Do you know that? $49 average hourly rates for Graphic Designer freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Miscellaneous Certifications category

Test answers for Photography Certification 2016

(77) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • Miscellaneous Certifications
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

77 Answered Test Questions:

1. What two processes had to be "discovered" before the art of Photography was truly born?

Answers:

• Optical

• Digital

• Chemical

• Studio

2. What does "Framing" an image refer to?

Answers:

• Following the rule of thirds

• Positioning of the subject in relation to other image elements

• Centering the subject in the frame

• Adding lights to the subject

3. Which lens would be considered "normal" on a 35mm film or equivalent full frame digital camera?

Answers:

• 85mm

• 50mm

• 24mm

• 105mm

4. If the proper exposure at ISO 800 is f5.6 at 1/250, the proper exposure at ISO 100 would be f5.6 at __________.

Answers:

• 1/2000

• 1/30

• 1/125

• 1/1000

5. Copal is a type of __________.

Answers:

• lens

• camera

• flash

• shutter

6. What does the guide number of a flash describe?

Answers:

• How many f stops it can be used with

• Its output with a set reflector

• How close it can be placed to the subject

• What shutter speeds it can be used with

7. A butterfly is a name for __________

Answers:

• an A clamp.

• a grid for a soft box.

• a light stand with a boom arm.

• a large diffusion frame and fabric.

8. The "circle of confusion" is a term related to determining the __________.

Answers:

• angle of view

• shutter speed setting

• maximum aperture

• depth of the field

9. Images saved as jpegs are saved with lossless compression.

Answers:

• True

• False

10. Which is the hardest type of light to achieve pleasing images in?

Answers:

• Early evening light

• Diffused light

• Midday light

• Early morning light

11. A reversal film is also referred to as a __________

Answers:

• negative film.

• slide or transparency film.

• black and white film.

• lithographic film.

12. A color that can't be reproduced in the final image is called __________.

Answers:

• saturated

• high key

• process

• out of gamut

13. When using a flash on most cameras, using too high a shutter speed will result in_________.

Answers:

• stopping the action.

• overexposed images.

• dark cut off section.

• excess noise/grain.

14. Chromatic aberration is the inability of a lens to focus __________ on a single point.

Answers:

• gradations.

• edges.

• images.

• colors.

15. In a 300mm 2.8 lens, the number 2.8 refers to __________

Answers:

• the aperture range of the lens.

• the number of glass elements in the lens.

• the maximum aperture for the lens.

• the size of the filter thread for that lens.

16. A scrim is used to __________

Answers:

• lower the intensity of the light.

• concentrate the light.

• diffuse the light.

• reflect the light.

17. What does shallow depth of field mean?

Answers:

• That there is a limited area of focus in which to place items.

• That items are placed close together on the set.

• That all items are blurry, showing action.

• That items in both the background and foreground are in focus.

18. When shooting with a view camera at infinity, the bellows extension factor would be __________.

Answers:

• 2

• 1.5

• 0

• .75

19. Another name for a medium format camera would be __________.

Answers:

• 6x6

• 120 mm

• 6x7

• Any of the three

20. Which lens is generally considered the best for taking high quality, natural looking portraits on a 35mm film or "full frame" digital camera?

Answers:

• 24mm f 2

• 300mm f2.8

• 85mm f1.8

• 35-70 f 2.8-4

21. On a zoom lens, 3.5-5.6 means it has __________

Answers:

• only two levels of zoom.

• a variable maximum aperture.

• it's a prime lens.

• it stops down to 5.6.

22. Moire is caused when there is an interaction between __________ in a subject and the pixels that make up the digital image.

Answers:

• colors

• curves

• patterns

• skin tones

23. Using a longer lens will __________

Answers:

• make the subject smaller in the frame.

• exaggerate the features of the subject.

• compress the features of the subject.

• show more of the background in the frame.

24. A lighting ratio of 1:1 will produce an image that is __________.

Answers:

• dramatic

• dark

• flat

• bright

25. Vignetting is __________

Answers:

• low key lighting

• dark corners on an image.

• high key lighting

• soft edges on an image.

26. A "catchlight" is __________

Answers:

• a highlight in a subject's eye.

• the main light.

• the fill light.

• red eye.

27. The smallest element in a digital image is ______.

Answers:

• a megabyte

• a pixel

• a grain

• a color array

28. Bit depth refers to __________

Answers:

• the value difference between adjacent pixels.

• the total number of pixels of a certain color that are in an image.

• the amount of color that can be rendered by averaging pixels.

• the amount of color that can be rendered by a single pixel.

29. The coatings on a lens are designed to increase image quality by __________

Answers:

• polarizing the light.

• reducing reflections from the surface of the glass.

• reducing the amount of blue light.

• redirecting the light in uniform wavelengths.

30. RAW means that when an image is saved to the camera's memory, it is saved_____________

Answers:

• is saved as a JPEG and a TIFF.

• is saved as a TIFF with lossless compression.

• remains unprocessed by the camera software.

• is saved as a TIFF without compression.

31. The amount of energy a capacitor in a power pack can store is called watt seconds.

Answers:

• True

• False

32. A shutter speed of ?? of a second or longer should be used when hand holding a camera.

Answers:

• True

• False

33. If you change your shutter speed from 1/60 to 1/250, you need to change your aperture from f11 to _____ to keep your exposure the same.

Answers:

• f2.8

• f16

• f1.4

• f5.6

34. A lens that focuses light using concentric glass rings is called a/an __________  lens.

Answers:

• elemental

• compound

• linear

• fresnel

35. Images that are considered editorial can be described as __________

Answers:

• images that are edited.

• images that are not designed to sell a particular item or idea.

• images that need to be edited.

• images that will impress the editor.

36. Bracketing is a term used to describe __________

Answers:

• shooting multiple images to make a panorama.

• shooting multiple exposures of the same image.

• shooting multiple angles of a subject.

• None of the above.

37. What problem can you often have when a subject is backlit?

Answers:

• Underexposed subjects

• Blurry photos

• Oversaturated subjects

• Overexposed subjects

38. In architectural Photography it is important to __________

Answers:

• shoot the whole room.

• keep the building centered.

• keep verticals parallel.

• place people in the room.

39. In order to prevent red eye that often happens in flash photography, it is best to__________

Answers:

• move your light off the camera axis.

• shoot in a darkened room.

• use a ring light.

• set the flash to a lower power setting.

40. Each photodiode or pixel on a standard digital chip can record all three of the colors used in digital photography.

Answers:

• True

• False

41. A candid approach to wedding Photography can also be called the photojournalistic style.

Answers:

• True

• False

42. Kelvin degrees represent the __________ of a source of light.

Answers:

• color temperature

• light intensity

• watt second rating

• flash duration

43. Extension tubes will change __________

Answers:

• the number of apertures on a lens.

• the focal length of a lens.

• the number of glass elements a lens has.

• how close to a subject a lens can focus.

44. What do F-stops really refer to?

Answers:

• How much light you let into the camera

• How tightly you focus your camera

• Your use of action and how it affects your photos

• Nothing.

45. Computer monitors use both the RGB and CMYK color spaces.

Answers:

• True

• False

46. Sharpening settings used when processing images should vary depending on the subject.

Answers:

• True

• False

47. A gray card used to determine proper exposure reflects __________ of the light that strikes it?

Answers:

• 18%

• 6%

• 45%

• 63%

48. What effect does putting a grid or honeycomb on a light source have?

Answers:

• It diffuses the light.

• It intensifies the light.

• It narrows the spread of the light.

• It reflects the light.

49. What does the Rule of Thirds refers to?

Answers:

• Bracketing in 1/3rd stops

• Placement of elements in the image

• Distance of the subject from the background

• All of the above

50. Incident light meters work by reading the light that reflects off of a subject.

Answers:

• True

• False

51. The higher the f-stop number, the more the light allowed into the camera.

Answers:

• True

• False

52. What does saturated color refer to?

Answers:

• Hazy, dark colors

• Bright, brilliant colors

• Colors in blush tones

• Colors that are false and are brought on through the use of lights and filters

53. To get the most accurate colors, you should __________

Answers:

• set your white balance setting to auto.

• use a gray card or diffusion filter to set the correct balance.

• use the camera's preset for a given light source.

• shoot only in one type of light.

54. When undiffused, a strobe light and a tungsten light will generally produce the same quality of light.

Answers:

• True

• False

55. Light travels in a straight line until it is __________

Answers:

• refracted.

• curved.

• reflected.

• refracted or curved.

56. Diffused light is created in a photo studio through the use of screens and large light sources.

Answers:

• True

• False

57. When working in digital editing software, sharpening is achieved by increasing the contrast between __________

Answers:

• adjacent pixels.

• the subject and the background.

• distinct colors.

• the background and the foreground.

58. What might you do to add drama and interest to an image taken in snow?

Answers:

• Find a source of bright color

• Move the subject into some shade

• Shoot mainly in the middle of the day

• Place your subject between the sun and yourself

59. The inverse square law is used in reference to __________

Answers:

• the depth of the field.

• shutter speed settings.

• the intensity of light that reaches a subject.

• aperture settings.

60. A prime lens is also called a __________.

Answers:

• zoom lens

• telephoto lens

• fixed focal length lens

• wide angle lens

61. The step pattern seen on an enlarged digital photographic image is called __________.

Answers:

• Vectorization

• Aliasing

• Axis lines

• Anti-aliased

62. What do polarizing filters help you to remove from or reduce in your photos?

Answers:

• Infrared light

• Dark shadows

• Reflections

• Sunlight

63. Flash or strobe is considered an artificial light.

Answers:

• True

• False

64. The features called swing and tilt are available on most high end 35mm and equivalent digital cameras.

Answers:

• True

• False

65. Fake walls used on Photography sets are often referred to as __________.

Answers:

• screens

• scrims

• gobos

• flats

66. A view camera differs from other cameras in that it can control __________.

Answers:

• perspective

• the depth of the field

• neither perspective or the depth of the field

• both perspective and the depth of the field

67. Where is the final image in a digital camera stored?

Answers:

• In the buffer

• In the acetate

• In the memory card or stick

• In the CCD

68. If an image is overexposed, which of the following would most likely be the cause?

Answers:

• Shooting at the aperture setting of 5.6

• Moving to a higher aperture number

• Shooting at a shutter speed of 1/125

• Moving to a lower aperture number

69. Images produced by digital cameras are __________.

Answers:

• vector based

• halftone

• duotone

• raster based

70. Using a larger aperture will result in _________

Answers:

• more depth of field.

• longer exposures.

• less depth of field.

• all of the above.

71. In lighting, modeling means you are __________

Answers:

• keeping the light close to the axis of the camera.

• turning the lights on and off to see the effect a light will have.

• creating a three dimensional effect or depth in your image.

• having your subject pose in a particular manner.

72. TTL stands for __________.

Answers:

• Table Top Lighting

• Through the Lens

• Traditional Tungsten Lighting

• Temporary Time Lag

73. The word noise is to digital Photography as __________ is to a film.

Answers:

• hue

• grain

• pixel

• saturation

74. Another name for a key light is __________.

Answers:

• hot light

• back light

• main light

• ring light

75. Aerial perspective is __________

Answers:

• shooting from a high vantage point

• shooting up from a low vantage point.

• the effect of atmosphere on distant subjects.

• shooting from a plane.

76. Digital Photography has eliminated the need to get a good exposure.

Answers:

• True

• False

77. Banding or posterization in a digital image is caused when there isn't enough information to reproduce different shades of color.

Answers:

• True

• False