Do you know that? 85% of your financial success is down to your EQ, MQ & BQ, only 15% can be attributed to IQ next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Mobile Technologies category

Test answers for Knowledge of Windows Mobile Skills Test 2016

(77, CL) Last updated: March 26
Upwork (oDesk) • Mobile Technologies
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

77 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which of the following development tools of Windows Mobile is used to test various applications under different wireless network conditions?

Answers:

• Cellular Emulator

• Device Emulator

• GPS

• Hopper Test Tool

2. Consider the messages below:

1.WM_LBUTTONDOWN
2.WM_LBUTTONUP
3.WM_LBUTTONDBLCLK
4.WM_LBUTTONUP

Which of the following is the correct sequence of messages generated by double-clicking the left mouse button in Windows Mobile?

Answers:

• 2,1,4,3

• 1,2,4,3

• 4,3,2,1

• 1,2,3,4

3. Which of the following is a valid method used to assign a MenuItem object to a soft key with a specified ID while creating Widget menus through a Menu object?

Answers:

• setSoftKey(id,item)

• setSoftKey(item,id)

• setSoftKey(item)

• None of the above

4. Local caching of data is provided for by both Web applications and widgets.

Answers:

• True

• False

5. While using Voice over IP Phone Services of Windows Mobile, which of the following headers should be included to use the PHActiveVolumeMode enumeration used in the API set by the PhCommon dynamic link library?

Answers:

• controldefinitions.h

• Voipstore.h

• settingsapi.hpp

6. If the GF_INERTIA gesture flag is set, the value of the ullArguments field of GESTUREINFO structure of Windows Mobile 6.5 is the same as for __________.

Answers:

• GID_BEGIN

• GID_END

• GID_SCROLL

• GID_PAN

7. Which of the following gestures are supported by Windows Mobile 6.5?

Answers:

• Hold

• Flick

• Pause

• All of the above

8. Which of the following Touch Screen Calibration functions is called whenever a user presses a key or touches the screen during calibration?

Answers:

• ToUchCalibrateUI_Done

• TouchCalibrateUI_DrawMainScreen

• TouchCalibrateUI_DrawConfirmationScreen

• TouchCalibrateUI_HandleUserInputMessage

9. Which of the following protocols is used to establish a connection between a caller and call recipient using VoIP technology in Windows Mobile 6.5?

Answers:

• RTP

• HTTP

• SIP

• SOAP

10. Which of the following features are supported by the Device Emulator of Windows Mobile?

Answers:

• Storage card Emulation

• Configurable Screen Resolution

• RIL APIs

• Networking Support

• PPP data connection

11. On the basis of which of the following options is the tagged traffic over Wi-Fi prioritized by WMM in Windows Mobile?

Answers:

• Voice

• Video

• Bulk

• All of the above

12. Which of the following values is returned by the IReplStore::CompareItem method when the first object identifier is greater than the second object identifier?

Answers:

• 1

• 0

• -1

13. Which of the following files contains installation instructions for the contents of a Cabinet File(.cab file) in Windows Mobile?

Answers:

• _setup.xml

• _setup.inf

• _setup.cab

• _setup.exe

14. Which of the following networking features of Windows Mobile enables transfer of an audio stream to Bluetooth headphones over an ACL connection?

Answers:

• Internet Sharing

• A2DP

• WMM

• WPA2

15. Which of the following is used to control the Control Panel architecture during Shell OS design development in Windows Mobile?

Answers:

• Ctlpnl.exe

• Control.exe

• .cpl files

• None of the above

16. Which of the following acts as an interface between the user, the application and the operating system in Windows Mobile?

Answers:

• User Interface

• Shell

• GWES

17. Which of the following is a necessary hardware requirement while installing the Windows Mobile Cellular Emulator tool?

Answers:

• Atleast 128MB RAM

• Atleast 256MB RAM

• Atleast 512MB RAM

• Atleast 1GB RAM

18. Which of the following Security roles of Windows Mobile has the highest level of authority?

Answers:

• SECROLE_MANAGER

• SECROLE_ENTERPRISE

• SECROLE_USER_AUTH

• SECROLE_PPG_AUTH

19. Which of the following core components of VoIP in Windows Mobile implements the common control and user interface functionality?

Answers:

• rtcdll.dll

• PhCommon.dll

• rtcmediadll.dll

• None of the above

20. Which of the following environment variables for GWES must be set if you need to include your own custom skin while building a run-time image in Windows Mobile?

Answers:

• _SYSGEN_MININPUT

• _SYSGEN_XPSKIN

• _SYSGEN_PRINTING

• _SYSGEN_REPLACESKIN

21. What is the format of the widget manifest file deployed with the widget in Windows Mobile 6.5?

Answers:

• HTML

• ASP

• XML

22. The value set by the IRecurrencePattern::get_NoEndDate method of the POOM interface is of the type __________.

Answers:

• Integer

• Bitmask

• Boolean

• Variant date time

23. Which of the following methods is used to invoke the Application Manager while creating a custom action when deploying your Windows Mobile application?

Answers:

• Start

• Commit

• Get

• None of the above

24. During an outgoing VoIP call made through an IP PBX using a standard phone number, if the IP PBX cannot match the phone number with a SIP URI, then the IP PBX and the receiving device communicate over ________.

Answers:

• VoIP

• SIP URI

• TEL URI

• PSTN

25. Which of the following status types is NOT available under the Call Manager tab of the Cellular Emulator user interface?

Answers:

• Active

• Held

• Incoming

• Outgoing

26. Which of the following Windows Mobile tools is used to install a .cab file to a target location?

Answers:

• Cellular Emulator

• Device Emulator

• Hopper Test Tool

• Wceload Tool

27. Which of the following Windows Mobile 6.5 Gesture macros are used to convert between raw angles and radians?

Answers:

• GID_ROTATE_ANGLE_TO_ARGUMENT

• GID_SCROLL_ANGLE

• GID_ROTATE_ANGLE_FROM_ARGUMENT

• GID_SCROLL_VELOCITY

28. The IExchangeClientContactInformation interface ??? one of the seven Exchange Client interfaces falls under which of the following categories?

Answers:

• Control

• Data

• Callback

• None of the above

29. Which of the following formats is used to display time in the AT log window of the Windows Mobile Cellular Emulator?

Answers:

• [Minute]:[Second]:[Day]::[Hour]

• [Day]:[Hour]::[Minute]:[Second]

• [Day]::[Hour]:[Minute]:[Second]

• [Day]:[Hour]:[Minute]

30. Which of the following file formats is used to load security policies onto Windows Mobile devices?

Answers:

• HTML

• XHTML

• XML

• PHP

31. While installing a .cab file on a device using the Wceload tool of Windows Mobile, which of the following values of the "/delete <number>" parameter of Wceload tool indicates that the .cab file is not removed after its contents are installed?

Answers:

• 0

• 1

• 2

• 3

32. Which of the following purposes is served by the IpOutlookApp interface of the Outlook Mobile application?

Answers:

• It provides access to all the other objects in the POOM hierarchy.

• It provides direct access to newly created items without traversing the object hierarchy.

• It provides direct access to existing items.

• All of the above

33. Which of the following variables needs to be set to use the portrait orientation for a Control Panel application of Windows Mobile?

Answers:

• SYSGEN_PPC

• SYSGEN_CTLPNL

• SYSGEN_QVGAP

• SYSGEN_WBTSHELL

34. What is the format of the Service Indication and Service Loading files used in the Messaging feature of Windows Mobile?

Answers:

• HTML

• ASP

• XML

• XHTML

35. Consider the code below:

function clickMeHandler() {
   alert("hello");
}
var menu = widget.menu;
Var menu1001 = menu.createMenuItem(1001);
menu1001.text = "Click Me";
Menu1001.onSelect = clickMeHandler;
Menu.append(Menu1001);

What is the output of the above given code?

Answers:

• The menu item is appended to the left soft key.

• The menu item is appended to the right menu.

• The menu item is appended to the center menu.

• None of the above

36. Version is an attribute of __________ element in the widget manifest file in Windows Mobile 6.5.

Answers:

• <widget>

• <name>

• <description>

• <author>

37. Which of the following sections are compulsorily required to make an Information file (.inf file) in Windows Mobile?

Answers:

• DefaultInstall

• Platform

• Version

• CEDevice

38. The PowerBatteryState property of the SystemState object of Widgets used in Windows Mobile 6.5 is a/an __________ value.

Answers:

• Boolean

• Integer

• String

39. Which of the following MenuItem objects is assigned by default to the left soft key when a widget starts?

Answers:

• enabled

• createMenuItem

• Exit

• Text

40. Consider the Gesturemetrics structure below:

typedef struct tagGESTUREMETRICS {
    UINT cbSize;
    DWORD dwID;
    DWORD dwTimeout;
    DWORD dwDistanceTolerance;
    DWORD dwAngularTolerance;
    DWORD dwExtraInfo;
} GESTUREMETRICS, *LPGESTUREMETRICS;

Which of the following values is returned by GID_DOUBLESELECT of dwTimeout parameter of the Gesturemetrics structure?

Answers:

• 250

• 350

• 900

• 901

41. Which of the following gesture messages is received by a Windows Mobile application when a user moves his finger across the screen?

Answers:

• GID_SCROLL

• GID_PAN

• GID_HOLD

• GID_SELECT

42. Windows Mobile widgets are written using __________.

Answers:

• C#

• JavaScript

• VB.net

• J#

43. A Windows Mobile user attending a meeting CANNOT invite another attendee to the meeting using the Meeting Request functionality of Windows Mobile 6.5.

Answers:

• True

• False

44. Telnet Server is not included in VoIP services of Windows Mobile by default.

Answers:

• True

• False

45. The value of IpGestureMetricsInfo parameter of TKGetGestureMetrics function of Windows Mobile 6.5 cannot be null.

Answers:

• True

• False

46. Which of the following store identifiers is used to change the time interval between enumerations?

Answers:

• IReplStore::RemoveDuplicates

• IReplStore::CompareStoreIDs

• IReplStore::CompareItem

• IReplStore::GetStoreInfo

47. Before installing an application to your Windows Mobile, you must bundle the executable into a ________ file.

Answers:

• .rar

• .zip

• .cab

• None of the above

48. Which of the following Sysgen variables that enable Software-based Input Panels needs to be set to include the SIP driver in the OS design?

Answers:

• SYSGEN_MSIM

• SYSGEN_LARGEKB

• SYSGEN_SOFTKB

49. While overriding the default sound settings for VoIP specific calls using HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds, the path of ________ and ________ files must be specified.

Answers:

• .wav, .mp3

• .mp3, .mid

• .wav, .mid

• None of the above

50. Which of the following needs to be installed to connect an emulated device to a Windows Mobile development system which is running on an operating system version older than Windows Vista?

Answers:

• ActiveSync

• WMDC

• None of the above

51. The widget.currentIcon property in Windows Mobile 6.5 is an object of the type __________.

Answers:

• Integer

• Menu

• WidgetIcon

• String

52. Which of the following are the required parameters in the Initialization File(.ini file) used by the Application Manager of a Windows Mobile device to install an application?

Answers:

• Version

• IconFile

• IconIndex

• Description

• Component

53. The IVelocityX parameter of the PHYSICSENGINESTATE structure of Windows Mobile 6.5 specifies its velocity in ____________.

Answers:

• pixels per second

• pixels per minute

• pixels per hour

• None of the above

54. Which of the following values might be returned by the TKDestroyPhysicsEngine function of Windows Mobile 6.5?

Answers:

• S_OK

• E_INVALIDARGS

• E_OUTOFMEMORY

• E_UNEXPECTED

55. Which of the following certificate stores can be accessed by the Security Configuration Manager Powertoy for Windows Mobile?

Answers:

• CA

• MY

• Normal

• Privileged

• Root

• SPC

56. Which of the following System colors corresponding to the DWORD values is used to customize the color of the text for ToolTip controls?

Answers:

• COLOR_STATIC

• COLOR_INFOTEXT

• COLOR_INFOBK

• COLOR_HIGHLIGHTTEXT

57. Which of the following virtual key messages is posted by the keyboard driver when the MENU button is pressed?

Answers:

• VK_APPS

• VK_LWIN

• VK_CONTROL

• VK_RWIN

58. Features like push-to-talk, video, and mesh-based audio conferencing can be transmitted over PSTN.

Answers:

• True

• False

59. Which of the following common controls in Windows Mobile can be customized by using a skin?

Answers:

• Trackbar

• Status bar

• ToolTip control

• Date and time picker

60. Which of the following is the first file that is downloaded from the bootstrap server upon booting a Windows Mobile phone?

Answers:

• _setup.xml

• MACaddress.xml

• startup.xml

• None of the above

61. Which of the following file formats are supported by Windows Media Player Mobile?

Answers:

• MP3

• 3GP

• WMA

• OGG

• ASF

62. Which of the following needs to be built before you run Hopper on your Windows Mobile device?

Answers:

• Active Sync

• Focus Application

• WMDC

• None of the above.

63. Suppose Startup User Interface Component(Startui) of Windows Mobile is being customized using functions defined by Startui.h header file. Which function implemented by Startui returns a value?

Answers:

• Startup_initialize

• Startup_WantStartupScreen

• Startup_PowerOnNotification

• None of the above

64. Which additional software do you require to use the Fetch Mail Mobile Messaging feature in Windows Mobile 6.5?

Answers:

• Microsoft Exchange Server 2003

• Microsoft Exchange Server 4.0

• Microsoft Exchange Server 5.0

• Microsoft Exchange Server 2007

65. GID_HOLD gesture message can be followed by a panning movement but it is never issued after a GID_PAN message.

Answers:

• True

• False

66. When developing Windows Mobile 6.5 widgets, a developer can use the document __________ object to access the screen dimensions and orientation of the device.

Answers:

• head

• body

• script

• None of the above

67. What is the return value of the ActiveKeyboardLayout function in case it fails?

Answers:

• Zero

• Null

• False

• None of the above

68. What is the value of the ullArguments field of GESTUREINFO structure for GID_END command in Windows Mobile 6.5?

Answers:

• True

• False

• 0

• 1

69. Which of the following tabs of the Accessibility Control Panel application is used to control the settings for the toggle keys in Windows Mobile?

Answers:

• Display

• Mouse

• Keyboard

• Sound

70. Which of the following features are supported by the Cellular Emulator of Windows Mobile?

Answers:

• Storage card Emulation

• Configurable Screen Resolution

• RIL APIs

• Networking Support

• PPP data connection

71. Which of the following Sysgen functions selects only rtcdll.dll and opts out of rtcmediadll.dll while setting the SYSGEN_VOIP variable in Windows Mobile?

Answers:

• SYSGEN_VOIP_VIDEO

• SYSGEN_FPVOIP_RESOURCE

• SYSGEN_VOIP_SIGNALING

• SYSGEN_VOIP_MEDIA

72. Which of the following development tools provides a virtual hardware platform for Windows Mobile?

Answers:

• Cellular Emulator

• Device Emulator

• GPS

• Hopper Test Tool

73. Which of the following is returned by the SndClose sound function of Windows Mobile if it runs successfully?

Answers:

• SUCCEEDED

• SUCCESSFUL

• S_OK

• None of the above.

74. Certificates in Windows Mobile can be revoked using the Revoke.exe application contained in the Windows Mobile 6 SDKs.

Answers:

• True

• False

75. What is the maximum value of the GPS_MAX_SATELLITES constant used by the internal GPS Intermediate Driver Data?

Answers:

• 12

• 16

• 24

• 32

76. One of the enhancements to the Messaging Application in Windows Mobile 6.5 is HTML e-mail support. Which of the following features are supported by the Mobile Messaging Application as a result of this enhancement?

Answers:

• Users can configure their messaging account with their preferred download format as text or HTML.

• Forwarded e-mail is shown inline.

• It can be made out whether a reply originated from the device or from the desktop.

• The security user interface allows users to control downloading of offsite content and navigation to Internet content.

77. Which of the following Tasks features are available under Time Management in Windows Mobile?

Answers:

• Edit notes and properties for tasks

• Create basic recurrence patterns

• Enable actions from the summary card menu

• All of the above