Do you know that? 79% of Upwork-Elance freelancers work from home next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Mobile Technologies category

Test answers for Design Considerations for Mobile Web Applications Development Test 2016

(10 / 35, CL) Last updated: December 4
Upwork (oDesk) • Mobile Technologies
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

10 Answered Test Questions:

1. During Mobile Application Development, which option below represents the best order to follow for the usability implementation process?

Answers:

• Design and specifications – Requirements – Implementation – Release – Testing – Maintenance

• Requirements – Design and specifications – Implementation – Testing – Release – Maintenance

• Requirements – Implementation – Design and specifications – Release – Testing – Maintenance

• Requirements – Design and specifications – Testing – Implementation – Maintenance – Release

2. Is the following statement true or false?

The Best Practices Working Group for Mobile Web Application recommends that percentages and relative measures be avoided in favour of pixel and absolute measures.

Answers:

• True

• False

3. According to S60 usability guidelines for games, what should happen when a two-player game is paused by one of the players?

Answers:

• The game should pause for both players.

• The game should pause only for the player who paused it.

• The player who paused the game should be dropped from it.

• The game should stop.

4. From the point of view of user experience design, who is the primary user and who is the secondary user if a hospital manager purchases software and the hospital staff uses it?

Answers:

• The hospital manager is the secondary user, the staff is the primary user.

• The hospital manager is the primary user, the staff is the secondary user.

• The hospital manager and the staff are primary users.

• The hospital manager and the staff are secondary users.

5. When designing Mobile Applications, what must the designer keep in mind with regard to the end users of the mobile phone?

Answers:

• The user's environment (e.g., extremely dark or bright)

• How long it takes for the battery to run out

• Whether the user performs another task at the same time he is using the mobile phone

• All of the above

• a and b

6. Is the following statement true or false?

In widgets, the control panel that shows the softkey labels is hidden by default.

Answers:

• True

• False

7. Which of the following style elements has the highest priority in the cascading rules?

Answers:

• Default style sheet of the browser

• Style element in the document head

• External style sheet

• All elements have the same priority.

• It depends on the mobile browser.

8. Which of the following is/are the most important factor(s) affecting mobile video production, distribution, and playback?

Answers:

• Display size

• Network connection speed

• Absence of pointing device

• Limited keyboard features

• Video playback support

• a, c, and d

• a, b, and e

9. With respect to game user experience guidelines, which of the following should a game designer avoid to keep players motivated and interested?

Answers:

• Providing a variety of challenges

• Providing rewards

• Allowing the player to skip levels that he/she has already cleared

• Requiring the user's personal information when the game starts or ends

• Adding invisible walls or barriers to make the game interesting

10. Is the following statement true or false?

S60 devices from Nokia use font S60 Sans.

Answers:

• True

• False


35 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
11. What is the recommended size of the icon that is to be displayed on the mobile device's Applications menu?

Answers:

• 88 x 88 pixels

• 64 x 64 pixels

• 64 x 70 pixels

• 100 x 100 pixels

12. The given images show various types of themes. Considering the consistency and contrast of each, which theme would be most preferable?

Answers:

• A

• B

• C

• None of the above

13. The given images show various types of themes. Which type should a theme designer generally avoid?

Answers:

• A

• B

• C

• None of the above

14. Which of the following usability methods in Mobile Application development projects consists of observing and interviewing representative users in their own environment?

Answers:

• Expert analysis

• Usability guidelines and checklists

• User and task analysis

• Single-user usability testing

• Group usability testing

• Usability consulting

15. What will happen if the name of a widget exceeds the maximum visible characters in the Application menu?

Answers:

• The name will be overlapped to the next application name.

• The name will be shown on the next line.

• The name will be truncated.

• The widget name will not be displayed in the Application menu.

• The widget name will be shown at the end of the menu list.

16. What is wrong with the theme in the given image?

Answers:

• The clock design is not appropriate.

• The combination of black text on a white background does not offer ideal contrast.

• The shapes of the battery and network indicators are unclear.

• The color combination seems inappropriate.

• There is no problem with the theme.

17. Which of the following Gestalt principles is used to visually set apart certain elements as belonging to a group even if they are far apart?

Answers:

• Similarity

• Proximity

• Repetition

• Figure-to-ground relationship

• Closure

18. What is the advantage of aggregating static images (sprites) into a single composite resource?

Answers:

• It increases the visibility of the image.

• It helps reduce the trips to the server.

• It takes less space and therefore helps space management on the screen.

• It has no advantage; rather, it has a disadvantage due to increased image size.

19. Which of the following components can be used to achieve unity in the design of Mobile Applications?

Answers:

• Space

• Visual flow

• Color

• Animations and transitions

• c and d

• All of the above

20. What will happen if a widget is running on a device and that same device receives an incoming call?

Answers:

• The call will not be received as long as the widget is running.

• The widget will be closed automatically.

• The widget will automatically move to the background.

• The widget will crash.

• None of the above

21. The term Card in Mobile Applications refers to ________________.

Answers:

• a container that stores phone contact information and other applications

• a single WML navigational and user interface unit

• a unit that contains all CSS styles

• an entity in XML that describes structure and content of information

22. The given images show a theme and two active backgrounds. Which active background would be used with the theme as shown?

Answers:

• A

• B

• None of the above

23. How can the Figure-to-ground Gestalt principle be achieved?

Answers:

• Through differences in color

• Through differences in brightness

• Through differences in visual accents

• All of the above

• None of the above

24. As defined by S60 UI style for index finger usage, the minimum size of an element on the touch screen should be ________________.

Answers:

• 6 x 6 mm

• 7 x 7 mm

• 8 x 8 mm

• 9 x 9 mm

25. Which of the following statements regarding CSS in mobile widgets is/are correct?

Answers:

• Font-size and font-color are not supported.

• Font-style variants normal, bold, and italic are typically supported.

• CSS opacity is not supported in WRT.

• The <canvas> tag is supported in WRT.

26. Which of the following widget interaction models is the best choice for creating a widget that contains thousands of links?

Answers:

• Cursor navigation

• Tab navigation

• None of the above

27. SVGT is a language for describing 2D graphics using ___________.

Answers:

• XML

• HTML

• XHTML MP

• Javascript

28. You are designing a fighting game with six levels. Suppose a user clears the fourth level and then loses all his lives. To ensure the best gaming experience, which of the following features should you provide for the user?

Answers:

• The user should be shown a message and the game should begin from the first level the next time the user starts it.

• The game should start from the fifth level, but there should also be an option to start it from the beginning.

• The levels that have already been cleared should not be available for playing again.

• The game should not be stopped; rather, the user should be awarded a bonus life.

29. When using Flash Lite for mobile web applications, why should alpha transparencies and gradients be avoided?

Answers:

• They affect the performance.

• On small phone displays, much of the effect is lost.

• They do not create better looking animation.

• Mobile web applications do not allow alpha transparencies and gradients.

30. If the screen width measures between 160 and 176 pixels, in which group will the mobile device be categorized in terms of screen width?

Answers:

• Tiny

• Small

• Medium

• Large

31. Which of the following technologies can be used to create innovation in mobile-based games?

Answers:

• RFID and Near Field Communication

• Microphone

• Acceleration sensors

• Locationing

• All of the above

32. When designing a game for mobile devices, which of the following pre-game usability guidelines should be followed?

Answers:

• Make it possible to skip the introduction.

• If the user selects "Exit Game" or "Back to Main Menu," a confirmation should be displayed.

• Do not force the user to enter his login name and password every time the game is accessed.

• Technical terms like "Connect to Server" and "Create Server" should be used when connecting to Bluetooth.

• Do not use game graphics in the confirmation dialogue when handling payments.

33. How do streaming, local playback, and progressive download differ from one another?

Answers:

• Progressive download means that the video clip is downloaded to the device before playing; local playback means that the video can be started while the video clip is still downloading; and streaming means that the video clip is transmitted from the server to the client device to be displayed directly, but it is not stored.

• Local playback means that the video clip is downloaded to the device before playing; progressive download means that the video can be started while the video clip is still downloading; and streaming means that the video clip is transmitted from the server to the client device to be displayed directly, but it is not stored.

• Streaming means that the video clip is downloaded to the device before playing; local playback means that the video can be started while the video clip is still downloading; and progressive download means that the video clip is transmitted from the server to the client device to be displayed directly, but it is not stored.

• Streaming means that the video clip is downloaded to the device before playing; progressive download means that the video can be started while the video clip is still downloading; and local playback means that the video clip is transmitted from the server to the client device to be displayed directly, but it is not stored.

34. If a video conversion is completed using Nokia Video Manager, what will the output of an .AVI file be?

Answers:

• *.rm

• *.dat

• *.mpeg

• *.3gp

• None of the above

35. Which of the following audio codecs for 3GPP content supports AAC-LC (Low Complexity Mode)?

Answers:

• Adaptive Multi-Rate Narrowband Speech Codec (AMR-NB)

• Adaptive Multi-Rate Wideband Speech Codec (AMR-WB)

• MPEG-4 Advanced Audio Codec (AAC)

• All of the above

36. With respect to sound guidelines, which of the following should be avoided when designing a mobile game?

Answers:

• Making a game's sounds similar to the sounds of the device

• Turning off the game sound when the user profile sound is turned off

• Ensuring that the game sound volume level is at or close to the volume level of the device

• Synchronizing background music for all players in a Bluetooth multiplayer game

37. Which of the following guidelines must be applied for the presentation of text in a mobile device?

Answers:

• Use terminology that is familiar to the target users.

• Text should be ALL CAPS.

• Abbreviations must be used.

• Employ the user's native language.

• a, b, and d

• All of the above

38. What is the maximum bit rate suggested by RealNetworks guidelines for Local playback in Video encoding?

Answers:

• 64 kbit/s

• 80 kbit/s

• 100 kbit/s

• 150 kbit/s

39. The color depth of the majority of Mobile devices is _______________.

Answers:

• 1-4 bit

• 4-12 bit

• 12-24 bit

• None of the above

40. Which of the following is/are the hardware limitation(s) that must be considered when creating a Mobile Application?

Answers:

• Small display sizes

• Limited input method

• Wide variety of devices

• Limited processing and network capabilities

• All of the above

41. With regard to Mobile Web Applications, which of the following types of files does not benefit from transfer compression, and have a negative net impact instead?

Answers:

• JPEG images

• Video files

• Files smaller than 1k

• Applications

42. You are developing a Mobile Web Application for the Chinese market. Which of the following is true?

Answers:

• Chinese design emphasizes a less-is-more approach.

• Empty, spacious, or simplistic visual design gives the impression that the product or service is not used in any significant capacity.

• Chinese popular culture values the aesthetics of abundance.

• Consumers in the Chinese market are heavy users of mobile phone features.

43. What does a Wireframe model of an Interaction design describe?

Answers:

• It describes the hierarchical structure of the Mobile Application.

• It is the visual representation of the contents of an application view, adapted to the scale and size of the target device display.

• It gives all details of the application behavior so that implementation does not have to resort to guessing.

• None of the above

44. What is the function of the left softkey in a mobile user interface?

Answers:

• It is used as a yes/positive key.

• It is used as a no/negative key.

• It allows the user to scroll the options up or down.

• It allows the user to scroll the options left or right.

45. When designing a game, the designer can detect multiple key presses in which of the following platform(s)?

Answers:

• Java only

• Symbian C++ only

• Both Java and Symbian C++

• Multiple key presses cannot be detected in any platform.