of the above

12. What is the function of the "Microsoft.Xna.Framework.Content.Pipeline.Processors" namespace when used with XNA Game Studio in Windows Phone7?

Answers:

• It provides base classes that represent compilers and writers used by the XNA Framework Content Pipeline when processing specific game asset types.

• It provides base classes that represent processors used by the XNA Framework Content Pipeline when processing specific game asset types.

• It provides base classes that represent the creation and writing of intermediate content for game asset types processed by the XNA Framework Content Pipeline.

• It provides support for importing and processing game assets into the binary format that is used by the content loader of a game project.

13. What happens to the data if you uninstall the associated Silverlight application from the Windows Phone?

Answers:

• The data is automatically deleted.

• The data is retained.

14. What is the default value of the width property of Internet Explorer Mobile Viewport in Windows Phone 7?

Answers:

• 230

• 640

• 320

• 1024

15. What is the correct order in which events occur in the life cycle of a Windows Phone 7 application?

Answers:

• Launching ??? Running ??? Deactivating ??? Closing

• Launching ??? Running ??? Closing ??? Deactivating

• Running ??? Launching ??? Closing ??? Deactivating

• Running ??? Launching ??? Deactivating ??? Closing

16. How do you stop all animations in your Silverlight Application for Windows Phone 7 application?

Answers:

• Call Storyboard.Pause or Storyboard.Stop methods.

• Use System.Threading.Timer.Dispose and DispatcherTimer.Stop.

• Turn off the FM radio by setting the PowerMode property to Off.

• Stop the accelerometer by calling Stop().

17. What is the datatype of the HubType attribute for the <App> </App> element in the Windows Phone Manifest File Structure?

Answers:

• Int

• String

• XML

• Float

18. What is a panoramic application in Windows Phone?

Answers:

• It is an application that has a long vertical canvas that extends beyond the confines of the screen.

• It is an application that supports only portrait view and does not have the option to switch to landscape view.

• It is an application that has a long horizontal canvas that extends beyond the confines of the screen.

• It is an application that supports only landscape view and does not have the option to switch to portrait view.


24 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
19. Which of the following statements are correct regarding Delegates in Silverlight for Windows Phone?

Answers:

• Delegate.CreateDelegate throws MissingMethodException while trying to create a delegate with incorrect arguments.

• If you attempt to invoke delegates asynchronously, the application throws NotSupportedException.

• Delegate.CreateDelegate throws TargetInvocationException when called on a null object.

• Delegate.CreateDelegate throws MissingMethodException instead of ArgumentException for non-instance methods.

20. Which of the following GestureTypes for XNA framework gets activated when two fingers press on the screen and move around?

Answers:

• FreeDrag

• Pinch

• Flick

• DoubleTap

21. Which type of push notification can you send using the following HTTP header?

sendNotificationRequest.ContentType = "text/xml";
sendNotificationRequest.Headers.Add("X-WindowsPhone-Target", "token"); sendNotificationRequest.Headers.Add("X-NotificationClass", "<batching interval>");

Answers:

• Tile Notification

• Raw Notification

• Toast Notification

• None of the above

22. Which of the following namespaces allows reading and writing of files in XNA Game Studio for Windows Phone 7?

Answers:

• Microsoft.Xna.Framework.Storage

• Microsoft.Xna.Framework.Graphics

• Microsoft.Xna.Framework.GamerServices

• Microsoft.Xna.Framework.Content

23. You can develop Silverlight Windows Phone 7 applications using the Visual Basic language.

Answers:

• True

• False

24. Which of the following statements is/are true with regard to the TouchPanel class when working with the multitouch input supported by XNA Game Studio on Windows Phone 7?

Answers:

• It is used to get the current state of the touch panel.

• It is used to determine the touch capabilities of the current device.

• It is used to detect touch gestures such as flicks, pinches, and drags on multitouch screen on Windows Phone 7.

• All of the above.

25. Which class of Microsoft.Expression.Interactivity.Core Namespace of Expression Blend SDK for Windows Phone is a basic implementation of ICommand that wraps a method that takes no parameters or a method that takes one parameter?

Answers:

• ChangePropertyAction

• ActionCommand

• GoToStateAction

• NavigateToPageAction

26. Which of the following launchers and choosers, used to improve performance around several common user scenarios, DO NOT normally cause an application to be tombstoned?

Answers:

• PhotoChooserTask

• CameraCaptureTask

• PhoneNumberChooserTask

• MediaPlayerLauncher

• All of the above

27. Which of the following XNA Framework classes are NOT supported in Silverlight based Windows Phone 7 applications?

Answers:

• Microsoft.Xna.Framework.Game

• Microsoft.Xna.Framework.Graphics

• Microsoft.Xna.Framework.Storage

• Microsoft.Xna.Framework.GamerServices

• Microsoft.Xna.Framework.Content

28. You can change the Game Profile property in XNA Game Studio when you create a game for Windows Phone 7?

Answers:

• True

• False

29. Which image format should be preferred for fully opaque images in Windows Phone 7 applications?

Answers:

• JPG

• PNG

• BMP

• GIF

30. Which of the following statements is INCORRECT with regard to the XNA Game Studio Device Center when debugging and deploying on multiple Xbox 360s in Windows Phone 7?

Answers:

• It can be used to create connections between your Windows-based computer and each of your Xbox 360 console devices.

• It allows you to add and delete devices from the list of devices available for deployment.

• It allows you to choose a specific Xbox 360 console device for deployment.

• It stores the list of Xbox 360 console devices on a per-user basis.

31. What is the Rotation and Scaling in Windows Phone 7, when you run an XNA Game by setting the PreferredBackBufferWidth to a value smaller than the PreferredBackBufferHeight.

Answers:

• The game runs in the LandscapeLeft orientation.

• The game runs in the Portrait orientation.

• The game runs in the LandscapeRight orientation.

• The game runs in the Landscape orientation and automatically switches between LandscapeLeft and LandscapeRight depending on the position in which the user holds the phone.

32. Which of the following parameter/s is/are NOT required to create a link to an item in Windows Phone Marketplace?

Answers:

• type

• id

• source

• None of the above.

33. Which of the following are common parts of an application that are considered as pages in a Windows Phone 7 application?

Answers:

• Panorama Experience

• Splash Screen

• Details Page

• Pivot Item

• Login or Error Dialog

34. What will be the output of the following code in a Silverlight application on Windows Phone?

Math.Sin(Math.PI/2)

Answers:

• 0.99999999999999989

• 1

• 3.14

• 1.57

35. Which of the following is NOT a valid property of "TouchPanel.GetCapabilities" method in XNA Game Studio in Windows Phone7?

Answers:

• MaximumTouchCount

• HasPressure

• IsConnected

• None of the above

36. Which of the following Silverlight 3 features are NOT supported on the Windows Phone 7 development platform?

Answers:

• UI rendering

• LINQ

• Sockets

• JavaScript programmability

• Layout

37. While using add-in for a Windows Phone project, which of the following features are NOT supported in Visual Studio 2010 Professional edition?

Answers:

• Profiler

• IntelliTrace

• DataTips

• Breakpoints

• Managed debugging

38. Which class of System.Windows.Interactivity Namespace of Expression Blend SDK for Windows Phone is a trigger that listens for a specified event on its source and fires when that event is fired?

Answers:

• EventTrigger

• EventTriggerBase

• TriggerBase

• TriggerAction

39. Which of the following Silverlight 3 controls is NOT supported on Windows Phone 7?

Answers:

• UserControl

• Panel

• Slider

• MessageBox

40. Which of the following are NOT valid XNA Game Studio conditional compilation symbols when a game is executed on Windows, Xbox 360 and Windows Phone 7?

Answers:

• #if

• #else

• #elseif

• #elif

• #else if

41. Which of the following statements about the ComboBox control is correct in the context of Silverlight applications on Windows Phone 7?

Answers:

• The ComboBox control is not supported on Windows Phone 7.

• The ComboBox control is supported but not recommended because is not updated with the Windows Phone theme.

• The ComboBox control is fully supported on Windows Phone 7.

• None of the above.

42. Which of the following hardware elements are common to all Windows Phones?

Answers:

• DirectX 9 hardware acceleration.

• Support for data connectivity using cellular networks and Wi-Fi.

• 256 MB of RAM.

• Capacitive 4-point multi-touch screens.

• All of the above