Do you know that? 33% like freelancing because no office dress code next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Microsoft Technologies category

Test answers for Visual Studio Test 2016

(108) Last updated: March 25
Upwork (oDesk) • Microsoft Technologies
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

108 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which of the following is not a property of the err object ?

Answers:

• Descrption

• Number

• Code

• Source

• Helpcontext

2. Which method of the DataReport enables the user to preview the report information ?

Answers:

• PrintReport

• Print

• PrintForm

• Preview

• Show

3. Which of the following class is not derived from the CGdiObject class ?

Answers:

• CPen

• CBrush

• CFont

• CBitmap

• CRect

4. Which event is used to store developer settings for your control ?

Answers:

• WriteSettings

• StoreSettings

• StoreProperties

• WriteProperties

• Save

5. Which of the following is not a script engine/language related function ?

Answers:

• ScriptingEngine

• ScriptEngineBuildVersion

• ScriptEngine

• a and b.

• b and c.

6. Which of the following is not a string related function ?

Answers:

• Space

• Split

• Sqr

• String

• Strcomp

7. What is the common feature of the classes CArchive, CPoint, CHtmlStream, CCreateContext ?

Answers:

• They are used for graphical drawing.

• They are derived from the CDC class.

• They are used for database applications.

• They are used for internet services.

• They are not derived from the CObject class.

8. Which files and folders are automatically created when a new ASP application is built ?

Answers:

• Private, Images, Global.asa

• Global.asa, Images, Search.htm

• Images, Script, Search.htm, Global.asa, Private

• Images, Search.htm, Scriptlibrary, Private

• Global.asa, Search.htm, Private, Scriptlibrary, Images

9. Following are some statements related to views. Identify the incorrect one :

Answers:

• A view is a child of a frame window.

• More than one view can share a frame window, as in the case of a splitter window.

• A view can be attached to many documents.

• A view may be responsible for handling several different types of input, such as keyboard input, mouse input or input via drag-and-drop, as well as commands from menus, toolbars, or scroll bars.

• The view is responsible for displaying and modifying the document's data but not for storing it.

10. Identify the incorrect statement regarding Visual Interdev :

Answers:

• Visual Interdev gives you the ability to debug not only client side but also server side code.

• Visual Interdev supports the local mode for development.

• Visual Interdev supports the offline mode for development.

• One drawback of Visual Interdev is its non-integration with Visual SourceSafe.

• Visual Interdev gives you the ability to set breakpoints, to step through code and to see through logic.

11. The programming support feature SOM stands for :

Answers:

• Scripting Object Model.

• Static Object Model.

• Scripting Object Mechanism.

• Static Object Method.

• Scriptlet Object Model.

12. Which of the following is the only class derived from CObject ?

Answers:

• CArchive

• CPoint

• CDC

• CPrintInfo

• CString

13. What classes of objects does VBScript support ?

Answers:

• Objects provided by the VBScript engine.

• Objects provided by the VBScript author.

• Objects provided by Internet Explorer.

• a and c.

• a,b and c.

14. Which of the following is not a tab in the style sheet editor ?

Answers:

• Font

• Background

• Foreground

• Preview

• Lists

15. What is the default editor for HTML pages ?

Answers:

• Notepad.

• FrontPage.

• HTMLEditor.

• The Design Editor.

• Source Editor.

16. Which object is responsible for handling transaction processing ?

Answers:

• Connection

• Command

• Recordset

• Database

• Parameter

17. Which of the following is not a object provided by the VBScript engine ?

Answers:

• Class

• Match

• Matches

• Form

• Dictionary

18. Which of the following is not a time related function ?

Answers:

• Time

• Hour

• Minute

• Seconds

• b and c

19. What must you do with literal dates in a search criteria for the find method ?

Answers:

• Enclose the date in single quotes.

• Enclose the date in double quotes.

• Enclose the date in # symbols.

• Enclose the date in ! symbols.

• No special treatment is required.

20. What does the controls collection contain ?

Answers:

• A list of all controls on a form.

• A list of all the controls used by your program.

• A list of all text boxes on a form.

• A list of all visible controls.

• The names of all control arrays on the form.

21. When working with script, which all folders are present in the HTML Outline pane ?

Answers:

• Client Objects and Events, Client Scripts.

• Client Objects and Events, Server Objects and Events.

• Client Objects and Events, Server Scripts.

• Client Objects and Events, Client Scripts, Server Objects and Events.

• Client Objects and Events, Client Scripts, Server Objects and Events, Server Scripts.

22. Which of the following loop statements is not available in VBScript ?

Answers:

• Do...Loop

• While...Wend

• For...Next

• For Each...Next

• Loop...End Loop

23. Which of the following is not a pane of the Query Designer ?

Answers:

• Diagram pane.

• Grid Pane.

• SQL Pane.

• Results Pane.

• Relationship Pane.

24. Which of the following is not a conversion function ?

Answers:

• CCur

• CFloat

• CDbl

• CByte

• CBool

25. Given the following code

1        Select Case a

2                Case 1
3                        Msgbox "the value of a is 1"

4                Case 2,3
5                        Msgbox "the value of a is either 2 or 3"                

6                Case is > 5
7                        Msgbox "the value of a is greater than 5"                

8        End Case


What would be the error in the above construct ?

Answers:

• There is no error.

• There has to be a case else clause in the end.

• The condition at line 6 is incorrect.

• The condition at line 4 is incorrect.

• The construct should terminate with the End Select clause at line 8.

26. Which design time control enables you to add transition effects as the user moves from one page to another in your application ?

Answers:

• PageObject

• PageNavBar

• Page Transitions

• RecordSetNavBar

• TimeLines

27. Which of the following is not a class derived from the CCommonDialog class ?

Answers:

• CFileDialog

• CFontDialog

• CSearchDialog

• CPrintDialog

• CColorDialog

28. How can you construct a frame window ?

Answers:

• Directly constructing it using the Create function.

• Directly constructing it using the LoadFrame function.

• Indirectly constructing it using a document template.

• a and c.

• a,b and c.

29. What character will you use to give comments in VBScript ?

Answers:

• ' or /

• ' or REM

• // or '

• // or @

• / or --

30. Visual Interdev is a :

Answers:

• Programming language.

• Object Broker.

• Development tool for web-based applications.

• Web page designing tool.

• Advanced version of Visual Basic.

31. What three methods does the collection object support ?

Answers:

• Let, Get, Set.

• Load, Unload, Count.

• Add, Remove, Item.

• Add, Delete, Index.

• Add, Remove, Sort.

32. Which of the following is not a numeric function ?

Answers:

• Exp

• Fix

• Int

• Sqrt

• Round

33. When is the terminate event of a form triggered ?

Answers:

• When the user hides the form.

• When the form is unloaded.

• When the user moves to another form or program.

• Never.

• When all references to the form are deleted.

34. Which object handles the link to a specific database ?

Answers:

• Connection

• Command

• Recordset

• Database

• Parameter

35. Which of the following is not an array related function ?

Answers:

• IsArray

• LBound

• Array

• Arr

• Split

36. Which of the following is a valid On Error statment ?

Answers:

• On Error resume next.

• On Error resume.

• On Error goto 0.

• a and c.

• b and c.

37. Which property of the ProgressBar determines how much of the bar is filled ?

Answers:

• Min

• Max

• Filled

• CurrentValue

• Value

38. Which of the following is not a valid VBScript function ?

Answers:

• At

• Atn

• Abs

• Array

• Asc

39. Which function can you use to check whether an expression can also be used as a number ?

Answers:

• IsNumber

• IsVal

• IsNumeric

• IsInteger

• IsFloat

40. What is the name of the Visual Interdev feature that helps you build the script for your objects and events ?

Answers:

• Query Designer.

• Site Designer.

• Object Designer.

• Script Outline.

• Script Builder.

41. What function does WinMain call every time a new instance of the application starts ?

Answers:

• InitInstance

• InitApplication

• BeginApplication

• NewInstance

• BeginInstance

42. What does the forms collection contain ?

Answers:

• A list of all forms in a project.

• A list of all hidden forms.

• A list of all currently loaded forms.

• A list of all visible forms.

• All the child forms of an MDI application.

43. The following are the steps in the life cycle of a document (and its frame window and view or views) in an MDI application. Arrange them in the correct order :


1)For each new document, the document's OnNewDocument or OnOpenDocument is called.

2)During dynamic creation, the document constructor is called.

3)The framework calls DeleteContents to delete data specific to a document.

4)The document's destructor is called.

5)The user interacts with the document throughout its lifetime. Typically this happens as the user works on document data through the view, selecting and editing the data.

Answers:

• 2,1,5,3,4

• 5,2,1,3,4

• 2,3,5,1,4

• 5,1,2,3,4

• 3,1,2,5,4

44. Which event enables you to determine which key was pressed by the user ?

Answers:

• Click

• KeyPress

• KeyDown

• a and b.

• b and c.

45. Which of the following is not a view in Visual Interdev ?

Answers:

• Design

• Source

• Quick

• Code

• c and d.

46. Name the only property supported by a collection ?

Answers:

• Name

• Index

• Count

• Type

• Value

47. What command triggers an event created in a class ?

Answers:

• RaiseEvent

• SetEvent

• Trigger

• TriggerEvent

• FireEvent

48. With Visual Interdev, you can create stored procedures in which of the following databases ?

Answers:

• MS SQL Server 6.

• Oracle.

• DB2.

• a and b.

• a,b and c.

49. Which class  derived from CDC is responsible for calling the Windows functions GetDC at construction time and ReleaseDC at destruction time ?

Answers:

• CClientDC

• CMetaFileDC

• CPaintDC

• CWindowDC

• a or b.

50. The classes CHtmlStream, CHttpFilter, CHttpFilterContext, CHttpServer and CHttpServerContext belong to which category of classes ?

Answers:

• OLE Automation Types.

• Support classes.

• Internet Server API.

• File Services.

• Window Support.

51. Which of the following is not a subtype of data that a variant in VBScript can contain ?

Answers:

• Null

• Byte

• Integer

• Long

• Float

52. Following are statements related to the CArchive class. Identify the incorrect one :

Answers:

• The CArchive class allows you to save a complex network of objects in a permanent binary form (usually disk storage) that persists after those objects are deleted.

• Later you can load the objects from persistent storage, reconstituting them in memory.

• You must create a CFile object before you can create a CArchive object.

• The CArchive class is derived from the base class CObject.

• CArchive also supports programming with the MFC Windows Sockets classes CSocket and CSocketFile.

53. Which of the following class is not derived from the CDC class ?

Answers:

• CClientDC

• CMetaFileDC

• CPaintDC

• CWindowDC

• CGdiObject

54. Which function will return the name of the scripting language in use?

Answers:

• ScriptLanguage

• Script

• Engine

• ScriptEngine

• ScriptingLanguage

55. The redim statement

Answers:

• Reinitializes a variable.

• Changes the size of an array.

• Destroys a variable.

• Initializes a variable.

• Destroys an array.

56. What is the feature that enables you to copy an entire Web site to another location ?

Answers:

• Copy Site Project.

• Copy Web Project.

• Transfer Web Project.

• Web Duplicate Project.

• Site Duplicate Project.

57. Which of the following classes are derived from the CInternetConnection base class ?

Answers:

• CFtpConnection and CHttpConnection.

• CFtpConnection and CTelnetConnection.

• CFtpConnection, CHttpConnection, CTelnetConnection.

• CHttpConnection, CWaisConnection, CFtpConnection.

• CFtpConnection, CGopherConnection, CHttpConnection.

58. Which of the following is not an ASP object ?

Answers:

• Request

• Response

• Error

• Application

• Server

59. What is the base class used for form views ?

Answers:

• CFormView

• CScrollView

• Cview

• CObject

• Cwnd

60. Which class defines device-context objects ?

Answers:

• CDC

• CDocument

• CView

• CWnd

• CWinApp

61. What exciting Visual Interdev feature automatically generates script code based on your input ?

Answers:

• Source Wizard.

• Code Wizard.

• Script Wizard.

• SourceCode Wizard.

• ScriptCode Wizard.

62. Which of the following is not a mouse related input message handler of the Cwnd class ?

Answers:

• OnMButtonUp

• OnMButtonDown

• OnMButtonDblClk

• OnMouseMove

• OnMouseOver

63. What is the extension of the intermediate file generated by the Visual C++ profiler (PROFILE) and used to transfer information between profiling steps ?

Answers:

• PBI

• PBO

• PBT

• PCH

• PDB

64. The classes CFrameWnd, CMDIFrameWnd and CMDIChildWnd are derived from the class :

Answers:

• Window

• Hwnd

• Cwindow

• Cwnd

• Cwind

65. Which feature of Visual Interdev enables you to create a logical view of the overall web site, including the web pages and their links ?

Answers:

• Site Designer.

• Link Designer.

• Web Designer.

• Page Designer.

• WebSite Designer.

66. The / operator divides two numbers and returns a :

Answers:

• Double.

• Floating point number.

• Integer.

• Single.

• Octal value.

67. Which character is used to break a VBScript statement into multiple lines ?

Answers:

• &

• @

• +

• \

• _

68. You have created a procedure named myproc that takes two arguments. Which of the following is the correct statement to call the procedure ?

Answers:

• Call myproc firstarg,secondarg

• Call myproc(firstarg,secondarg)

• Myproc firstarg,secondarg

• b and c.

• a,b and c.

69. Which of the following is not a trimming function ?

Answers:

• Trim

• Ltrim

• Rtrim

• Alltrim

• a and d.

70. What is the primary object used in creating ActiveX documents ?

Answers:

• UserControl

• Form

• UserDocument

• Class Module

• ActiveX Control

71. Which control enables you to navigate through the recordset ?

Answers:

• DataControl

• ScrollBar

• Recordset

• RecordsetNavBar

• DataNavigation

72. Watch window, Locals Window and Immediate Window are :

Answers:

• Are windows of the Database Wizard.

• Are different views of Visual Interview.

• Are used in debugging.

• Are windows of the Query Designer.

• Are window of the Site Designer.

73. Study the following code

1        <FORM NAME="TestForm">
2        Firstname: <INPUT NAME="FirstName" VALUE="" MAXLENGTH="50" SIZE=50>
3        <INPUT TYPE="BUTTON" VALUE="Run Query" NAME="RQ3">
4        </FORM>

5        <SCRIPT LANGUAGE="VBScript">
6        Sub RQ3_OnClick
7        Dim MyForm
8        Set MyForm=Document.TestForm
9        If RTrim(MyForm.FirstName.Value)="" then
10        MsgBox "You must enter a Firstname", 64, "Missing information!"
11        Else
12        TheForm.Submit
13        End if
14        </SCRIPT>

What is the error in the error ?

Answers:

• There is no error.

• The value 64 of the second parameter in the msgbox function on line 10 is incorrect.

• On line 12 TheForm.Submit should be replaced by submit.

• The event handler cannot be defined separately, it should be defined along with the button.

• The word Set should not be used at line 8.

74. In the Msgbox function, what value of the buttons parameter would you specify to display a Critical Message icon ?

Answers:

• 0

• 1

• 16

• 32

• 48

75. How do you create a property for a server object ?

Answers:

• Declare a variable as public.

• Declare a variable as protected.

• Use property procedures.

• Create a friend variable.

• Use a sub procedure.

76. Which property of the ListView control determines which field a sort is based on ?

Answers:

• Sorted

• Sort

• SortField

• SortOrder

• SortKey

77. Which tab is not present in the Visual Interdev toolbox ?

Answers:

• CSS.

• ActiveX Controls.

• HTML.

• Design-Time Controls.

• Server Objects.

78. Which of the following is not an edition of VC++ ?

Answers:

• Desktop.

• Professional.

• Standard.

• Enterprise.

• a and c.

79. What is the name of the feature that enables you to view your Web site structure ?

Answers:

• Link View.

• Web View.

• Site View.

• WebSite View.

• WebLink View.

80. Which of the following classes provides run-time object model support ?

Answers:

• CCmdUI

• CArchive

• CCreateContext

• a and c.

• a,b and c.

81. What is the extension of the binary version of the current resource file that is created by the Microsoft Visual C++ and used for quick loading of resources ?

Answers:

• BSC

• APS

• DEF

• DIB

• DLG

82. Which of the following is not allowed in an ActiveX document ?

Answers:

• Custom controls.

• User-created controls.

• OLE-container controls.

• Database controls.

• Active-X controls.

83. Which event allows you to determine if a control or shift key was pressed by the user?

Answers:

• KeyPress

• KeyDown

• KeyUp

• a and b

• b and c

84. What number of properties and methods does the RegExp object provide ?

Answers:

• 3 properties and 3 methods.

• 1 property and 3 methods.

• 2 properties and 2 methods.

• 3 properties and 1 method.

• 2 properties and 1 method.

85. Study the following code

1        <SCRIPT LANGUAGE="VBScript">
2        <!--
3         Sub BtnHello_OnClick
4          MsgBox "Hello, world!", 0, "My first active document"
5         End Sub
6        -->
7        </SCRIPT>


The lines 2 and 6 are

Answers:

• Delimiters for an event handler.

• Delimiters to indicate that VBScript is being used.

• Comments in VBScript.

• Comments in HTML.

• Delimiters to indicate that the script will execute on the client side.

86. What is the number of scrolling functions available in the CDC class ?

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

87. Which method of the dictionary object returns all items as an array ?

Answers:

• Retrieve

• Get

• Items

• Exists

• Item

88. In setting up the ADODC, which property do you use to specify the database that the control will link to ?

Answers:

• ConnectionString

• RecordSource

• LockType

• CursorType

• CursorLocation

89. Which event is triggered when the user moves to another form?

Answers:

• Unload

• Deactivate

• Resize

• Terminate

• Load

90. Following are the steps of a program. Arrange them in sequence :

1)WinMain enters a loop for processing messages.
2)The program entry function, WinMain, receives control.
3)The CWinApp class constructor is called.
4)WinMain exits and the program terminates.
5)WinMain calls the program's InitInstance function.

Answers:

• 3,2,5,1,4

• 2,3,1,5,4

• 2,3,5,1,4

• 2,5,3,1,4

• 2,3,1,4,5

91. How many nodes can a TreeView control have ?

Answers:

• 1.

• Upto 5.

• Maximum of 50.

• Maximum of 100.

• No limit.

92. Which property of the datalist specifies the display field for the list ?

Answers:

• RowSource

• ListField

• DataSource

• DataField

• BoundColumn

93. Which device-context function of the CDC class updates the m_hAttribDC device context ?

Answers:

• GetSafeHdc

• SaveDC

• RestoreDC

• ResetDC

• GetDeviceCaps

94. The tag <SCRIPT LANGUAGE = VBSCRIPT> means that the script will run in the web browser.What tag will you give to make the script run on the server side ?

Answers:

• <SCRIPT LANGUAGE = VBSCRIPT SERVERSIDE>

• <SCRIPT LANGUAGE = VBSCRIPT RUNAT SERVERSIDE>

• <SCRIPT LANGUAGE = VBSCRIPT RUNAT = SERVERSIDE>

• <SCRIPT LANGUAGE = VBSCRIPT SERVER>

• <SCRIPT LANGUAGE = VBSCRIPT RUNAT = SERVER>

95. Which of the following components cannot be developed in Visual Interdev ?

Answers:

• COM components.

• Active Server Page.

• Cascading Style Sheet.

• HTML document.

• a and c.

96. Which are the three basic working modes of Visual Interdev ?

Answers:

• Offline, Online and Master.

• Offline, Online and Local.

• Online, Remote and Master.

• Online, Remote and Local.

• Offline, Local and Master.

97. What is the default scripting language that is generated for the standard Visual Interdev design-time controls ?

Answers:

• VBScript

• JScript

• JavaScript

• Python

• Perl

98. The CRecentFileList is derived from which base class?

Answers:

• CFile

• CMemFile

• CSocketFile

• CObject

• CStdioFile

99. The Test method belongs to which of the following objects ?

Answers:

• Dictionary

• Err

• RegExp

• Match

• Class

100. Which menu item properties can you change at run time ?

Answers:

• Windowlist, Caption, Index, Checked.

• Name, Caption, Index.

• Caption, Checked, Enabled, Visible.

• Caption, Checked, Visible, Shortcut.

• Shortcut, Index, Name.

101. What is the base class for the Microsoft Foundation Class Library message-map architecture ?

Answers:

• CCmdTarget

• CWinApp

• CObject

• CException

• CDocument

102. Which properties must be set to bind a control to a data environment ?

Answers:

• DataEnvironment.

• DataSource and DataField.

• DataField and DataFormat.

• DataMember and DataField.

• Datasource, DataMember and DataField.

103. Which of the following is the principal base class for the Microsoft Foundation Class Library ?

Answers:

• Cobject

• CDC

• CArchive

• CWinApp

• CDocument

104. DOM stands for :

Answers:

• Direct Object Modeling.

• Discrete Object Model.

• Document Object Model.

• Direct Object Method.

• Document Object Manipulation.

105. Which of the following is a data manipulation wizard available in Visual Interdev ?

Answers:

• Data View.

• Query Designer.

• Database Designer.

• b and c.

• a, b and c.

106. Which property of the datalist control specifies where the list information comes from ?

Answers:

• RowSource

• ListField

• DataSource

• DataField

• BoundColumn

107. What keyword must be used in a declaration statement to enable an object to respond to events ?

Answers:

• Notify

• New

• Trigger

• WithEvents

• UseEvents

108. Which scripting language can be used for client side programming in Visual Interdev ?

Answers:

• JScript

• JavaScript

• VBScript

• b and c.

• a,b and c.